hurem je napisao/la: ↑02 jul 2020, 20:38
visegrad8392 je napisao/la: ↑02 jul 2020, 20:29
DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 jul 2020, 20:26
Nema to nikakve veze, Alžirci i Marokanci kupe svoje potomke iz Fr i Holandije već nekoliko dekada.
Super zvijezde Mahrez i Ziyech igraju za svoje pustinjske kasabice.
Mi toliko degradimo svoju zemlju, narodnost da je to postalo bolest.
I da vam sad kazem, kupit cemo dijasporu još 100 godina, jer se narodnost i ime neće tako lahko izbrisati.
bravo!
Realno i nije ti neko poređenje.
Njihovo poredjenje je blize Medunjaninu maltene koji istina nije igrao na njihovom nivou. Oni su se odlucili za svoje "Bosne" jer nisu imali tada neke sanse za Francusku odnosno Holandiju...isto kao i Medo, cekao na Holandiju pa kada je vidio da ne ide onda se odlucio za BiH. Ili Kolašinac, koji je tada znao da nema sta traziti u njemackoj reprezentaciji...a to na kakav nivo dodje igrac kroz nekoliko godina i da li bi tada mogao konkurisati za evro reprezentacije je druga stvar...prvih 11 pogotovo...kamaru je tu kalkulacija svugdje.
Imas mnogo vise slučajeva gdje su se Afrikanci odlucili za evropske zemlje a gdje su bili trazeni.
I sta sad? Nek se odlucio Medunjanin da igra za BiH jer je sigurno kvalitetni od jendog igraca iz BiH lige. Uvijek iste argumente od vas sviha. Nek igra za Svedsku, Svicarsku ili Njemacku i dalje tako. Završi cemo ko Estonija, Litvanija, Moldavija kako smo krenili. Kosovska reprezentacija igra vec bolja od Crne Gore i Makedonije jer nihova reprezentacija prestoji 95% od dijaspore jedini ovaj treci golman je iz lige. Naših ljudi iz BiH pogotovo iz saveza nisu sposobni da srijedi tereni da moze juniori normalno trenirati. U našu ligu dovedemo ne kvalitetni igraci iz susijede nego da se bavimo za juniorima. Toni Sunjic ce ove godine 32 i pogazo protiv sredine reprezentacije (Grcka i Finska) da nije više siguran. Zukanovic vec protiv Armenije koja je 9-1 izgubila od Italije. Bio je dobar dok je još igrao Genova! Ako Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic i Becir Omeragic ne igraju za nas onda moramo se uzdati na Kovacevica, Sanicanina, Mihojevica, Serbecica i Mujakica... Naš savez nije ni sposoban da pravi pritisak prema menadzeri da ovi igraci trebaju bolji klub ili ligu nac, a bitno njih dalje pozivati.
Da sam Misimovic ja bi Hadzikadunica odma pruzio mijesto za prvi jednanest, a za Omeragica i Ahmedhodzica medju 23i. Tako bi bili 100% sigurni da ce se odluciti za nas! Igrali bi za Dzeko, Pjanic, Kolasinac, Lulic, Krunic, Begovic koji su daleko stigli u svojoj karieri bili bi uzor velki još bi šancu imali da ce igrati takmicenje za EP. Mi u napad imamo dobru generaciju do solidno, vezni red je takodje ok, krilo imamo sada Ajdin Hasica, Amar Catica, Sedad Subasica, Dani Salcin koji ce mozda dobru karieru napraviti. Bekovi uz Dedica, Gazibegovica, Pidro i Eldar Sehic imamo mozda dobar izbor. Sto tice golmani sve zavesi kakva je forma i stanje mejdu njih. Belmin Jenciragic brani u drugu Austrijsku ligu, Ammar Helac ce iduce godine braniti za Austrija Bec, Vladan Kovacevic ce valdja napraviti dobar transfer takodje i Piric moze braniti u neku ekipu osredine do niško mijesto za Holandiju ili Belgiju...