chily-rz je napisao/la:Ala,sto se ovdje moze popljuvati po Dzeki to je nevjerovatno..
Ovdje se o Giroudu prica kao da je Henry u najmanju ruku pa je od iste vaznosti po tim kao Francuz u svoje vrijeme a kada tako visoko postavis Girouda onda ti je Dzeko sigurno ona losa opcija,.
Giroud je fajter,timski igrac bez neke posebne individualne klase,kada ide tim ide i njega,kada stane tim nema ni od njega nafake..Korpulentan igrac,jake gradje,dobar u skoku,zna podvaliti loptu i uvjek daje svoj maksimum..
Dzeki treba kontinuitet igranja da bi igrao na najvisem nivou a budimo realni u Man.City nikad ga nije imao,nije ni mogao imati s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju.,Daj mu minutazu,daj mu bitnu ulogu u timu i njegovo samopouzdanje ce momentalno skociti a ona glad za golovima se vratiti..Nije on ni prvi ni zadnji koji u ovom Cityu djeluje da igra preko qrca i opet u takvoj igri ima bolji procenat golova po minutama provedenih na terenu od Francuza..
U zadnjih pet ligaskih utakmica Giroud je dao jedan gol a imao je maksimalnu minutazu,ajde neka mi neko od mojih gunnera na ovom forumu kaze kada je to Dzeko imao toliko kredita kod Mancinija ili sad Pelegrinija ?
Nemoj da serete o liku koji je s prosjecnom Njemackom ekipom osvojio prvenstvo,koji je dvije godine za redom bio igrac sa najvise golova u toj istoj ligi(ako izuzmemo penale),koji je imao ogroman doprinos u tituli Citya,pa i onom proslogodisnjem Dzeki,van forme,jokeru sa klupe i opet kao takav donio ogroman broj bodova Cityu..
Dzeko je veca opasnost po gol protivnika od Girouda i kada drka qrc na trideset metara od gola i broji zvijezde na nebu,.
E, jarane, zaboravio si reći, i igraču koji je odveo (ne sam, naravno, ali njegov udio je enorman) jednu malu zemlju na svjetsko. A ovaj Giroud bi izgleda mogao ljeto provesti na azurnoj obali i na tv gledati ....ček, koga ono, ah da, Edina Džeku.
Doduše, može se desiti da polude Ribery, ili Karim pa se možda i ovaj ukrca na avion za Brazil. Al budu li Francuzi čekali da on poludi....bogami.....TV