Ma bio bi stravičan da je ovo normalna zemlja, sa normalnom ligom. Ali za ove prilike je to sasvim normalna statistika. (nažalost)elSaik je napisao/la:Ovo je STRAVIČAN podatak.tm84 je napisao/la:u dosadasnjih 499. utakmica Zeljo je ostvario:
256 pobjeda, 90 remija i 153 poraza uz gol razliku 834-550 (+284)
na domacem terenu Zeljeznicar je odigrao 243 utakmica:
193 pobjede, 29 remija i 21 poraz uz gol razliku 568-165 (+403)
kao gost Zeljeznicar je odigrao 256 utakmica, tu je omjer nazalost negativan:
63 pobjeda, 61 remi i 132 poraza uz negativnu gol razliku 266-385 (-119)
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
-
old school
- Kontakt:
jug je nasa sveta strana po islamu odabrana uvijek pjevao i uvijek cu pjevati 
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
old school je napisao/la:jug je nasa sveta strana po islamu odabrana uvijek pjevao i uvijek cu pjevati
Nemoj svršit muslimanu.Jesi klanjo 5 vakata namaza,dao bi ruku u vatru da nisi. 
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Ako na mene mislis jesam Boga mi......Hamo je napisao/la:Nemoj svršit muslimanu.Jesi klanjo 5 vakata namaza,dao bi ruku u vatru da nisi.
pjevajold school je napisao/la:jug je nasa sveta strana po islamu odabrana uvijek pjevao i uvijek cu pjevati
imam prijedlog.
ili ukinuti taj dio u pjesmi ili uvesti:
jug je nasa sveta strana, po islamu/krscanstvu odabrana
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
domacinska liga... mozemo biti sretni sto imamo i takav omjer...voltron30 je napisao/la:Ma bio bi stravičan da je ovo normalna zemlja, sa normalnom ligom. Ali za ove prilike je to sasvim normalna statistika. (nažalost)elSaik je napisao/la:Ovo je STRAVIČAN podatak.tm84 je napisao/la:u dosadasnjih 499. utakmica Zeljo je ostvario:
256 pobjeda, 90 remija i 153 poraza uz gol razliku 834-550 (+284)
na domacem terenu Zeljeznicar je odigrao 243 utakmica:
193 pobjede, 29 remija i 21 poraz uz gol razliku 568-165 (+403)
kao gost Zeljeznicar je odigrao 256 utakmica, tu je omjer nazalost negativan:
63 pobjeda, 61 remi i 132 poraza uz negativnu gol razliku 266-385 (-119)
znaci svaku drugu gostujucu utakmicu gubimo, statisticki...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
Ne usvaja se...........tm84 je napisao/la:pjevajold school je napisao/la:jug je nasa sveta strana po islamu odabrana uvijek pjevao i uvijek cu pjevatiniko ti ne brani... a nemoj samo napadat one koji ne pjevaju to... recimo mene... nisam musliman pa ne vidim razlog da pjevam to...
![]()
imam prijedlog.
ili ukinuti taj dio u pjesmi ili uvesti:
jug je nasa sveta strana, po islamu/krscanstvu odabrana
Ja jesam musliman pa ni ja ne vidim razloga da to pjevam.To mi ga dođe na isto kao da sada ja usred klanjanja u recimo 2. safu krenem da navijam Naprijed Željo četo plava,momci zamijenili ste Božju kuću i stadion.Što se tiče tih rezultata u gostima to je sasvim normalno,čak smo i dobri.Ipak u onom dugogodišnjem sivilu ne znam jesmo li izvojevali 3 pobjede u gostima.
To je stara stvar, predratna i ne vidim razloga zasto se oko toga polemise kada nikoga ne vrijedja niti pravi neku diskriminaciju.
izmedju 2005-2009 smo u gostima ostvarli cijele 4 pobjede i 11 remija i 45 poraza, katastrofalno;Hamo je napisao/la:Ja jesam musliman pa ni ja ne vidim razloga da to pjevam.To mi ga dođe na isto kao da sada ja usred klanjanja u recimo 2. safu krenem da navijam Naprijed Željo četo plava,momci zamijenili ste Božju kuću i stadion.Što se tiče tih rezultata u gostima to je sasvim normalno,čak smo i dobri.Ipak u onom dugogodišnjem sivilu ne znam jesmo li izvojevali 3 pobjede u gostima.
dok smo u istom periodu kuci ostvarli 47 pobjeda 7 remija i 6 poraza...
-
old school
- Kontakt:
nemoj hamicu puno ti razmisljati nije to za tebeHamo je napisao/la:Ja jesam musliman pa ni ja ne vidim razloga da to pjevam.To mi ga dođe na isto kao da sada ja usred klanjanja u recimo 2. safu krenem da navijam Naprijed Željo četo plava,momci zamijenili ste Božju kuću i stadion.Što se tiče tih rezultata u gostima to je sasvim normalno,čak smo i dobri.Ipak u onom dugogodišnjem sivilu ne znam jesmo li izvojevali 3 pobjede u gostima.
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
drago mi je što smo se dotakli ove teme oko ovog "jug je naša sveta strana, po islamu odabrana", i jako mi je drago što se ovaj dio nije pjevao na derbiju i što je izbačen totalno. Jednostavno to nije u stilu nas TM87, niti u stilu jedne institucije kakva je FK ŽELJEZNIČAR. Uvijek nas je krasila ta multietničnost i zašto bi zbog jedne crne rupe koja se desila 92.-95. to prestalo biti tako. Uostalom, raja s kojom idem na tekme, od nas 10-tak 2-ica su hrvati i uvijek mi je bilo ofirno kad se pjevala ova fraza, s jedne strane što je ne podržavam, a s druge strane upravo zbog ova 2 druga.
Ima nas svakakvih, učinimo da različitosti budu bogatstvo, a ove ostale manje grupice i njihovi dragi klubići nek rade šta žele.
VOLIM MAJKO GRBAVICO TEBE I SVOG ŽELJU VIŠE NEGO SEBE!!!
Ima nas svakakvih, učinimo da različitosti budu bogatstvo, a ove ostale manje grupice i njihovi dragi klubići nek rade šta žele.
VOLIM MAJKO GRBAVICO TEBE I SVOG ŽELJU VIŠE NEGO SEBE!!!
Volim majko Grbavico tebe i tvog Želju više nego sebe.
Fuck the system!!!
Fuck the system!!!
samo za poredjenje:
izmedju 2000-2005 kada smo bili uvijek prvi ili drugi na kraju sezone, u gostima smo ostvarli 28 pobjeda, 28 remija i 29 poraza (opet negativan) dok smo kuci ostvarili 76 pobjeda, 5 remija i 4 poraza... sto samo ukazuje da nam je liga PREdomacinska...
izmedju 2000-2005 kada smo bili uvijek prvi ili drugi na kraju sezone, u gostima smo ostvarli 28 pobjeda, 28 remija i 29 poraza (opet negativan) dok smo kuci ostvarili 76 pobjeda, 5 remija i 4 poraza... sto samo ukazuje da nam je liga PREdomacinska...
Svaka čast Hamo, ote mi riječ iz ustaHamo je napisao/la:Nemoj svršit muslimanu.Jesi klanjo 5 vakata namaza,dao bi ruku u vatru da nisi.
Ma uredu sve to, da pjesma ima ikakvu logiku... Kaba je prema jugoistoku, tako da...
Osim - drugo ime za Želju !
Nego šta mislite kako će mali Baljić zadovoljiti
Old school imaš jedno mjesto zove se minaret kupi si megafon i deri se JUG JE NAŠA ... 
Dobar si Hamo.Hamo je napisao/la:Nego šta mislite kako će mali Baljić zadovoljitiOld school imaš jedno mjesto zove se minaret kupi si megafon i deri se JUG JE NAŠA ...
Volio bi da Baljić zabije gol, em je moj imenjak, em nam fali napadača ( kvalitetnih ), a zamislite da on eksplodira i možda i het-trick u Mostaru zabije 
Taj ako tri puta loptu dotakne bit će uspjeh.
Trenutno korisnika/ca: RoadRunner85 i 15 gostiju.