FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 24 mar 2014, 00:16

autogol je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Evo ovdje, na domacem terenu, cu zamoliti forumase koji prate, vole i NAVIJAJU za Bayern, da prestanu odlaziti na temu MU. Barem dok se dvomec ne zavrsi. Znam da tu nije bilo nekih vecih iskoraka, ali zbog reakcije par pojedinaca (za mene neshvatljivih i neprimjerenih) sa njihove strane, mislim da cemo sebi uciniti uslugu da ih ostavimo same u svojim mukama.
Ne bih vise (mada nije dovoljno) jer se bojim nekih iskoraka sa svoje strane.
Ako hocete uvazite ovu molbu, hvala.
Svaka ti zlata vrijedi,ali imam jedno pitanje za tebe?
Zasto ti kao moderator i navijac Bayerna dopustas da nas nazivaju lopovima,da govore da smo glupi,da su svi navijaci Bayerna debili,levati...
Druze, mnogo toga sam propustio jer sam u nekakvom cajtnotu. Jednom u toku dana malo prelistam par tema i nisam mogao ostati ravnodusan na ove fine "manire" engleske gospostine.
Uglavnom, jaz je sve veci svakim uspjehom Bayerna, mi se ekiketiramo kao nadobudni, prepotentni, mnogi od nas pricaju o utakmici, o klubovima. Zauzvrat dobijamo psihoanalize i razloge zbog cega smo tako "dosadni i jadni".

Dakle, ovdje se moze o svemu pricati (pa i o tome posrnulom klubu iz Mancestera/ kao protivniku Bayerna) kao i na temi Lige prvaka.

Uvrede ce se upratiti (barem neko od nas moderatora) i niko nece proci nekaznjen.
Vom Jäger zum Gejagten

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 mar 2014, 00:20

Saurman je napisao/la:Gledao sam El Classico i mogao sam vidjeti da Real i Barca imaju ozbiljnih problema sa odbranom.Ne bi da zvučim arogantno al' mislim da nam u dvomeču ne mogu parirati.
Iskreno, bez da ispadnem pesimista ili mrzitelj Pepa, mislim da i Bayern ima malih problema sa odbranom, pogotovo u pojedinim momentima i situacijama.
Problem je što je ove sezone Bayern odigrao malo jakih utakmica pa to nije izašlo na vidjelo. Jakih utakmica protiv jakih ekipa, ekipa iz svjetskog vrha.
Teško da Hannover, Gladbach, HSV i ostali mogu namučiti odbranu Bayerna jer većinu vremena brane svoj gol, dok u ostalim utakmicama gdje je protivnik bio jači, odbrana je imala problema i nije izgledala najsigurnije (City, Arsenal, pa i BvB na početku sezone). Prevelik jaz je bio između Bayerna i njegovih protivnika do sada i u Bundesligi i u Ligi prvaka.

Isto vrijedi i za Real i Barcu, protiv svake ozbiljnije i jače ekipe odbrana je imala problem (Juventus, Milan, Atletiko...). Inače dobar derbi, napadački derbi, mada za moj ukus previše mahanja rukama i previše sudije, doduše, kao i svaki derbi u Španiji.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 mar 2014, 00:33

ceze je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Gledao sam El Classico i mogao sam vidjeti da Real i Barca imaju ozbiljnih problema sa odbranom.Ne bi da zvučim arogantno al' mislim da nam u dvomeču ne mogu parirati.
Iskreno, bez da ispadnem pesimista ili mrzitelj Pepa, mislim da i Bayern ima malih problema sa odbranom, pogotovo u pojedinim momentima i situacijama.
Problem je što je ove sezone Bayern odigrao malo jakih utakmica pa to nije izašlo na vidjelo. Jakih utakmica protiv jakih ekipa, ekipa iz svjetskog vrha.
Teško da Hannover, Gladbach, HSV i ostali mogu namučiti odbranu Bayerna jer većinu vremena brane svoj gol, dok u ostalim utakmicama gdje je protivnik bio jači, odbrana je imala problema i nije izgledala najsigurnije (City, Arsenal, pa i BvB na početku sezone). Prevelik jaz je bio između Bayerna i njegovih protivnika do sada i u Bundesligi i u Ligi prvaka.

Isto vrijedi i za Real i Barcu, protiv svake ozbiljnije i jače ekipe odbrana je imala problem (Juventus, Milan, Atletiko...). Inače dobar derbi, napadački derbi, mada za moj ukus previše mahanja rukama i previše sudije, doduše, kao i svaki derbi u Španiji.
Odigrali smo par jakih utakmica gdje je odbrana izgledala dosta stabilno ako ne računam utakmicu sa Cityem na AA u kojoj mi nije jasno kako smo izgubili meč nakon vodstva od 2 gola.

Odbrana postane klimava sa Martinezom na stoperu jer on je pokazao nesigurnost u ovim nazovimo slabijim mečevima.Sad zamisli da bude starter protiv Balea i Ronalda znači to je mat pozicija.Kad su tu Boa i Dante ne brinem se toliko al' sa Javiem svaki put mi se diže kosa na glavi kad ga vidim koliko kaska za iole bržim igračem.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 mar 2014, 00:36

Nije Martinez kriv sto igra na neprirodnoj poziciji.
On je tu da "zakrpi" kada su odsutni Boa ili Dante.
Znamo gdje je Javi najjaci.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 mar 2014, 00:39

Znam gdje je Javi najjači al' on tu malo igra ili ne igra nikako.Zato nam na ljeto treba WC stoper.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 mar 2014, 00:50

Ja bi prije opet Barsu neg' Reala,ne znam ni ja što. :D . Zaustavi Iniestu, Barsa je mrtva.Kakav je ono majstor, aferim, iako ga sekunde ne volim. Dobro, Messi je Messi al' znamo kako se pogubio k'o abdest prošle godine protiv nas, drugu čini mi se zbog dijareje (iz prve tekme) nije ni igro. Odbrana im je daleko najslabiji dio tima. Real igra toplo - hladno. I kod njih je sredina ključ. Ako je zaustaviš krila su im odsječena. Reala je najbolje pritisnut' u prvim minutama jer se Rona brzo isfrustrira i onda se ovi pogube kad najbolji igrač svijeta(fali citat) maše rukama prema sudiji. Bejl je haman teška prevara od igrača, ne mogu da vjerujem da ovo pišem. Takođe Lukica i Alonsko me nisu impresionirali. Kaku su ih tamo nahvalili rek'o bi čo'ek da se radi o Švajniju i Toniju.

@Gero majstore, dobar prijedlog. Al' onakvo vrijeđanje je nedopustivo. Niko ni da opomene momčiluka. Mislim nemam protiv njega ništa lično, ne daj Bože, al neko je mor'o da reaguje. Zašto je moderacija prešutila na sve to nije mi jasno, al' sam se u istu deff razočar'o.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 mar 2014, 00:52

Dolaskom Guardiole doslo je i do promjene sistema igre.
A u tom sistemu najvise trpi Martinez, jer nema vise igre sa 2 zadnja vezna.
Dolazak Rodea ce stvoriti jos vecu guzvu u sredini, a ne smijemo zaboravit' ni Kirchoffa, koji je po meni sasvim solidan stoper,ali ni njeg ne krasi neka brzina, tako da je kupovina stopera veoma izvjesna.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 mar 2014, 00:57

Naravno da odbrana izgleda bolje bez Martineza na stoperu nego sa njim, ali i bez njega su imali dosta loših perioda u utakmicama. Na pamet mi pada prvo poluvrijeme u Londonu, City u Munchenu. To je utakmica i pol od 4-5 jačih koje su ove sezone igrali Boateng i Dante.
Ne moraju oba stopera biti svjetska klasa da bi pružali kvalitetne partije, najbolji primjer su Mertesacker i Koscielny.
Treba ih gledati u paru, a kao par su Boateng i Dante bolji od bilo koje druge kombinacije, mada to ne znači da su idealni niti da je Martinez loš stoper.
On je 90% utakmica uoči prelaska u Bayern igrao kao stoper i bio je pravo dobar u svim formacijama i ja sam očekivao da će igrati na stoperu.
Uz to, ne sjećam se da je ove sezone igrao kao zadnji vezni. Ili je igrao stopera ili ispred holdera.

Isto što sam primjetio je, mada ne mora značiti da je istina jer je samo par utakmica u pitanju, da je odbrana izgledala bolje sa Lahmom na zadnjem veznom nego sa Bastianom.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 mar 2014, 01:10

Meni je trenutna situacija toliko dobra,da bolja ne moze biti.
Pise se kako je Bayern u padu forme,a forma ne moze biti bolje tempirana.Samo Ribery da odskoci na svoj nivo i sve je spremno za jednu eksploziju kao protiv Barce prosle sezone.
U Spaniji se Real,Barca i Atletico kolju,oni u PSGu su uvjereni da osvajaju,Mourinho ne prestaje sa psiholoskim igricama i pricama kako ni za sto i ni u cemu nisu favoriti,samo cekam da ih neko i posalje tamo o cemo Mou prica.
Najbolje iz trenutne situacije mozemo izvuci mi i BvB.
Nadam se da cemo ManUtd proci rezultatom 1:0.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2014, 01:11

Sa Bastian-om na zadnjem veznom smo jako ranjivi. U jačim utakmicama Lahm je igrao desnog beka, Javi zadnjeg veznog. S druge strane ne treba zaboravti da je Rafinho jako dobar defanzivni igrač i daje dodatnu sigurnost kompletnog odbrani, a u drugom pravcu Lahm daje sigurnost veznom redu kao onaj zadnji osigurač. Javi je pomalo "skletav", da se tako izrazim. Podsjeća po tim dodavanjima na di Mariu iz Real-a, jako nesigurno. Boateng je tenk, nosi u zraku sve, jak u duelima, a i jako brz igrač. Visok je, nije eksplozivan ali na duže distance malo ko se može takmičiti s njim (ako ste primjetili svi sprinteri su visoki, slabije krenu na početku ali kasnije sve prestižu), upravo takav tip je Jerome.

Alaba treba odmoriti malo, troši se kao niti jedan drugi igrač. On i potpuno spremni Ribery su opasnost za svakog protivnika. Ribery još nije počeo pomagati odbrani kao kada je na 100%. Mislim da se mnogi i ne žele potrošiti u prvenstvo jer imamo tu veliku prednost. Vidjeli smo kako su krenuli u napad protiv Mainz-a kada smo htjeli taj gol.

Većina je mislima na Ligu prvaka i tamo je potrebna maksimalna koncentracija. Hvala Bogu pa nema povreda osim Holger-a. Upravo bi nam sada Holger jako dobro legao. Sreća po nas i pametni potezi uprave je širina koju imamo, tako da možemo mijenjati igrače, zavisno od forme. Gotze je pravi primjer za to, pao je i odmah klupa, baš kao i Muller. S tim da je Gotze veoma sličan Muller-u po nevidljivosti i ubojitosti, naravno mnogo bolji je tehničar.

Jako sam optimističan što se duela protiv United-a tiče. Njima i njihovoj publici svaka čast, očekujem paklenih uvodih 25 - 30 minuta, nakon čega bi trebali igrati našu standarnu igru.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 mar 2014, 01:18

U kojim utakmicama je igrao zadnjeg veznog Javi ?
Fakat se ne mogu sjetiti, znam protiv CSKA da je igrao ispred Thiaga, protiv BvB-a također ispred holdera, protiv Arsenala prvo poluvrijeme isto..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2014, 01:33

CSKA, City, Arsenal u Ligi prvaka. Šest puta u Bundesligi kao zadnji vezni, te dvaput u kupu.

Pep je odlučio da bude stoper, a i u španjolskoj reprezentaciji je počeo kao stoper igrati. Tek se sada vidi šta je Pep mislio sa: "Wir brauchen Thiago", "Bayern braucht Thiago".

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 mar 2014, 01:42

Ma to je papiru bio DM, u igri je bio CM. Varijacija 4-1-2-3.
Za utakmice u Bundeligi ne znam tačno, ali ja se ne sjećam da je bio DM ikako ove sezone.

Dobar je on stoper, ali Boateng i Dante sa njim u paru izgledaju loše.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2014, 01:44

Sjećam se par utakmica da je igrao zadnjeg veznog, a protiv Arsenal-a u gostima je igrao DM-a sigurno.

Dante je jako smiren u odbrani, Jerome i Javi su hiperaktivni, posebno Jerome.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 mar 2014, 01:51

Ma nije, igrao je ispred Thiaga prvo poluvrijeme, sjećam se jer sam u postu prije tekme napisao da to očekujem i da je to najbolje rješenje jer su pokretači svega u Arsenalu dvojac ispred odbrane. U drugom na stopera stao umjesto Boatenga.
Mada može biti da je i igrao u ostalim utakmicama koje pominješ, samo se ja se ne sjećam.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2014, 01:53

Mislima sam na košarci trenutno, nisam siguran. Uglavnom nema veze, prošli smo jedne Engleze, vrijeme je i za druge ako Bog da.

Prije toga Hertha i da se osigura ta titula u Bundesligi pa onda ide ekipa igrati čisto za navijače.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 mar 2014, 01:55

Nego, ako su nam glavni konkuretni za osvajanje lige prvaka ovi sto veceras odigrase el klasiko onda smo je odbranili 100%. :P 8-)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 mar 2014, 01:58

Pod Juppom Javi i Bastian su bili dva najbolja zadnja vezna svijeta.
Dolaskom Pep-a, prakticno je ukinut', taj sistem,koji je forsirao Heynckess.

Nasa formacija dolaskom Guardiole se mijenja u 4-1-4-1, a kako su bili povrijedjeni i Basti i Javi, Lahm je uskocio na tu poziciju gdje je odigaro odlicno.Cak je i u Njemackoj reprezentaciji zadnji put odigro' na tom mjestu.

Javi moze igrat' na stoperu ali samo u BL. a dok je rizicno da igra u LP. samo zbog te njegove sporosti, dok je u citanju igre i borbenosti fantastican. Da imamo zdravog Badstubera novi stoper nam ne bi bio potreban, a ovako dovodjenje istog djeluje veoma realno.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 24 mar 2014, 01:58

Javi jest spor,ali je jaci u duelima i manje su sanse da ce napraviti neki kiks nego li Boa ili Dante,sve trojica su kvalitetni i treba znati kad kojeg koristiti.

Saurman spominje duele sa Bale-om,sa tim covjekom se niko ne moze utrkivati ako cemo realno,momak je ubica,svakog cuvara je izdominirao jos dok je igrao u Engleskoj i to ce raditi u buducnosti...

Sto se tice DMF-a ja bih protiv MU stavio Lahma i Schweinia :) Dakle ovako nesto...

...................Neuer.....................
Rafinha....Martinez....Boateng....Alaba
..........Lahm......Schweinsteiger......
Robben...........Muller............Ribery
.................Mandzukic...............

Kroosa i Thiaga bih ostavio na klupi jer nisu toliko jaki def a to nam je potrebno u prvoj tekmi,a Goetze-a jer je Muller jednostavno covjek koji je konkretniji u napadu,jednostavno covjek za velike utakmice ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2014, 02:05

Ja sam više za sigurnije noge Thiaga i Kroos-a kada su gostovanja u pitanju :)

Možemo samo nagađati. Bastian je spreman tako da očekujem Lahm-a 99.9% na beku. Ne bude li povreda, ne daj Bože sigurni su Jerome, David, Bastian, Philipp, Javi, Manuel, Franck, Arjen, Mario stariji. Ostalo je još nepoznanica, ne vjerujem da Pep ima nazovimo je hrabrost da stavi slabog Bastian-a na klupu.

Volim kritizirati i po meni Bastian nije ništa posebno odigrao otkako se vratio, tj. odigrao solidno ali ne vrhunski kako smo navikli od generala.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.