2017 NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Romagnoli13
Kontakt:

Re: 2017 NBA Playoffs

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 maj 2017, 10:33

Na kraju će to ostati haman jedino taj argument, James je proveo više vremena u NBA.Uz naravno Jordan ima jednu ili dvije titule više, i da, Jordan je više puta bio najbolji strijelac lige. :mrgreen: Da se razumijemo nisam toliki ekspert za košarku kao neki ovdje.Koji stvarno dobro poznaju taj sport, ali imam oči.Pogledao sam većinu stvari na youtube-u o Jordanu.Jer kad je on igrao niti me košarka zanimala niti sam imao dovoljno godina da je gledam.Ali zato samo gledao i pratio ogroman broj utakmica Kobe-a, Jamesa i nekih drugih igrača. James je bez premca najbolji igrač lige već deceniju, i najbolji u zadnje dvije decenije vjerovatno.Ne još uvijek, ali ubrzo će biti minimalno rame uz rame sa Jordanom.Jer mislim da je najrealnije sačekati da i on završi karijeru i učinak obojice staviti na vagu.Mislim da će biti dovoljno argumenata u korist i jednog i drugog kad se priča o nekoj toj GOAT tituli.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 maj 2017, 10:46

Jeste se navadili jučer i danas, jordan je ovo, james je ono, jordan nikad nije ovo, james nikad nije ovo, kao da se ne mogu mjesecima vaditi statistički podaci u korist obojice :rol:

Michael Jordan je najbolji, jednostavno zato što je najbolji u igranju košarke koji se do sada pojavio. Svakako različiti statistički podaci doprinose, ali nisu toliko bitni.

I da, nije potrebno praviti nikakve mitove, osvajao je titule prije 20 godine, nije igrao u 60im. Ovi što su pratili u real timeu možda jesu osjetili njegovu dominaciju više, ali 2017. godina je, postoji beskonačno mnogo materijala pomoću kojeg se i ostali mogu uvjeriti kakav je ustvari bio igrač. Bio je dovoljno dobar da nije potrebno dodatno romantiziranje i preuveličavanje u poređenju sa sadašnjim najboljim igračima, koje je neophodno velikom broju starijih sportista, ne samo u košarci.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 maj 2017, 11:01

Neki ovdje ne mogu da prihvate cinjenicu da je James rame uz rame sa Jordanom. Nostalgija ili sta vec... :hmmmmm:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 maj 2017, 11:09

Kaunas je napisao/la:Neki ovdje ne mogu da prihvate cinjenicu da je James rame uz rame sa Jordanom. Nostalgija ili sta vec... :hmmmmm:
Da, samo je o nostalgiji rijec. :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 24 maj 2017, 11:17

Kaunas je napisao/la:Neki ovdje ne mogu da prihvate cinjenicu da je James rame uz rame sa Jordanom. Nostalgija ili sta vec... :hmmmmm:
Isto kao sto neki ovde ne mogu da prihvate cinjenicu da nije rame uz rame s Jordanom. Samo trolanje i provociranje, ili sta vec :think: :think:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 maj 2017, 11:20

Ima nesto sto brojevi ne mogu opisati, ima kontekst u kom se zivilo I igralo. Ko je u real timu gledao Jordana tesko bi mu bilo reci da je neko uz njega ili da je bolji. Navijao sam za Utah u tim finalu, kao opsjednut jer sam mrzio veclicinu Chicaga i, Jordana, ali kad Jordan baci Russella u onom clutch pogotkdu to je bilo nesto nevjerovatno, zakuca te, sje.be te... znas kako je to tezak moment I onako nesto uraditi (ne samo potez vec I sve igre). To jos od Jamesa nisam dozivio, bilo je vau poteza ali nista slicno ovome. Slicno sam upratio jos samo kod dva igraca slica profila Messija I Federera iako je za mene Jordan u tim teskim trenucima I velikim velikim tekmama za nijansu iznad.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 maj 2017, 11:30

E ako ona blokada Jamesa na Iggyju prosle godine u finalu nije nesto vau i nesto sto te sj.ebe onda ne znam sta jest jbt. Ono je jedan od najmocnijih poteza glede atletike u NBA ikad, nista manje spektakularno od ove promjene ruku u zraku Jordana npr.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 maj 2017, 11:38

jedan ima 6 prstenova, drugi duplo manje, a ovdje se pise o nekoj izjednacenosti

nek James uzme barem jos 2, pa onda i ima smisla raspravljati

i poprilicno sam siguran da je ovo za svastare a ne playoff teme
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 maj 2017, 11:54

sljivo je napisao/la:Ima nesto sto brojevi ne mogu opisati, ima kontekst u kom se zivilo I igralo. Ko je u real timu gledao Jordana tesko bi mu bilo reci da je neko uz njega ili da je bolji. Navijao sam za Utah u tim finalu, kao opsjednut jer sam mrzio veclicinu Chicaga i, Jordana, ali kad Jordan baci Russella u onom clutch pogotkdu to je bilo nesto nevjerovatno, zakuca te, sje.be te... znas kako je to tezak moment I onako nesto uraditi (ne samo potez vec I sve igre). To jos od Jamesa nisam dozivio, bilo je vau poteza ali nista slicno ovome. Slicno sam upratio jos samo kod dva igraca slica profila Messija I Federera iako je za mene Jordan u tim teskim trenucima I velikim velikim tekmama za nijansu iznad.
To je to to

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 24 maj 2017, 12:11

Epidaurus je napisao/la:E ako ona blokada Jamesa na Iggyju prosle godine u finalu nije nesto vau i nesto sto te sj.ebe onda ne znam sta jest jbt. Ono je jedan od najmocnijih poteza glede atletike u NBA ikad, nista manje spektakularno od ove promjene ruku u zraku Jordana npr.
Istina, najjača blokada u historiji nba.

Šteta sto Boston dobi jednu utakmicu,moglo se ovo prije zavrsiti jer ionako nemaju ni teoretske šanse.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 24 maj 2017, 12:13

Michael Jordan je Bog kosarke.
Jedino o cemu se moze diskutovati je ko je najblizi nivou na kojemu je Michael.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 24 maj 2017, 12:29

Epidaurus je napisao/la:E ako ona blokada Jamesa na Iggyju prosle godine u finalu nije nesto vau i nesto sto te sj.ebe onda ne znam sta jest jbt. Ono je jedan od najmocnijih poteza glede atletike u NBA ikad, nista manje spektakularno od ove promjene ruku u zraku Jordana npr.
Vidi razlika je , James je pojavom ogroman , atletski mozda najmocnije sportas ikada , blokada jeste psihicki mozda i odlucila prvaka, ali da je za njega nesta spektakularna i nije , to se ocekuje od takvog atletski freak

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 maj 2017, 12:36

Jordan=košarka.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 maj 2017, 12:37

lumani je napisao/la:
dema je napisao/la:Jordan je uzimao uvijek zadnji sut i pogađao. LeBron se znao sakrit. Jordan je uzeo sva finala. Nije bio gubitnik u tim finalima. Zatim imao je puno jaču konkurenciju. Ljudi lupaju napamet.
Boston i Bird, pogledat kako je ko rookie igrao protiv njih.
Lakersi i Magic
Detroit i Thomas
Houston sa Haakemom
Utah sa Maloneom
Indiana i Miller
New York sa Ewingom
Sunsi sa Barkleyem
Sonicsi sa Paytonom
Portland i Drexler
Orlando sa Shaqom

Ovo je konkurencija koju James nije imao. On je morao prevazići Detroit koji je bio sila da bi ga Lak čekali u finalu. To sto je GSW to su tad bili Lakersi. A po meni su i bolji bili ti Lakersi od ovih Wariorsa.

Ali najlakše je lupat napamet. Nije išao da uzme titulu nikom od ovih igrača. Nije tražio pojačanja. Kad uzme zadnji sut znaš da je pobjeda. James neku noć u cijeloj 4 četvrtini koša nije dao. Jordan trpao pod groznicom o čemu pričamo. Lik je izgubio više finala nego što je dobio. Došao ranije u NBA i obara rekorde. Ali pravi rekordi su poeni po utakmici, skokovi po utakmici itd. A ne ukupan broj, jer neko odigra 20 sezona neko do 32 tipa Magic. I da i po meni je i Magic bolji od Jamesa

Boston i Bird, pogledat kako je ko rookie igrao protiv njih.
Lakersi i Magic :arrow: Jordan je poceo da uzima,kada je ovaj obolio.
Detroit i Thomas :arrow: Ima i onaj Detroit posle Thomasa.
Houston sa Haakemom :arrow: :thumbup: slazem se
Utah sa Maloneom :arrow: ili James protiv Duncana :?:
Indiana i Miller :facepalm: :facepalm:
New York sa Ewingom :arrow: Solidna ekipa,nista vise.
Sunsi sa Barkleyem nisu oni bili bas neki rivali,Charles je bolje igrao za Philu.. (Naravno nije mogao preko M.J)
Sonicsi sa Paytonom Curry,CP3,
Portland i Drexler :arrow: Durant
Orlando sa Shaqom :arrow: ovaj je igrao i sa Jamesom

Btw,meni je Jordan najbolji :salut: ali ove price zadnje sekunde,zadnja cetvrtina protiv Bostona to su djecije price...James je rijesio toliko utakmica da mozemo mjesec dana o tome pricati :salut: ali malo cudno da se uvijek jave navijaci Bullsa kada odigra jednu slabiju tekmu,pazi jednu :!: Zbog cega ta mrznja :?: stvarno vas boli sto vas je karao godinama i usput onog morona Noaha koji po vasim bajkama bio top Centar u nba :pray: :pray:
Cikago Bulsi su bez Dzordana bili odlicna ekipa, bolja nego Kavsi bez Dzejmsa.

Inace, ne bih da ulazim u poredjenje ova dva igraca. Za sada je Dzordan bolji. Treba sacekati kraj karijere Dzejmsa pa onda dati sud.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 maj 2017, 12:47

Ma Jordan bolji vrlo jednostavno. Koliko James ima izgubljenih finala

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 maj 2017, 12:54

dema je napisao/la:Ma Jordan bolji vrlo jednostavno. Koliko James ima izgubljenih finala
Ni ovo nije ispravna logika. Mnogo je razloga sto je Jordan bolji, LeBronova izgubljena finala nisu jedan od tih. Izgubljena u mnozini, jer mu se samo za jedno moze prigovoriti. Naravno, ni to se Jordanu nije desilo, sto jeste jedan od razloga sto je bolji, ali budimo realni, ni Jordan ne bi uzeo prva finala protiv Spursa i Warriorsa, druga stvar sto se nikada nije nasao u toj situaciji.

Mnogo toga utice na ishod serije, necemo ni Jordana kriviti za ispadanja Bullsa u prvoj rundi.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 maj 2017, 12:56

sljivo je napisao/la:Ima nesto sto brojevi ne mogu opisati, ima kontekst u kom se zivilo I igralo. Ko je u real timu gledao Jordana tesko bi mu bilo reci da je neko uz njega ili da je bolji. Navijao sam za Utah u tim finalu, kao opsjednut jer sam mrzio veclicinu Chicaga i, Jordana, ali kad Jordan baci Russella u onom clutch pogotkdu to je bilo nesto nevjerovatno, zakuca te, sje.be te... znas kako je to tezak moment I onako nesto uraditi (ne samo potez vec I sve igre). To jos od Jamesa nisam dozivio, bilo je vau poteza ali nista slicno ovome. Slicno sam upratio jos samo kod dva igraca slica profila Messija I Federera iako je za mene Jordan u tim teskim trenucima I velikim velikim tekmama za nijansu iznad.
Upravo ovo što pišeš.
Ja sam neko ko je pratio i navijao za Lakerse još iz doba dolaska "naših" prvih igrača u NBA. I naravno, navijajući za Lakerse, smatrao sam (onako navijački) da Jordan ne može ni primirisati Magicu. Još nakon poraza od tih Bullsa u finalu 1991. godine, u svim tim narednim godinama dominacije Bullsa sam podržavao njihove protivnike (Lakersi su krenuli silaznom putanjom, pa se morala naći druga zanimacija u završnicama PO :D ).
Ali sam sa ove distance mogu reći da je Jordan bio najveći igrač ove igre i da mu još uvijek niko nije ravan. Jer ima upravo "ono nešto" u odnosu na sve druge igrače, a što se ne može opisati.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 24 maj 2017, 13:10

Čitam na Cavsi Balkan kako ce braniti Dubse
Love na Stephu,Bron na Durantu
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 24 maj 2017, 13:11

Upravo je "ono nesto" po čemu ja uspoređujem igrače, nikakve statistike i pm.

To ili imaš ili nemaš, možeš siliti, ispucavati se, biti najbolji strijelac itd... Ali "ono nešto neopisivo" je prevaga, kad se poredi dominacija pojedinih igrača.

James je nešto nevjerovatno, i sa svojim fizikalijama je uspio ovo što je uspio, takve dominantne fizikalije je imao samo Wilt.

Statistički se mogu usporediti, čak će James da ga i prevaziđe, ali igrački nema teoretske šanse i za to se ne treba čekati nikakav kraj karijere. James može biti najveći (statisticki) ali najbolji je Jordan i tu svaka priča završava.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Toffie
Kontakt:

Re: RE: Re: 2017 NBA Playoffs

Post Postao/la Toffie » 24 maj 2017, 13:15

Besic je napisao/la:Čitam na Cavsi Balkan kako ce braniti Dubse
Love na Stephu,Bron na Durantu
no way jose, sinoc bradley pretrci Lovea ko da ga Bog nije dao, kako bi to tek izgledalo za Curryem. Prvo ce se svi sjetit one odbrane u game 7, ali je to vise izuzetak nego pravilo, narocito na velikom uzorku

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.