FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

ŠtaIma
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ŠtaIma » 03 nov 2010, 13:52

slika

Ako Bog da opet :D
Lijepo je biti Manijak!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 nov 2010, 13:54

ŠtaIma je napisao/la:slika

Nekako mi ova slika izgleda kao da su navijaci pruzili ruku u stilu onog fasistickog pozdrava... ali nema sta slika je granit.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 03 nov 2010, 13:55

spielführer_21 je napisao/la:@ekii
Niko nije ovdje napisao da ga je stid, nekima od nas samo nije furka etiketirati Željino ime raznim pridjevima. Nije Željo ni bosanski, ni bošnjački, ni srpski, ni hrvatski. Željo je NAŠ a mi smo ŽELJINI. Ko voli klub poistovjećivati sa nacijom i religijom, halal mu bilo, to je danas izgleda u modi, ali furke prolaze.
Sa druge strane neki se i vlastitog oca stide...
Svaka čast!

Meni je drago kad vidim da velika većina Željinih navijača promoviše i razumije osnovne civilizacijske vrijednosti, a ne podjele.

Sjećam se da sam se 1997. godine pribojavao kako će navijači na Grbavici prihvatiti golmana Miroslava Kružika. Međutim, kad sam vidio kako mu čitav stadion skandira nepune dvije godine nakon završetka rata, srce mi je bilo ko Trebević. Od tada sam se stotine puta osjećao ponosnim što navijam za klub koji je prije svega sportski i promoviše sport i sportsku disciplinu, te (neću reći multinacionalni) anacionalni klub, gdje nam je sport (u ovom slučaju fudbal) i sportska vještina najvažnija. Mi ne brojimo krvna zrnca ni Milanu Ćulumu, ni Ibrahimu Šehiću ni Goranu Peraku ni Goranu Markoviću ni Mirsadu Bešliji, ni Srđanu Staniću...Isto ko što je navijačima Arsenala važnije da li Henry zna igrati fudbala, nego je li Henry francuz ili englez ili škot.

Naravno da uvijek ima ispada i da na tome treba raditi i ima stvari oko kojih bi se i mi trebali pozabaviti, ali mislim da smo daleko odmakli svim pratiocima (što i nije teško u ovakvom okruženju).

I da, naravno, mislim da svi na to trebamo biti ponosni i to na sav glas promovirati i raditi da ove vrijednosti budu još jače izražene i da pomognemo i drugim klubovima da ih slijede (a ne da se "babe stide"). Mislim da upravo zbog toga što smo anacionalni i imamo ovako dobre rezultate i najviše osvojenih trofeja.

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 03 nov 2010, 13:56

Elegant je napisao/la: Nekako mi ova slika izgleda kao da su navijaci pruzili ruku u stilu onog fasistickog pozdrava... ali nema sta slika je granit.
E **** ti, usra' ga skroz :roll:
Lijepo je biti Manijak!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 nov 2010, 13:56

željo nikad u svojoj istoriji nije bio klub jednog naroda niti će to biti. željo je željo.

al' previše je očekivati da to shvate fina gradska bog i čaršija raja...

drug

Post Postao/la drug » 03 nov 2010, 14:18

Elegant je napisao/la: Nekako mi ova slika izgleda kao da su navijaci pruzili ruku u stilu onog fasistickog pozdrava... ali nema sta slika je granit.

:roll: obje ruke su ispruzene

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 03 nov 2010, 14:23

Novi dresovi u prodaji! Dresovi u kojima smo igrali protiv Zrinjskog u Mostaru moci ce se naruciti u klubu i preko officijalne stranice a cjena ce biti 90 KM! Predobro

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 nov 2010, 14:24

Extra.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

sektm87or
Kontakt:

Post Postao/la sektm87or » 03 nov 2010, 14:54

sad ce odma jedno njih pet sest reci da sam dosadan al kad ce novi bar salovi i duxevi
mora se to malo ozbiljnije raditi
sto se tice dresova super:)

mi ne pjevamo bog i čarsija niti cemo ikad biti tako ograniceni
ponosan sam i sto smo izbacili ono po islamu odabrana
mi smo željini željo je nas
samo se to kod nas gleda nista vise

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 nov 2010, 15:28

nikad_izvini je napisao/la:Znači Branitelj.

Biće zanimljiva formacija koju će Amar postaviti. Lazara opet nema, znači Baljić opet počinje. Miro upitan, Svrake isto nema. Kerla i Radovanović se vraćaju. Ako Kerla navodno ide, zašto igra. To mi nije jasno. Mešić je isto upitan.

--------------------------Šehić----------------------
----Marković-----Vasilić----Gančev-----Radovanović
---------------Savić-----Ćulum-------
-----Čolić--------Zeba--------Višća----
-----------------Baljić--------------

Ako Vića ne bude starter može Stanić igrati na lijevom ili desnom krilu
Moglo bi i ovako:

---------------------------Šehić-----------------------------
--Marković-----Mešić(Vasilić)---Kerla(Gančev)----Radovanović--
------------------------------Ćulum----------------------
-----------------Savić(Perak)----------------------------
-----------------------------------Zeba--------------------
----Stanić(Bešlija H.)-------------------------Višća------
----------------------------Baljić-----------------------------
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 nov 2010, 16:13

AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 03 nov 2010, 16:20

nikad_izvini je napisao/la:Znači Branitelj.

Biće zanimljiva formacija koju će Amar postaviti. Lazara opet nema, znači Baljić opet počinje. Miro upitan, Svrake isto nema. Kerla i Radovanović se vraćaju. Ako Kerla navodno ide, zašto igra. To mi nije jasno. Mešić je isto upitan.

--------------------------Šehić----------------------
----Marković-----Vasilić----Gančev-----Radovanović
---------------Savić-----Ćulum-------
-----Čolić--------Zeba--------Višća----
-----------------Baljić--------------

Ako Vića ne bude starter može Stanić igrati na lijevom ili desnom krilu
samo umjesto Gančeva - Kerla i umjesto Višće koji valjda nema snage za 90 minuta, Stanic vjerovatno :)
trenutno je to najjace sto imamo, a Amar je rek'o da ce igrati najbolji, znaci nema kalkulacija :)
Za zivot cijeli!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 nov 2010, 17:11

Čolić ima crveni karton.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 03 nov 2010, 17:16

ellaxaz je napisao/la:Čolić ima crveni karton.
I moze igrati u Kupu.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 nov 2010, 17:22

1921 je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:Čolić ima crveni karton.
I moze igrati u Kupu.
Pred prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sa Braniteljom, održana je press konferencija za novinare u Plavom salonu na Grbavici, a menadžer Željezničara Amar Osim najavio je da će u ovim utakmicama njegovi igrači dati svoj maksimum.

"Sutra će igrati najjači igrači jer smatram da je ovo jako važna utakmica i jer mi želimo proći u polufinale Kupa. Cilj je nakon dvije utakmice proći, ali to neće biti tako jednostavno. Očekujem da moji igrači u ovim utakmicama pokažu samopouzdanje. Favoriti smo, to je činjenica i to moramo potvrditi. Nadam se i odazivu navijača, koliko-toliko, jer ipak se radi o utakmici četvrtinala Kupa naše države, bez obzira ko nam je protivnik", kazao je menadžer Željezničara Amar Osim, koji je dosad imao prilike pratiti Branitelj.

Danas je predstavljen i novi dres kluba, koji će se moći kupiti po cijeni od 90 KM i to putem službene internet stranice ili lično u prostorijama Fudbalskog kluba Željezničar. Čelni ljudi Željezničara su najavili uskoro i otvaranje fan-šopa, te je, kako kažu, samo pitanje vremena kada će to i zvanično biti gotovo. "Branitelj nije naivna ekipa. Imaju ambicioznog trenera koji je ranije imao uspješnu igraču karijeru. Gledao sam utakmicu protiv Leotara i potpuno su bili ravnopravni sa Leotarom. Iako su član druge lige, mislim da su bolji od pola prvoligaša. Mislim da je naša prednost u ovim utakmicama fizička sprema, prekidi, brzina..."

"Čolić i Popović ne mogu igrati, a vjerovatno ni Svraka jer nije trenirao nekoliko posljednjih dana. Mešić je u najužoj konkurenciji, kao i Omar Baljić", dodaje Osim, za kraj se osvrnuvši i na ambicije Plavih ove sezone.

"Pred početak sezone nam je cilj bio da jesenji dio završimo u vrhu i za sada sve teče po planu. Još da prođemo u polufinale Kupa, a onda u drugom dijelu sezone pokušati nastaviti sa dobrim igrama. Mogli bi osvojiti i jesenju titulu, ali nam je zato potrebna pobjeda u sve tri prvenstvene utakmice koje su ostale, no to će biti teško".

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 03 nov 2010, 17:36

Eto vam sad "potvrda" kako nema ključa. Džaba se palite na ovu šega ligu, nema trofeja ove godine, pauzirate do sljedeće. AJMO RASPUST! Ovi hrvatski klubovi kantaju li kantaju u kupu, u prvenstvu su daleko...Ali u prvenstvu kanta Borac, veze nemaju ali bodova imaju

1921 !
Kontakt:

Post Postao/la 1921 ! » 03 nov 2010, 17:40

Zna li neko kolko će koštati karte sutra ? Hoće li biti 5 km kao obično ili nešto niže ???
Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 03 nov 2010, 17:40

Opusti se čovječe.

Neki dan BVB ispao od Offenbacha u Kupu, a u Ligi kantaju. Koblenz kanta u Kupu, a u 3. ligi tek 14. Raspust!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 nov 2010, 18:29

1921 ! je napisao/la:Zna li neko kolko će koštati karte sutra ? Hoće li biti 5 km kao obično ili nešto niže ???

Kao i obično.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 03 nov 2010, 18:35

ŠtaIma je napisao/la:slika

Kako jaka slika!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], bvsic, Hazre i 28 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []