Probisvjet je napisao/la:kvalitet je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:
Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. Cetiri u Evropu, dva ispadaju.

Prvo i osnovno, dječače, raspravljaj normalno na forumu. Drugo, već sam rekao da do toga neće doći iz milion razloga (od toga da je to premalo klubova, pa nadalje). Treće, realno, u ovoj ligi postoji maksimalno šest klubova koji zaslužuju premijerligaški status. Ako ti misliš drugačije (ili bilo ko drugi), nešto nije ok s tobom. Pozz
Moram kvalitetno da ti odgovorim, ti si ozbiljan momak. Hvala na ono djecace.

Ovo sest je ironicno, slazem se o sest ekipa, al' treba dati sansu i nekim drugim malo manjim ekipama. Deset bi bilo idealno i cetverokruzno.
Ja vjerujem i da hoće biti Liga 10. Istovremeno mi moramo raditi na vidljivom poboljšanju infrastrukture. Danas gledam slike stadiona u Istočnom Sarajevu, užas jedan. Volio bih da bude neko pravilo prema kojem se utakmice omladinskih kategorija ne mogu igrati na glavnom terenu (eventualno samo završnica Kupa).
I dalje, odavno ovo želim reći, ali nisam imao priliku. Iako "ne mirišem" Savez ni sekunde, ne može se na njih prebacivati loptica kada su u pitanju ove stvari (infrastruktura). Prema mojim računicama, za odličan travnjak je potrebno negdje oko milion i po KM. Svaki premijerligaški klub neka izdvoji 50%, lokalna zajednica 30% i Savez 20% i eto odličnog terena za godine i godine (naravno, taj teren bi se moramo održavati stalno, bez toga ništa). Znači, npr. moj Željo da radi teren to bi bilo ovako:
1. Željezničar cca 750 000 KM
2. Općina NS cca 450 000 KM
3. NFSBIH cca 300 000 KM
Namjerno sam pisao cca jermože uvijek biti nekih odstupanja, ali mislim da bi ovo bilo idealno i ne bi bilo loše kada bi jedan ovakav projekt na državnom nivou zaživio (nisu ovo velike pare, milioni se u državi bacaju na druge stvari.) Malo maštam, ali eto