Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
1. Kada Zeljo bodovno zaostaje za prvoplasiranim, neka se polove bodovi.
2. Kada je Zeljo prvoplasiran, neka se ne polove.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka ne polove, neka ne oduzimaju bodove osvojene protiv ekipa koje ne igraju Ligu za prvaka. Nista neka ne rade, samo neka naprave ligu za prvaka i za opstanak i ostave bodove.
Polovljenjem se steti ekipi koja igra dobro citavu sezonu. Oduzimanjem bodova osvojenih protiv neke ekipe isto se jedna pobjeda pravi vecom od druge.
Nije ovo kosarka, tu se moze tako nesto raditi.
Polovljenjem se steti ekipi koja igra dobro citavu sezonu. Oduzimanjem bodova osvojenih protiv neke ekipe isto se jedna pobjeda pravi vecom od druge.
Nije ovo kosarka, tu se moze tako nesto raditi.
Ta liga za opstanak ne interesuje..Radite sta hocete..Mi ovdje pricamo o ligi za prvakaPipiDugaCarapa je napisao/la:1. Kada Zeljo bodovno zaostaje za prvoplasiranim, neka se polove bodovi.

Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Dakle, bolje trokruzno? 

Ja vjerujem i da hoće biti Liga 10. Istovremeno mi moramo raditi na vidljivom poboljšanju infrastrukture. Danas gledam slike stadiona u Istočnom Sarajevu, užas jedan. Volio bih da bude neko pravilo prema kojem se utakmice omladinskih kategorija ne mogu igrati na glavnom terenu (eventualno samo završnica Kupa).Probisvjet je napisao/la:Moram kvalitetno da ti odgovorim, ti si ozbiljan momak. Hvala na ono djecace.kvalitet je napisao/la:Prvo i osnovno, dječače, raspravljaj normalno na forumu. Drugo, već sam rekao da do toga neće doći iz milion razloga (od toga da je to premalo klubova, pa nadalje). Treće, realno, u ovoj ligi postoji maksimalno šest klubova koji zaslužuju premijerligaški status. Ako ti misliš drugačije (ili bilo ko drugi), nešto nije ok s tobom. PozzProbisvjet je napisao/la: Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. Cetiri u Evropu, dva ispadaju.![]()
Ovo sest je ironicno, slazem se o sest ekipa, al' treba dati sansu i nekim drugim malo manjim ekipama. Deset bi bilo idealno i cetverokruzno.
I dalje, odavno ovo želim reći, ali nisam imao priliku. Iako "ne mirišem" Savez ni sekunde, ne može se na njih prebacivati loptica kada su u pitanju ove stvari (infrastruktura). Prema mojim računicama, za odličan travnjak je potrebno negdje oko milion i po KM. Svaki premijerligaški klub neka izdvoji 50%, lokalna zajednica 30% i Savez 20% i eto odličnog terena za godine i godine (naravno, taj teren bi se moramo održavati stalno, bez toga ništa). Znači, npr. moj Željo da radi teren to bi bilo ovako:
1. Željezničar cca 750 000 KM
2. Općina NS cca 450 000 KM
3. NFSBIH cca 300 000 KM
Namjerno sam pisao cca jermože uvijek biti nekih odstupanja, ali mislim da bi ovo bilo idealno i ne bi bilo loše kada bi jedan ovakav projekt na državnom nivou zaživio (nisu ovo velike pare, milioni se u državi bacaju na druge stvari.) Malo maštam, ali eto

Nastavljaš biti, znaš već šta..Rinuka je napisao/la:Ta liga za opstanak ne interesuje..Radite sta hocete..Mi ovdje pricamo o ligi za prvakaPipiDugaCarapa je napisao/la:1. Kada Zeljo bodovno zaostaje za prvoplasiranim, neka se polove bodovi.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Gluho bilo, moj tim bi u kinder jajima uvijek izvlacio da igra dva puta u Mostaru, Sarajevu, Sirokom i BLSlevinKelevra je napisao/la:Dakle, bolje trokruzno?

Ne bih da se prepusti takav luksuz i prostor za manevar ljudima kao Pilav, Piric i Salem

Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 11 apr 2016, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
E cuj oduzimati bodove protiv ekipa koje nisu u top6.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sarajevo, Sloboda, Zrinjski, Borac...ima ih još koji su htjeli trokružno. Željo se nije izjasnio ako se sjećam?SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, bolje trokruzno?
Ne znam kako su uspjeli donjet ovako glupu odluku.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- Probisvjet
- Kontakt:
Prijatelju trokruzno jedino ide dobro kod pedeVa.SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, bolje trokruzno?

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Zar se ne bi igralo kod ekipe koja ima bolji omjer iz prve dvije tekme?tuzlak1987 je napisao/la:Gluho bilo, moj tim bi u kinder jajima uvijek izvlacio da igra dva puta u Mostaru, Sarajevu, Sirokom i BLSlevinKelevra je napisao/la:Dakle, bolje trokruzno?
Ne bih da se prepusti takav luksuz i prostor za manevar ljudima kao Pilav, Piric i Salem
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta ce kome trokruzno, vidi raspored i pozdravi se sa titulom ili Evropom vec na startu.
Nasa liga koliko god je napredovala opet je domacinska. Gosti ne mogu pomoci na pravi nacin svojim ekipama jer gostovanja nisu popularizovana nigdje.
Znaci npr Zeljo dobije dvije u Mostaru i odmah Zrinjski ima vise sanse.
Ili prvi nakon 22 kola docekuje jace, a ide slabijim ekipma.
Ne moze to trokruzno biti dobro u ovoj domacinskoj ligi nikako..
Nasa liga koliko god je napredovala opet je domacinska. Gosti ne mogu pomoci na pravi nacin svojim ekipama jer gostovanja nisu popularizovana nigdje.
Znaci npr Zeljo dobije dvije u Mostaru i odmah Zrinjski ima vise sanse.
Ili prvi nakon 22 kola docekuje jace, a ide slabijim ekipma.
Ne moze to trokruzno biti dobro u ovoj domacinskoj ligi nikako..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa ne mozes ipak ako si prvi nakon 22 kola narednih 11 igrati 9-10 kuciSlevinKelevra je napisao/la:Zar se ne bi igralo kod ekipe koja ima bolji omjer iz prve dvije tekme?tuzlak1987 je napisao/la:Gluho bilo, moj tim bi u kinder jajima uvijek izvlacio da igra dva puta u Mostaru, Sarajevu, Sirokom i BLSlevinKelevra je napisao/la:Dakle, bolje trokruzno?

Ili ako si prvi da to dolaze 2-6, a da ides 7-12 nakon prva 22.
Tu prvi ima veliku prednost u svim opcijama.
Napravili bi ti 33 kola odmah pa kakve si srece, ako imas los raspored poselami se

ako bi se desilo da ko ove sezone sestoplasirani ima sansu za evropu uopste ne bi bilo problema. npr rednik sad zaostaje 4 boda za evropmom logicno da u deset kola mogu stignit ako se potrude, ako nista imaju se za sta borit nece bit samo posmatraciVirtu4l je napisao/la:Ništa od toga nikada nije bio efikasno u borbi protiv neregularnosti. Nekad tim ne mora pustiti utakmicu, jednostavno su manje motivisani u odnosu na ekipu kojoj treba i koja je maksimalno našpanovana.pinoglavi je napisao/la:Direktan TV prenos. Medijski pritisak sa par tekstova o regularnosti i sl. Savez posalje vise ljudi da prate regularnost. Kontaktira UEFU da i oni pomognu tako sto ce poslati neke svoje ljude na utakmicu. Mozda tim zeli igrati posteno, evo ti primjer Travnika. Mozda tim ima navijace koji bi poludili ako se vidi da je utakmica namjestena. Zbog cega bi neki tim prodao utakmicu npr. Zeljeznicaru ako mu Sloboda, Sarajevo i Zrinjski, svako posebno, nudi premije da otkinu bodove Zeljeznicaru? Moze se i napraviti pravilo da u slucaju prevelikog zaostatka tog sestoplasiranog tima, bodovi protiv istog se brisu u ligi za prvaka, ili ako se imalo posumnja na regularnost neke utakmice sestoplasiranog tima da se izbrisu bodovi. Na kraju ako vec prodaju nek prodaju svima i izadje ti postenija liga nego da prepolovis bodove i najvise sansi ima onaj koji je u najboljoj formi zadnjih 10 kola a to nema logike u prvenstvima u ovom sportu, osim izgleda pri ovom sistemu. Moze ici i novcana nagrada saveza ili UEFE za svaki osvojeni bod tog sestoplasiranog tima.
Jedina efikasna metoda je da taj tim ostane u igri što je duže moguće, a polovljenje bodova će mu to omogućiti. Znam da nije fer prema visokoplasiranim ekipama, ali jbg.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Polovljenje bodova je dobro u ligama u kojima je bodovna razlika izmedu klubova velika. Tim polovljenjem vraca se uzbudljivost natjecanju a sa tim vraca se i publika na stadione. Koliko god to bilo neposteno prema nekim klubovima, zanimljivost lige mora biti na prvom mjestu.
Premijer ligi BiH ne treba takav sistem jer su i ovako svi najbolji klubovi u par bodova razmaka (nije to tako samo ove sezone,nego vec zadnjih nekoliko).
1. DA polovljenju bodova u ligama koje su nezanimljive zbog velikog bodovnog razmaka
2. NE polovljenju bodova u ligama u kojima se nekoliko klubova ravnopravno bori za naslov
Premijer ligi BiH ne treba takav sistem jer su i ovako svi najbolji klubovi u par bodova razmaka (nije to tako samo ove sezone,nego vec zadnjih nekoliko).
1. DA polovljenju bodova u ligama koje su nezanimljive zbog velikog bodovnog razmaka
2. NE polovljenju bodova u ligama u kojima se nekoliko klubova ravnopravno bori za naslov
- betonification
- Kontakt:
igalo bi se po bergerovoj tabeli , znaci pozicija koju zauzima klub bi bila i redni broj , u tom sistemu prvi nakon 22 kola bi igro prvu protiv dvanaestog , u drugom protiv drugo pa treceg i tako do kraja tu ima jedna rupa jer bi u drugom kolu odma igrali direktno prvi i drugi nakon 22 kola.SlevinKelevra je napisao/la:Zar se ne bi igralo kod ekipe koja ima bolji omjer iz prve dvije tekme?

- tuzlak1987
- Kontakt:
Ali gdje bi igrali prvi i drugi? Ako bi prvi igrao kuci to bi bila velika prednost.betonification je napisao/la:igalo bi se po bergerovoj tabeli , znaci pozicija koju zauzima klub bi bila i redni broj , u tom sistemu prvi nakon 22 kola bi igro prvu protiv dvanaestog , u drugom protiv drugo pa treceg i tako do kraja tu ima jedna rupa jer bi u drugom kolu odma igrali direktno prvi i drugi nakon 22 kola.SlevinKelevra je napisao/la:Zar se ne bi igralo kod ekipe koja ima bolji omjer iz prve dvije tekme?
Ovako u ligi za prvaka bi svi imali iste sanse, dvije utakmice jedna kuci i u gostima. Niko ne bi mogao nista reci ako ne ostvari zacrtani cilj sto se rezultata tice.
- Evolve
- Kontakt:
Iskreno neznam, mislim da je jos neko, nije ih puno bilo za ovaj format, istina.wobly92 je napisao/la:
Ko se još ono osim vas zalagao za ovaj sistem? Većina je bila za trokružni ako se ne varam. Eto ipak je po vašem
NK Široki Brijeg
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa nije niko niti poslao bio prijedlog na vrijeme osim dvije ekipe..
Zalagali su se savezi javno ali oficijalno ekipe kada su trebale poslati prijedloge u savez prijedlog je poslalo Sarajevo i jos neko.
Zalagali su se savezi javno ali oficijalno ekipe kada su trebale poslati prijedloge u savez prijedlog je poslalo Sarajevo i jos neko.
- JohnCleese
- Kontakt:
Kakvo polovljenje ba, samo nastavak.
Pa evo ove sezone da smo napravili presjek poslije 22 kola dobili bi jednako zanimljivu ligu 6 nije bilo nikakvih prevelikih zaostataka.
Jos ove sezone ispadaju slabiji klubovi ostaju samo kvalitetniji i ne vidim kako neko moze u ovakvoj ligi napraviti nenadoknadivu zalihu bodova za 22 kola izmedju npr 3 i 6 pozicije
Pa evo ove sezone da smo napravili presjek poslije 22 kola dobili bi jednako zanimljivu ligu 6 nije bilo nikakvih prevelikih zaostataka.
Jos ove sezone ispadaju slabiji klubovi ostaju samo kvalitetniji i ne vidim kako neko moze u ovakvoj ligi napraviti nenadoknadivu zalihu bodova za 22 kola izmedju npr 3 i 6 pozicije
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.