Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

GKhan
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la GKhan » 11 apr 2016, 19:36

Ma nek bude ovako dvije sezone izdrzat ce se nekako, i onda skratit na 10 i to je to, a ujedno i napravit neku drugu ligu tako da federalna i liga RS budu nize za josh jedan stepen

Nakon dvije sezone nek ispadnu 4 ali u neku drugu diviziju premier lige a prvi iz federalne i RS nek udju u premier ligu, drugoplasirani, treci i cetvrti iz federalne i RS upadaju u neku tu drugu diviziju premier lige sto bi sacinjavalo 10 klubova takodje i to je to

Mislim da bi ovo veoma lahko bilo izvest
"Volim te Zeljo"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 apr 2016, 19:39

Ovo 12 je taman sta vam je odvadite malo, 10 je premalo vec.

betonification
Kontakt:

Post Postao/la betonification » 11 apr 2016, 19:40

citavo vrijeme se potenciralo na pitanju kupovine utakmica, moje miseljenje je da ce toga bit kakav god bio sistem , jer treba bit svjestan ovo je ipak BiH :). sto se tice brisanja bodova ni to nece promijeni zanimljivost, jer realno evo sad imas radnik koji uopste ne zaostaje za vrhom neku veliku bodovnu razliku a opet igraju samo da se zavrsi sezona tako da i brisanjem bodova niko ne garantuje da takvih nece bit i dalje u toj zavrsnoj ligi za prvaka , sto se tice lige za opstanak tu je vec druga prica tamo bi u slucaju brisanja bodova bilo vrlo zanimljivo ali i neposteno prema ovima koji se bore citavu sezonu i onda u par utakmica izgube sve sto su uradili.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 apr 2016, 19:42

Izgleda da je najbolje cetverokruzno. 46 kola... U stilu Championshipa. :shhh:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 apr 2016, 19:43

Na vrijeme su poslali svoje prijedoge samo savezi te Sarajevo i Zrinjski.
arelinho je napisao/la: Ma znam šta si mislio i to, ali ja ti samo odgovorio na ono što si ti rekao u vezi 8 ekipa. Da je dozvoljeno po mom mišljenju Hrvati bi već svoju ligu smanjili na 8, a ne da im bude liga 10. Jer kod njih teško ove posljednje ekipe na tabeli mogu nešto protiv ovih na vrhu tabele. Dok kod nas svaka ekipa može svakome uzeti bod/ove. Naša liga ima ogroman potencijal da bude najbolja u regionu samo trebaju neke stvari da se poprave. Prva stvar je ovo što se smanjila na 12, a nadam se da će ubrzo smanjiti na 10. Poslije toga da se radi na popravci travnjaka i stadiona.
8 klubova je minimum koji zahtjeva UEFA. Tako kada je Gibraltar prihvacen u UEFA, nalozeno im je da prosire svoju ligu na 8 klubova ukoliko zele da imaju predstavnika u kvalifikacijamaza LP i LE. 10 klubova je za vecinu "manjih" liga najoptimalnija jer mozes igrati cetverokruzno sa adekvatnim brojem utakmica (36) dok kada smanjis na 8 klubova cetverokruzni sistem broji suvise mali broj kola (28), a da nakon 28 kola pravis ligu za prvaka i ligu za opstanak sa po cetiri ekipe za jos 6 utakmica ne bi imalo smisla jer bi u toj ligi za prvaka tri ili cak sva cetiri mjesta vodila u Evropu + igras cak 6 puta sa nekim protivnicima.

Upravo zbog toga je liga 10 najoptimalnije rjesenje i preferiraju je sve lige koje teze manjem broju ekipa i nadam se da cemo se i mi pridruziti tom sistemu uskoro. 8 bi bilo suvise malo i tesko za organizovati :)

Orad1921
Kontakt:

Post Postao/la Orad1921 » 11 apr 2016, 19:48

Ne pretjerujte..cuj 8 klubova

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 apr 2016, 19:48

Mi ne tezimo manjem broju ekipa vec kvalitetnijem radu vise po meni i 12 ce dovoljno tjerati ekipe da kvalitetno rade.

Zato mislim da je 10 malo jer je i ovo 12 dovoljno kako bi ekipa kvalitetno radila i bila u 10 koje ne ispadaju. U ligi 10 bi se izgubila nada za male gradice koji zele okusiti slast PL kao sto su Gradacac, DK, Jajce, Vitez. Svi oni dobro rade ali su iz malih sredina i tesko bi se mogli zadrzavati u tih 8 ekipa u ligi.

Cilj nam je da ima i tih manjih gradova u ligi da bi se na citavoj teritoriji popularizovala liga.

Kao da ovi iz Bayerna vole sto igraju te male utakmice npr. Volili bi i oni jace utakmice. Imaju velike gradove ali opet nemaju duboku ligu. Tako je i kod nas, samo sto mi imamo par velikih gradova i trebs shvatiti i ove manje gradove. Oni su u ligi16 moglo biti losi i ostati ali sada u ligi 12 im treba pruziti sansu jer ce u njoj ostati oni koji zasluzuju. Ne moze se ocekivati od npr Mladosti da parira Zelji ali oni ozbiljno rade i mjesto im je npr u 12. U 10 bi vec imali slabe sanse..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 11 apr 2016, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 apr 2016, 19:53

Sa ovim sistemom se ide ka boljem, jer trokruzni sistem nebi bio realan. Ovako u drugom dijelu sezone pomarises se sa najacima u ligi i mislim da ce to i u Evropi donijeti bolje igre nasih klubova. Ne treba se na ovome zaustaviti, treba ici ka cilju da imamo 10 ekipa u ligi i to je ja mislim najbolje za nas, pa onda ujediniti i 2 ligu, ali mislim da je jos daleko do toga pogotovo ovo zadnje, jer se oni tamo boje da nebi imali mozda svega 1 klub u Premijer ligi.

Definitivno sta bi trebali napraviti, je to da omladinske selekcije nebi bile vise ovisne od svojih seniorskih. Sad je primjer da ako seniorski tim izbori ulazak u Premijer ligu, da i njihove obe omladinske selekcije ulaze u omladinsku Premijer ligu, sto ja mislim nije fer. Isto tako kad ispadaju te omladinske ekipe zbog svojih seniorskih kolega. Recimo mogu omladinci osvojiti ligu, ali ako seniori ispadaju onda i oni iduce sezone nece biti vise u Premijer ligi.

Ali ovo sve nabrojano je vjerovatno nemoguca misija za nase vrle ljude iz saveza, kojima se yebe za ovu ligu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 11 apr 2016, 19:54

cekajte da li je odlucen sistem ili??

nisam cito nista cijeli dan oko toga pa nek me neko uputi dok stignem portale iscitat :mrgreen:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 apr 2016, 19:55

tuzlak1987 je napisao/la:Mi ne tezimo manjem broju ekipa vec kvalitetnijem radu vise po meni i 12 ce dovoljno tjerati ekipe da kvalitetno rade.

Zato mislim da je 10 malo jer je i ovo 12 dovoljno kako bi ekipa kvalitetno radila i bila u 10 koje ne ispadaju. U ligi 10 bi se izgubila nada za male gradice koji zele okusiti slast PL kao sto su Gradacac, DK, Jajce, Vitez. Svi oni dobro rade ali su iz malih sredina i tesko bi se mogli zadrzavati u tih 8 ekipa u ligi.

Cilj nam je da ima i tih manjih gradova u ligi da bi se na citavoj teritoriji popularizovala liga.
Pa takvim neka bude cast sto ce igrati u jakoj 1ligi federacije ili jako ligi rs-a jer smanjenjem na 10 automatski bi se i te lige jacale pa ako hoce da igraju u eliti onda ce bas morati zapeti i sa kvalitetom i sa infrastrukturom, travnjakom...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 11 apr 2016, 19:56

JoseeMourinho je napisao/la:cekajte da li je odlucen sistem ili??

nisam cito nista cijeli dan oko toga pa nek me neko uputi dok stignem portale iscitat :mrgreen:
U petak. Do tada je šuplja :mrgreen:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 apr 2016, 19:57

JohnCleese je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Mi ne tezimo manjem broju ekipa vec kvalitetnijem radu vise po meni i 12 ce dovoljno tjerati ekipe da kvalitetno rade.

Pa takvim neka bude cast sto ce igrati u jakoj 1ligi federacije ili jako ligi rs-a jer smanjenjem na 10 automatski bi se i te lige jacale pa ako hoce da igraju u eliti onda ce bas morati zapeti i sa kvalitetom i sa infrastrukturom, travnjakom...
Ne moze tako, ne mogu neki bolje od ovoga.
Ta liga 10 bi postala privatna liga 5-6 gradova koji imaju najvise novca..

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 11 apr 2016, 19:57

GKhan je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:4 vjecita... :think:
Nemora da znaci da ce sarajevo biti medju prvih 6
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarajevo jedini klub u ligi koji nikad nije zavrsio ispod 5 poz. :wave:

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 11 apr 2016, 19:57

samocelik je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la:cekajte da li je odlucen sistem ili??

U petak. Do tada je šuplja :mrgreen:
aha do tada ide nagadjanje :D

ja sam za 22 kola + jos 10 kola u ligi za prvaka/opstanak bez polovljenja bodova i sl. cackanja, daleko najpostenije i najzanimljivije gdje zadnjih 10 kola je ludilo zagarantovano :tokralju:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2016, 20:01

10 ekipa i bit ce perfektna liga.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 11 apr 2016, 20:04

MortemHz je napisao/la:10 ekipa i bit ce perfektna liga.
To je previse monotono. Liga 12 sa sistemom za prvaka/opstanak je taman kako treba.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 20:05

Po trenutnom stanju bi 10 bilo idealno, ali ukoliko u buducnosti budemo vidjeli jaci i zdrav Celik, Velez i Borac onda bi se vec trebalo prosiriti na 12. Kako god, bilo 10 ili 12, vec sada timovi iz prve federacije i rs trebaju dobro razmisliti da li zele u PL jer bez ozbiljnog plana i zdravog poslovanja bili bi samo na jednogodisnjem izletu. Dosada su se mogle naci 2 ekipe koje su gore, pa je bilo lakse ostati u ligi, sada je vec teze naci 2 gore ekipe.
Nad tobom sunce najljepše sja

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 apr 2016, 20:05

Kolko ispada iduce sezone ja mislim 2 .Bice onda zajebano se vratit jer ce bit federalna i srpska jake lige a samo prvi ide u premijeru.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 apr 2016, 20:07

Liga 10 pa da liga ostane i bez jedinog normalnog stadiona u drzavi bi bila losa opcija svakako.
Utakmice na terenu kao BP budu duplo bolje od drugih..

A kakva je situacija u Celiku ako neko ne pocne razmisljati o ovom dugu biti ce blokirani u narednim godinama sa normalnim radom sto moze dovesti do ispadanja.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 11 apr 2016, 20:12

Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.