SamoZeljo je napisao/la:Sve je to divno i krasno i ja ne kazem i nikad nisam rekao da Windows Phone ne valja ali cinjenica je da su oni samo sa par procenata zastupljeni. Mozete vi njih hvaliti ali cifre kazu drugacije. Oni tako slabi i nisu konkurencija Androidu. Apple je mozda na nekih 15-20% a sve ostalo je Android (racunaj preko 70%) i ono sto se jos uvijek desava je to da taj Android jos uvijek raste. Kolicinski rastu skoro svi jer populrnost smartphona raste ali procentualno raste Android.
Ja sam samo htio dokazati da je Nokia pogrijesila sto na startu nisu poceli Android. Nokia je imala ime, Nokia je imala hardware, najkvalitetniji. Sve su imali osim operativnog sistema koji je to mogao podnijeti. Tvrdoglavost ih je kostala i na kraju su se morali prodati, nakon gubitaka u milijardama. Sada su u rukama Microsofta kojeg ljudi ne vole. Ne, ja ne zelim popljuvati Nokiu, ja sam samo razocaran u Nokiu jer su pogrijesili i pali u ruke MRSKOG Microsofta.
Naravno da sam ja za vecu konkurenciju, kupujem sad jedan a sad drugi mobitel, ono sto je kvalitetno ali i ima dobru cijenu. Sad da kupujem mobitel, to bi bio definitivno Huawei.
Znaci, jesam za konkurenciju ali ta konkurencija po mom misljenju ne treba biti Microsoft. Dosta im je sto su sa Windowsom na kompjuterima najveci i vec decenijama OTIMAJU PARE! Nema mi mrze kompanije. Bolje je da sve bude Android nego da ONI budu konkurencija. Ja bi bio presretan da Microsoft propadne. Bas ih ne volim a nisam jedini. Mnogi na zapadu ignorisu Nokiu bas zbog toga, sto su u rukama Microsofta.
Bas mislite da je dobro da Microsoft raste? Pa oni kad/ako spoje kompjutere sa mobilnim aparatima i ako zazivi taj jedan sistem cemu se nadaju, opet ce imati monopol i opet ce naplacivati sve to, kao sto sada deru sa windowsom za kompjutere. ONI DEFINITIVNO NE TREBAJU DA BUDU KONKURENCIJA ANDROIDU!
To sto HTCu ide lose i sto Sony ima problema nema veze sa Androidom nego konkurencijom. Eto, Lenovo je stabilan i raste, Huawei pogotovo. Imaju ljudi zaradu, i to dobru zaradu, a sve na Androidu.
P.S. I Samsung Galaxy S3 ja kad ukljucim na svoj laptop, listam ga kao USB stick, nikakav software mi nije potreban. Na novom laptopu uopste nemam onaj njihov KIS ili kako se vec zove nego ga bas listam kao da je USB. Tako prebacujem muziku i slike, pogotovo muziku jer u autu imam radio sa Bluetooth i slusam muziku sa mobitela. Idealno.
sacekajmo jos godinu dana, tek sad razni proizvodjaci izbacivaju telefone s wp os.om, jer ne moraju placati licencu, sad dobiju dzaba OS za svoj telefon, dok su prije morali placati da bi koristili WP
android je tu vec godinama, open **** os, dostupan bukvalno svima s toga i tolika procentna cifra koju spominjes
a gdje je android bio na pocetku u vrijeme symbiana?
sami ljudi iz nokije kazu da su presli na android nokia ne bi bila prepoznatljiva, utopila bi se u more proizvodjaca telefona s androidom, i onda bi morali pustati google da diktira njima, zato su sad i napravili X uredjaje ali bez google play servisa, s toga im google ne moze nista
sve ovo sto se dogodilo dogodilo se ciljano, Stephen Elop je dosao ravno iz Microsofta, presao na tada skroz novi OS, koji nije imao cak ni osnovnu copy paste opciju, a napustio symbian koji je bio glavni u evropi i u aziji i tako ostavio na cjedilu milione i milione symbian korisnika
i ne znam kome to microsoft otima pare, meni sigurno ne, jer ne koristim licenciran windows os, nikad nisam ni jedan kupio, sta radi recimo google? zasto ne naprave svoje google aplikacije na windows phone recimo kao sto je Youtube?
a reci da microsoft propadne moze reci, izvini, ali samo budala moze to reci
na zapadu se uvjek ignorisala Nokia, ali je zato bila Nokia bog i batina u evropi i aziji
medjutim dosao amer i njemu je bitno da nokia uspije u americi i tako zanemarivsi evropu i aziju
i ovo sto se dosad proda telefona u americi, sve je to zbog microsofta, jer tamo je microsoft veliki brend i kompanija, i amerikanci vise cijene microsoft nego mi u evropi
a da vidimo koliko ce lenovo rasti i koliko ce oni utjecati na trziste izmedju samsunga, sonya, htc.a, lg.a
kazem ti android raste s razlogom, jer je dostupan svima, pa i kad u nekom katalogu procitas frlj telefon, vidis koristi android kao os
pokusaj ugasiti telefon i prikopcati na ga na pc i vidi mozes li onda prebaciti fajlove
ja sam na nokiji 808 koju sam imao priliku krakto vrijeme isprobati, imao jedno pozitivno iskustvo
isao sam na put, upalio sam muziku i navigaciju, muzika u pozadini svira, i stisa se kad ona zenska se javi gdje treba skrenuti i tako, i opet nastavi svirati nakon toga, onda FM transmitter koji mi fali godinama
windows phone ako bude ovoliko zauzimao na trzistu i naredne dvije godine, to microsoftu nista ne znaci, moze samo profitirati jos vise ako bude rastao wp os
skontaj da microsoft sad bere pare preko nokie, tj preko njenih patenata? a i prije toga su imali patente pa im je htc morao ili praviti telefon s wp os.om kao sad ili jos i placati po nekoliko dolara za svaki telefon s androidom?