Uvlakaci narandzastom dali "nagradu mira" a da ne dadnu par sudijskih odluka ako bude trebalo. Ma hajte molim Vas.
Al ko im yebe mater mozemo mi kontra svih.
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
To mi upravo i jeste u glavi kad kontam koga ce izvesti na toj utakmici. Memic nije tehnicki ni blizu Kerima ali je brzi i u ganjanjima nekih izbijenih lopti, lopti iz zracnih duela je nedvojbeno najbolji u ekipi. Kerim je odlican ako se protivnik povuce u neki srednji ili niski blok i gdje moze vise prostora da koristi. Protiv Svicaraca je to par puta i lijepo iskoristio, imao jer par dobrih proigravanja, ali u situacijama u koje bi ga Amerikanci gurnuli, a to je da ga trojica-cetvorica istovremeno manijacki pritiscu, mislim da ne bi mogao ofanzivno doci do izrazaja.Ozymandias je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:10Tacno, bas je steta ostavit takvog igraca na klupi. Jednim potezom moze stvorit dobru priliku.
S druge strane, Ameri inace furiozno ulaze u utakmicu tako da sumnjam da cemo nesto posebno napadat prvo poluvrijeme pa bi mozda i Memic lijevo imao smisla tih prvih 45 minuta.
Posto smo protiv mocnog Kipra u gostima, gdje smo igrali sa jednim napadacem i tri vezna igraca, sastavili zato jako puno pasova.... Ljudi nas u sredini terena pojeli ko da su Barcelona iz 2011.
Tempo se umiruje koz posjed i prenošenjem težišta igre na njihovu polovicu. Ako je plan stati u niski blok i braniti se 90 minuta kao protiv Kanade, neće proći jer defenzivno nisi dovoljno kvalitetan, nemaš dovoljno kvalitetne pojedince za takvu igru, a Amerikanci su kudikamo kvalitetniji od Kanađana.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:08Ja uopste ne mislim da se treba bojati nego treba biti pametan, otvorena utakmica nam ne odgovara nastradat cemo ,jednostavno oni su trkacki jaci . Mi moramo probati umiriti tempo i kroz prekide i neke prodore i suteve kao Alajbegovic doci do gola. Naravno mora se biri agresivan i borben ali uci u fajt i neku trku to bi bilo pogubno.
Ko ce ih ganjati kada izgubimo loptu, a desavace se sigurno. Nasa jedina sansa jeste jedan brz igrač u napadu kojeg nemamoPeppermintSA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:30Tempo se umiruje koz posjed i prenošenjem težišta igre na njihovu polovicu. Ako je plan stati u niski blok i braniti se 90 minuta kao protiv Kanade, neće proći jer defenzivno nisi dovoljno kvalitetan, nemaš dovoljno kvalitetne pojedince za takvu igru, a Amerikanci su kudikamo kvalitetniji od Kanađana.bordobijeli je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:08Ja uopste ne mislim da se treba bojati nego treba biti pametan, otvorena utakmica nam ne odgovara nastradat cemo ,jednostavno oni su trkacki jaci . Mi moramo probati umiriti tempo i kroz prekide i neke prodore i suteve kao Alajbegovic doci do gola. Naravno mora se biri agresivan i borben ali uci u fajt i neku trku to bi bilo pogubno.
Moraš ih iznenaditi time što ćeš izaći upravo suprotno od onoga što oni očekuju - dakle, izađi visoko i napadni ih.
Ako budemo igrali s jednim napadacem Alajbegovic ce biti savrsen za izmjene ili lijevo krilo ili amf umjesto Mahmicazeljovac21 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:49Kakav ba memic, suludo je posliĵe onakve utakmice staviti alajbegovica na klupu
Barbarez: Hold my beerzeljovac21 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:49Kakav ba memic, suludo je posliĵe onakve utakmice staviti alajbegovica na klupu
Bezveze prica, izjavom je vise targetirao cijeli tim da smo igrali alibi igru a ne selektora. Pa i selektor je bio nezadovoljan kad je vracamo nazad.invincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:57Barbarez: Hold my beerzeljovac21 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:49Kakav ba memic, suludo je posliĵe onakve utakmice staviti alajbegovica na klupu![]()
Salu na stranu, ja se nimalo ne bi iznenadio da ga klupira![]()
Ima li kakvih info za Dedica? Ako ne pocne protiv amerike znaci stvar je jasna....klupiro ga radi one izjave, jer ne moze me niko ubjedit da se covjek povrijedio navodno negdje....gdje, niko ne zna. Mada se nadam da je sve ok i da ce Amar pocet i preorat ih po toj strani
A koja je poenta naše igre? Da čujem od stručnjaka.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:02Ljudi suludo je igrati 4 2 3 1 da to je jedns od formacija koja trazi lijep fudbal ali isto tako za to moras imati kvalitetnu vezu jako kvalitetnu vezu moze tebi Mahmic igrati CAMa ali iza njega ce bit Benjo i Sunjic ko ce njemu dat loptu. Necete nista naoraviti sem izgubiti poentu nase igre, pomirite se trenutno nemamo kapacitet za lijep fudbal i Mahmic ne moze sam radit sav posao u vezi kada pronadjemo jos par veznih nadajmo se da ce neko izrasti u kvalitstnu opciju i da cemo moci igrati nesto bolje ali do tada sa dva limitirana vezna u toj formaciji mozes samo dobiti kartu kuci.
Da se branimo onako kako smo jaci a ne da trcimo u prazan prostor sa nasom tromom zadnjom linijomPeppermintSA je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:13A koja je poenta naše igre? Da čujem od stručnjaka.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑26 jun 2026, 14:02Ljudi suludo je igrati 4 2 3 1 da to je jedns od formacija koja trazi lijep fudbal ali isto tako za to moras imati kvalitetnu vezu jako kvalitetnu vezu moze tebi Mahmic igrati CAMa ali iza njega ce bit Benjo i Sunjic ko ce njemu dat loptu. Necete nista naoraviti sem izgubiti poentu nase igre, pomirite se trenutno nemamo kapacitet za lijep fudbal i Mahmic ne moze sam radit sav posao u vezi kada pronadjemo jos par veznih nadajmo se da ce neko izrasti u kvalitstnu opciju i da cemo moci igrati nesto bolje ali do tada sa dva limitirana vezna u toj formaciji mozes samo dobiti kartu kuci.
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, D97, dedo26, HalaMadrid, Kaunas, Principatus, StevieG8, Sveti, tuzlanskinacin, Wilshere10 i 61 gost.