Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 03 apr 2012, 12:56

Ja se zalažem za cjelokupnu promjenu nogometnog sistema u BiH, da se sve lige igraju na teritoriju cijele države, odnosno prva dva nivoa cijela država, ostali nivoi geografski raspodijeljeni, sjever, jug, istok, zapad. A sve u cilju da bi imali pravo, kvalitetno natjecanje, bez obzira koji je rang.
Natjecanje s podjelom na političke cjeline i ispadanjem kakvo je - ako ispadnu dva federalna kluba iz Prema u Prvu ligu, jedan više iz federalne lige ispada nego je planirano - nije regularno.

1. 12, 22+10 kola
2. 16, 30 kola
3. 4 x 16, 30 kola
---
Hayley <3

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 03 apr 2012, 15:02

badblueboylivno je napisao/la:Ja se zalažem za cjelokupnu promjenu nogometnog sistema u BiH, da se sve lige igraju na teritoriju cijele države, odnosno prva dva nivoa cijela država, ostali nivoi geografski raspodijeljeni, sjever, jug, istok, zapad. A sve u cilju da bi imali pravo, kvalitetno natjecanje, bez obzira koji je rang.
Natjecanje s podjelom na političke cjeline i ispadanjem kakvo je - ako ispadnu dva federalna kluba iz Prema u Prvu ligu, jedan više iz federalne lige ispada nego je planirano - nije regularno.

1. 12, 22+10 kola
2. 16, 30 kola
3. 4 x 16, 30 kola
---
Prijedlog odličan. Svaka čast.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 apr 2012, 22:57

nime_tm87 je napisao/la:Slavija, Gosk, Rudar, Travnik, Kozara..

Evo ih... bez njih ova liga bila 30% jaca... kako na terenu, tako i infrastrukturalno... jer nijedan od ovih timova prvenstveno nema normalan teren, a kamoli tribine...
Kako Slavija nema normalne tribine ? Ima tri velike tribine sa skoro 7000 mesta i plus cetvrtu malu.Gostujuci navijaci su totalno odvojeni od domacih i imaju posebnu tribinu.Pre par godina su vodje navijaca par klubova iz BIH(Zeljo,Sarajevo,Celik i ne secam se ko je jos bio) rekli da je to najbolji stadion za gostujuce navijace koji ima u BIH.

Tribina gde sede tzv.kospicari je takodje u pristojnom izdanju,doduse malo prljava ali ima itekako lep pregled za igru,plus je jednim delom i natkrivena.Sto se tice problema stadiona jedini pravi problem je prilazak gostujucih navijaca,prvenstveno Zeljeznicara i Sarajeva jer oni dolaze peske koliko sam ja upucen preko onoga poligona i moraju da idu preko livade.

Teren je takodje u pristojnom stanju za razliku kakvih ima.Drenaza je sasvim solidna,a po toplome vremenu teren se redovno kvasi.Naravno nije to vrh teren ali je sasvim pristojan.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 04 apr 2012, 00:09

Moj Devil, radi se o tome da ovdje ima djece koja nisu svjesna šta pišu. Stadion u Istočnom Sarajevu predobro izgleda za naše uslove, dalo bi se poraditi još na njemu da gotivniji i funkcionalniji bude ali ono nazivati livadom može samo neko ko nije očima vidio taj stadion ili dosta ostalih stadiona u našoj državi. Nema nikakvog kontakta između domaćih i gostujućih navijača na tribinama, s bilo koje pozicije na tribini imaš dobar pogled na teren i sve se jasno vidi. A i solidan je kapacitet. Ne znam kakva je situacija s terenom, bio sam zadnji put kad je snijeg padao kad smo vodili na poluvremenu a onda zijanili. To su bila vremena kad ni Barca ne bi mogla odnijeti bodove s gostovanja u našoj ligi.
Who dares, wins !

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 apr 2012, 01:24

Kamo srece da na svim stadionima gostujuci navijaci imaju i prijem i uslove kao u Lukavici. Tako da ta prica oko stadiona i sl. kao opravdanje da Slavija ne treba igrati prvu ligu nikako nemaju validnu arumentaciju.

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 04 apr 2012, 13:05

Stadion Slavije može da primi i do 10 000 sa onom malom tribinom.Svi navijači od timova koji su dolazili rekli su da imaju extra uslove , samo da je problem wc,ali eto nigdje tog wc-a nema osim na stadionu Sarajeva i Čelika iako su i oni u veoma kritičnim stanjima.Slavija infrastrukturom itekako može da zasluži među 10 najboljih.Takođe tu su i Široki,Sarajevo,Zrinjski,Borac,Željo i Čelik,ovo ostalo ima veoma teške uslove za dolazak gostujućih,pogotovo se to odnosi na Prijedor,Tuzlu i Gradišku.U Gabeli nisam bio tako da neću da pričam kad nisam vidio :D
$ ? $ ? ? " " ".

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 apr 2012, 13:22

liga od 12 plus play off 6 za prvaka 6 za opstanak to je ukupno 32 utakmice u sezoni,nije puno a bio bi puno bolji kvalitet.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 apr 2012, 14:06

Sigurdsson je napisao/la:Stadion Slavije može da primi i do 10 000 sa onom malom tribinom.Svi navijači od timova koji su dolazili rekli su da imaju extra uslove , samo da je problem wc,ali eto nigdje tog wc-a nema osim na stadionu Sarajeva i Čelika iako su i oni u veoma kritičnim stanjima.Slavija infrastrukturom itekako može da zasluži među 10 najboljih.Takođe tu su i Široki,Sarajevo,Zrinjski,Borac,Željo i Čelik,ovo ostalo ima veoma teške uslove za dolazak gostujućih,pogotovo se to odnosi na Prijedor,Tuzlu i Gradišku.U Gabeli nisam bio tako da neću da pričam kad nisam vidio :D
Ima Pecara.
...Život za Široki...

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 04 apr 2012, 14:41

Smanjiće se brpj klubova sam od sebe.Za 2-3 godine pola sadašnjih premijerligaša neće imati za kotizaciju
"Indija,Pakistan..."

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 04 apr 2012, 14:51

Najbolje bi bilo da se napravi liga od klubova koji imaju licencu, odnosno klubova kojima netreba reprogram duga i klubova koji zadovoljavaju Uefa standarde. Navijam Za SARAJEVO ali ako Juventus i Fiorentina mogu u drugu ligu može i Sarajevo i Željo. Svakako za jednu do dvije godine neće moći niko igrati ko ne ispunjava uslove UEFE. Obzirom da je tako mislim da u BiH možemo igrati kao 1997 a to je mahalsko takmičenje i nemože niko u Evropu. Ako se ovako uradi iz BiH mislim da u prvoj ligi mogu igrati Široki Brijeg i Široki Brijeg drugi tim.
Mislim da je ovo najpoštenije a onda nek se napravi jedan stadion u Sarajevu na kojem će igrati i Sarajevo i Željo (kao u Milanu) ali stadion po svim standardima, jedan u Zenici (on je blizu ispunjenja) jedan u Banja Luci Mostaru, Tuzli. Ovo je 5 gradova + Široki i ako neko još može sebi priuštiti izgradnju dobrog stadiona. To je ukupno 6 stadiona na kojem bi igrali:
Široki
Zrinjski-Mostar
Velež-Mostar
Sarajevo
Željo-Sarajevo
Čelik-Zenica
Sloboda-Tuzla
Borac-Banja Luka
Laktaši-Banja Luka
Zvijezda-Gradačac- Tuzla
Travnik-Zenica
I još jedan klub koji uspije dobiti licencu i napraviti stadion.

Naravno sve ovo može ali kad izmire sve obaveze ili kad im država otpiše stare dugove i kad se naprave ovih 5 (GRADSKIH)stadiona.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 04 apr 2012, 15:41

@meme pitar

sta cemo onda sa drugom ligom ? po tvojim tezama u premijer ligu ne moze niko ko nema stadion po uefinim standardima

dakle, ovi koji su vec u drugoj logicno nemaju, i onda kada takmicarski osiguara promociju u rang vise, mora prvo napraviti stadion ili mu svi rezultati padaju u vodu

klubovi nemaju da isplate igrace, a ne da prave stadion tako da on ne moze biti diskriminativni karakter

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 04 apr 2012, 15:57

Desole je napisao/la:@meme pitar

sta cemo onda sa drugom ligom ? po tvojim tezama u premijer ligu ne moze niko ko nema stadion po uefinim standardima

dakle, ovi koji su vec u drugoj logicno nemaju, i onda kada takmicarski osiguara promociju u rang vise, mora prvo napraviti stadion ili mu svi rezultati padaju u vodu

klubovi nemaju da isplate igrace, a ne da prave stadion tako da on ne moze biti diskriminativni karakter
Moze itekako! U profesionalnim ligama ako ne mozes da isplacujes igrace automatski gubis profi licencu i izbacuju te u amatersku ligu. Problem je sto je nasa Premijer liga sama po sebi polu-profesionalna pa bi izbacivanjem takvih klubova ostao jedan ili dva kluba u toj ligi.
A klubovi iz druge lige koji ne ispunjavaju uslove za ulazak u prvu ligu ne mogu ni uci, uprskos postignutim rezultatima ;)
010 ISN'T JUST A CODE

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 05 apr 2012, 00:11

RK Gradacac je napisao/la:Moze itekako! U profesionalnim ligama ako ne mozes da isplacujes igrace automatski gubis profi licencu i izbacuju te u amatersku ligu. Problem je sto je nasa Premijer liga sama po sebi polu-profesionalna pa bi izbacivanjem takvih klubova ostao jedan ili dva kluba u toj ligi.
A klubovi iz druge lige koji ne ispunjavaju uslove za ulazak u prvu ligu ne mogu ni uci, uprskos postignutim rezultatima ;)
opet si dosao na zakljucak o kojem sam ti ja govorio samo sto si ga obrazlozio ;)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 apr 2012, 08:43

Ups! Moja greska ..napisah ove klubove sa zacelja pa sam tu ubrojao i slaviju koja svakako ima dobar stadion...samo ruku na srce trebali bi se stabilizovati, vratiti navijace na stadion ima tu jos dosta posla unutar kluba kao i u mnogim drugim klubovima.. ove sto sam naveo imaju dobru infrastrukturu (tu i tamo), a situacija u klubu je stablina (tu i tamo)...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 apr 2012, 08:56

nešto kontam, jebote recimo liga 10 kod nas, pa to bi bio hit regije..nema nijedna liga druga ovoliko derbija:

Željo,Široki,Borac,Sarajevo,Zrinjski,Velež,Čelik ...

svako kolo ili svako drugo bi bili derbiji samo takvi..naravno ako bi ekipe imale dobre igrače s obizorom na dugove i to..al po meni nijedna liga iz okolice nema zanimljivije natjecanje..sigurno..o kvaliteti se trenutno da raspravljat
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 apr 2012, 17:09

Kevin je napisao/la:nešto kontam, jebote recimo liga 10 kod nas, pa to bi bio hit regije..nema nijedna liga druga ovoliko derbija:

Željo,Široki,Borac,Sarajevo,Zrinjski,Velež,Čelik ...

svako kolo ili svako drugo bi bili derbiji samo takvi..naravno ako bi ekipe imale dobre igrače s obizorom na dugove i to..al po meni nijedna liga iz okolice nema zanimljivije natjecanje..sigurno..o kvaliteti se trenutno da raspravljat
A s tim derbijima dolaze i navijaci, pare, gledanost ...ma sve bi islo nabolje ;) Slazem se, ali samo kad bi bila liga 10 sumnjam da bi ijedna liga na balkanu bila zanimljivija od nase

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 05 apr 2012, 17:48

Što se mene tiče ja bih odmah danas da tu ligu smanjimo,da ekipe iz RS lagano odu iz ovog takmičenja jer se očigledno vidi da represija nad Srbima u svim situacijama traje.Nakon onog stravičnog suđenja na Koševu i Banjaluci ništa drugo se i ne treba očekivati u nastavku,jer se izgleda više gledaju ove Slobode i tako te ekipe iz Federacije.
$ ? $ ? ? " " ".

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 05 apr 2012, 17:49

nime_tm87 je napisao/la:Ups! Moja greska ..napisah ove klubove sa zacelja pa sam tu ubrojao i slaviju koja svakako ima dobar stadion...samo ruku na srce trebali bi se stabilizovati, vratiti navijace na stadion ima tu jos dosta posla unutar kluba kao i u mnogim drugim klubovima.. ove sto sam naveo imaju dobru infrastrukturu (tu i tamo), a situacija u klubu je stablina (tu i tamo)...
jesi me zvao? :lol: :lol:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 apr 2012, 08:48

tu i tamo je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Ups! Moja greska ..napisah ove klubove sa zacelja pa sam tu ubrojao i slaviju koja svakako ima dobar stadion...samo ruku na srce trebali bi se stabilizovati, vratiti navijace na stadion ima tu jos dosta posla unutar kluba kao i u mnogim drugim klubovima.. ove sto sam naveo imaju dobru infrastrukturu (tu i tamo), a situacija u klubu je stablina (tu i tamo)...
jesi me zvao? :lol: :lol:
Nisam :mrgreen: :mrgreen:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 apr 2012, 09:24

Sigurdsson je napisao/la:Što se mene tiče ja bih odmah danas da tu ligu smanjimo,da ekipe iz RS lagano odu iz ovog takmičenja jer se očigledno vidi da represija nad Srbima u svim situacijama traje.Nakon onog stravičnog suđenja na Koševu i Banjaluci ništa drugo se i ne treba očekivati u nastavku,jer se izgleda više gledaju ove Slobode i tako te ekipe iz Federacije.
mislim da se na tvoju veliku zalost i zalost slicnih to nece desiti,nego ce se liga smanjiti na 10-12 klubova sa trokruznim ili cetverokruznim sistemom,bolji igraci iz ekipa koje ispadnu ce prelaziti u klubove koji su ostali u ligi,spojice se prva liga fbih i rs i imacemo 2 jaka takmicenja.
sjedece godine se igra na ispadanje 6klubova,a ulazak 2 kluba,zivi bili pa vidjeli,nema druge opcije

samim tim ce nam liga postati jaca i zakuhanija,vratice se raja na stadione i moze se nesto ocekivati i od evrope ili u nasem slucaju azije,kakve smo srece :lol: :lol: :lol:

a sudjenja sto se tice,manje vise postaje regularno i bez stimanja,slavija je pokradena,vidjelo se,a zeljo i borac,sta reci osim da je sudija na momente sje.bao i jedne i druge,najrealnije.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Jadnimi, svrakino1921 i 11 gostiju.