1/2 EP: Italija - Njemačka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u finale?

1. Njemačka
42
39%
2. Italija
65
61%

Ukupno glasova: 107

Semir bvb
Kontakt:

Re: 1/2 EP: Italija - Njemačka

Post Postao/la Semir bvb » 29 jun 2012, 00:27

delpy je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
Sta si bolan zapeo za Hummelsa, momak je bio najbolji stoper eura do ove utakmice.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pogledaj malo statistike i prosječne ocjene sa svih utakmica. Ukupno je 6-i igrač EP-a, a prvi štoper, mada će mu se nakon ove utakmice pokvariti prosjek, baš kao i svim igračima ELF-a. ;) :mrgreen: Očekujem ga u idealnom timu EP-a. 8-)

Inače Bonucci včrs bio beton. Kad ga se sjetim iz utakmice protiv Milana (i još nekih), pa to su sad dva različita igrača. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 29 jun 2012, 00:28

don_burza je napisao/la: Inace na onom dijelu terena su nesto puni igraci lomili kicme sami sebi najvise
Ne znam čime su poljevali onaj dio terena, i onaj jadni Diamanti zamalo ne pogide sa loptom. :lol:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 29 jun 2012, 00:30

Klopp je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Samo mi nije jasno kako su onog Hulemsa onoliko dizali u nebesa, a lik ko kakvo maksumce veceras...Cassano se poigravao sa njim. Lijepo je veceras bilo navijati za Italiju. 8-)
Sta si bolan zapeo za Hummelsa, momak je bio najbolji stoper eura do ove utakmice. Krivica nije iskljucivo njegova, tacno je da snosi najvecu krivicu ali mora se uzeti u obzir da je napustio svoju poziciju da pomogne Boatengu. Kod ovakvih situacija obicno bek stoji ispred igraca i potpomognut krilom zatvore igraca. Medjutim krila (ozila) ni na mapi da pomogne, Boateng lose postavljen i Hummels mora izaci na beka da pomogne. Znaci da je krilo odradilo posao u defanzivi i bek bio postavljen do gola ne bi nikad doslo. Jes Hummels ispao ali to je njegov stil igre, nece da pravi faul, hoce cisto da uzme loptu i od 10 ovakvih duela 9 dobije.
Najbolji štoper Eura do ove utakmice je bio Bonucci, a nakon ove je i ostao. Kraj priče!
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 29 jun 2012, 00:33

ne znam baš dali je Bonnuci, ne mogu ja još da se odlučim između njega i Barzaljija, doktori, hirurg je ipak večeras bio na beku njega ne ubrajamo ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 29 jun 2012, 00:37

Bonucci je odigrao odličnu utakmicu i protiv Španije, zato sam mu dao prednost, dok Barzgali nije uopšte nastupio na toj utakmici.

Meni je drago što je večeras Serie A dokazala da je jača i da će uvijek biti jača od Bundes lige na terenu, pa nek kobasičari sabiraju i oduzimaju koeficijente i bodove do kraja svijeta. :lol:
Željezničar ale!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 29 jun 2012, 00:46

GaziHusrevbeg je napisao/la:Bonucci je odigrao odličnu utakmicu i protiv Španije, zato sam mu dao prednost, dok Barzgali nije uopšte nastupio na toj utakmici.

Meni je drago što je večeras Serie A dokazala da je jača i da će uvijek biti jača od Bundes lige na terenu, pa nek kobasičari sabiraju i oduzimaju koeficijente i bodove do kraja svijeta. :lol:
Ma jasta, u pravu si. Nebitno je koja je liga jaca, ja cu ako treba svaki dan govoriti da je Seria A jaca, ali bojim se da to nece promijeniti cinjenicu da ce jos dugo dugo Italija imato 3 a Njemacka 4 mjesta u LP :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jun 2012, 00:47

Klopp je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:Bonucci je odigrao odličnu utakmicu i protiv Španije, zato sam mu dao prednost, dok Barzgali nije uopšte nastupio na toj utakmici.

Ma jasta, u pravu si. Nebitno je koja je liga jaca, ja cu ako treba svaki dan govoriti da je Seria A jaca, ali bojim se da to nece promijeniti cinjenicu da ce jos dugo dugo Italija imato 3 a Njemacka 4 mjesta u LP :D

E moj kloppu, bas si klopp.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 29 jun 2012, 00:50

@Klopp

Vjeruj da neće još dugo, sljedeće sezone na veliku scenu se vraća Juventus čiji su igrači na ovom Euru pokazali klasu, rame uz rame su sa igračima Barce i Reala. 8-)
Željezničar ale!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 jun 2012, 00:54

Gledamo fudbal. Musolini se plazi Adolfu, a ovaj iz protesta neće da jede špagete. Deca! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

by Pokojna Mileva

Prandelli je čudotvorac!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 29 jun 2012, 00:54

GaziHusrevbeg je napisao/la:@Klopp

Vjeruj da neće još dugo, sljedeće sezone na veliku scenu se vraća Juventus čiji su igrači na ovom Euru pokazali klasu, rame uz rame su sa igračima Barce i Reala. 8-)
Jedna lasta ne cini proljece. Juve se dize a sta je s Milanom? Prednost je ogromna, vjeruj mi trebaju bas 4-5 katastrofalnih sezona da bi izgubili ova 4 mjesta.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 29 jun 2012, 00:57

Klopp je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:@Klopp

Jedna lasta ne cini proljece. Juve se dize a sta je s Milanom? Prednost je ogromna, vjeruj mi trebaju bas 4-5 katastrofalnih sezona da bi izgubili ova 4 mjesta.
Po meni vecu ulogu igra Europa Liga gdje su italijanski klubovi brzo ispadali, a Njemci nabijali koef.
Tako nesto ocekujem da se i dalje desava.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

High

Post Postao/la High » 29 jun 2012, 00:59

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 29 jun 2012, 01:02

@Klopp, kazes da je Hulems bio najbolji stoper EUR-a do ove utakmice, evo ja cu ti nabrojati 3 stopera koji su bolji od njega, a ima ih vise, jer namjerno necu spominjati Talijane, a to su: Terry, Ramos i Pepe. Hulems je odmah kiksao cim su se Svabe susrele sa ozbiljnim protivnikom. Ne racunaj Portugal u prvoj utakmici posto se ovi jos nisu bili zaholcali.
Hulems je prosjek igrac, mozda malo vise, ali da je sami vrh daleko od toga.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 jun 2012, 01:05

Ja ne znam šta ti gledaš, al' taj Hulems nije zaigrao na ovom EURU.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 29 jun 2012, 01:11

Zajeban je ovaj Prandeli lik i neka je Forzza Italia!
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 29 jun 2012, 01:16

Harrison je napisao/la:@Klopp, kazes da je Hulems bio najbolji stoper EUR-a do ove utakmice, evo ja cu ti nabrojati 3 stopera koji su bolji od njega, a ima ih vise, jer namjerno necu spominjati Talijane, a to su: Terry, Ramos i Pepe. Hulems je odmah kiksao cim su se Svabe susrele sa ozbiljnim protivnikom. Ne racunaj Portugal u prvoj utakmici posto se ovi jos nisu bili zaholcali.
Ama to ne kazem ja, vec strucnjaci koji se bave tim poslom. Nema se tu sta misliti. Evo ti ocjene ovih igraca prema Kickeru koji vazi za najkompetentniji magazin u Njemackoj:
Ramos: 3,30
Terry: 2,75
Pepe: 2,90
Hummels: 2,38

Ja nisam ni rekao da je Hummels sami vrh, njemu su tek 23 godine i koji je to stoper igrao na ovom nivou s 23 godine? Postoji li trenutno veci potencijal? Za koju godinu ce sigurno biti medju top 3 na svojoj poziciji.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 jun 2012, 01:19

Svjestan sam da se ovo kosi sa misljenjem vecine poznavaoca fudbala,strucnjaka i sportskih novinara,ali meni se Subotic cini boljim od Hummelsa :P
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 29 jun 2012, 01:22

Pa gledaju li ti iz Kickera utakmice Italije na prvesntvu ili je toliko izražena mržnja prema italijanskim igračim? :mrgreen:
Željezničar ale!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 jun 2012, 01:23

mandraX je napisao/la:Ja ne znam šta ti gledaš, al' taj Hulems nije zaigrao na ovom EURU.
Ko je Hulems? Da nije Šveđanin neki. Na njiihovo prezime mi liči. :mrgreen:
Harrison je napisao/la:@Klopp, kazes da je Hulems bio najbolji stoper EUR-a do ove utakmice, evo ja cu ti nabrojati 3 stopera koji su bolji od njega, a ima ih vise, jer namjerno necu spominjati Talijane, a to su: Terry, Ramos i Pepe. Hulems je odmah kiksao cim su se Svabe susrele sa ozbiljnim protivnikom. Ne racunaj Portugal u prvoj utakmici posto se ovi jos nisu bili zaholcali.
Nije fora da ti nabrojiš. Fora je šta kaže statistika i ljudi koji se bave tim stvarima. Nemoj gledat ocjene sa menadžera. :mrgreen:
Sad gledam Castrol rankings gdje je Hummels 33., a to zapravo nije ni približno tačan ranking jer je Pirlo 44. :roll: :lol:

Gledam ja ranking na Kickeru, Bildu itd. Hummels je rame uz rame sa Piqueom, Chielnijem itd. Sad ćeš se ti smijat' ono :lol: , ali ti ispadaš smiješan jer samo na osnovu ove utakmice zaljučuješ da je Hummy prosjek. :lol: Cassano ga je okren'o, jeste, ali to je sve. Nije pravio više grešaka + imao je dvije dobre prilike.
Sad jel to + ili - ti procijeni. ;)

Evo recimo britanci misle da je najbolji štoper, zapravo igrač grupne faze:

Readers of British broadsheet The Guardian named German defender Mats Hummels the best player of the group stage, and correctly so. Hummels served as a towering presence as Germany swept through Group B—supposedly the "Group of Death"—with three straight victories.
+ Protiv Grčke je bio beton, ali je včrs pogriješio i naravno na brdovitom balkanu se odmah zaključuje tako k'o što ti zaključuješ, zato i jesmo đesmo. ;)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 29 jun 2012, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 29 jun 2012, 01:25

Klopp je napisao/la:Ama to ne kazem ja, vec strucnjaci koji se bave tim poslom. Nema se tu sta misliti. Evo ti ocjene ovih igraca prema Kickeru koji vazi za najkompetentniji magazin u Njemackoj:
Ramos: 3,30
Terry: 2,75
Pepe: 2,90
Hummels: 2,38

Ja nisam ni rekao da je Hummels sami vrh, njemu su tek 23 godine i koji je to stoper igrao na ovom nivou s 23 godine? Postoji li trenutno veci potencijal? Za koju godinu ce sigurno biti medju top 3 na svojoj poziciji.
:D Umalo podjoh da napisem pa eto vidis da je Ramos najbolji jer ima najvece ocjene, kad ugledah ovo "u Njemackoj" i sjetih se da je u njih sve naopako :mrgreen: , ali opet me to ne cudi, svoje velicaj, a tudje blati, treba vidjeti sta pisu Englezi, Talijani, Spanci, Francuzi i ostali...a ne sta pisu Njemci o Njemcu...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.