Glavu gore omladino, ponos bosne
BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Edincapitano
- Kontakt:
- invincible1921
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Nemojte ba nosat te ratne zastave budimo dobre komsije...zamisli uvrijede se oni koji mrze ovu drzavu i prijete nam svaki dan...jazuk
=\_1921_/=
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Zato sam par puta i napisao,u nedostatku prave desetke. Ja bi probao Alajbegovica tu. Hajradinovic i ostali nemaju kvalitet za nivo plasmana na takmicenje. Krila Memic i Esmir,a Kerim iza napadaca. Mislum da bi bili jako brzi i opasni. Obzirom da nas vezni red je sve samo nije brz i kreativan.Iceplayer je napisao/la: ↑19 nov 2025, 11:35Apsolutno se slažem, vezni red nema baš nikakvog trika u nogama. Ono što ja razmišljam ali ne znam da li je to izvodljivo je da u baražu možda stavimo Demirovića iza Džeke i Tabakovića, a da Tahirović i Šunjić trče po sredini, a da se Demirović vraća u sredinu po loptu i spaja krila sa Džekom i Tabakovićem.Valter je napisao/la: ↑19 nov 2025, 11:07Sergej je manje-više igrao onako kako se sa ovim rosterom igrača moglo i igrati. Povukao je linije bliže našem golu kako bi onemogučio tehnički boljoj reprezentaciji više prostora za brze pasove. Više forumaša vidi problem u tome što je ostao Džeko a izašao Tabaković. To ne bi ništa promjenilo na terenu, naš osnovni problem je što nemamo jednog ili dvojicu veznih igrača koji znaju igrati prema naprijed. Naši veznjaci mogu igrati tu i tamo neku opstrukciju igre ali u organizaciji su uglavnom neupotrebljivi. Nažalost to i nije toliko do Barbareza koliko što na „tržištu“ i nemamo takvog igrača. Tri-četiri najbolja tima naše lige nemaju te igrače koji mogu to odigrati na nekom većem nivou. I ono što ima su uglavnom igrači-stranci.
Ne znam da ima takav kalibar igrača i među onima koji su odrasli i igraju vani. Nikakvo čudo što nas izdominira jedan Kipar.
Ne vidim kako riješiti ovo do baraža.
Samo je pitanje da li Demirović to može igrati, ali po svemu sudeći teško.
- Vrhbosnian
- Kontakt:
Po meni najgora opcija Poljska, ne vidim kako bi smo njih mogli proći.Mostarac12345 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 12:43Ma sad gledam nesto ovaj Vels Ceska Slovacka Poljska svi su jaki na svom domacen terenu bit ce zeznuto njih izbacit ne zna cojk koga bi pozelio u zdrijebu pogledajte samo njihove domace utkm sve su to pobjede pretežno
Nakon toga tu je Vels, jako nezgodna i brza ekipa, sa dosta igrača iz PL.
I realno, mislim da bi nam, po stilu igre, trenutnoj formi i igračkom kadru, pa ako hoćete i geografskom položaju pogodnom za puno naših navijača, najviše odgovarale Češka i Slovačka. Naravno, i te dvije su ozbiljne ekipe i preteški protivnici za dobiti u gostima.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Opet smo najjači,
Kakvi cehoslovaci, koo plitak potok

Kakvi cehoslovaci, koo plitak potok
- baboedindzeko09
- Kontakt:
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Daj nam Čehe da i od njih napravimo Španiju i govorimo kako će biti bolje nakon što nas izbace.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
žalosno je bilo da nakon 1:1 nismo više prešli centar kako treba
ostalo 'nako. pola tima je disalo na škrge zadnjih pola sata, džeko već od cca 35min
austrijanci su bili ukočeni, imali smo puno veću šansu za SP nego što je većina nas mislila ali na kraju oni idu potpuno zasluženo i to je to. o baražu neću i nemogu!
ostalo 'nako. pola tima je disalo na škrge zadnjih pola sata, džeko već od cca 35min
austrijanci su bili ukočeni, imali smo puno veću šansu za SP nego što je većina nas mislila ali na kraju oni idu potpuno zasluženo i to je to. o baražu neću i nemogu!
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Kasno je sad pisati bilo sta.
Ono sto bi ja uradio oko 60-te minute kod 0-1 je gurnuo Esmira u sredinu, dzeku na klupu i Alahbegovica u igru. Esmir nije po strani nista uradio, a defanzivno ne moze odgovoriti zadatku.
Milsim da bi mozda vise u sredini dao, ako nista da zadrzi loptu i okrene stranu dobrim pasom.
Zao mi je, sve nesto trazim pravdu da smo zasluzili medjutim treba imat kvaliteta realno.
Zali boze ovako lahke grupe.
Imali smo sve u svojim rukama, Austrija kuci i Kipar u gostima. Umjesto 6 bodova mi 1 uzeli.
Ono sto bi ja uradio oko 60-te minute kod 0-1 je gurnuo Esmira u sredinu, dzeku na klupu i Alahbegovica u igru. Esmir nije po strani nista uradio, a defanzivno ne moze odgovoriti zadatku.
Milsim da bi mozda vise u sredini dao, ako nista da zadrzi loptu i okrene stranu dobrim pasom.
Zao mi je, sve nesto trazim pravdu da smo zasluzili medjutim treba imat kvaliteta realno.
Zali boze ovako lahke grupe.
Imali smo sve u svojim rukama, Austrija kuci i Kipar u gostima. Umjesto 6 bodova mi 1 uzeli.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Navijac sam FK SARAJEVA, Safet Susic je najbolji igrac/selektor SVIH VREMEN za mene, al kazem da grcka slovacka litvanija, nisu bolje od austrije rumunije i kipra. Treba uzet da je pape tek u drugom mandatu otisao na sp.darker10 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 07:15Ridikulez.Neko rece da je ovo veci uspjeh nego sto nas je Susic odveo na SPSinoc je bila prilika i to nevjerovatna, pogotovo nakon sto nas je onaj gol prosrao i nakon sto su njima ponistili gol.Ne znam da li ima iko da vjeruje da mi mozemo proc recimo Cesku i Poljsku za 4 dana.
Covjek je sam i rekao da je imao bolje igrace, tesko bi mi pobjedili slovacku bez dzeke spahica lulica i kolasinca. Recimo da su bili povrijedjeni ili suspendovani
Sergej je dobio uslov da podmladi ekipu sto je covjek uradio, i pricaje bila od pocetka da se preko lige nacija i kvalifikacija za sp uigramo i da se na evropsko prvenstvo kvalificiramo. Naravno da ako dignemo igru dobijemo laksi raspored i budemo mogli da se docepamo sp dacemo to zgrabit.
Austrija je pobjedila kipar sa nepostojecim penalom u 95 minuti a mi smo primili go iz penala za 2:2 u 93 minuti od tog istog kipra, ok penal je bio al to nije bio penal 100 % gdje sudija nije imo nacin to da nesvirne. I to je na kraju odlucilo da austrija ode direktno mi u baraz..
Kazes dali mi mozemo pobjedit poljsku cesku, ja sam ubjedjen ako nam se posloze neke stvari koje su realne a to je da recimo BAJREKTAREVIC bude standardan u PSV ili da ga prodaju (posude) negdje gdje bi bio standardan igrac, da Alajbegovic nastavi igrat kao sto igra, i da nam KOLASINAC bude u formi ko prije povrede e sad neznam koliko dugo treba Demirovicu da se oporavi al trebao bi on bit spreman, uz Dedica i ove ostale igrace ja nevidim nijednu ekipu iz baraza da je mi nemozemo izbacit. Nasi igraci su mladi i 4 mjeseca za njih ce znacit mnogo, samo boze zdravlja. Nama je jedino Dzeko igrac koji jeste bitan i koji bi mogao past i ici recimo prema dole.
Od utakmice sa San Marinom u gostima do utakmice sa Austrijom juce je 3,5 mjeseca i Austrijance si drzao 65 minuta na njihovom terenu VAN SP. sa tako reci sa drugom postavom.. Kod njih nije igrao Alaba al u kontekstu uigranosti starosti (suspenzija) donaci teren i gdje ti remi odgovara, nasa 4 najbolja igraca na njihovog 1 nog najboljeg
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Ljudi moji,pa shvatate li vi da 2/3 ljudi u nasem savezu od muke ne mogu gledati ove zastave, ova 1/3 nasih balijica se prodalo za dzabne karte i putovanja s repkom,mame im ****. Ali puno mi je srce kad vidim ove zastave na stadionu,da Bog da na svakoj domacoj i gostujucoj ovako bilo. Zao mi je i zbog tih ljudi u savezu sto se nismo plasirali,jer bi pocrkali od muke. Jedini koji su zasluzili WC su navijaci,nas narod i ovi igraci koji su dali svoj maksimum. Ali da bi se plasirali mora se posloziti sve, strucni stab,clanovi saveza,igraci,atmosfera,navijaci. Mi dosta toga nemamo. Strucni stab nikakav, predsjednik je srbofil i mrzi Bosnu, izvrsni odbor su smetljari,pa su nam pred utakmicu s Rumunijom poremetili atmosferu zakuhavsi s BHF, pa se vise vodilo racuna o svadjama i prepucavanjima omo karata nego o ovim bitnim utakmicama. Ko nas vodi i kako smo vodjeni decki su pruzili max.
Garantujem da je na nasoj klupi sinoc bio RR,a kod Austrije Sergej da bi ih pregazili. I jos jednom da ponovim,nama pored terena pola utakmice savjetima vodi Mirko Hrgovic.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
-
Sindikat12
- Kontakt:
Da dobijemo najlakseg moguceg opet ne bi prosli. Kad nismo mogli S.Irsku proc i odradit 10 minuta pametno protiv Ukra onda znas da baraz nije za nas.
- Pensioner26
- Kontakt:
Kako nam uvijek malo fali. Koja žalost u pm, ono gledaš utakmicu i znaš da ćeš već nekako gol primit.
Vitaly Janelt bi nam došao kao šamar budali. Ne znam šta je problem pa i hrvati su imali onog brazilca u reprezentaciji. Čovjek odrastao u Brazilu pa igrao za Hr...BarbareZeljin je napisao/la: ↑19 nov 2025, 13:00Zato sam par puta i napisao,u nedostatku prave desetke. Ja bi probao Alajbegovica tu. Hajradinovic i ostali nemaju kvalitet za nivo plasmana na takmicenje. Krila Memic i Esmir,a Kerim iza napadaca. Mislum da bi bili jako brzi i opasni. Obzirom da nas vezni red je sve samo nije brz i kreativan.Iceplayer je napisao/la: ↑19 nov 2025, 11:35Apsolutno se slažem, vezni red nema baš nikakvog trika u nogama. Ono što ja razmišljam ali ne znam da li je to izvodljivo je da u baražu možda stavimo Demirovića iza Džeke i Tabakovića, a da Tahirović i Šunjić trče po sredini, a da se Demirović vraća u sredinu po loptu i spaja krila sa Džekom i Tabakovićem.Valter je napisao/la: ↑19 nov 2025, 11:07Sergej je manje-više igrao onako kako se sa ovim rosterom igrača moglo i igrati. Povukao je linije bliže našem golu kako bi onemogučio tehnički boljoj reprezentaciji više prostora za brze pasove. Više forumaša vidi problem u tome što je ostao Džeko a izašao Tabaković. To ne bi ništa promjenilo na terenu, naš osnovni problem je što nemamo jednog ili dvojicu veznih igrača koji znaju igrati prema naprijed. Naši veznjaci mogu igrati tu i tamo neku opstrukciju igre ali u organizaciji su uglavnom neupotrebljivi. Nažalost to i nije toliko do Barbareza koliko što na „tržištu“ i nemamo takvog igrača. Tri-četiri najbolja tima naše lige nemaju te igrače koji mogu to odigrati na nekom većem nivou. I ono što ima su uglavnom igrači-stranci.
Ne znam da ima takav kalibar igrača i među onima koji su odrasli i igraju vani. Nikakvo čudo što nas izdominira jedan Kipar.
Ne vidim kako riješiti ovo do baraža.
Samo je pitanje da li Demirović to može igrati, ali po svemu sudeći teško.
Svaki put iste greske. Neshvatljivo je povlacenje od Fra, Irske, S. Irske, Kipra, Ukr i Aus nakon gola. Niko nas nije nadigrao.Pensioner26 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 14:31Kako nam uvijek malo fali. Koja žalost u pm, ono gledaš utakmicu i znaš da ćeš već nekako gol primit.
Kod Susica bi i ova ekipa igrala za gol vise.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
yebo vas susic parmak od trenera sto se vidjelo i na njegovoj karijeri poslije bosne prestanite uzdizati lika zbog plasmana s repkom s kojom bi se svako zivi plasirao tad
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Balorda, Beduin, darker10, DjaniTarik, galia95, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, Maverick i 117 gostiju.