ONI će nas nositi akobogda do titula, Jack, Gibbo, Jenk, Ox, Theo, Aaron, istina je sigurno da su svakim danom sve bolji i bolji, ali ARSENAL moze biti prvi i sa trenutnom ekipom koju ima samo AKO bude imao srece i ako bude davao maximum.
Ali, jos ovi igraci nisu presli 25 godina sto znaci da su mladi jos uvijek ( Walcott 24, najstariji )
Znaci sa ovom sestoricom u ekipi potreban je efikasniji napadac i zadnji vezni.
wojo
jenk,mert,kosc,gibbo
dmf
ramsey,wilshere
ox,napadac,walcott/cazorla
Znaci napadac jos 1 i DMF su pozicije na kojima faletamo, ako Sanogo bude spreman za prvi tim slobodno ispred Zironje.
Samo neznam sta ce se desiti sa Artetom i Rosickyim jer ce vjerovatno igrati Arteta dmf ako ne dodje jedan a pri tome ce Aaron sjesti na klupu ako bi Cazorla, Ox i Theo igrali, i podolski je tu, znaci imamo PREVISE POLOVNJAKA, podolski, arteta, giroud, rosicky, diaby to su sve viska igraci koji samo zauzimaju prostor po meni.
Doveli smo Sanoga ali rijetke ce biti utakmice u kojima ce on igrati, kupovi valjda..
Jack, Theo, Ox, Gibbo, Aaron - SIGURNO MOGU PODNIJETI SVAKU UTAKMICU U NAREDNOJ SEZONI I IGRATI FULL.
Jenkinson - Nisam siguran, jos on ima da uci mlad je a i ko zna kakav ce Sagna naredne sezone biti..
Znaci sad se pojavljuje opcija da se ima viska igraca i to polovnjaka, Arteta, kud sa njim? gdje njega stavit? Rosicky isto tako, diaby? giroud ima sanoga al on je jedini napadac ispred podolskog, problem je sastavit formaciju dovoljno dobru da se nesto normalno desi a Arsene nikako da to poklopi i mozda je to kljuc neuspjeha.
Ja bih ovako stavio :
Wojo
Sagna, mert, kosc, gibbs
DMF
Aaron/Arteta, Wilshere
Ox/walcott, giroud/sanogo,cazorla/podolski
Znaci 1 od veznjaka necemo gledati u 1. sastavu jer wenger preferira cazorlu u sredini, znaci vjerovatno aaron na klupu ili arteta..
Ox nece prvu, mozda hoce volio bih da igra, mora vise da sazrije..
Walcott mora imati mjesto u prvih 11, podolski nemora, brzo se umara...
Cazorla, Walcott, Giroud, Jack i odbrana su NAM kljucni igraci naredne sezone AKO ovi nabrojani budu igrali extra mozemo doci do titule, SIGURNO, uz backup i DMF i kvalitetnijeg napadaca imacemo ekipu spremnu za titulu..
Iznio sam svoje misljenje iako sam u mnogim momentima drugacije pricao, mozda je sve stvar ambicije ja mislim da mozemo biti prvi naredne godine, samo se mnoge stvari moraju poklopiti.