FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 24 apr 2014, 14:42

slika
evo gifa koji najbolje pokazuje alabinu gresku. bukvalno bjezi od benzeme. :roll:
ribery je napisao/la:al' sve i da je ostao uz Benzemu ko garantuje da ne bi zabio auto-golcinu, il' da opet ne bi dosla do Karima...
svim branicima se usadjuje u glavu da se napadac pokriva s one strane s koje dolazi lopta, tako da bi lopta zavrsila ili u autu, ili u terenu. dakle, alaba je jedini krivac.
ribery je napisao/la:cim je krenula kontra, cini mi se i Lahm i Kroos su imali priliku jednim laganim prekrsajem il' povlacenjem za dres zaustaviti juris. Al' jok, ne do Bog zuti dobit.
i to je bila jedna od opcija. vjerujem da bi martinez uradio nesto slicno.
geoxx je napisao/la:U toj mjeri da je covjek nespreman s 30 % posjeda ekipe napravio vise sansi nego Bayern za citavu utakmicu.
ti kazes 30, anceloti 50, a rona 75. kako ste divni :crazy:
inace nespremni igraci igraju utakmice :crazy: da je real izgubio kao sto ce aBd u minhenu, opravanje bi trazili u nespremnom roni. ali, kad bayo izgubi, ne trazi se opravdanje u nespremnom riberiju i otsustvu glavnog gvardinog kotacica za ovaj nacin igre - tiaga, nego se prica o neznalici gvardioli, dosadnom fuci itd.
koji mozgovi :crazy:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2014, 14:44

Za jedini pogodak rmd je kriv Alaba gdje je poletio da mi je znat?

Ostalo necu nista do komentarisem, sretno bavarci i nadam se da ce te se nac u finalu. ;)
04.10.2009 !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 apr 2014, 15:03

sekerbay je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:@secer
Ne znam bas kako je Alabin posao da cuva Benzemu...
e yebem mu misha, ne mogu ja davat casove iz opstenarodne fudbalogije :)
sta znas o zonskoj odbrani tj. preuzimanju igraca ;)
prije negoli ce pasti gol (momenat u kojem rona uposljava kuentraa :mrgreen: ), nasi branici su odradili odlican posao zatvarajuci lijevu stranu i tako onemogucili da rona i coentrao direktno zaprijete nojeru. na alabi je bilo da pokrije(jok dekicu koristit :mrgreen: ) usamljenog benzemu i ta polusansa bi zavrsila u polju ili nojerovim rukama. ;)
Napisao sam ovo:
schweinsteiger je napisao/la: Sinoc smo izgubili zbog Pepa i njegovog Rafinhe na desnom beku.Qrac bi Coentrao isao onako u kontre da je Lahm dirigovao po desnoj strani.
Posto smo igrali s jednim veznim koji zna odigrati defanzivno,lazni bek :roll: Alaba je najvise ispastao.
Tokom cijele utakmice se vuklo na tu desnu stranu,jer je rona bila tamo.Pogledaj na gifu kako su ispali Rafinha,pa zajedno s njim i Boateng.
Alaba jeste odreagovao amaterski,ali da su svi radili svoj posao kako treba on se ne bi ni nasao u onoj situaciji.
Zbog pokrivanja propuha na desnoj strani,stalno je puhalo na lijevoj...
Nadam se da ce se vise Ribery trznut i da ce mu ko namjestit za vikend da zabije makar 1 gol za to neko samopouzdanje...
#miasanmia

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 apr 2014, 15:03

Amar Dzeko je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Bajern je u prethodnim godinama bio agresivan. To je njihov stil. Zasto sada nisu? Mislim da ih je ova igra uljuljala. Veci dio utakmice kontrolisu loptu bjesomucnim dodavanjima, nemaju pravi ritam napad - odbrana. Zbog toga ne reaguju na pravi nacin kada protivnik dodje do lopte. Nisu 100% sazvakali Pepovu taktiku.
Upravo tako.
Usudio bih se reći da svojom dosadnom igrom uspavaju sami sebe i izgube se kad im puknes kontru. :kafa:
Tako nekako...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 24 apr 2014, 15:06

Raul_64 je napisao/la:I vidi se da fali Alcantara da povuce loptu kroz sredinu
jer su Kross i Švajni preveliki dizelasi da naprave prednost kakvu bi mogao Thiago.
To je to, pa Thiago je jedini veznjak u Bayernu koji moze u potpunosti da sprovede ideju i koncept Guardiole. Mnogo fali. Zatim, dosta igraca je palo u formi za razliku od prosle sezone, nemoguce je odigrati 2 onakve sezone zaredom, i to nije samo Guardiolina krivica.

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 24 apr 2014, 15:42

sekerbay je napisao/la:sad, treba biti realan i reci da je bio jedan (1) frajo koji je i prije tekme nudio opkladu i to u pare. :salut:
u redu, da ne ostane bez odgovora, amidza ce prihvatiti svaku opkladu.
dakle, ja cu se kladiti u pare. neka milja bude minimalan ulog, 10 milja maksimalni. geronimo ce biti blagajnik.
TariqAli je napisao/la:Imal' koji Bayernovac da hoce u prolazak, po pare?
Tako je adzo. Po ko'lko cemo? :kafa:
Marksizam u skole!

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 24 apr 2014, 15:49

Kakva je ponuda?

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 24 apr 2014, 15:49

On ka'e iljada. Ja prihvacam, makar sam se prvi ponudio.
Marksizam u skole!

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 24 apr 2014, 15:53

Pošteno !!
Samo ko se kladi protiv Bavaraca on gubi :)

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 24 apr 2014, 16:15

TariqAli je napisao/la:On ka'e iljada. Ja prihvacam, makar sam se prvi ponudio.
Tamam. Javi se geronimu da se dogovorite kako ces poslati lovinu, po cemo to ozvanicit.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 24 apr 2014, 16:48

https://www.facebook.com/GeneralPoslijeBitke

General poslije bitke

Kratka analiza večerašnjeg dvoboja titana na Bernabeu iz pera našeg omiljenog Jurgena:

Real Madrid u odbrani

Dosta se prašine dizalo u uvodu u meč da li će Ronaldo i Bale biti spremni za utakmicu. Na kraju je Ronaldo počeo utakmicu, Bale ostao na klupi. Da li Bale stvarno nije bio spreman ili Ancelotti nije bio spreman ići sa luksuzom Ronalda i Balea u startnoj postavi? Odgovor vjerovatno nikad nećemo saznati. Ovako je Di Maria zauzeo mjesto na desnom krilu, mjestu kojim je tokom Mourinhove ere davao balans asimetričnoj 4-2-3-1 formaciji i ultra ofanzivnom Ronaldu na lijevom krilu, a Isco je uskočio na njegovo mjesto kao lijevi centralni vezni u 4-3-3 formaciji koju Ancelotti preferira. No sa Bayernom koji ima loptu u nogama i kontinuirano napada Real je ličio na 4-4-2, Di Marija se spuštao na desno krio jako duboko, Isco je izlazio prema lijevoj aut liniji, a Alonso i Modrić su patrorirali u centralnoj zoni ispred odbrane. Zadnja linija na nekih dvadesetak metara od gola, napadači na svojoj polovici i uglavnom pasivna zonska odbrana sa svim igračima iza lopte. Ovo nije idealna situacija za Real, niti jedan od igrača ispred zadnje linije nije klasični defanzivac ni destruktivac, kao takvim je jako teško držati zonu pod kontinualnim pritiskom. Khedira bi ovakvom Realu donio prijeko potrebni balans u defanzivnoj fazi igre (Zbog toga jako često Ancelotti kod povoljnog rezultata uvodi Illarramendija umjesto Di Marije ili Isca koji je neuporedivo kvalitetniji i sigurniji igrač u defanzivi od pomenutog dvojca. Za očekivati je da Illaramendi počne uzvrat upravo iz ovog razloga.) no i ovakav Real je uspio očuvati čistu mrežu, razlozi toga dobrano leže u igri Bayerna jer su oni ti koji su imali 70+% loptu u svojim nogama i neuspješno tražili penetraciju. O tome više u nastavku.

Real Madrid u napadu

Igranje protiv Guardiole kojem je lopta i posjed sveti gral i ako treba stavit će svih 10 igrača u dvadesetak kvadrata prostora kako bi je zadržao protivničkim ekipama ostavlja kontra napade kao najlogičnije i često jedino moguće oružje. Ancelotti je odabrao baš to i Real je iz kontra napada stvorio tri odlične šanse, Benzema je jednu iskoristio, Ronaldo i Di Marija su promašili vrlo vjerovatno prolazak u finale. Broj ovih šansi je mogao biti značajno veći da je Ancelotti bio nijansu hrabriji, da je kod dijagonala Kroosa (bit će objašnjene kasnije) na Robbena što je bio osnovni Bayernov plan igre u napadu izvukao Coentraa malo više kako bi tražio presijecanje tih dijagonala i time otvaranje kontra napada. Ovime bi Bayernu vrlo vjerovatno bio otvaran kanal što bi tražilo rošade čitave zadnje linije na što Ancelotti očigledno nije bio spreman. Kontinualne napade Real nije ni tražio, čim bi stavili loptu pod kontrolu tražili su dijagonalama krila.

Bayern u odbrani

Ponovo trademark Guardiole – presing. Ovaj put ne baš najbolje izveden što protiv ovakvog protivnika zna imati fatalne posljedice. Konkretno u ovoj utakmici kad se spoje presing koji nije na optimumu, greške u predaji i individualne greške daju tri čiste šanse za protivnika. Bayern svakom protivniku ostavlja prostor za kontra napade. Sa zadnjom linijom na centru i rasporedom igrača koji to zapravo nije (hunt in packs presing ne može imati strukturu i formu jer često tri, četiri igrača istovremeno napadaju loptu) protivnik ako uspije staviti loptu pod kontrolu ima ogroman prostor za napasti u trku, licem prema golu. I zato je ključ presinga da bude na optimumu, večeras to nije bio i to je jedna od stavki na kojoj će Guardiola morati poraditi.

Bayern u napadu ili faza na koju otpada najveći dio utakmice

U najavama pred utakmicu mogle su se pročitati razne pretpostavke postave koju će Pep poslati na teren. Izašla je ona standardna, ako takvo što postoji kod Bayerna i Guardiole. Lično sam mišljenja, postava sa jako malo rizika u sebi, prilično konzervativna za Pepove standarde. Opet se išlo na maksimalno iskontrolisanu utakmicu gdje bi i remi vjerovatno dobio prolaznu ocjenu za revanš. Ovaj put nije uspjelo. Par nedoumica oko sastava i mišljenja o istom uglavnom u general poslije bitke fazonu prije same analize dešavanja na terenu.
Lahm ili Martinez kao zadnji vezni. Martinez kao najbolji holder u ekipi u tradicionalnim shvatanjima te uloge (neko ko je primarno zadužen za destrukciju napada protivničke ekipe, a ne za postavljanje tempa i konstrukciju napada svoje) je bio logična opcija za gostovanje na Bernabeu. Time bi protok lopte Bayerna bio značajno usporen, ali bi zbog toga ekipa djelovala znatno sigurnije u protivničkoj tranziciji. Ako Pepa pitate da li distribucija ili destrukcija, odgovor ćete i sami moći naslutiti. Lahm na zadnjem veznom, Rafinha na beku kao čuvar najopasnijeg Realovog igrača i boga za trčanje kontri i tranzicije. U idealnom svijetu, presing je trebao funkcionisati kao sat, Ronaldo u tom slučaju bi bio sveden na minimum kontakta sa loptom, ali presing nije funkcionisao i Bayern se našao u problemima. Sa Lahmom na zadnjem veznom, ostatak veznog reda za ovakvu utakmicu mora biti rezerviraniji. Schweinsteiger i Kroos ispred su nudili solidnu distribuciju i vjerovatno bi ex Unitedovom treneru za šicanje lopti prema krilima dobro i došli. Bayernu je trebalo nešto drugo, a što je opet posljedično vezano za izbor napadača.

Bayern je sa Mandžukićem osuđen na na centaršuteve jer je Mandžukić igrač manje u gradnji napada, a tek solidno otvara prostor suigračima. Sa statičnim napadačem u krilu štoperima Bayern niti je mogao tražiti penetraciju kroz sredinu niti izolaciju za Robbena na krilu. Ovako sa centaršutevima su stvorili nula prilika do ulaska Gotzea i Mullera, a i sa njima tek jednu.

Jako uočljiv mehanizam pokušaja rješenja Bayerna na postavljenu odbranu Reala je bila dijagonala Kroosa na krilo za Robbena. Priprema napada je tekla fino, ali je realizacija izostala jer odabrani kadar nije zadovoljio ili nije bio spreman za to. Kada Kroos pukne loptu za Robbena, Mandžukić prilazi lopti i povlači Ramosa sa sobom, Robben već ima Coentraa na sebi i time je spriječena i izolacija i centaršut koji je uglavnom završavao negdje na drugoj stativi kod Ribberyja. Ono što je falilo Bayernu u ovom planu je igrač koji će dolaziti iz drugog plana na taj centaršut, neko ko će trčkarati oko Realove zone i onda napadati široki prostor između Ramosa i Pepea, drugim riječima Muller ili Martinez kao centralni vezni/desetka ispred Lahma u paru sa Kroosom. Schweinsteiger je inače znao koristiti ove situacije ranije u sezoni, ali ovdje je bio previše zaokupljen organizacijom. Opcija br. 2 jeste Muller u napadu kao igrač koji puno bolje otvara prostor od Mandžukića, ovime bi se težište igre prebacilo na lijevu stranu gdje je Ribery, a onda dijagonalama tražio Robben u izolaciji sa bekom. Naznake obje ove stvari su se mogle vidjeti kada su Gotze i Muller ušli u igru.

Zaključak:
Ancelotti je pobijedio Guardiolu, pitanje da li ga je nadigrao ostavljam u domenu metafizike. Ekipa sa Bernabeua može još i žaliti za propuštenim prilikama, očuvali su svoj gol, a imali su još dvije sjajne prilike za 2-0, ogroman kapital i rezultatski i psihološki. Ovako je ovih 1-0 i dalje dostižno za Bayern koji će morati poraditi na presingu, a Guardiola će morati smisliti više varijacija za završnicu napada. Za očekivati je nešto novo od Guardiole, možda na prvu i suludo. Ancelotti će vjerujem nastaviti u sličnom ritmu, on ima rezultat koji u Minhenu mora odbraniti te nema potrebe da značajno mijenja igru.

taktička formacija: https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... 9825_n.jpg

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 24 apr 2014, 16:48

Jos uvijek se nisam oporavio od sinosnje lose igre tima za kojeg navijam od svoje 7 godine (od 1995) toliko sam razocaran sa postavkon i igrom koju zeli Pep da je to nevjerovatno u jednom trenutku sam htio izgasiti TV I negledati ono mrcvarenje u napadu toliko bez idejnosti i ne htjenja za Trcanjem nisam vidio odavno u mom Bayernu kad god bi poceo neki obecavajuci napad odmah se stane ba loptu i sacekaju se svi igraci iz oba tima i onda se poseri nq taj napad i zelju za golom. I onda se pitam sto nas neki dan osamara na AA beefaubee igra od sinoc ista kao i tad. Svaka cast Pepu na tituli Bundeslige ali u LP Bayern je uvijek bio pravi primjer njemacke borbenosti i ratnickog zalaganja sto katalonac zeli da izbije iz Bayerna. Nadam se da grijesim i da ce me moj omiljeni klub i njegov trener u utorak ponovo obradovati sa igrom koju je uvijek pokazivao na terenu. Vratite formu iz februara i početka marta ove godine i sve ce biti uredu

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 24 apr 2014, 17:03

Bayern@heart je napisao/la:Jos uvijek se nisam oporavio od sinosnje lose igre tima za kojeg navijam od svoje 7 godine (od 1995) toliko sam razocaran sa postavkon i igrom koju zeli Pep da je to nevjerovatno u jednom trenutku sam htio izgasiti TV I negledati ono mrcvarenje u napadu toliko bez idejnosti i ne htjenja za Trcanjem nisam vidio odavno u mom Bayernu kad god bi poceo neki obecavajuci napad odmah se stane ba loptu i sacekaju se svi igraci iz oba tima i onda se poseri nq taj napad i zelju za golom. I onda se pitam sto nas neki dan osamara na AA beefaubee igra od sinoc ista kao i tad. Svaka cast Pepu na tituli Bundeslige ali u LP Bayern je uvijek bio pravi primjer njemacke borbenosti i ratnickog zalaganja sto katalonac zeli da izbije iz Bayerna. Nadam se da grijesim i da ce me moj omiljeni klub i njegov trener u utorak ponovo obradovati sa igrom koju je uvijek pokazivao na terenu. Vratite formu iz februara i početka marta ove godine i sve ce biti uredu
cudno bas,kazes 95 ta,od sedme godine,jarane imao je bayern utakmica ne da se gasi tv nego da se insan objesi licno,ono sinoc je cak i solidna partija bila.nemoj se sekirati bice dobro.sve je to samo fuzbal,nas navijace nikad zadovoljiti.najgore je kad se čudo zine a proguta nemoj da kazem sta,trebamo biti zadovoljni i strpljivi sve ce doci na svoje.
VOLIM BAYERN

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2014, 17:13

Bayern@heart je napisao/la:Jos uvijek se nisam oporavio od sinosnje lose igre
isti smo :D
Vjeruj mi da nisam oka sklopio :lol:
Mater mu yebem, tacno bi mi lakse palo da su izgubili i 2:0 ali da su pruzili kako tako bolju partiju, ovako traljavo i bezidejno do zla Boga :x Strasno sam razocaran...

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 24 apr 2014, 17:16

Kad se uporedi stil napadanja Bayerna protiv Manche u gostima i kuci, mozemo vidjeti da je Pep naredio daleko vecu okomitost.
Isto tako siguran sam da cemo i mi biti daleko opasniji u uzvratu.
Svima je jasno ko je ovdje kvalitetnija ekipa. To je i sinoc, pored dosta mana u igri, opet bilo vidljivo.
Ovaj poraz ide Guardioli na dusu, vec u uzvratu vidim 20 minuta izgubljeno na tvrdoglavo iznosenje lopte.
Zatim vidim Schweinsteigera sklonjenog sa pozicije generala sredine terena, kako luta izmedju napada i sredine.
Kroosu ne odgovara ta uloga vodje i organizatora.
Ponavljam ljudi, glavu gore ! Sta je 1:0, sto gore neko napisa, ima vremena da uvaljamo jedan a drugi ce sam doci. :P
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 apr 2014, 17:39

Ou, prva ozbiljnija opklada je pala. :shock: :lol:
Samo nesto nisam siguran u eventualnu isplati (za secera jesam, al' ovi madristi su prevrtljivi). :)
Osiguraj se secko da budes isplacen, ne znam kako. ;) :)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 apr 2014, 17:45

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5969_n.png" onclick="window.open(this.href);return false; :cool:

Cestitke Realu na zasluzenoj pobjedi.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 24 apr 2014, 17:46

sekerbay je napisao/la: Tamam. Javi se geronimu da se dogovorite kako ces poslati lovinu, po cemo to ozvanicit.
Nema tu gero sta s nama. Saljem tebi podatke u PP. Pare u slucaju gubitka saljem bankom, IBAN i SWIFT su jedino sto nam treba, to je to.
Marksizam u skole!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 apr 2014, 18:51

sekerbay je napisao/la:slika
evo gifa koji najbolje pokazuje alabinu gresku. bukvalno bjezi od benzeme. :roll:
Gledaj Boatenga ko izgubljen slučaj uopšte ne prati igrača ali i Alaba neshvatljivo bježi od igrača. :roll:

Slijedeće sedmice akobogda krenuti sa ovim sastavom :

Neuer

Lahm - Boateng - Dante - Alaba

Schweinsteiger - Martinez

Robben - Kroos - Gotze

Muller

Možemo izbaciti Real jer oni su propustil sinoć ovjeriti finale.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 24 apr 2014, 18:55

Ja bih Gotzea na klupu a na njegovu poziciju stavio Mullera i u napad Mandzukica!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.