RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

suntu jeu
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la suntu jeu » 27 apr 2010, 14:55

carina je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Samo da kažem da je sinoć bilo Talijana koji su plakali poslije projekcije Mostar United u Urbinu(Italija)
Hehhe, jesi gledo film. E onog malog glavnu ulogu, sto je citav svijet zavolio, u nas ga ne vole. Kazu, ne valja :D
Ma cigani svjetski, ali sta ces, tako ti je to. Mostarski ciganluk... 8-)
@admine, tako je, mada ovi isti nikovi ulaze kao i ovde, tako i u druge teme, i uvijek zapocinju svadje. I sad moram opet pisati kilometarski odgovor @1960 :x
Šta vidio? Brato moj... :mrgreen: Ja sam ti bosanski špijun u inozemstvu :mrgreen:

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 27 apr 2010, 15:28

@ suntu jeu
e vidio si onda gdje djeca treniraju, a ovi neki nasi bi Europu igrali i tribine dizali u nebesa, taman da opet ra1960 odgovorim

@ra1960
Slazem se uglavnom sa postom. Posebno za kriticare, jer sam i ja misljenja da svi mogu pomoci, pa cak i oni koji govore stare poznate price, "pomogao bi ja da nema onog i onog! ". Znaci, ko god hoce pomoci ima milion nacina da se Velezu pomogne, a da se ti neki eventualno ne okoriste. Znaci, smijesna prica za malu djecu. Samo smo mi problem, bas mi, znaci ni uprava no ovaj ni onaj, sto jos nemamo svoj stav. A moj stav je od pocetka isti. Udariti temelje novog stadiona u Sjevernom logoru. Poceti iz pocetka. Mislim da bi sve bilo drukcije. Pa malo pomalo infrastukture okolo. Da brate naprimjer ti i ja malo odemo sa djecom tamo, pa sjednemo. Pa da pet sest ljudi bitnih u gradu nesto tu i pokrene. Ne trazim od jednom, ali malo po malo. Bas poceti iz pocetka, u stvari gdje se on sam i dogodio. U sjevernom logoru gdje je R.S.D. Velez osnovan 1922, gdje su ga pokrenuli ljudi sa prvim predsjednikom gospodinom Andjelkom Vlahom na celu.
A mi smo jos rastrgani izmedju Vrapcica koji nikad nece biti ono nesto, sve da ga podignemo u nebesa i Bijelog Brijega, o kojem je suvisno i razgovarati. Em bi sasvim sigurno jos vise djece sklonili sa ulice jer bi ih to jos vise privuklo, em bi se vise svijeta i posvetilo Velezu. Jer ne moze majstore Velez u ovakvoj situaciji prezivjeti i kvalitetno zivjeti od nas ovih stalnih. Treba dovuci ljude kojima je tesko odvojiti citavo popodne za Vrapcice, mozda nemaju mogucnosti ni otici, a njih je budi siguran jako puno.
Mozda taj kompletan stadion necemo imati ti i ja, ali bi bio zlocin prema nasoj djeci, bar to i ne pokusati. To bi bilo nase osvajanje Lige prvake, a ne izlazak u Europu.

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 27 apr 2010, 16:49

carina je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Samo da kažem da je sinoć bilo Talijana koji su plakali poslije projekcije Mostar United u Urbinu(Italija)
Hehhe, jesi gledo film. E onog malog glavnu ulogu, sto je citav svijet zavolio, u nas ga ne vole. Kazu, ne valja :D
Ma cigani svjetski, ali sta ces, tako ti je to. Mostarski ciganluk... 8-)
@admine, tako je, mada ovi isti nikovi ulaze kao i ovde, tako i u druge teme, i uvijek zapocinju svadje. I sad moram opet pisati kilometarski odgovor @1960 :x
Misliš na Durakovića ? Daleko od toga da ga neko mrzi. ;)
Grandmaster.

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 27 apr 2010, 21:43

u ovom trenutku sigurno je da će sa zadnjim kolom završiti obveze za Hadžiđulbića, Osmanagića, Čolića, Džafića, Kadića, Kneževića, Asima i Armela Škaljića…

Pa zar nitko nema ugovor na barem jos godinu dana,pa ovu su vam sve nosioci igre a mogu otici dzaba kao sto se desavalo i nama prijasnjih sezona kad su igraci tipa Diarra,Kerkez,Rajovic,Karoglan,Vidic i sl. otisli bez marke ostete ili neku simbolicnu "sicu"?!
Svaki od ovih igraca moze birati gdje ce igrati ,Velez im je dao imena i statisticke pokazatelje koji ce ih nakraju prodati a klub ce dobiti ama bas nista.
Zbog ovakvih stvari Dudelange se Zrinjskom dogodio kad su svi otisli na kraju! :mrgreen:
HSK Zrinjski Mostar

JASC0
Kontakt:

Post Postao/la JASC0 » 27 apr 2010, 23:45

Nadam se pobijedi protiv Zelje
slika

dosta 6 komada :mrgreen:
Rođeni

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 apr 2010, 00:35

.. omladinskom turniru u Grenobleu, koji se održava od 30. aprila do 2. maja, saopćeno je danas iz FK Velež. Riječ je o jednom od najjačih omladinskih turnira u Evropi, a za mlade nade Rođenih poziv je
stigao od priznatog bh. fudbalera i trenera Mehmeda Meše Baždarevića.

“Djeca su sretna i s nestrpljenjem čekaju odlazak. Za njih, a i za klub općenito je ovakva prilika velika čast. Zato smo iznimno zahvalni našem velikom prijatelju Meši Baždareviću koji je smatrao da su naša djeca dostojna ovog turnira”, kaže direktor FK Velež, Sedin Tanović.

S obzirom na rezultate u njihovim kategorijama u sklopu Prvenstva BiH, vjerujemo da će na pravi način prezentovati Velež, Mostar, ali i bh. fudbal.

Pioniri na turnir u Grenoble putuju u pratnji trenera omladinske škole Avde Kalajdžića i Širaza Novakovića, saopćila je Press služba FK Velež. (RTM.ba)

Neka ide makar ova omladina po europi :mrgreen: sto bolje da nas prestave nadam se :D .
Samo jedan klub Velež Mostar

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 28 apr 2010, 00:43

Zato sad opusteno nemoj da zapinjete,nije vas Mesa bezze pogurao ;)
1921-2011

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 apr 2010, 00:46

Ma nije ovo losa generacija imaju potencijala ,al eto jedino ako ne podlegnu nekom pritisku jer mladi su oni.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 28 apr 2010, 01:05

e mostarci..ev da vam ponudimo konkretnu ponudu sa grbavice..mi uzimamo sledecu tekmu 3 boda u vrapcicima i dacete nam osmanagica na kraju sezone a mi cemo vam biti duznici dok se ne ukaze prilika da vam vratimo nekad bodove :mrgreen: ..ako necete uzet cemo osmanagica i 3 boda a vi necete nista dobit :D

salim se ba malo..u svakom slucaju nadam se fer i korektnoj utakmici i pobijedi zelje..mada i sa bodom nebi bio nezadovoljan..ako borac kiksa :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 apr 2010, 09:34

@adnel
E vidis brate, o tome sam ja pisao. Znaci, moze se pomoci na milion nacina, pa i na taj, a to je prava stvar. I uvijek treba spomenuti Mesu Bazdarevica, pa nek se samo zna i neka vide nase legende koje je Velez napravio.
Naravno treba zahvaliti i nasem Esi Dugalicu koji je zajedno sa Bazdarevicem to i zavrsavao za Francusku.
@bad boy
heheh. neka plavi voz odigra dobro skroz, i nema zime. Znas da u Mostaru nema davanja ni tih seljackada. Posteno sudjenje, Rodjeni u nikakvoj formi, ako ne mozete dobiti, sta cu vam. Neka bolji pobijedi...A sto se igraca tice, ko god nadje nesto bolje, slobodno mu....Ta niko nije hajvan, ide svak gdje mu je bolje....Koliko vrijede, pokazali su...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 28 apr 2010, 11:19

Carina drug, sve je to lijepo, bajno, fino, ali na papiru/forumu. Ne kazem da prvi ti, drugi ja i jos par entuzijasta ne bismo uzeli lopate i krampe i zakopali te temelje, ali sam skeptik, i to drama. Ocigledan primjer: Sjecas se prije par sezona kad je Sale Đ. predlagao da mi, raja, napravimo akciju i sredimo tribinu iza gola, pa sta mu je receno..Nije dobar brato, ko ce to, i tako nasi mostarluci, ta ce on..Vjerujem da bi tako i ovaj projekat zavrsio..Nemamo ledja, nemamo lobije u Savezu, Grad nas ne ebe ni pet posto, nemamo politicku pozadinu (nazalost, doslo takvo vrijeme da kazes nazalost, fuuj, gadim se sam sebi), zvijezda kopa oci mrziteljima, mediji nas predstavljaju kao Bosnjacki klub, sto ustvari i jeste, sve dok petokraka tu ne bude samo formalno, kao sto je sada. Ne ponasamo se u skladu sa njenim nacelima, pa se pitam da li je zasluzujemo, sa 500-1000 ljudi na stadionu u prosjeku u ovih deset kola na proljece, sa 30 ljudi u Lukavici neki dan, to nije Velez. :(

No hard feelings.
Support Velez, It's logical! ★

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 apr 2010, 12:20

@monto
O tome ti i govorim. I sa ovo malo snage koje imamo, razapeti smo na dvije, tri strane. Jedan dio nateze Bijeli Brijeg, drugi Vrapcice. Istina, prate nas razliciti stavovi, ali svi ti stavovi se mogu poklopiti gradnjom novog stadiona u Sjevernom. Sve dok se ne odlucimo za takvo nesto, ici cemo istim putem kojim idemo svih ovih godina. Putem za nigdje.
Sve dok ti pravci budu odredjivali put Veleza, tako ce biti. Da se razumijemo, kad vec govoris, za mene je ta petokraka samo znak koji je bio na grbu 1922. I nista vise. Ono sto ona nekome predstavlja, licno ja prezirem. Kao i svaki drugi pravac koji je gazio i ubijao, pa i taj. Nebitno, ali sta hocu da kazem? Svaki fening i atom snage, koji je usmjeren negdje drugo, osim u gradnju novog stadiona, je bacanje vremena. Sve dok budemo u svojim glavama davali prednost nekakvim pravcima, u odnosu na sklanjanju djece sa ulica i gradnji stadiona "ispred kuce", samo cemo tonuti sve vise i vise.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 apr 2010, 12:22

Evo nece igrat dzafic u nedelju , a kako je igrao ovu polusezonu nece nam biti veliki hendikep .

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 apr 2010, 12:26

Adnel je napisao/la:Evo nece igrat dzafic u nedelju , a kako je igrao ovu polusezonu nece nam biti veliki hendikep .
E odlicno. Ibraka, bacaj Durakovica u vatru pravu, da vidimo na cemu smo :D

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 apr 2010, 12:37

Jasta brato nek gura ovu omladinu makar se bore .

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 28 apr 2010, 12:39

I ja bih volio vidjeti Dzanu u prvom timu, srcanijeg momka a da mu se vise upsovalo nisam vidio, potpuno nezasluzeno.

Ma vidi, nisam ni ja komunista, ali smatram da nam vracanje te petokrake treba biti podsticaj i samo podsticaj za dalje, i tako gledati na to. Akciju ne mozemo pokrenuti ni ti a ni ja, to treba iz kluba da krene, ali posto u klubu trenutno imamo dva covjeka, plus oruzara, koji su se zadali da opstanemo do kraja sezone nekako, najvise sta mi mozemo je uraditi otici na stadion i dati im podrsku. Ali jbg, mi ne bismo bili mi kada bi tako uradili, sracemo na one koji idu i "sa nestrpljenjem" pitati KAKO JE VELEŽ IGRAO :lol:

Da mi se izlijeciti od ovoga Veleza :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 28 apr 2010, 12:44

Brate kakve su ove informacije cuj utakmica u subotu pa nece biti 16 navijaca a vidim vamo stoji u nedelju na velezlive .

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 apr 2010, 12:58

Adnel je napisao/la:Brate kakve su ove informacije cuj utakmica u subotu pa nece biti 16 navijaca a vidim vamo stoji u nedelju na velezlive .
Hahah...Ma s rostilja cemo naletiti na tekmu i ponijeti Manijacima koji cevapcic i batacic. :D Neznam stvarno, kako bilo da bilo doci ce onaj sto uvijek dolazi, ne sekiraj se.
@monto
Ma brate, ne trazim ni ja nista od uprave. Dovoljno je za pocetak razmisljati na taj nacin. Ja i svi moji oko mene vec razmisljamo tako, i radimo koliko mozemo. "Ujedamo" gdje stignemo i koga mozemo i cekamo nekoj jakog covjeka koji ce to pokrenuti. A mislim da ce neko to i pokrenuti, pa makar i sebe pronasao u tome. Svaki bi ti gradjevinac zapoceo o svom trosku da mu se ustupi par nekih stvari tu, prostora i slicno...Ostalo bi zavrsavali mi, pritiskom na one koji su to duzni uraditi. A idu izbori :D Gdje ima para, dolaze i oni koji idu za tim ko muha na go.vno....Jbg, realnost..
Da ne duljim, vidimo se na tribini...

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 28 apr 2010, 13:27

imali iko iz mostara da moze potvrditi tacan termin odigravanja utakmice 1 ili 2 maj ovo sto se iznosi je sve nezvanicno i nagadzanje obicno ,znaci neko koje ima informaciju iz samog kluba za termin

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 28 apr 2010, 15:01

Mi smo bili uz klub kad je bilo najteze i mislim da ce svaki navijac ali,iskreni navijac uvijek biti uz Velez i izgubili smo svaku priliku za evropu i mislim da bi trebali iz kluba dat priliku nasim mladim igracima da igraju uz Zaima,Mrkvu,Asima,Kajtu pa da vidimo dokle smo i na cemu smo.Imamo mi Demica,Durakovica,Kazazica koji je otisao u inostranstvo sto znaci da vrijedi i treba gurat nasu djecu maksimalno i u prvu ekipu i u reprezentaciju jer je sramotno da Velez nema reprezentativca.Vecini istice ugovor na kraju sezone i treba vidit sa upravom kako oni razmisljaju i sta kontaju jer evropa nije realnost,bar jos nije jer se treba pocet definitivno ispocetka kako sa ekipom tako i sa pravljenjem stadiona i ostalih stvari.Imamo mi nasih igraca samo treba dovest nekog po meni,domaceg trenera i dat mu priliku i slobodu i ja mislim da ce se napravit nesto i mislim da Velez moze zaradit na nekim domacim igracima ali u nas je poslje rata vazda bilo,svaki sa starne je vazniji i daje mu se veca paznja nego domacem i mislim da i to treba mjenjat.Mozemo s.rati po ovom forumu ali treba se skoro sve mjenat...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.