ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 04 mar 2013, 12:09

slika
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2013, 13:07

Monolog je napisao/la:Ne znam ko je ovaj komentator na SK-u, al' frajer 'ladno reče da gledamo finale najboljih šljakaša svih vremena. :lol: Inače, trenutno im je snimak sinoćnjeg (jutrošnjeg) finala između Rafe i Davida. :mrgreen:
"Dobro vece, dobri ljudi"

https://twitter.com/ADzankic" onclick="window.open(this.href);return false;

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 mar 2013, 17:15

Buranija turniri su završili, sad počinje prava igra, a britanski ponos velki Andy Murray će da pokaže svu raskoš svog talenta uz atomski tenis prikazan prošle godine na vremenskom potezu OI - US Open, kada su svi ostali igrači izgledali kao pristojni sparring partneri. Predviđam hektolitre prolivenih suza u tupouglom trouglu Srbija-Švicarska-Španija, a ni domaći, ovoprostorni ljubitelji trojice mušketira neće imati pretjeranog razloga za zadovoljstvo. Posebno će biti interesantno krajem juna i početkom jula, kada će se u svjetskoj prijestolnici na najčuvenijem turniru na svijetu veliki Andy Murray sa pozlaćenim peharom pozdraviti ekstatičnu domaću publiku, dok će jedan od trojice navedenih mušketira roniti gorke suze nad srebrenom tepsijom, a ostala dvojica će vrtiti daljinski u rukama. Takođe, ne treba zaboraviti ni finiš sezone kada će veliki Andy u prelijepom zdanju O2 Arene u svjetskoj prijestolnici stanovitom R.F. iz Basela ispisati penzijski ček, a ostale mušketire baciti u agoniju koja će naknadno potrajati dugi niz godina.

[youtube][/youtube]

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 mar 2013, 17:54

DukeOfWellington je napisao/la:Buranija turniri su završili, sad počinje prava igra, a britanski ponos velki Andy Murray će da pokaže svu raskoš svog talenta uz atomski tenis prikazan prošle godine na vremenskom potezu OI - US Open, kada su svi ostali igrači izgledali kao pristojni sparring partneri. Predviđam hektolitre prolivenih suza u tupouglom trouglu Srbija-Švicarska-Španija, a ni domaći, ovoprostorni ljubitelji trojice mušketira neće imati pretjeranog razloga za zadovoljstvo. Posebno će biti interesantno krajem juna i početkom jula, kada će se u svjetskoj prijestolnici na najčuvenijem turniru na svijetu veliki Andy Murray sa pozlaćenim peharom pozdraviti ekstatičnu domaću publiku, dok će jedan od trojice navedenih mušketira roniti gorke suze nad srebrenom tepsijom, a ostala dvojica će vrtiti daljinski u rukama. Takođe, ne treba zaboraviti ni finiš sezone kada će veliki Andy u prelijepom zdanju O2 Arene u svjetskoj prijestolnici stanovitom R.F. iz Basela ispisati penzijski ček, a ostale mušketire baciti u agoniju koja će naknadno potrajati dugi niz godina.

[youtube][/youtube]
Jaoo jaooo razveselio si me i dobro nasmijao postom majke mi :lol: Sad, u ovom trenutku, da se susretnu Rafa ( u kakvom god da je stanju) i Andy u finalu WB-a kucu okucnicu i vikendicu bi na Rafu stavio

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 mar 2013, 18:08

Endi Marej i raskoš njegovog talenta su zanimljivi kao što je i derbi meč Voznijacki-Radvanska....
Ubi se od atrakcije...
Mada ima nečeg u tvojim riječima, zanimljivog....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 mar 2013, 18:39

Izgubio bi kucu bezveze.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 mar 2013, 20:02

retro je napisao/la:Izgubio bi kucu bezveze.
Tvoje misljenje dok je moje da je onaj US-o bio slucajnost a ne kako bi mnogi rekli napokon skinuta barijera Murraya.Msm od ovih najboljih ne racunajuci Rafu naravno mi je najdrazi ali covjek jednostavno nije kapacitet ....

Sta Rafa trenutno radi u NY ? Je li to neki humanitarni ili egzibicioni mec? Priprema za IW ... ? nisam u toku nikako

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 mar 2013, 21:24

Postoji li sansa da Nadal bude 4.nosilac na RG-u bez obzira na petu poziciju ATP liste ?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 mar 2013, 22:40

Ne.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 mar 2013, 22:53

Ok...hvala...mislio sam da se nosioci ne moraju odredjivati striktno po listi vec da zavisi od samog organizatora turnira ili nesto slicno.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 mar 2013, 22:59

Na Wimbledonu je jedino to moguce, tamo organizatori odredjuju nosioce.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2013, 21:08

Slucajno primjetih da je nagradni fond IW za zene 4,5 miliona, a za muskarce 3,64 miliona...? WTF?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2013, 21:13

Sad gledam na ATP sajtu vijest da je nagradni fond poveca od ove godine, na 5,03 miliona.

Vjerovatno na Wikipediji nisu azurirali...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 mar 2013, 22:53

IW je vjerovatno turnir sa najvecom tradicijom van GS-a, a Miami ima tendenciju da to postane zbog bogatog vlasnika.

Zdrijeb je nocas u ponoc.

Vrijeme je da Andy ode u Novakon dio :mrgreen: , a vjerovatno ce opet biti po starom, Roger i Andy, a Novak i Ferrer.

Treba vidjeti gdje ce Rafa upasti, moguce je da do finala ima Federera, Murraya i Djokovica. :o :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 mar 2013, 22:57

Napokon turnir gdje smo kompletni, igra velika cetvrorka prvi put jos od Wimbledona... Bit ce uzivanje :)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 mar 2013, 23:43

@retro

Mala korekcija. Miami je historijski gledano najveći turnir van GS-ova, ima i dužu tradiciju od IW-a, a od 1987 do 1990 i famozne kategorizacije turnira kada je ATP sve turnire izuzev GS-ova uzeo pod svoje okrilje, igrači su morali igrati 7 mečeva na 3 dobijena seta. Osim toga, jedini je pored GS turnira nudio žrijeb od 128 igrača, a do 1988 godine i više novca nego jedan Ozi open. ;)

IW ima tendenciju da postane veči turnir zbog razloga koji si naveo, jer u današnjem globalizovanom sportu novac igra najbitniju ulogu. Zato ne čudi što IW trenutno ima jaču postavu nego ovogodišnji Ozi open. Nadam se da će kvalitetom mečeva pokazati zašto se IW (uz Miami) smatra petim GS-om sezone. Žrijeb je u 00h.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 mar 2013, 23:46

Znaci zamijenio sam ih. :mrgreen:

Do mene, znam da jedan ima bogatog vlasnika, koji obozava Federera, sad nisam bio siguran jel to IW ili Miami, hvala na ispravci. ;) :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 mar 2013, 23:56

Ništa strašno, oba turnira imaju respektabilnu tradiciju. Nemam sada vremena, ali lako je provjeriti kakvi su igrači uvijek igrali na ova dva turnira. Inače, oba turnira su bili dio GPT serije (današnji Mastersi), Miami od 1986, IW godinu dana kasnije. Miami se do 1990 komotno mogao smatrati i GS-om, a Mecirove i Wilanderove titule osvojene 1986, odnosno 1987 godine GS titulama, budući da su morali dobiti 7 mečeva na 3 dobijena seta i to u nenormalno jakoj konkurenciji, na kojoj bi im pozavidjeli i određeni GS turniri. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 mar 2013, 00:12

Hehe. :mrgreen:

1988 je Wilander slavio u Key Biscayneu, a Mecir 1987. :mrgreen:
Vjerovatno najbolja godina za Matsa u karijeri. Tada je imao i onih 70/72 ubacenih prvih servisa u finale RGa protiv Lecontea.

Prvi dobio Connorsa, drugi Lendla.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 mar 2013, 00:18

BNP Paribas Open @BNPPARIBASOPEN

Potential SFs: Djokovic/Murray, Federer/Ferrer #BNPPO13
To, to. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.