FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BavaracZenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BavaracZenica » 06 maj 2014, 11:33

Anton napisao strasan uvod u svom stilu zaista ! Mogao bi ti pisati neke sportske kolumne ili pisati za neki sportski casopis, ako vec to ne radis :) ima covjek smisla za nogač :)

Ja sad govorim svoje misljenje znaci : Bayern je institucija kao neka velika firma , mocna koja dominira , hvala Bogu uvijek u plusu jer ljudi RADE svoj posao za razliku od nekih klubova gdje je glavna stvar da se ukrade , otme, oduzme !

Kao u nekoj firmi gdje 5 godina imas jednog direktora koji ponudi svoja pravila i realno sprovede ih na svoj nacin, i tako ta firma funkcionira 5 godina ili vise zavisno koliko je direktor na tronu..

Radi se tad po njegovim pravilima, dnevnica je tolika i tolika, radni sat je toliki i toliki, mnogi nece biti zadovoljni ali na kraju ako je redovna plata plus sa dodatcima, moraju uposlenici biti sretni i njihova familija !

Tako je i sa klubovima, samo sto je na neki nacin gazda , direktor, upravo taj trener upravo taj Jupp ili Pep ili Klinsman cak / znam da se mnogi ne vole ni sjetit kao trenera, al et bar se sjetite kao igraca /

Hocu reci da Bayern koji god da trener vodi, on je dosao u nas klub i treba mu dati pravo da radii sta zeli, Klinsman je postavljao neke spomenike Bude, neke Kipove, to je bio njegov stil, nije uspjelo..

Jupp je vodio Bayern na svoj nacin, a evo Pep ima svoju filozofiju, samo ne zelim da se krije iza toga i da govori nama na pocetku sezone kako ce on biti za Bayern a ne Bayern za njega, da ce se on mjeriti prema igracima a ne obrnuto, i to je na kraju skroz okreno i poceo uvodit svoje inovacije, neko ce reci prerano jer imas sastav i imas taktiku koja funkcionira i ak zelis promjeniti ti promjeni al postepeno.

Evoo Pep je odlucio da uvede svoju igru, sto radi nekih zasicenja sto radi pada forme ne znam ni sam, al je sve izgledalo super do pred osvajanje titule, ali Pep ce i dalje forsirati svoje, a ja sam ipak siguran da ce to dodji sve na svoje i nece izgledati kao Barca, mozda bude nekad i dosadna utakmica ali bit ce pobjeda :thumbup:

Znaci Pepu dati sta zeli, pa ko prezivi pricat ce !

Na kraju krajeva, Anton da sutra preuzme Bayern, ak ima svoju filozofoiju neka je sprovede na nacin koji on zeli, ukratko receno, pokazi sta znas ili nas proslavi ili ces nas unistit !
FC Bayern !!!!!

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 06 maj 2014, 11:43

Bayern mora ostati njemački klub. To je oličenje nacije. Bayern mora čuvati njemački identitet jer on sam predstavlja Nijemce kao narod u svijetu, kao najveći ambasador.
Svaka čast Pepu što on čini i na njegovim zamislima, ali jednostavno ne vidim perspektivu sa njegovom filozofijom.
Od prvog treninga prošle godine, osjetio sam da nešto ne šmeka. Nije to to. Nije to ta ubojitost, taj njemački šlif na terenu. On jeste svjetski trener, ali Bayernu treba - Nijemac u srcu. Neko ko će na isti način doživljavati i pobjede i poraze sa Bayernom. Pep je to radio drugačije. Golove je nonšalantno proslavljao, kao eto, mi smo jaki, šta nam znači što damo ovaj gol. Nije to nikad tako srčano bilo.
U porazu od Reala, ubaciti Martineza na poluvremenu, i čuvanje gola. Kako to sebi jedan veliki Bayern može dopustiti?
Mi smo mašina od kluba, ne postoji veći na svijetu, to se ne smije raditi. Bayern je fudbalska institucija, kome god se to ne sviđalo, tako je. Nema većeg kluba od Bayerna!

Dosadno je više pisati i žaliti za Juppovom taktikom i igrom, ali ni ovo neće moći dugo. Ako je uprava odlučila napraviti podvig, onda se to mora dogoditi. Neće Pepu tolerisati ovoliko kikseva. Izgubi li od Dortmunda u finalu, ne piše mu se dobro.

O dovođenju ovoliko igrača i da ne pričam. Zašto je potrebno pretrpavati vezni red ovolikim brojem igrača? Doveden je Gotze, Thiago, sve je krcato, a još i Rode. Priča se o još nekim pojačanjima.

Tika-taka je dosadna, dosadna, najdosadnija stvar koju sam vidio u fudbalu, dosadnija od Mourinhovog autobusa.

Ne davanje dovoljne minutaže Gotzeu, Martinezu i Mulleru mi ne ide u glavu. Pa to su igrači kojima moraš dati da igraju. Martinez je ispao skroz iz formacije kod Pepa. Pa nema boljeg igrača koji će ti oduzet loptu na zadnjem veznom i proslijediti je u napad, kreirati nešto brzo, pokrenuti mašinu.
Gotze je njemački dragulj, koji isto mora igrati. Pep ga nije doveo, Bayern ga je doveo, toga sam se i pribojavao, da mu neće odgovarati, ali Gotze pokazuje suprotno, jer stvarno igra na vrhunskom nivou.

Ne znam. Rummeninge i ekipa znaju. Ali Beckenbauer valjda isto. :)

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 06 maj 2014, 12:14

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/javi-m ... 32548.html
slika

Ako Bask ode kako piše u gornjem tekstu može po meni i Katalonac. Jedan od najboljih svjetskih zadnjih veznih igrača MORA OSTATI U BAYERNU. Čovjek od 25 godina pred kojim su najbolje godine u fudbalu mora ostati u Bayernu.

Također kako se u posljednje vrijeme piše da bi Tomica mogao kod Van Gaala u Jedinstvo ako i to Katalonac dopusti nek odmah kupi prnje iz Bavarske. Muller je budući kapiten Giganta iz Minhena nakon što Basti i Philip odu u penziju. Naravno on i Neuer vrpcu će nositi naizmjenično ;)

Dakle Martinez i Muller moraju ostati u Minhenu ako oni odu iz voljenog Bayerna prestajem gledati ekipu dok je trener Pep.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2014, 13:29

Sto se mene tice, Pep ako nastoji ostati u Bayernu najmanje 5 godina treba mu dati odrijesene ruke i neka radi sta zeli ali ako ce se zadrzati jos sezonu ili dvije onda ni pod razno ne smije mijenjati kostur ekipe, pogotovo kada je taj vezni red u pitanju.
Naravno da se razultati na kraju zbrajaju i ako istih ne bude Pep ce sigurno napustiti kormilo ekipe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 maj 2014, 15:38

Kadar ne treba previše mjenjati to mora biti jasno i Pepu.Kakve su ovo budalaštine od prodaji Martineza i Mullera pa oni su budućnost Bayerna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 maj 2014, 16:11

Nadam se da su ovo prazne price u vezi Martineza. Mislim da njegov i Nojerov odlazak nikad
ne bih prezalio. Sve moze, ali to nikako.
Bile bi to najvece greske u povjesti najvaznije sporedne stvari na dunjaluku.

Ja lepo kazem, u ovom sistemu je Bastian visak. I gusi vezni red. Da moram da biram izmedju Svajnstajgera i Krosa, odabrao bih Krosa.

Jednakokraki trougao u vezi treba da cine Javi, Tiago i Gece, i Toni da se salta sa ovom dvojicom.
A na krilima moze da igra ko god hoce. Sa njima u vezi moze i produzni kabl da igra na krilu, to nije vazno.

Nadam se da cu docekati taj trojac na delu.

...............Javi..................
........Thiago.....Gotze..........

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 06 maj 2014, 19:20

a kako bi vi nazvali doktori znacnja nogometne igre onu taktiku protiv man Cytija i jos ne puno ali dovoljno utakmica na slican nacin odigratih,ja ne kritikujem Pepuna niti mu odobravam,dajem mu prostora jer ne moze odjednom iz prve,previse smo bahati,previse smo zinuli,previse ocekujemo nemoguce.Silni smo cudo to nam ne treba,treba sve to umiriti,prebaciti lopticu na drugog,dati drugima ulogu favorita i tad mi lapamo titule.Samo treba skromno i umjereno .Rezultati ce doci.Igraci i taktike se mjenjaju,neke pale neke ne,niko ne moze biti ubjedjen da bi Yupp ove godine zario i palio,mozda ne bi uspjeli igraci izdrzati taj tempo,sve je to car fuzbala,samo opusteno i bez bahacenja jer danas svi igraju fuzbal.
a jesam pametan fiuuuu :clap:
VOLIM BAYERN

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 06 maj 2014, 20:34

Martinez ipak u Arsenal, neće Alaba :kafa:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 06 maj 2014, 20:36

nedim93 je napisao/la:Martinez ipak u Arsenal, neće Alaba :kafa:
Koje godine?

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 06 maj 2014, 20:44

nedim93 je napisao/la:Martinez ipak u Arsenal, neće Alaba :kafa:
Ne može on igrati pored kreze.

In krezo we trust. :kafa:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 maj 2014, 20:54

[youtube][/youtube]

Nazire se Truba. :njanjanja:
Jucer je odradio kompletan trening a evo i danas je to isto ponovio.

Imam neopisivu zelju da ga vidim za vikend pa makar 5 minuta. :pray:

slika

Ovo posebno raduje.
Do finala kupa ce sigurno biti spreman. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 06 maj 2014, 21:41

farinelli123 je napisao/la:Nadam se da su ovo prazne price u vezi Martineza. Mislim da njegov i Nojerov odlazak nikad

Ja lepo kazem, u ovom sistemu je Bastian visak. I gusi vezni red. Da moram da biram izmedju Svajnstajgera i Krosa, odabrao bih Krosa.

Jednakokraki trougao u vezi treba da cine Javi, Tiago i Gece, i Toni da se salta sa ovom dvojicom.
A na krilima moze da igra ko god hoce. Sa njima u vezi moze i produzni kabl da igra na krilu, to nije vazno.

Nadam se da cu docekati taj trojac na delu.

...............Javi..................
........Thiago.....Gotze..........
to je to. ovome se nema sta dodati.

sto se tice ovih spekulacija u vezi igraca, ako je samo jedan dio istina, najprece je da gvardiola kupi prnje i ide cha.
umjesto njega bi mogao doci ludi cholo simeone :cool: - trener koji odgovara ovoj ekipi i koji bi nastavio gdje je hejnkes stao. on bi sa bayom radio cuda. cvrsto vjerujem da bi vec u prvoj sezoni uzeo sve titule.
osim toga, vjerujem da bi se pobio sa klopom. :lol:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 maj 2014, 21:57

farinelli123 je napisao/la:Nadam se da su ovo prazne price u vezi Martineza. Mislim da njegov i Nojerov odlazak nikad
Da, da....Tu se slažem. To su dvije jako bitne persone za Bayern. Neuer se brzo uklopio, postaje i jedan od lidera, već je najbolji golman na svijetu, a može još mnogo napredovati. Kud ćeš bolje....
A Javi je jako bitan element bio za prošlosezonske titule, on je taj sjajni osvajač lopti, ma pravi lav i naravno da bi trebao i morao ostati u našim redovima.
farinelli123 je napisao/la: Ja lepo kazem, u ovom sistemu je Bastian visak. I gusi vezni red. Da moram da biram izmedju Svajnstajgera i Krosa, odabrao bih Krosa.
Čim spomeneš sistem, odmah treba postaviti pitanje dal je sistem pravi, prije nego što se pitamo dal je igrač pravi za sistem? Ako budemo sada cjepidlačili, onda pola igrača neće valjati za ovaj sistem.
Kako god okreneš i kada pogledaš protekle sezone, Schweini je bio bitniji element od Kroosa. Bastian je jedan od najvećih lidera tima, dosta vremena je on bio i mozak i kreator i glavni strateg ekipe.
Ja ne znam zašto bi mi otpisali Schweinija tako lako, samo ako nam se trenutno čini da možda nije najbolji.
Evo i kada nije u top formi, on barem opet zabija golove. Šta smo vidjeli od Kroosa u proteklim sedmicama. Jedno veliko NIŠTA. Ja ne vidim njegovu pravu svrhu, ja ne znam šta on igra, ja više ne znam za šta je koristan, ne znam više gdje da ga stavi da igra. Ovo zvuči brutalno i volio bi o tom momku koji me na početku karijere toliko fascinirao pričati na drugi način, ali jednostavno dugo ga čekamo da eksplodira. Ima čovjek šut i zabije neke golove i mi svi pomislimo to je to. Dođe jača utakmica Kroosa nigdje, Kroos spor i odigrava sigurnosne pasove na stranu. Nigdje kilerskog pasa naprijed. Čovjek vezni igrač a ne zna predriblat, ne zna izbaciti protivnika kilerskim pasom, a šut slabo koristi ili kada ga iskoristi u zadnje vrijeme to su lopte koje idu nebu pod oblake.

Evo i treneri se mijenjaju, a ne možemo baš reći da je kod bilo kojeg Kroos briljirao. Prošle sezone je imao par dobrih partija i bio je dosta solidan. Ali opet očekuješ neki iskorak više.
Ove sezone mu je jedna partija bila vrhunska, a to je ona u Londonu protiv Arsenala.
A dobio je momak prostora za igru ove sezone, koliko god hoćeš....
Jednostavno ovo je premalo što pokazuje....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 maj 2014, 00:52

DieRoten je napisao/la:Tika-taka je dosadna, dosadna, najdosadnija stvar koju sam vidio u fudbalu, dosadnija od Mourinhovog autobusa.
Da zakljucimo, jajern je najdosadniji klub na dunjaluku. :kafa:
Omerbavarac je napisao/la:Imam neopisivu zelju da ga vidim
:oops:
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 07 maj 2014, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 maj 2014, 00:54

:urnebes: :urnebes: :clap:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 07 maj 2014, 01:28

@Effe

E, sad, odakle da pocnem, ima tu stogod za pisanje.

Bastian - U pravu si, zadnjih sezona, definitivno ekstremno vazan kotač u masineriji, covek koje alfa romeo i omega ovog Bajerna. Pravi general sredine, pokretac svega, jako vazna figura. U Jupovom Bajernu pogotovo. Nekako je igra Bajerna bila neprepoznatljiva nekad bez Svajnija, sto ti kazes on je taj koji diktira tempo, koji kontrolise zbivanja na terenu, jednostavno Bajern nije bio to sto jeste, pa kad mu je Havi dosao on je postao jos bolji, mozda i najbolji Bastian pored onog sa sveckog prvenstva.

A sto se tice sistema u pravu si, reklo bi se da ima tu lepeza igraca koji ne zadovoljavaju u kompjuterskom zargonu taj system requirements...npr Mandzo nije skroz na ti sa loptom, te Pep voli igrace koji mogu da izvode to i to, te Miler ovakav, te stoperi nam spori, bla bla, ali opet se to nekako poslozilo u nekoj meri.

Npr, ja i dalje ne mogu masi ljudi da objasnim zasto je Lam igrao u vezi i zasto to nije pogresna odluka Pepa, i isti ti ljudi smatraju da je to jedan od uzroka pada forme i sta vec.

Kros jeste bled zadnjih nedelja, nema nicega sto je krasilo njegovu igru i po cemu je on prepoznatljiv. Primetili ste da taj Kros nema istu ulogu pod Jupom kao i pod Pepom. Kod Jupa je bio mnogo ofanzivniji, nacin igre Bajerna je dozvoljavao Krosu da pokaze ono najbolje sto ima. Bio je blize golu, sutirao je i kad treba i kad ne.
Toga sad nema. Danas je Kros cesto na centru ili jos blize Nojeru, i on tu kao pocinje akcije iz dubine, sto kazes nema tih njegovih lopti. Jeste on i spor i nije okretan bogzna koliko i igra i malo ziheraski u zadnje vreme, ali tako mu je nekako nametnuto.
A Bastian ovom Bajernu mnogo vise doprinosi u vidu odbrane, odbrana je postala blago stabilnij povratkom ali je sve sto se tice ofanzive nekako stalo.Dao je Bastian par vaznih golova, neke i nekom ludom srecom, ali mi to nije impresivno, zbog onoga sto pise u prethodoj recenici. Igra nije brza, napadi lice, svaki isti, a i Bastian mi nije taj igrac koji ce brzo da se oslobodi lopte, koji ce da ubrza tu tranziciju sto i jeste njegov posao. Ako cemo iskreno, ziheraskije igra Bastian od Krosa..Bastian sto bi vi zapadno od Drine rekli, mnogo melja? loptu, i nema tu lucidnost koju zahteva ovo sto Pepu treba. I kad imas Krosa na 60m od gola protivnika, i Bastiana koji tu trckara okolo, gurne po koju na stranu, nema tu neke koristi za ovo. Sve to deluje tromo i bezidejno, kao sto smo videli. Protiv zgusnutih odbrana, koje mozes da probijes nekom lucidnoscu, nekim ludackim pasom, ne mozes od Bastiana da ocekujes to. On se trudi, mnogo, zivi za Bajern, ali nema on tu razbarusenost potrebnu Pepovom Bajernu, i zato bi se u svako doba odlucio za Tiaga pre Bastiana. Jednostavno, on je igrac velikog renomea u Bajernu, i rekao bih da Bajern malcice trpi zbog toga, evo cak i Havi je presao na stopera, jes da Pep voli stopere koji znaju s loptom, koji umeju da otvore igru itd, ali to je malo i do mesta na sredini, imamo toliko igraca, a malo je mesta.
Kako sad Pep da ne stavi zdravog Svajnstajgera u prvih11? Pomenucu opet, setite se Bajerna protiv Mancestera bez njega, to je mnogo lepse i brze izgledalo, igra je bila atraktivnija, bilo je tu i silnih rotacija napred, nije on za to.

Hteo sam jos nesto da napisem, ali mi pobeze misao, a i dovoljno sam se zapetljao ovde. Nastavicemo, sad je red na tebe :)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 07 maj 2014, 02:34

Guardiola ostaje na klupi Bayerna jos 2 sezone najmanje. :kafa:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 07 maj 2014, 18:54

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... tinez.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:kafa:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 maj 2014, 20:40

Nije Arsenal navikao na ovakve igrace. Sanogo i ostala cokljad iz Afrike su vasa buducnost.
Mia San Mia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 maj 2014, 20:49

slika

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.