Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

alan_kardec
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la alan_kardec » 08 dec 2013, 22:40

Tomović je danas, nakon odličnog prodora po desnoj strani, bio asistent Vargasu za gol FIorentine.
Ljajić igrao do 72. minuta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 dec 2013, 20:12

Fejsa, Matić i Marković u prvoj postavi Benfice, koja ce trebati pomoc Milivojevića i Mitrovića u Atini!

Tošić protiv Plzena ovjerava 3-ce mjesto i nastup u EL... ;)

Kolarov kapiten vs Bayerna :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 dec 2013, 18:22

Luka Jović i Šaponjić se malo salili sa Hrvatima! Za Jovića kazu da se veci potencijal u omladinksim kategorijama Zvezde na poziciji centarfora odavno nije pojavio.... ;)

[youtube][/youtube]
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 11 dec 2013, 18:39

slika

NEDAVNO završeni kvalifikacioni turnir kadeta bio je samo potvrda procene da u Crvenoj zvezdi konačno stasava centarfor vanserijskog kvaliteta. Iako je u reprezentativnoj selekciji bio ubedljivo najmlađi, sa samo 15 godina i devet meseci, Luka Jović je s četiri gola obeležio takmičenje i nagovestio da je skoro dve decenije dugom čekanju na golgetera rođenog na „Marakani“ došao kraj. Prototip modernog napadača nije lansiran iz Zvezde još od pojave Drulića i Pantelića, u vreme kada se Luka nije ni rodio.

- Treniram od pete godine. Ljubav prema fudbalu i Crvenoj zvezdi nasledio sam od oca, koji me je u Loznici naučio prvim koracima i doveo u Beograd da treniram u Školi fudbala Konjarnik. Tamo me je video Toma Milićević i pozvao da dođem na probu na „Marakanu“. Tako je sve počelo, priključen sam starijoj generaciji, a on mi je bio i prvi trener u Zvezdi - seća se početka Jović.

Od najsitnijeg u „klasi“ izrastao je u ponos Zvezdine škole, radeći s trenerima Đurićem, Živkovićem, Mladenovićem, danas sa Kaplanovićem i Maksimovićem. Igra za omladince, po potrebi i za kadete, a proletos je osetio ambijent prvog tima i potpisao profesionalni ugovor.

- Drugar mi je u sedam ujutro javio da nas je Sa Pinto pozvao za prvi tim. Trening je bio u deset, ali ja sam se odmah spakovao i krenuo na stadion. Imao sam tremu, trenutak kada sam ušao u svlačionicu nikad neću zaboraviti. Samo sam pomislio koji su sve asovi bili tu i poželeo da što pre dobijem svoje mesto.

Oni koji gledaju Zvezdine mlađe selekcije za Luku kažu da je pred golom „kobra“ poput Darka Pančeva...

- Gledao sam snimke svih utakmica iz sezone kada je Zvezda osvojila Kup šampiona i svetsku titulu. Pančeva sam posebno gledao i od starijih slušao kakav je igrač bio. Voleo bih da jednom budem kao on i da za Zvezdu učinim makar deo onoga što je Pančev uradio.

Od napadača koje je uživo gledao, Luka izdvaja Jestrovića, Žigića i Pantelića...

- Pored toga što je dobar igrač, Marko ima i baš dobru frizuru - s osmehom Luka objašnjava zbog koga „fura“ dugu kosu.

Ipak, fudbalski uzor mu je as Monaka...

- Najviše mi se sviđa Radamel Falkao. Pravi je centarfor, igra levom, desnom, glavom... Svaku šansu koristi, fantastičan je. Voleo bih da budem bar približno kao on.

Jović je u porodičnom okruženju naučen skromnosti i objašnjava da su ga majka i otac naučili da ni za čim u životu ne treba trčati, pa ni za novcem.

- Voleo bih da ostavim trag u Zvezdi, pa tek onda da odem negde. Neću da odjurim za parama, one mi nisu najbitnije u životu. I moji roditelji tako razmišljaju i sigrno neću kao mnogi u poslednje vreme prerano da odem. Lakše je krčiti put kroz Srbiju nego u inostranstvu, mnogi su igrački propali kad su premladi otišli.

Luka iznad svega želi da Zvezda preuzme prevlast od Partizana i smatra da možda baš u Zvezdinoj mladosti leži spas...

- Mislim da mi koji dolazimo možemo da vratimo slavne dane na „Marakanu“ ili bar da počnemo s tim. Imamo super igrače od 1995. do 1997. godišta, Grujića, pa Živkovića, Jakšića, Stojanovića, Ristića, Brajovića... Ima nas dosta koji u skorijoj budućnosti možemo da postanemo prvotimci i pružimo Zvezdi mnogo - kaže Luka Jović, biser kojeg na „Marakani“ moraju sačuvati.n

MAJSTOR ŠPOLJARIĆ
LUKA je pravi bombarder, šutira s obe noge, dominira u skok igri i smatra da je Premijer liga baš po njegovoj meri. Ponosi se titulom u pionirskoj konkurenciji iz 2011, a posebno izdvaja igranje za reprezentaciju, s kojom želi da ode na EP.
- Standardan sam od početka kod selektora Nikolića i voleo bih da ostanem. Najbolje se slažem s Karišićem iz Rada, Zličićem iz Vojvodine i Glavčićem iz Partizana. Ali posebno bih izdvojio Matiju Špoljarića iz Atletika. On je neverovatan ofanzivni vezni, takav igrač treba svakoj ekipi - kaže Jović.

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Luka Jović
Rođen: 23. 12. 1997.
Visina: 178 cm
Pozicija u timu: napadač
Klub: Crvena zvezda
Reprezentacija: Srbija do 17 godina
Daj Boze da bude tako.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 13 dec 2013, 16:06

Za Đurđevića iz Rada zainteresovan Tvente. Veoma moguć transfer.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 dec 2013, 17:09

Nista novo, Zvezdina djeca preko drugih klubova do inostranstva.... :roll:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 dec 2013, 18:04

Lekić i Šćepović terorisu golmane po Segundi... ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 dec 2013, 21:16

Benfica na srpski pogon! Matić i Sulejmani strijelci za 3 boda na gostovanju kod Olhanensea!

Mitrović donio trijumf Anderlechtu kod Genta, tako sto je prvo iznudio penal za prvi, pa posle postigao i pobjedonosni gol... ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 dec 2013, 21:42

Tadić strijelac sjajnog gola za Twente, juče protiv GA Eaglesa.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 dec 2013, 21:49

Vjerujem da ce i Tadić i Matić vec ove zime promijeniti klubove! Obojica su vec prerasli holandsku, odnosno portugalsku ligu... ;)

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 15 dec 2013, 21:50

Mitrović pokazuje da je napravio pravi izbor, nek ga zaobiđu povrede i ode on na ljeto u neku jaču ligu i jači klub. A tek koliko reprezentacija će dobiti dok još malo sazri...

Nego, onaj nekakav zalizanko iz omladinaca Partizana navodno na pragu Rome.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 dec 2013, 21:52

Da da, Radonjić. Veliki talenat, samo previse medijski eksponiran. Nesto slicno kao Fica Jankovic sto je u Zvezdi bio...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 dec 2013, 11:29

Evo kako su nasi resetali ovaj vikend!

http://www.****.com/vesti/srpsk ... ideo/67164" onclick="window.open(this.href);return false;

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 dec 2013, 18:56

Đukić dobio otkaz u Valensiji! Evo nam šanse. :D
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 dec 2013, 00:51

Bayern Munich could be set to compete with the likes of Chelsea and Arsenal for the signing of promising youngster Aleksandar Mitrovic, SportsDirect News understands.

The Anderlecht striker is widely regarded as one of the most exciting young players in the game at the moment, and has attracted plenty of interest for the last few years while at Partizan Belgrade, before finally joining the Belgian giants this summer.

However, that has not put off Europe's giants from preparing to approach him this January, as many are keen to win the race for his signature.

The 19-year-old has 9 goals in 12 league appearances this season, maintaining his fine form from his time in Serbia, and would be a useful addition for any of the three sides as they seek reinforcements upfront.

Bayern currently want an alternative to Mario Mandzukic for the lone striker role, and manager Pep Guardiola is known for his success in nurturing top young talent.

Chelsea have also shown a strong interest in Mitrovic, but are also thought to be eyeing up more experienced options in attack.
http://www.sportsdirectnews.com/premier ... q-P7_uWSZQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Sve je to lijepo ako ima i malo istine u svemu ovome, ali za njega je najbolje da igra i razvija se, a Anderlecht je pravi klub trenutno za njega! Igra, napreduje, daje golove i to je najbitnije.... ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 dec 2013, 00:57

bolje nek iz anderlechta ode u Ajax, PSV, eventualno u Portugal... ma u neku ligu gdje se gaji napadački stil igre i nek se ne miče iz tog kluba bar još 2-3 godine. Zvijer je i sad, ali tek tad će biti. Zelen je on na Čelzi, o Bayernu da i ne govorim.
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 dec 2013, 01:09

Naravno! Opet, kao sto kazes, za svoje godine je masina! Kako ga je samo Mourinho ishvalio posle meca sa Hrvatima... ;)

Prvi strijelac belgijske lige ima 12 golova na 16 odigranih utakmica, dok Mitrović ima 9 golova na 12 meceva + ima i 4 asistencije... ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 dec 2013, 22:43

Gol Kolarova večeras protiv Lestera.

[youtube][/youtube]
RIP Adis Selmanović

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 18 dec 2013, 22:30

marconato je napisao/la:Da da, Radonjić. Veliki talenat, samo previse medijski eksponiran. Nesto slicno kao Fica Jankovic sto je u Zvezdi bio...
E na njega sam mislio, eto potpisao za neke Rumune neki ugovor. I navodno Roma zainteresovana. Samo da ne doživi sudbinu Danijela Aleksića...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 dec 2013, 02:50

Spajić i Pejčinović strijelci za Tuluz odnosno Nicu u francuskom Liga kupu.
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.