Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

BoSSanaC
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la BoSSanaC » 04 maj 2012, 11:15

reds je napisao/la:______________Casillas______________
__Ramos__Puyol___Pique___Alba_____
_______Busquets____Alonso__________
__Silva________Xavi______Iniesta____
_____________Llorente______________

dream team. 8-)

Klupa: Valdes/Reina, Martinez, Enrique, Fabregas, Mata, Navas/Cazorla, Soldado/Torres.

Španci su definitivno uz Njemačku najveći favoriti. Možda bih im ja dao čak i podjednake šanse za titulu. Ipak, imaju i Švabe opaku ekipu.
Kažem ti...Fabregas ce sigurno naci mjesto u prvih 11 :D

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 04 maj 2012, 11:37

Monolog je napisao/la:
tech je napisao/la:Casillas
Ramos, Puyol, Pique, Alba
Alonso, Busquets
Fabregas, Xavi, Iniesta
Soldado (Llorente)

11 dobitnih koji ce pokoriti Evropu.
Sumnjam da će ovako biti. Dva defanzivna vezna + 3 (recimo) centralna vezna i jedan napadač. Mislim da bi se u ovom slučaju za Silvu i(li) Matu moralo pronaći mjesta, čisto zbog toga što su eksploziviji i (ipak) ofanzivniji od trojca Fabregas, Xavi, Iniesta.
Nego, mišljenja sam da Torres zaslužuje poziv, jer je u posljednja 2-3 mjeseca podigao nivo svoje igre, a sumnjam da će ga Negredo izbaciti iz postave. Još kad vidimo da se Villa nije oporavio, te da ostaju na Soldadu i Llorenteu, pozivanje El Nina se nameće samo od sebe.
Španija može igrati samo kao 4-5-1 (dakle napucati sredinu do jaja i ne dati protivniku više od 30% posjeda lopte) ili Barcin stari model 4-3-3 (dakle igrati brže i direktnije sa tim krilnim napadacima....to mogu igrati Silva, Mata, Navas, Pedro i njima slicni profili + jedan klasican napadac u sredini).
Cisto sumnjam da ce Španija igrati klasicnu 4-4-2 dok je Del Bosque na klupi.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 04 maj 2012, 13:23

Keepers: David de Gea (Manchester United) and Diego Mariño (Villarreal)

Defenders: Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Alvaro Dominguez (Atletico Madrid), Martin Montoya (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Marseille), Didac Vila (Espanyol), Botia (Sporting Gijon), Victor Ruiz (Valencia)

Midfielders: Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Ander Herrera (Athletic Bilbao), Oscar de Marcos (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Oriol Romeu (Chelsea), Isco (Malaga)

Forwards: Diego Capel (Sporting Lisbon), Adrian Lopez (Atletico Madrid), Cristian Tello (Barcelona), Isaac Cuenca (Barcelona), Rodrigo Moreno (Benfica)

Ovo je spisak za Olimpijske igre,ceka se i Del Bosqueova lista..Ukoliko ne pozove jednog od ovih:Mata,Thiago,Javi M,Muniain, J.Angel,Jordi Alba ; dobit ce naknadne pozive za olimpijsku reprezentaciju..

Ocekivao sam da ce tu dobiti poziv Illaramendi i Vasquez ali eto..

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 maj 2012, 13:35

L_blancos je napisao/la:Keepers: David de Gea (Manchester United) and Diego Mariño (Villarreal)

Defenders: Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Alvaro Dominguez (Atletico Madrid), Martin Montoya (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Marseille), Didac Vila (Espanyol), Botia (Sporting Gijon), Victor Ruiz (Valencia)

Midfielders: Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Ander Herrera (Athletic Bilbao), Oscar de Marcos (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Oriol Romeu (Chelsea), Isco (Malaga)

Forwards: Diego Capel (Sporting Lisbon), Adrian Lopez (Atletico Madrid), Cristian Tello (Barcelona), Isaac Cuenca (Barcelona), Rodrigo Moreno (Benfica)

Ovo je spisak za Olimpijske igre,ceka se i Del Bosqueova lista..Ukoliko ne pozove jednog od ovih:Mata,Thiago,Javi M,Muniain, J.Angel,Jordi Alba ; dobit ce naknadne pozive za olimpijsku reprezentaciju..

Ocekivao sam da ce tu dobiti poziv Illaramendi i Vasquez ali eto..
Veliko je iznenanđenje sto nema Vazqueza na spisku jer protiv Egipta je zabio dva gola u pobjedi od 3:1.Mozda malo je iznenađenje sto nema ni Pareja,ali vezni red je i ovako prejak :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 04 maj 2012, 22:04

Vicente del Bosque će Villu čekati do zadnjeg trenutka

Vicente del Bosque je otkrio kako će čekati koliko god može na povratak najboljeg strijelca Španije, Davida Ville, i nada se kako će se napadač Barcelone naći na spisku igrača koji će putovati na Evropsko prvenstvo (27. maja).

Bivši trener Real Madrida je odlučio kako će spisak biti gotov do 23. maja, ali finale Kupa Kralja između Athletic Bilbaa i Barcelone ga je natjeralo da to odgodi do 27. maja.

Villa je u decembru protiv Al Sadda slomio nogu i od tada nije odigrao utakmicu za Barçu, ali Del Bosque je izjavio kako će ovom napadaču 'Furije' dati potrebno vrijeme da popravi svoje sposobnosti. "Villa na Euru? S Pepom sam pričao sinoć. Čekat ćemo ga do zadnjeg trenutka, on je naš najbolji strijelac", rekao je Del Bosque novinarima.

Španija bi mogla postati prva ekipa koja će odbraniti titulu prvaka Evrope, a prva utakmica je na rasporedu 10. juna protiv Italije.

------------------------------------------------------------------------------------

Eto koliki je njegov znacajan i kakav status ima Villa, najbolji strijelac Španije svih vremena.
Dakle, bez obzira na formu ostalih kandidata i njihove golove - Villa se ceka do zadnjeg dana.

Fali je je itekako taj covjek Barci ove sezone :(

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 maj 2012, 20:05

Kad bi treb'o izaci spiask za EURO? Vidim danas neki selektori izbacili spiskove, pa... I jeste li za povratak Raula u repku??
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 08 maj 2012, 12:25

Aktuelni evropski fudbalski prvak Španija na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj igrat će bez odbrambenog fudbalera Barcelone, Carlesa Puyola.

Naime, u posljednjem susretu Barcelone sa Espanyolom ovaj fudbaler se požalio na bol u koljenu, a dodatne liječničke pretrage pokazale su da se radi o ozbiljnijoj povredi, te da je za saniranje iste potreban operativni zahvat.

Puyol će 12. maja biti podvrgnut operativnom zahvatu, a oporavak će prema prvim prognozama trajati oko šest sedmica.
Dakle, Martinez - Pique stoperski par. Ili možda stavi Piquea i Ramosa, a Iraola zaigra na desnom beku.
FK Pjetlovi

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2012, 12:53

Veliki gubitak za Španiju na EP-u :(

Mislim da će Martinez tu upast' umjesto Puyola, znači Pique - Martinez, nije ni to tol'ko loše, al' opet Puyol je Puyol jbg ...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 08 maj 2012, 15:25

Ostade Španija bez komadanta odbrane, kakav peh jbt.
Žao mi je Puyola jer taj ludi fanatik bi i bez noge htio igrati, ali on vuce te povrede sa sobom evo skoro citavu sezonu i sad gotovo na kraju puklo koljeno :x :evil: ....negdje i nekad je moralo puci :( protiv tijela i ozljeda se ne može :?
Propušta ostatak sezone, dakle i finale Kupa i Euro :(

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 maj 2012, 15:33

Pique je imao užasnu sezonu.Martinez i Ramos bi trebali biti štoperski par,a desno Iraola ili Arbeloa.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 08 maj 2012, 15:39

LBJ MVP je napisao/la:Pique je imao užasnu sezonu.Martinez i Ramos bi trebali biti štoperski par,a desno Iraola ili Arbeloa.
Kakav god da je (a jest u lošoj formi) Pique je primarius doktor odbrane za obojicu i mora igrati, ako Španija misli da ne prima lake golove.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 maj 2012, 15:44

tech je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Pique je imao užasnu sezonu.Martinez i Ramos bi trebali biti štoperski par,a desno Iraola ili Arbeloa.
Kakav god da je (a jest u lošoj formi) Pique je primarius doktor odbrane za obojicu i mora igrati, ako Španija misli da ne prima lake golove.
A jel fakat :lol:
Martinez je bolji igrač od Piquea, jest da nije primarius za njega mada je ove sezone izgledalo tako.A Ramos zna kiksat no kakav god je bolji je od ovosezonskog Piquea.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 08 maj 2012, 15:52

Daj ba uozbilji se ;) kakav crni Martinez, ovo je Euro gdje igraju samo najbolji i najiskusniji jer nema mjesta kiksevima....Ramos je sklon greškama i on je jako nepouzdan. Ova ozljeda Puyola je veliki peh i udarac Furiji, a Pique je jedini preostali klasan stoper, zna to i Del Bosque odlicno.
Znamo odlicno da vi i Granera i Callejona trpali umjesto Ineieste ili Xavia, da može ikako - ali ne može jbg. Ne može na silu.
Da bi imali šanse za uspjeh moraju igrati Barcini igraci koji su garancija uspjeha. Jer je to uigrano da žmireci mogu igrati ;) shvati to.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 maj 2012, 16:17

tech je napisao/la:Daj ba uozbilji se ;) kakav crni Martinez, ovo je Euro gdje igraju samo najbolji i najiskusniji jer nema mjesta kiksevima....Ramos je sklon greškama i on je jako nepouzdan. Ova ozljeda Puyola je veliki peh i udarac Furiji, a Pique je jedini preostali klasan stoper, zna to i Del Bosque odlicno.
Znamo odlicno da vi i Granera i Callejona trpali umjesto Ineieste ili Xavia, da može ikako - ali ne može jbg. Ne može na silu.
Da bi imali šanse za uspjeh moraju igrati Barcini igraci koji su garancija uspjeha. Jer je to uigrano da žmireci mogu igrati ;) shvati to.
Granero zaslužuje mjesto na klupi reprezentacije.Puno više ga zaslužuje od Thiaga naprimjer.Callejon je smiješan igrač on je i u Realu da popuni broj od 25.

Crni Martinez u finalu oba kup takmičenja,a i u primeri su solidni(zar nisu vama uzeli bodove).Najbolji štoper primere je sigurno što samo po sebi znači da je i najbolji štoper Furije.

Zašto bi Barcini igrači bili garancija uspjeha.Velika im korist što mogu žmireći igrat,a ne urade ništa konkretno prema golu.Xavi,Iniesta i Busquets trebaju igrati i Puyol i Villa bi sigurno bili u prvih 11 da su zdravi.Ostali nisu ništa kvalitetniji nego što ih imaju druge ekipe u Španiji.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 08 maj 2012, 16:33

Možda je tebi samo najbolji stoper Primere ;) , meni nije sigurno - ali OK poštujem tvoje mišljenje.
Uostalom, Pique ce biti starter na svojoj poziciji a za Martineza cisto sumnjam. Valjda je Del Bosque bolji strucnjak od nas sa SS.ba foruma :mrgreen: :D ...uglavnom, živi bili pa vidjeli ko ce igrati, a ko biti na klupi ;) ubrzo ce Euro.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 maj 2012, 16:38

iako sam naravno navijac barce, mislim izostanak puyola da nece puno uzdrmati furiju, jer koliko god da je puydo institucija, ipak je ostario i ne vjerijem da bi fizicki kvalitetno mogao izgurati i evropski, javi martinez je bolja opcija i da je pujdo zdrav sto jest jest i to treba priznati

u napadu ce mislim tores biti prva opcija i nekako predosjecam da bi mogao briljirati i napokon se izvuci iz krize, tako to obicno i biva, ali i ako ne, sjajan je i lorente

spanija ima daleko najkvalitetniju reprezentaciju i velikog strucnjaka na klupi, najveci kvaliteti ove repke su uigranost i veliki kvalitet na svim pozicijama

mislim da ce postava izgledati nekako ovako

..................casiljas...........
ramos..martinez....pike.....arbeloa
..............buskec................
......xavi..........xabi............
....silva.......tores.........iniesta

s tim da stari lisac del boske dosta i kombinirati jer ima i s kim,fabregas ce sigurno dosta igrati jer xavi je takodje premoren vidno, u napadu ce prilike cesto dobijati navas i lorente, moguce da i enriqe igra umjesto arbeloe, kako god, jedino sto fali mozda su klasicna krila s dobrom realizacijom, ovako spanija ko i na svjetskom igrace na veliki posjed i jako malo primljenih golova, ali nece puno ni davati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 maj 2012, 16:53

Nemoj Arbeloe lijevo,pogotovo ne Enriquea imaju Albu i Monreala ma imaju dosta boljih igrača od Enriquea,a Arbeloa je odlična zakrpa lijevo kada nemaš boljeg od njega no oni imaju Albu koji je sigurno bolji od njega.Normalno na lijevoj strani.A desno nemaju boljeg od Arbeloe tako da bi bezveze gubili igrača.
Kad imaš Xavija,Xabija i Busquetsa uspjeh je zagarantovan samo zavisi koliki jer i Njemci imaju odličnu ekipu,Francuska bi mogla iznenadit,Talijane nikad ne treba otpisat,Holandija također.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 maj 2012, 17:16

LBJ MVP je napisao/la:Nemoj Arbeloe lijevo,pogotovo ne Enriquea imaju Albu i Monreala ma imaju dosta boljih igrača od Enriquea,a Arbeloa je odlična zakrpa lijevo kada nemaš boljeg od njega no oni imaju Albu koji je sigurno bolji od njega.Normalno na lijevoj strani.A desno nemaju boljeg od Arbeloe tako da bi bezveze gubili igrača.
Kad imaš Xavija,Xabija i Busquetsa uspjeh je zagarantovan samo zavisi koliki jer i Njemci imaju odličnu ekipu,Francuska bi mogla iznenadit,Talijane nikad ne treba otpisat,Holandija također.
a jest, ima i alba, i on bi mogao zaigrati, zaboravio sam na njega

nijemci jesu dobri, i holandjani i francuzi, al ipak je spanija tu kvalitetnija dosta, a nz je tu razloga, prije svega po igracima, ali i pored toga zbog selektora koji je vjerovatno najbolji selektor od svih, najdokazaniji i najiskusniji, jer ima sve titule, a jos je i s realom sve moguce osvojio. pored toga spanci su i uglavnom extra momci, ne samo neke umisljene zvijezde ko englezi recimo, imaju sjajan timski duh

ali i spanci imaju jednu veliku manu, a to je mozda zasicenje, jer u strasnom su nizu rezultata i nekad tome ora doci kraj, mozda upravo sad na euru
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 maj 2012, 08:24

Današnje izdanje Mundo Deportiva donosi najavu odluke Carlesa Puyola da se oprosti od dresa reprezentacije Španije, za koju vrlo vjerovatno neće nastupiti na Euru u Ukrajini i Poljskoj zbog povrede. Puyol se već htio povući nakon Mundijala 2010, ali se kasnije predomislio i ipak nastavio igrati za Furiju. Puyol bi odluku trebao ozvaničiti danas.

slika

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 09 maj 2012, 11:44

Cuj Granero zasluzio klupu Spanije. :lol:
Covjek nije 3 utakmice odigro za Real i to sto je igrao bilo je totalno nevazno i beskorisno.

Alcantara je ove sezone imao minutazu pribliznu Xavijevoj tako da je zasigurno zasluzio vise nego taj Vehbos.
Ja da se pitam ne bi vodio ni jednog ni drugog.

Sto se tice stoeprske pozicije pa svakako da Pique je stub odbrane.
Vjerovatno bi odbrana trebala ovako djelovati .

Ramos---------Martinez(Ruiz)---------Pique----------Alba(Monereal)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.