samo moram rec da je nasa kadetska generacija katastrofalana

Prijatelju i ja sam na skoro svim tekmama na sjeveru. Na jug idem kad je derbi jer necu da dijelim tribiniu sa pitarima. Procitaj prve dvije-tri recenice opet pa ces vidjeti da sam rekao da tu idu navijaci da gledaju utakmicu (takav sam i ja u 14 utakmica na grbavici, navijam kad svi ustanemo, urlam...) Medju takvim navijacima ima i onih koji bi najboljeg nazvali klocem. PozdravStole iz Bora je napisao/la:Ako vec spominjes sjever onda se to kaze da ima na sjeveru kvazinavijaca, tranzistor-navijaca, internet-navijaca koji su to govorili za Dzeku. Ima nas na sjeveru dosta koji Zelju pratimo jos davno prije rata. Ja sam poceo da gledam utakmice, mislim, 87-me godine a ima njih koji su gledali i puno prije mene. I mi sa sjevera smo nekad isli redovno na sva gostovanja, i mi smo nekad bili na jugu kao i ti sada. Prosao sam sa Zeljom citavu BiH vise puta, obisao gradove, mjesta i kasabe i ne volim da me neko stavlja u isti kos sa onim navijacima na sjeveru koji su tu samo kad Zelji ide dobro i koji pljuju na sve i svakoga. U petoj minuti jednom igracu psuju sve zivo a za dvadeset minuta ga dizu u visine.drug je napisao/la:Ta prica da su Dzeku nazivali klocem je cisto sranje. To su govorili mahalasi sa sjevera. To je tribina na koju vecinom dolaze stariji navijaci da bi gledali utakmicu, ne da bi navijali. Medju njima ima pametnjakovica koji seru po svemu i svakome. Da Messi igra za Zelju i njemu bi nasli manu. Oni nisu mjera jer pojma nemaju. Dzeko nije otisao radi njih . Nas klub je tada poceo da tone i puno bolje je sto je otisao nego da je ostao. On je nas igrac i kraj price. Pored toga mislim da je on uzdanica svih Bosanaca i Hercegovaca i to je najbitnije. Igra za repku i svi ga trebamo podrzatai.
Ja bih se radovao i skorinim golovima li ga nikad ne bih volio vidjeti u nasem dresu.
A sto se tice rasprave u vezi Dzeke, manite se te price sa njima. Oni ce se uvjek hvatati te izjave kaku su neki za njega govorili da je kloc bez obzira sto je to manjina u odnosu na ukupan broj navijaca i simpatizera. Nema veze sto je uknjizio 40-tak utakmica u prvom timu do odlaska u Cesku i sto je bio kapiten u juniorskom timu, najbolji strijelac u istom, najbolji strijelac tog takmicenja on "nije nas" ..
Smriko je napadac,prosle sezone za juniore preko 30 golova dao i prvi strijelac bio,,na ljeto trebo s Zahirovicem u Hamburg na probu al im se nesto oko viza iskomplikovalo i ne odu, obojica se na pocetku sezone teze povrjede i operisu,Smriko samo 1 tekmu odigrotax je napisao/la:sta je sa smrikom nekim iz celika kazu da je dobar dao je prosle sezone jedan gol
po meni on ne bi mogao ni za GOŠK igrat...ali eto..još bolje ako ga prodamobh hrvat je napisao/la:ne znam po čemu se mnogi okomili na ovoga topića, nije loš možda malo spor, ali za našu ligu....mozda grijesim jer nisam ga gledao mnogo puta kao ovi domaći navijači
kakve vam koristi sto je bio vas heheheheh ja mislim nikakve sta ste vise zapeli bio nas pa bio nas[/quote]bomber je napisao/la:
Je li ovo recenica ili propali pokusaj haiku poezije?tax je napisao/la:pojesce vas zavist hordasihihih
zapeli za dzeku eto nek nije on zeljin igrac
recite samo oliko vasih iraca igra u repci dzemica
Bilo mi muka prije odgovoriti svim onim koji misle da Dzeko nije nas, da je postao igrac u Ceskoj, Njemackoj... E ovako za sve ove neupucene koji misle da Dzeko nije Zeljin, Zeljo ce dobiti 3% od njegovog sljedeceg transfera na osnovu parametra "solidarnosti", odnosno obestecenja koje ce neki klub dati Wolfsburgu a ono se dijeli na 95% timu u kojem sada igra, odnosno Wolfsburgu a ostalih 5% dijele Teplice 2% i Zeljo 3%.ultra@rajvosa je napisao/la:kakve vam koristi sto je bio vas heheheheh ja mislim nikakve sta ste vise zapeli bio nas pa bio nasbomber je napisao/la:
To je Dzeko namjerno zbog onog kloc i Nikicevog tresenja sljiva.Pamti pa vratisantos je napisao/la:Zeljeznicar nece dobiti nista od buduceg transfera koji se naziva -Training Compensation jer postoje dva uslova a koja on neispunjava a to je da potpisuje prvi profi ugovor i da je transfer u sezoni u kojoj puni 23 god.
Zivite u zabludi, i da imalo znate o fifinom pravilniku koji se odnosi na transfere, znali bi da klub koji potpise prvi profesionalni ugovor sa igracem koji kasnije ostvaruje druge transfere u evropi, od svakog narednog transfera bez obzira na novcanu tezinu dobija 5 %! Sta mislite odakle Velezu pare na pocetku jesenjeg dijela ??? Velez su svi otpisivali, ali se onda desio transfer kao iz vedra neba Vladavica u Red Bull Salzburg i Velez je dobio svojih 5 % jer je Vladavic prvi profesionalni ugovor potpisao upravo sa Velezom... Mozda je ovo neka ljubomora, ali dzaba se raspravljate kad su neke stvari dovoljno jasne.harishp je napisao/la:To je Dzeko namjerno zbog onog kloc i Nikicevog tresenja sljiva.Pamti pa vratisantos je napisao/la:Zeljeznicar nece dobiti nista od buduceg transfera koji se naziva -Training Compensation jer postoje dva uslova a koja on neispunjava a to je da potpisuje prvi profi ugovor i da je transfer u sezoni u kojoj puni 23 god.
Ako si dobro procitao ono sto sam ja napisao shvatio bi da ja uopste nisam spomenuo da cemo dobiti pare za "training compensation" nego za drugi parametar a to je "solidarnost" pa zato ako ti nije tesko potrazi pravilnik fifa i procitaj. Ustvari, boli me vise ona stvar da li vi vjerujete ili ne ali Dzeko je nas pa vi i dalje raspletite kako nije.santos je napisao/la:Zeljeznicar nece dobiti nista od buduceg transfera koji se naziva -Training Compensation jer postoje dva uslova a koja on neispunjava a to je da potpisuje prvi profi ugovor i da je transfer u sezoni u kojoj puni 23 god.
Moram da ti kazem da si u pravu jer sam mislio da se radi samo o kompenzaciji za trening do 23 god. i nije bila neka provokacija, ovo ce biti super stvar da se desi bez obzira o kom klubu u BH da se radibomber je napisao/la:Ako si dobro procitao ono sto sam ja napisao shvatio bi da ja uopste nisam spomenuo da cemo dobiti pare za "training compensation" nego za drugi parametar a to je "solidarnost" pa zato ako ti nije tesko potrazi pravilnik fifa i procitaj. Ustvari, boli me vise ona stvar da li vi vjerujete ili ne ali Dzeko je nas pa vi i dalje raspletite kako nije.santos je napisao/la:Zeljeznicar nece dobiti nista od buduceg transfera koji se naziva -Training Compensation jer postoje dva uslova a koja on neispunjava a to je da potpisuje prvi profi ugovor i da je transfer u sezoni u kojoj puni 23 god.
dota ćiro,lugušić,džemicatax je napisao/la:pojesce vas zavist hordasihihih
zapeli za dzeku eto nek nije on zeljin igrac
recite samo oliko vasih iraca igra u repci dzemica
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], NeSamSafetee i 34 gosta.