FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 24 jul 2014, 14:43

rikimo je napisao/la:Guardiola rekao da mu treba jos jedan golman.

Po njegovim rijecima jos golman, i time ce prelazni rok za nas biti zavrsen.
Pep zur Lahm-Position: "Stand jetzt spielt Philipp im Mittelfeld!
Potvrda onog sto smo znali i ranije, a to je da ce Lahm igrati u sredini terena.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 24 jul 2014, 14:51

anelbavarac je napisao/la:
Potvrda onog sto smo znali i ranije, a to je da ce Lahm igrati u sredini terena.
gubis najboljeg desnog beka na svijetu da bi dobio solidnog DMF :crazy:

znaci ove sezone igramo formaciju 343 ili 352
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 24 jul 2014, 15:13

anelbavarac je napisao/la:
rikimo je napisao/la:Guardiola rekao da mu treba jos jedan golman.

Po njegovim rijecima jos golman, i time ce prelazni rok za nas biti zavrsen.

e ukratko najeem mu s mame katalonske ako mu ovu sezonu bude filip igrao veznog ,koji mu je ba vise :oops: :evil: ,od najboljeg desnog beka na svjetu hoce u haman poznim godina igracke karijere da pravi veznjaka ,a veznjaka u ekipi nikad vise :? :crazy: ko je ovjde lud :evil: a vidjeli smo prosle sezone koliko nas je to kostalo ,da je filip i kada je u rijetkim situacijama igrao svojumaticnu poziciju igubio na onoj svojoj rutini.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jul 2014, 15:52

Jedino objašnjenje za Lahmovu poziciju je da Pep želi produžiti njegovu karijeru, mada lično ne vidim svrhu tog poteza ako se Philipp već oprostio od reprezentativne karijere. Da ne govorimo o činjenici koliko gubi na desnoj strani žrtvujući ga u veznom redu, a tamo recimo ima igrače kao što su Schweinsteiger i Martinez.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 jul 2014, 16:48

Sta reci koju poruku poslati???
Pazite ljudi nije to toliko problem da Lahm ide u vezu,ukoliko bi njegova zamjena bio neko drugi osim Rafinhe. Recimo da mi imamo na toj strani beka tipa Alabe!!!

Pep ove sezone gradi ekipu po svome, nemojte se iznenaditi ukoliko Javi ne dobije priliku nista vise nego prosle sezone. Ali mu se opet namecu neki igraci koje on zasigurno ne zeli u ekipu, a to je recimo Robert Levandowski!!! Isti igrac tipa Mandzukica!

Dobra stvar je sto je i sam Pep rekao da mora donijet trofeje, te ukoliko ih ne donese da ce on otiici iz Bayerna! E sad niko ne ocekuje od njega da on mora osvojiti LP, jer svi znamo da je potrebna sreca za to!!!
Ali ne smije izgubiti 5razlike u polufinalnom dvoboju...

Ja sam za da mu se odrijese komplet ruke, nek gura i Neuera u vezu ako hoce, ali ako ispusi nek se pozdravi. Mada bilo kako bilo, mislim da on nece jos dugo!!!

I NEMOJTE SAMO KAD KRENE BUNDESLIGA PA PEP NEKOG STRESE 4-0 ODMAH PEP JE NAJJJACI
Stern des Südens

Klare

Post Postao/la Klare » 24 jul 2014, 16:54

Za nas je najbitnije da igra Martinez. ;)

A kako mu je sad Pep konačno našao stalnu poziciju, ostaje jedno mjesto u sredini upraznjeno, i ja uvijek potpisujem da tu uz jednog ofanzivca bude još jedan defanzivac.

Meni je nula na prvom mjestu, nek smo sigurni pozadi, to je primano, a naprijed su tu igrači da u sekundi riješavaju utakmicu.

Levat je sad tu, majstor u osvajanju prostora kakvog svijet nije vidio, majstor za otvaranje kontri, i još puno osobina, a postizanje golova samo po sebi i nije njegov primarni cilj.

Uz Lama na sredini Svajn ili Tijago, trece nema.

Alaba-Lam, to mi ne izgleda dobro, niti je uopste dobro.

Rode i Hojbjerg su tek sekundarna rjesenja, ali vjerujem da ce i njima Pep finu sansu dati.

Po ovom novom sistemu sad bas nam nisu potrebna pojacanja,
jer ta trojica u zadnjoj liniji pruzaju dosta varijacija, tako da desnog stopera moze pokriti Lam, lijevog i to gle cuda dosta kvalitetno Kontento, dobar je on defanzivno, a tu je jos i Badstuber.

Rekao bih da jedino za Martina zamjenu nemamo, jer to sto on radi na tom centralnom odbrambenom niko drugi u nasoj ekipi ne moze, i tu ce morati doci do promjene sistema, ili nece? :?

Naprijed su otvorene 3 pozicije, a konkurencija nevjerovatna,
tako da mi mirise na to da ce se Pep cesto prilagodjavati protivniku, t.j. gledacemo dvije, a mozda cak i tri formacije. :)

Cista dominacija! :!:

ps:Neposteno je govoriti mora se uzeti LP. ;)

Kako mora, po cemu? :?

To ostali miruju :? , niko ne ulaze :? , pa vidite li da je Real jos jaci, da se Barca strahovito pojacava, englezi po obicaju, sad ce i Arsenal biti jos neugodniji, nadolazeci Francuzi, te neugodni Atletico i Dortmund.

OK, jesmo favoriti, ali ako u Njemackoj odbranimo duplo sezona je jako uspjesna,
a mozemo se nadati i LP, tu je nekako zelja kod igraca od velike vaznosti.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 24 jul 2014, 17:05

proFCB@

odlicno napisan post ,sa svim se slazem izuzev ovoga dati odrijesene ruke,da se ne lazemo kljucni igraci (lamh,svajni,roben,ribery,dante su na vrhuncu karijere )mozda jos ova sezona ,sezonu mogu odraditi na vrhunskom nivo i siguran sam da slijedi od sledece sezone lagani pad to je fakt,dakle trenutacno imamo toliko jaku ekipu kaop nikad u zadnjih 20 godina ,prekaljene iskusne ,kljucne igace,doveli smo jako kvalitetne mlade igrace ,s potencijalom da budu na nivou gore navedenih igraca ,ali oni to jos nisu .Bayern mora sto prije iskoristiti sav potenicjal i snagu ove momcadi pa cak i ove sezoen ,ko zna sta moze biti naredne ,ovo j po meni vrhunac dalje nema,ako pewp ne ode u finale u berlinu sto se mene tice moze napustiti bayer,dosta sam mu zahatario postavnkom i grom protiv reala od ekipe koja nam je redovna musterija bio ,. poigrao je se sa casu ove velicine i to mu nikad oprostiti necu ,nije sramota izgubiti casno i posteno i biti nadigran ,a mi to def.nismo bili ,izgubili smo upravo zbog samoga trenera i njeg.nekih cuydnih varijacija ,varijanti ,otpom potom to j bilo i proslo ,nikad vise nit se ponovilo niti se mije ponoviti.Bayern je iznad svega na dunjaluku pa onad ostali ni pep ni bilo ko nemoze se poigravati sa cascu i velicnom ovoga diva :evil: ,dobio je u nasljedje ekipu koja je preorala evropu uzduz i porijeko kao rijetko koja momcad ikada, normalno ocekivalo se opet finale sto je i noramlno na kada koji je bio i ostao isti ,jup je u svojoj prvoj sezoni odveo bayern u finale ,a udrugoj sezoni i osvojio trofej.Moze se svasta pricati i govoriti.Pep je po meni izgubio dosta kredita kod mnogih navijaca bayerna nakon polufinala.Sve izuzev finala u berlinu ce za mene licno biti veliki neuspjeh i ocekujem odmah odlazak pepa,mi smo vec odavno na nekom vecem levelu gje je cilj samo vrhu vrh i vrh ,to je bilo i ranije ali sada smo postali besmrtni u svakom pogledu .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 jul 2014, 17:15

@PEP

slazem se ja s tobom da su ovo zadnje sezonE za nase ponajbolje igrace!!! Kada sam rekao da mu treba dati odrijesene ruke, to i dalje mislim. Jer vidi ovo, on se rijesio Mandzukica, DOVEDEN mu je Levat!!! Na kraju, ukoliko on ne uspije, znaci cetvrtfinalno ispadanje od jednog Arsenala, je razocarenjje za Bayern! U tom scenariju Pep se trea spakovat i otici, a onda ce uvijek moci doci i reci nisam mogao sprovesti svoje ideje u djelo.

Koliko god smo bili stava da odlazak Ulia nas nece poremetiti, itekako smo pogrijesili i itekako smo pali!!! Njemacka, komplet, funkcionise na to da ima LEADERA!!! To je kod nas bio ULI!!! I koliko god bilo ruzno sto on silazi u svlacionicu i ko zna sta im govori, toliko je to Bayernu bilo neophodno, pri kraju sezone!!!

Opet, Bayern je na pocetku igrao idealno, City je pao protiv Bayerna u prvoj utakmici isto kao sto je pao neki drugoligas! To ne mozemo ne prepisati zasluge Pep-u!
Stern des Südens

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 24 jul 2014, 17:35

Pep eksperimentira sa više verzija 3-5-2 sistema u kom žrtvuje klasične bekove, tako će Lahm u vezu. Ako od traga imaš trojku Boa, Javi, Dante, onda desnog beka može igrati i Robben. 3-5-2 s obzirom da je to postavka koja se najlakše da prebaciti u nešto drugo, najlakše se transformira u neku drugu.

:D

Smisao je u stalnoj mjeni, da ništa formacijski nije fiksno i da protivnik pojma nema šta Bayern igra. Nešto kao Klopp u prvom dijelu finala kupa.

Ekipa koja ima toliki broj multifunkcionalnih igrača treba da igra na tu kartu. Kad Bayern sat vremena prije tekme objavi početni sastav, niko osim ljudi u svlačionici neće znati kako će to na terenu izgledati.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 jul 2014, 17:40

Jako mi se svidjela izjava Pepa u kojoj kaze da nam je jedino potrebna zamjena za Raedera(3.golman) i da s time mozemo kompletirati prijelazni rok.Znaci potroseno 10 milijuna za Bernata,Rodea i Lewu zajedno :bow: a zarađeno preko 50 za igrace koji se uopce ne uklapaju u Pepov sistem(Kroos i Mandzo) :bow:

Kadar je fenomenalan i s pravom mogu biti optimist da cemo osvojiti sve trofeje.Ono sto najvise fascinira je ta mladost-Hojbjerg 18,Green 19, Bernat 21,Gotze 22,Alaba 22,Thiago 23,Muller 24, Martinez 25,Lewa 25... :tokralju:
i sasvim sigurno je da buducnost pripada nama.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jul 2014, 17:41

Pep i njegovo izmišljanje taktike, toliko o tome kako se on prilagodio Bayern-u. Postali smo Juventus sa tom taktikom koja se pokazala tako "efikasnom" u Evropi.

Javi opet stoper, Lahm u vezni red :facepalm:

Nadam se da griješim i da će Bayern igrati odličan fudbal u kome će cilj biti postizanje golova, a ne obaranja rekorda u posjedu lopte.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 jul 2014, 18:35

Dame i gospodo forumasi, cemu tako burne reakcije na odluku Pepa da Lam igra u vezi?

Taj Lam je jedan od najprilagodljivijih fudbalera koje sam ikad gledao, i on bolje radi ono sto Pep hoce nego bilo koji od veznjaka koje imamo na raspolaganju. I u 35-oj godini ce biti odlican u tome.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jul 2014, 19:26

Polako se treba tražiti taj desni bek jer evidentno je da Lahm od sad pa nadalje i ubuduće veznjak.Rafinha može biti solidan backup i ništa više.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 24 jul 2014, 19:36

Vala ništa novo neće se viditi od Pep-a ... Ista taktika, iste greške, ista tvrdoglavost u prevodu LP može otpisati... Cuardado bi trebao biti prioritet sad ali od transfera izgleda da nema ništa ...

Martinez mora igrati u sredini ne na štoperu nego zadnjeg veznog i libera po potrebi ali ajd ... Lahm je dobar u vezi ali postoje neke stavke koje idu na stranu Martineza a još kad tu dodaš da gubis svjetsku klasu na beku jer izmišljaš neke glupe fore i taktike...

Pa tip izmišlja toplu vodu, ja ne mogu da vjerujem da ovako uspješna osoba može biti ograničena i da ne vidi neke JEDNOSTAVNE stvari ... Ako želi LP i da dogura što dalje (finala) Lahm mu mora igrati na beku 20tak utakmica završnice sezone, isto važi i za Martineza i vezu...

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 24 jul 2014, 19:47

farinelli123 je napisao/la:Dame i gospodo forumasi, cemu tako burne reakcije na odluku Pepa da Lam igra u vezi?

Taj Lam je jedan od najprilagodljivijih fudbalera koje sam ikad gledao, i on bolje radi ono sto Pep hoce nego bilo koji od veznjaka koje imamo na raspolaganju. I u 35-oj godini ce biti odlican u tome.
lahm je najbolji desni bek svih vremena. i sva prica oko pozitivnih stvari njegovog stavljanja u vezu tu zavrsava.
martinez ce tesko biti wc stoper. dzaba mu motorika, snaga, on nema osjecaj za postavljanje sto se i vidjelo prosle sezone.
na zadnjem veznom je ponajbolji na svijetu.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 jul 2014, 19:55

Cemu kritike a sezona pripreme nisu ni pocele :?: :roll:
Pustite covjeka da radi svoj posao za koji je dobro placen. Ne sumnjam da ovde ima poprilican broj onih koji jedva cekaju da popljuvaju Guardiolu, bez argumenata dakako. :kafa:
Neko gore uporedi Mandzu i Lewu :lolno:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jul 2014, 20:04

Lik je rekao da je formacija sa tri stopera i Lahmom u vezi samo privremeno, dok se ne vrate svi igraci.

Takodjer je rekao da nema nekih zelja oko novih igraca ali da trazi zamjenskog golmana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 24 jul 2014, 20:10

Vazno je da navijaci Bayerna na ss forumu znaju bolje od jednog Guardiole. Mozak baj baj.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jul 2014, 20:10

Rekao je da je i Lahm privremeno u veznom redu, a znamo kako je to završilo.

Od 7:0 do 0:5, Pep Đosep Guardiola.

Kritika mora uvijek postojati jer ravnodušnost vodi do propasti. Pep je imao vrlo dobru prvu sezonu u Bayern-u, no Bayern želi sve trofeje, tako da su liga i kup postali rutina.

Ne pljujem ga kao Yupp-a u prvoj sezoni, valjda Pep napravi nešto slično kao Yupp u svojoj drugoj sezoni kada je osvojio sve što se moglo osvojiti te sezone.

Lično bi volio više Ligu prvaka nego kup i prvenstvo, no imamo takvu ekipu da očekujem 10-tak bodova prednosti na kraju sezone, minimalno polufinala kupa i Lige prvaka.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 24 jul 2014, 20:28

Neutral je napisao/la:Rekao je da je i Lahm privremeno u veznom redu, a znamo kako je to završilo.

Od 7:0 do 0:5, Pep Đosep Guardiola.

Kritika mora uvijek postojati jer ravnodušnost vodi do propasti. Pep je imao vrlo dobru prvu sezonu u Bayern-u, no Bayern želi sve trofeje, tako da su liga i kup postali rutina.

Ne pljujem ga kao Yupp-a u prvoj sezoni, valjda Pep napravi nešto slično kao Yupp u svojoj drugoj sezoni kada je osvojio sve što se moglo osvojiti te sezone.

Lično bi volio više Ligu prvaka nego kup i prvenstvo, no imamo takvu ekipu da očekujem 10-tak bodova prednosti na kraju sezone, minimalno polufinala kupa i Lige prvaka.
Pa to je rekao i prošle sezone pa Lahm odigra 90% utakmica u vezi pored zdravog Martineza i Bastiana ...

Da se ponovi Jupp scenarij :thumbup: Povreda Rafinje na početku drugog dijela sezone i vraćanje Lahma na beka bi značila ista stvar ko povreda Kroosa i vraćanje Robbena u prvih 11 ... Ali Pep je to u pitanju te postavlja se pitanje da li bi ovaj ponovo izmišljao toplu vodu i stavio Rode-a na beka :roll: Da bi bilo sigurno svi potencijalni desni bekovi neka imaju povredu (Boateng, Rode i Rafinja) :facepalm:

Upravo ta sigurnost u ligi i kupu dovodi do propasti u polufinalu LP ... Vraga bi on izvodio onakve šarlatanske sastave kao protiv Real Madrida u Minhenu da ima protivnika u BL da mu "klepi šamarčinu" ko što je Real Madrid. Došao bi on pameti do knock out faze u LP ali ovako zavaravanje da se igra dobro a ono sastav prejak a njegova taktika osrednja u tendenciji k očajnom.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []