FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Pirke_TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pirke_TM87 » 04 jan 2011, 17:53

Ma prioritet odrzavati finansijsku situaciju u klubu stabilnom, to jeste izmirivati redovne obaveze prema igracima i ostalom osoblju, osigurati svake godine igranje na euro sceni, i nastojati za dobre pare prodati igrace za koje postoje interesi klubova koji su spremni dobro platiti, i kada se stane na noge, odnosno ostvari kontinuitet u igri i konstantna borba za najvisi tron, odnosno prvaka Bosne i Hercegovine pokusati postepeno podmirivati i dugovanja koja se vuku jos vec sada iz duboke proslosti :D A Edinu, puno srece, i uspjeha u Manchesteru, i usput cestitka za povratak u PLAVI DRES, da nastavi zabijati golove i da se ako Bog da opet proda u nekog od evropskih giganata za cifru koja bi i nas zadovoljila sa tako malim za normalne uslove a za nase uslove itekako velikom procentom od 3.25 posto hehehehe

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 jan 2011, 17:58

Eto sad možemo kupiti Darija Purića. :mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 04 jan 2011, 18:04

Pirke_TM87 je napisao/la:Ma prioritet odrzavati finansijsku situaciju u klubu stabilnom, to jeste izmirivati redovne obaveze prema igracima i ostalom osoblju, osigurati svake godine igranje na euro sceni, i nastojati za dobre pare prodati igrace za koje postoje interesi klubova koji su spremni dobro platiti, i kada se stane na noge, odnosno ostvari kontinuitet u igri i konstantna borba za najvisi tron, odnosno prvaka Bosne i Hercegovine pokusati postepeno podmirivati i dugovanja koja se vuku jos vec sada iz duboke proslosti :D A Edinu, puno srece, i uspjeha u Manchesteru, i usput cestitka za povratak u PLAVI DRES, da nastavi zabijati golove i da se ako Bog da opet proda u nekog od evropskih giganata za cifru koja bi i nas zadovoljila sa tako malim za normalne uslove a za nase uslove itekako velikom procentom od 3.25 posto hehehehe

Bez imalo ironije,(kloc,sljivotres,i sl.)vam donese lovu :? neka mu je sa srecom i bez prozivanja molim :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 04 jan 2011, 18:06

diego_TM je napisao/la:
santos je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:27.000.000 GBP = 31.484.900 EUR = 61.571.870,44 KM

3,25% od te cifre = 2.001.085,79 KM

30.000.000 GBP = 34.980.000 EUR = 68.406.888 KM

3,25% od te cifre = 2.223.223,86 KM

Samo da jos izbace pravu vrijednost transfera ... ;-)
Gdje nadje ovih 0.25,tacan procenat je 3.00 ako je od 12 do 19 bio u Zelji,cak je na pocetku cini mi se bio u nekoj skoli fudbala samo je pitanje do koje godine jer bi i oni dobili nesto
3.25% je tačan procenat a Željo dobija 1.007.540€
Zujo je jasno rekao da je nase 3.5 % od svakog transfera Đeksona, zato je bolje da vjerujemo njeme na rijec :D e sad znam da je od 40 mil € nase -1 mil i 400 000 € sad kolko ce biti transfer to ce da zavisi, ali se nadam da ce biti sto veci :D
Razumijes ti mene burazere moj :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 jan 2011, 18:10

slika

slika

slika

slika

Došlo doba da se procenat uzme. :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 18:39

ellaxaz je napisao/la:Eto sad možemo kupiti Darija Purića. :mrgreen:
Ne samo njega nego kompletnu ligu 8-)
Ne bi bilo loše njega dovesti, jeste da imamo kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, ali došao bi uz malo bolje uslove. Ma Amar će to posložiti, ne brinem se ja ;)

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 04 jan 2011, 19:20

3.25% je tačan procenat a Željo dobija 1.007.540€
Zujo je jasno rekao da je nase 3.5 % od svakog transfera Đeksona, zato je bolje da vjerujemo njeme na rijec :D e sad znam da je od 40 mil € nase -1 mil i 400 000 € sad kolko ce biti transfer to ce da zavisi, ali se nadam da ce biti sto veci :D
Vise se vjeruje Zuji nego Statutu FIFA-e :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 jan 2011, 19:25

Zakon velikih brojeva ! :lol:

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 04 jan 2011, 19:40

padobranac1978 je napisao/la:
Pirke_TM87 je napisao/la:Ma prioritet odrzavati finansijsku situaciju u klubu stabilnom, to jeste izmirivati redovne obaveze prema igracima i ostalom osoblju, osigurati svake godine igranje na euro sceni, i nastojati za dobre pare prodati igrace za koje postoje interesi klubova koji su spremni dobro platiti, i kada se stane na noge, odnosno ostvari kontinuitet u igri i konstantna borba za najvisi tron, odnosno prvaka Bosne i Hercegovine pokusati postepeno podmirivati i dugovanja koja se vuku jos vec sada iz duboke proslosti :D A Edinu, puno srece, i uspjeha u Manchesteru, i usput cestitka za povratak u PLAVI DRES, da nastavi zabijati golove i da se ako Bog da opet proda u nekog od evropskih giganata za cifru koja bi i nas zadovoljila sa tako malim za normalne uslove a za nase uslove itekako velikom procentom od 3.25 posto hehehehe

Bez imalo ironije,(kloc,sljivotres,i sl.)vam donese lovu :? neka mu je sa srecom i bez prozivanja molim :mrgreen:
Ja bih najivše volio da veći dio ovih para ode onom dijelu kluba koji ih je i zaradio - u omladinski pogon!

Od prodaje igrača namirimo skoro pola budžeta, a koliko znam ništa od kluba ne dobija nego se finansira od članarina. Bilo bi dobro da sva ova djeca dobiju bolje uslove treniranja, odu na turnire van BiH i steknu dodatno iskustvo i da se plate stručnjaci koji će uraditi dijagnostiku (zdravstvenu) tih dječaka i svakog usmjeriti ka usavršavanju - pa da Džeko bude pravilo a ne izuzetak.

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 04 jan 2011, 19:52

Džekin prelazak u City Želji donosi 2,015.000 KM
Mashallah Mashallah 8-) 8-) 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 jan 2011, 19:53

Amar Osim:
"Imamo to što imamo"

http://www.****/index.php?id=12247

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 04 jan 2011, 19:54

padobranac1978 je napisao/la:

Ma nema te sta ko prozivati rekao si istinu,masa navijaca a mislim i dobar dio uprave i strucnjaka ga je upravo tako nazivala.A on nam obezbjedi sredstva o kojima posteno govoreci svi sanjaju u sportskim kolektivima nase BiH.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jan 2011, 19:56

fczeljo je napisao/la:
Ja bih najivše volio da veći dio ovih para ode onom dijelu kluba koji ih je i zaradio - u omladinski pogon!

Od prodaje igrača namirimo skoro pola budžeta, a koliko znam ništa od kluba ne dobija nego se finansira od članarina. Bilo bi dobro da sva ova djeca dobiju bolje uslove treniranja, odu na turnire van BiH i steknu dodatno iskustvo i da se plate stručnjaci koji će uraditi dijagnostiku (zdravstvenu) tih dječaka i svakog usmjeriti ka usavršavanju - pa da Džeko bude pravilo a ne izuzetak.
Iskreno ja bih volio da se dio para investira tako sto cemo dovesti mladih i talentovanih igraca tako se pare mogu okrenuti a boga mi i nesto jos zaraditi na tome ovo je jedna dobra odskocna daska za tako nesto...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 04 jan 2011, 20:02

ellaxaz je napisao/la:Amar Osim:
"Imamo to što imamo"

ma slazem se sa sefom, i ne treba se zaljetat i odma trositi pare.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 04 jan 2011, 20:24

Sad se istrest za kakvog napadaca koji ce odmah igrati u prvom timu i koji ce nam svojim golovima pomoci u osvajanju duple krune. 8-)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 20:25

19TM87 je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:Amar Osim:
"Imamo to što imamo"

ma slazem se sa sefom, i ne treba se zaljetat i odma trositi pare.
Iskreno i ne možemo dovesti neko ekstra pojačanje. Kao prvo, ne bi uopšte bilo isplativo, a i suludo je imati igrače čija je plata npr. 5000 KM, a taj pojedinac koji je pojačanje ima platu od 40 000 KM ili više. Ne treba se zalijetati, prvenstveno s ovim parama pojačati ugovore s pojedincima i ako išta u našoj ligi bude valjalo, probati dovesti. Btw, ima li nekih igrača koji su pri zalasku karijere, a da bi se željeli vratiti u BiH ?

zizinjo
Kontakt:

Post Postao/la zizinjo » 04 jan 2011, 20:29

Valjda je sada mnogima jasno zašto amar osim plaća igrače(redovno) i kakav on ima interes u tome. "ko će to uzeti većinu para od džekinog transfera, bekrićevog transfera, od evrope te cocalića i kerle koji su navodno otišli džaba i šta će od toga dobiti naš dragi željo...al zasad to naije bitno "bitno je da se ima kakav takav rezultat" a kad ga ne bude pitat ćemo se gdje odoše pare kao i prije 7-8 godina sa istim ovim ljudima na čelu kluba

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 20:34

Dino_TM je napisao/la:Sad se istrest za kakvog napadaca koji ce odmah igrati u prvom timu i koji ce nam svojim golovima pomoci u osvajanju duple krune. 8-)
Ko, Vojo Ubiparip ? Fatos Beqiraj ? Kleo ? :D
Skupi su napadači koji su već definisani, koji zabijaju golove i tako to. Mi trebamo ciljati na nove mlade nade. Mada ne bi bilo loše Škoru dovesti, ako bi htio igrati za nas.
Hodžić, Điđ, Baljić, Pehilj i ostala kompanija mogu biti dobra budućnost za nas. Nadam se da će to i biti...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 jan 2011, 20:35

zizinjo je napisao/la:Valjda je sada mnogima jasno zašto amar osim plaća igrače(redovno) i kakav on ima interes u tome. "ko će to uzeti većinu para od džekinog transfera, bekrićevog transfera, od evrope te cocalića i kerle koji su navodno otišli džaba i šta će od toga dobiti naš dragi željo...al zasad to naije bitno "bitno je da se ima kakav takav rezultat" a kad ga ne bude pitat ćemo se gdje odoše pare kao i prije 7-8 godina sa istim ovim ljudima na čelu kluba
25 igraca x 4000 plata redovna = 100 000 mjesecno troskova

spavanje, prevoz za 25 igraca ako ides na pripreme,hrana itd itd

opusti se covjece zar je normalno da da kupis igraca za 100 000 i da ga placas 10 000 a prihoda ako bude bice nemamo 50 edina pa da svake godine dobijes 2 miliona...

nego ti razmisli prije nego sto pocnes pljuvat izracunaj lijepo, odprilike rashode i prihode, mi svaki mjesec moramo uplatit 40 000 drzavi za dugove...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 04 jan 2011, 20:37

nick je napisao/la:
zizinjo je napisao/la:Valjda je sada mnogima jasno zašto amar osim plaća igrače(redovno) i kakav on ima interes u tome. "ko će to uzeti većinu para od džekinog transfera, bekrićevog transfera, od evrope te cocalića i kerle koji su navodno otišli džaba i šta će od toga dobiti naš dragi željo...al zasad to naije bitno "bitno je da se ima kakav takav rezultat" a kad ga ne bude pitat ćemo se gdje odoše pare kao i prije 7-8 godina sa istim ovim ljudima na čelu kluba
25 igraca x 4000 plata redovna = 100 000 mjesecno troskova

spavanje, prevoz za 25 igraca ako ides na pripreme,hrana itd itd

opusti se covjece zar je normalno da da kupis igraca za 100 000 i da ga placas 10 000 a prihoda ako bude bice nemamo 50 edina pa da svake godine dobijes 2 miliona...

nego ti razmisli prije nego sto pocnes pljuvat izracunaj lijepo, odprilike rashode i prihode, mi svaki mjesec moramo uplatit 40 000 drzavi za dugove...
I skontaj da pored svih tih rashoda mi smo u plusu i to 2.8 miliona KM, koliko sam ja ukapirao. Nije malo :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”