Postao/la Romagnoli13 » 01 okt 2017, 20:06
Zato što tokom ljeta i nije bilo nekih boljih trenera koji su slobodni.I učinala se svojevrsna usluga Montelli jer je lani sa odron ekipom izborio tu EL-u.I zaista se činilo da on ima dovoljno znanja da ove sezone uspije posložiti ekipu i da je sposoban izboriti taj plasman u top 4, ali očito da on nema taj kapacitet i znanje da radi pod pritiskom.
Niko nije očekivao neku bajnu igru ili neka čuda u prvih pa i 10-15 utakmica jer ništa se ne dešava preko noći.I ako dobije otkaz, to je zbog onog poraza protiv Sampdorije i nekih čudnih odluka, kao što je recimo čuvanje Silve na klupi sve do danas.To je ono što su mu direktori Milana najviše zamjerili.
Za Milan je bio dodatni problem što je prošlogodišnja ekipa imala 20 panjeva od 25 prijavljenih igrača i bila je potrebna velika čistka, koja još uvijek nije završena.Jer će i tokom zime kao i narednog ljeta biti uloženo još mnogo novca.I to opet ništa ne garantuje, jer ne igraju imena već kolektiv, tim, kojeg Milan trenutno nema.Po imenima je to bez problema top 4 ekipa lige, a kao tim nisu ni u top 7.
A u međuvremenu je Carlo dobio otkaz u Bayernu, i onda je uslijedio još veći medijski pritisak, gdje je Montella praktiči smijenjen i prije današnje utakmice.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)