Slazem se, kome se ne svidja daleko mu repka, ali je ovo takva zemlja gdje polovina koja je predstavlja vise zeli predstavljati dr. dvije zemlje.holyman je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:22Kome se ne svidja nek ne igra, niko nam ne fali jer gore od ovoga ne moze biti, a himna kao himna nece pobijediti argentinu.mrAdislic je napisao/la: ↑17 feb 2021, 15:44Imas puno reprezentativca koji ne smatraju BiH svojom drzavom, a nastupaju za nju jer ne mogu tamo i nesto prosto kao pjevanje himne tokom intoniranja za neku utakmicu mozes vidit kako neko dozivljava tu drzavu.
I nazalost mislim da bi ti koji pjevaju himnu, a smatraju ih njihovi ljudi Srbima ili Hrvatima bili neki izdajnici i ne bi dobro kotirali kod tih "svojih" ljudi, a isto tako da ne pjeva tu himnu dobio bi silne kritike od navijaca BiH.
Naisli bi na neke silne probleme samo ubacivanjem teksta.
Nije to toliko komplikovano koliko mi mislimo, samo malo inata da imamo sve bi se ovo dalo srediti. Cak mislim da himna nema veze sa reprezentacijom, nego je cisto sda/hdz/snsd problem koji se uz jednu vecwru moze srediti kako oni to samo i znaju.
Ta bi himna jedna jedina npr predtavljala neke bos srbe ili hr u svijetu sto vecina ne zeli jer smatraju druge zemlje za svoje.
Trebalo bi se zapet i zainatiti oko toga, ali vjeruj da bi tesko nasli rijesenje kao u svemu.
I Pejakovic je imao ideju oko toga, smislio tekst i sve, ali su ga hladno odbili i otezali da se izglasa sto im ide od ruke.