Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Swanfilter
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Imao je i Robert iskustva, o Bajevicu da ne govorim, pa samo za ismijati. Kakve konstatacije, to je cudo.
Dva malca ne budu li forsirana u ovim ocajnim okolnostima, Ilija neka za direktora Borca produzi ...
Dva malca ne budu li forsirana u ovim ocajnim okolnostima, Ilija neka za direktora Borca produzi ...
Cisto sumnjam da ce selektor ispunjavati bilo cije zelje. Ako je procijenio da ovaj momak moze odgovoriti zadatku, ocekujem da ga vidimo na djelu.Swanfilter je napisao/la: ↑18 feb 2021, 22:05Imao je i Robert iskustva, o Bajevicu da ne govorim, pa samo za ismijati. Kakve konstatacije, to je cudo.
-
Swanfilter
- Kontakt:
admin je napisao/la: ↑18 feb 2021, 22:39Cisto sumnjam da ce selektor ispunjavati bilo cije zelje. Ako je procijenio da ovaj momak moze odgovoriti zadatku, ocekujem da ga vidimo na djelu.Swanfilter je napisao/la: ↑18 feb 2021, 22:05Imao je i Robert iskustva, o Bajevicu da ne govorim, pa samo za ismijati. Kakve konstatacije, to je cudo.
Prisila se ta etiketa jednom Bajevicu, a da sa ovim polutrenerom bude sta drugacije.
Ma, hajte molim vas ...
Sreca sto nisi ti dobio dativ po glavi a zato ces akusativ...NeumjesanTip je napisao/la: ↑18 feb 2021, 17:48Apel za @Hariseta da nauči dativ, bili bismo neizmjerno zahvalni.
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 19 feb 2021, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.
Sanicanin bio uzasan protiv Irana, Holandije i Italije po meni je Kovacevic bio sigurni od njega. Njega su gurali svaku utakmicu u prvu postavu i na kraju nije ni uspio da napravi transfer. Hadzikadunic i Ahmedhodzic su još mladi i imaju puno potencijala. Igraju dosta jaci klubovi. Dok je Jovicic tu negdje sa Sanicaninom i Šatarom ništa bolja ili lošja opcija. Komtno su mogli papire srediti za Darija Zuparica, Matea Pavlovica i Srdjana Babica za reprezentaciju, ako vec nemamo taj kvalitet na štopersku poziciju...Justin je napisao/la: ↑18 feb 2021, 22:02Pa Sanicanin se pokazao kao bolji stoper od ona dva Sveda koja su se uzdizala ne znam ti koliko. Mozda i ovaj iz Gorice pozitivno iznenadi.admin je napisao/la: ↑18 feb 2021, 21:58Nemam pojma kakav je igrac. Vidim da ova Gorica nije losa. Igramo tri utakmice u sedam dana, dvije su takmicarske i logika kaze da bi dva stopera koja budu igrala u Finskoj trebala odmarati protiv Kostarike. Idealna prilika da se proba par igraca. A, kako se dolazi do informacija. Lagano. Pretpostavljam da je ovaj momak rekao nekom od raje da su ga kontaktirali, pa taj neko vjerovatno dobar s nekim novinarom. Javio mu, om provjerio kod igraca, ovaj mu rekao da su ga zvali, ali da ne spominje njega u tekstu.
Petev je mlad trener, a ima vec poprilicno iskustva. Ocigledno da ozbiljno shvata svoju profesiju i moze postati jako kvalitetan trener. Vjerujem u njegov sud.
Sanicanin je bio dosta motivisan da se dokaze, odigrao utakmice posteno na misice, ali ocigledno ogranicen kvalitetom i zato i igra gdje igra, kad nema kvalitet za vise.
- NeumjesanTip
- Kontakt:
A mama ti voli aguzativ.Harise je napisao/la: ↑18 feb 2021, 22:53Sreca sto nisu ti dobio dativ po glavi a zato ces akusativ...NeumjesanTip je napisao/la: ↑18 feb 2021, 17:48Apel za @Hariseta da nauči dativ, bili bismo neizmjerno zahvalni.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Razocaran sam od tvog psihijatarNeumjesanTip je napisao/la: ↑19 feb 2021, 01:02A mama ti voli aguzativ.Harise je napisao/la: ↑18 feb 2021, 22:53Sreca sto nisu ti dobio dativ po glavi a zato ces akusativ...NeumjesanTip je napisao/la: ↑18 feb 2021, 17:48Apel za @Hariseta da nauči dativ, bili bismo neizmjerno zahvalni.
Ne razumijem kako Sanicanin nije napravio transfer negdje, mislim da je odigrao pristojno..vjerovatno sto je ona stara tipa stopera.
Sad mu je najbolje vrijeme za to, jos sezona dvije i nema od njega nista.
Jovicic je cisti menadzerski poziv sto jedna od etiketa koja je data Petevu, a sad nam to posvaja...ipak je opet u pet deka sa ostalim stoperima i nije neki bum pa je rano osudjivati, jedino se tu izdvadaju Svedi.
Oni ako se ne budu forsirali u duelu na stoperskim pozicijama i prisvajao im se Sanicanin ili neko drugi pisi propalo
Jovicic je cisti menadzerski poziv sto jedna od etiketa koja je data Petevu, a sad nam to posvaja...ipak je opet u pet deka sa ostalim stoperima i nije neki bum pa je rano osudjivati, jedino se tu izdvadaju Svedi.
Oni ako se ne budu forsirali u duelu na stoperskim pozicijama i prisvajao im se Sanicanin ili neko drugi pisi propalo
BašČelik!
jovicica sam odavno prizivao u repku, kvalitetniji od mihojevica sigurno, bravo petev
Sanicanin je solidan štoper za jedan protiv jedan duel medjutim njegova najveca greška je koji redovno napravi, da nezna igrati igru bez lopte. To znaci; pratiti svog igraca i situaciju u koji bi se njegov protivnicki igrac snalazio. Zato si definitivno upravu sto se tice argumentacije da je starinski tip od štopera. Takticki nedostaje jer je limitiran igrac koji je cijelu karieru proveo u BiH i Srbiji. Trebao je davno iskorak napraviti. Nezna se nikad, mozda ce nešto slicno napraviti kao Zukanovic sa 26 godina mada da je teško njega uproedit. Gorica je po kvalitetu isto kao Vojvodina ništa bolji. Ove sezone igraju jedan od najljepši nogomet u Hrvatskoj, ali vidi cemo do kraja sezone sta ce se desiti. Sto se Jovicic tice mogu ja rec da je ok štoper za Hvratsku ligu. Za reprezentaciju je druga prica jer je tu bitno da pozivaš najbolji igraci. Bicakcic, Dumic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic i Mihojevic moraju imati prednost. Ahmet Muhamedbegovic iz Austrije se neki nama nudio. Igra redovno protiv kvalitetne ekipe kao RB Salzburg, Wolfsberg, LASK, Rapid Bec, Austrija Bec, Sturm Graz i dalje tako.mrAdislic je napisao/la: ↑19 feb 2021, 03:28Ne razumijem kako Sanicanin nije napravio transfer negdje, mislim da je odigrao pristojno..vjerovatno sto je ona stara tipa stopera.
Oni ako se ne budu forsirali u duelu na stoperskim pozicijama i prisvajao im se Sanicanin ili neko drugi pisi propalo![]()
Mislim da ima vremena jer stoperi imaju taj duzi vijek trajanja. Ali je vrijeme za dalji korak sad definitivno. Da se ustali negdje tipa Fener ili sl.Harise je napisao/la: ↑20 feb 2021, 02:01Sanicanin je solidan štoper za jedan protiv jedan duel medjutim njegova najveca greška je koji redovno napravi, da nezna igrati igru bez lopte. To znaci; pratiti svog igraca i situaciju u koji bi se njegov protivnicki igrac snalazio. Zato si definitivno upravu sto se tice argumentacije da je starinski tip od štopera. Takticki nedostaje jer je limitiran igrac koji je cijelu karieru proveo u BiH i Srbiji. Trebao je davno iskorak napraviti. Nezna se nikad, mozda ce nešto slicno napraviti kao Zukanovic sa 26 godina mada da je teško njega uproedit. Gorica je po kvalitetu isto kao Vojvodina ništa bolji. Ove sezone igraju jedan od najljepši nogomet u Hrvatskoj, ali vidi cemo do kraja sezone sta ce se desiti. Sto se Jovicic tice mogu ja rec da je ok štoper za Hvratsku ligu. Za reprezentaciju je druga prica jer je tu bitno da pozivaš najbolji igraci. Bicakcic, Dumic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic i Mihojevic moraju imati prednost. Ahmet Muhamedbegovic iz Austrije se neki nama nudio. Igra redovno protiv kvalitetne ekipe kao RB Salzburg, Wolfsberg, LASK, Rapid Bec, Austrija Bec, Sturm Graz i dalje tako.mrAdislic je napisao/la: ↑19 feb 2021, 03:28Ne razumijem kako Sanicanin nije napravio transfer negdje, mislim da je odigrao pristojno..vjerovatno sto je ona stara tipa stopera.
Oni ako se ne budu forsirali u duelu na stoperskim pozicijama i prisvajao im se Sanicanin ili neko drugi pisi propalo![]()
Dumic i Bico trebaju otpast jer su vec u nekim godinama i samo ce ici nazad..jedino ako Bico zaigra u Hofenhajmu kad se vrati, ali cisto sumnjam.
Mihojevicu treba taj poguranac kroz repku i da se napravi neki bolji transfer tako da treba biti na spisku i igra svaku citavu za Goztepe.
A definitivno treba krenuti na Ahmeta zajedno sa Gigovicem i vidit kako stvari stoje jer je momak redovan u Austrijskoj ligi, a ima 22g
Ahmed i Hadzija prva dva.
Ako Sanicanin ne ode nigdje za godinu dvije, a budemo igrali sa dva stopera mislim da treba otpast i da pored svedjana tu budu Mihojevic i Muhadbegovic ako nastave igrati.
Da se planira uigravanje kroz ove kvale i fokus tek na Euru tako treba nekako ici.
BašČelik!
Tekst već legendarnog Čauševića, koji pokazuje sav jad i bijedu fudbalske i novinarske bih.
Naslov:
Kvalitetna fudbalska ruda našla izlaz: Premijer liga "opustošena",
https://sportsport.ba/fudbal/premijer-l ... aca/391514
Naslov:
Kvalitetna fudbalska ruda našla izlaz: Premijer liga "opustošena",
https://sportsport.ba/fudbal/premijer-l ... aca/391514
Golman Zrinjskog o PL BiH: Sigurno je da se kvalitetom možemo usporediti s njemačkim nižim ligama gdje sam dosad bio.
A realnost je druga. Nije imao mjesta u njemackim nizim ligama, ali zato moze u dobroj ekipi BiHPL. I onda kad ja napisem da bi Avdo Spahic bio dobar golman u BiHPL ljudi mi se rugaju, kao sta je Kaiseslautern i 3. Bundesliga.
A realnost je druga. Nije imao mjesta u njemackim nizim ligama, ali zato moze u dobroj ekipi BiHPL. I onda kad ja napisem da bi Avdo Spahic bio dobar golman u BiHPL ljudi mi se rugaju, kao sta je Kaiseslautern i 3. Bundesliga.
Pa od nižih njemačkih liga, bio je u četvrtoj, petoj. S njima se možda i možemo poredit.Tristan10 je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:39Golman Zrinjskog o PL BiH: Sigurno je da se kvalitetom možemo usporediti s njemačkim nižim ligama gdje sam dosad bio.
Zlatan Bajramovic: "Neka se niko ne ljuti, PL BiH je kao 3. liga Njemačke". Ja mislim da je jos losija, i da je bio dobar prema nama. Neka ljudi upale ARD ili ZDF i neka pogledaju kako igraju Dynamo Dresden, Hansa Rostock, 1860 Munchen, i neka onda okrenu i pogledaju BiHPL.DrFilgud je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:46Pa od nižih njemačkih liga, bio je u četvrtoj, petoj. S njima se možda i možemo poredit.Tristan10 je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:39Golman Zrinjskog o PL BiH: Sigurno je da se kvalitetom možemo usporediti s njemačkim nižim ligama gdje sam dosad bio.
Ma ne mogu se tako stvari postavljati. To je apsolutna glupost. Ako bi tako rezonovali stvari, onda su njemacka i engleska druga liga jaci od vise od pola evropskih prvoligasa.Tristan10 je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:54Zlatan Bajramovic: "Neka se niko ne ljuti, PL BiH je kao 3. liga Njemačke". Ja mislim da je jos losija, i da je bio dobar prema nama. Neka ljudi upale ARD ili ZDF i neka pogledaju kako igraju Dynamo Dresden, Hansa Rostock, 1860 Munchen, i neka onda okrenu i pogledaju BiHPL.DrFilgud je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:46Pa od nižih njemačkih liga, bio je u četvrtoj, petoj. S njima se možda i možemo poredit.Tristan10 je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:39Golman Zrinjskog o PL BiH: Sigurno je da se kvalitetom možemo usporediti s njemačkim nižim ligama gdje sam dosad bio.
Uzimati samo Njemacku u kontekst sa BiH pa i mnogo razvijenim zemljama od BiH je smijesno. Jedan veci grad u Njemackoj ima vise stanovnika od BiH, a da ne govorim o pokrajinama.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Normalno da se upravo mogu ovako stvari postaviti. Nije uopste glupost, cak je dosta objektivno u smislu kvaliteta lige i igraca koji igraju u tim ligama. I normalno da su 2. Engleska liga i 2. Bundesliga bolje od dosta liga, zato i srednje reprezentacije i zovu igrace iz tih liga. Samo mi nesto glumimo. Velicina drzave nije uopste bitna, samo je Bajramovic precizno objasnio na kojem smo mi nivou. Tako kad se neki igraci iz domace lige nadju na spisku, onda trebamo da budemo svijesni da kvalitetom zovemo igraca koji pripada u najbolju ruku u 3. Bundesligi.emir79 je napisao/la: ↑20 feb 2021, 11:09Ma ne mogu se tako stvari postavljati. To je apsolutna glupost. Ako bi tako rezonovali stvari, onda su njemacka i engleska druga liga jaci od vise od pola evropskih prvoligasa.Tristan10 je napisao/la: ↑20 feb 2021, 10:54Zlatan Bajramovic: "Neka se niko ne ljuti, PL BiH je kao 3. liga Njemačke". Ja mislim da je jos losija, i da je bio dobar prema nama. Neka ljudi upale ARD ili ZDF i neka pogledaju kako igraju Dynamo Dresden, Hansa Rostock, 1860 Munchen, i neka onda okrenu i pogledaju BiHPL.
Uzimati samo Njemacku u kontekst sa BiH pa i mnogo razvijenim zemljama od BiH je smijesno. Jedan veci grad u Njemackoj ima vise stanovnika od BiH, a da ne govorim o pokrajinama.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 20 feb 2021, 11:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Krasnodar ima više stanovnika od Hrvatske, pa ih je Dinamo pobijedio u gostima. Regija Milana ima skoro isto stanovnika ko Srbija, pa su igrali neriješeno protiv Zvezde.
Naravno da jesu engleska i njemačka 2. liga bolje od mnogih prvih. Engleska i njemačka 4. liga su bolje od mnogih prvih, npr BHPL, kosovske, estonske lige....
Naravno da jesu engleska i njemačka 2. liga bolje od mnogih prvih. Engleska i njemačka 4. liga su bolje od mnogih prvih, npr BHPL, kosovske, estonske lige....
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Sheyi i 14 gostiju.