calcio je napisao/la:
Sad ispada da mi branimo svaki Susicev potez a dobro znamo da nije tako. Mi smo malo realniji od vecine koji se ponasaju djetinjasto i skacu na svaku glupost. Neki nas igrac u znj klubu i znj ligi zabije gol i odmah je svjetska klasa koga Susic ignorise jer nije iz germanije...... Ako se ne slazem sa tim, onda sam Susicev placenik.

Jarane, slijepa odbrana nekoga ili nečega nije "realnije ponašanje", kako ti to tvrdiš. Ima, istina, ovdje ljudi koji vrijeđaju Sušića, ima i djece, neupitno, ali ima i nas koji analitički razmišljamo, upućujemo na greške, na čudne radnje, na stvari koje nemaju smisla. Simptomatično je da većina vas koji branite Sušića rado odgovarate na postove prve dvije kategorije, ali kada se zadesi neki post koji Sušića argumentovano kritizira ili postavlja neka neugodna pitanja, vi takve postove po pravilu preskačete i pravite se da nisu nikada napisani.
Zašto ne branite Sušića nakon utakmica poput Nigerije, prve Slovačke, Egipta ili Kipra? Tada vas nestane u potpunosti. Jednostavno vas nema. Zašto? Ako toliko vjerujete u tog čovjeka, ako ima neki opravdan razlog za katastrofe u navedenim susretima, zašto se ne pojavite i ne objasnite, kao što ste tu poslije drugih susreta?
Ja razumijem da mi svi imamo različita mišljenja, viđenje stvari u životu. Nismo svi isti i mislimo svojim glavama, ali gledajući po sebi lično, moja najčvršća uvjerenja se jednostavno moraju promijeniti ukoliko mi se predstavi dovoljno dokaza u suprotno. To je jednostavno proces formiranja stava i razmišljanja. Ništa nije uklesano u kamen da se ne može promijeniti.
Nije mi stvarno cilj da nekoga vrijeđam ili omalovažavam. Ja poštujem vaša razmišljanja iako se ni najmanje ne slažem sa njima, ali me jednostavno zanima kako dolazite do tih stavova. na osnovu čega Safetu Sušiću dajete takvu bezrezervnu podršku? Najiskrenije me zanima i volio bih znati.
Edit: progutana slova u brzini kucanja.