+1Monolog je napisao/la:Piquet, Mansell, Prost, Senna?emir18 je napisao/la: Button,Vettel,Alonso,Hamilton,Kimi pa dajte ljudi

Moderator/ica: rio_Ferdy88
+1Monolog je napisao/la:Piquet, Mansell, Prost, Senna?emir18 je napisao/la: Button,Vettel,Alonso,Hamilton,Kimi pa dajte ljudi

Feneomenalna postava,mozda sam malo pretjerao kad sam rekao da su najbolji al 5 svjetski prvaka u u ovoj sada generaciji al su sigurno jedna od najbolji.rio_Ferdy88 je napisao/la:+1Monolog je napisao/la:Piquet, Mansell, Prost, Senna?emir18 je napisao/la: Button,Vettel,Alonso,Hamilton,Kimi pa dajte ljudi
Jel ovo onaj luđak takuma sato?LenBias je napisao/la:
zapostavljate ovog momka
JesFOURTHOFFICIAL je napisao/la: Jel ovo onaj luđak takuma sato?

Genghis je napisao/la:Jao trollova ljubomorni na Trostrukog Uzastopnog Svjetskog Šampiona. Ali ajde, neka vam bude, slavite rijetke pobjede svog pulena, to je najviše što će postići
.

Adrian Newey je zaista Najveći trenutno u svijetu F1, a da Vettel nema najbolji bolid ne bi bila sramota ne biti prvak , zar ne? Alonso nije imao najbolji bolid pa nije bio prvak, ni Kimi , ni bilo ko drugi ... Iako bi se moglo diskutovati o McLarenu prošlogodišnjem koji je bio po meni u egalu sa Red Bullom u većini utrka, a u ponekim i očigledno ispred.MaGiCa je napisao/la:Genghis je napisao/la:Jao trollova ljubomorni na Trostrukog Uzastopnog Svjetskog Šampiona. Ali ajde, neka vam bude, slavite rijetke pobjede svog pulena, to je najviše što će postići
.
Sve je to tacno sto si rekao, samo ima jedna kvaka: ako RB ima overall ubedljivo najjaci auto u periodu 2010-2013, cemu glorifikovanje mladog Nemca sa tvoje straneGenghis je napisao/la: Adrian Newey je zaista Najveći trenutno u svijetu F1, a da Vettel nema najbolji bolid ne bi bila sramota ne biti prvak , zar ne? Alonso nije imao najbolji bolid pa nije bio prvak, ni Kimi , ni bilo ko drugi ... Iako bi se moglo diskutovati o McLarenu prošlogodišnjem koji je bio po meni u egalu sa Red Bullom u većini utrka, a u ponekim i očigledno ispred.
Italia je napisao/la:(y)darker10 je napisao/la:Neutral je napisao/la:Mika i Majkel() su bili bolji od svih vozača danas zajedno
![]()
To su bila vremena, ovo danas je obično smeće gdje gume odlučuju pobjednika a ne vozačko umijeće.
Schumacher ti je isti kao Vettel prethodne 3 godine.Superioran bolid + podredjen timski kolega i to je to.Samo sto iz nekog razloga niko ne sumnja u Schumacherov kvalitet koliko se sumnja u Vettelov.Ni Schumacher nije imao bajne rezultate po povratku,imao je slabiji bolid.Sad mozes gledat na to onako kako hoces.
dok se Mika ne moze niti smije porediti sa Alonsom, Kimijem i Hamiltonom..
Pa da se napokon prekine dominacija Red Bulla i u vozackom i u timskom dijelu.LBJ MVP je napisao/la:Fina pobjeda za Nanda.Red Bull trenutno ne izgleda dosta jači od Ferrarija što je pozitivna stvar.
Rezultati koje je postigao su impresivni, pogotovo ako uzmemo u obzir njegove godine. O tome se radi, on napreduje iz godine u godinu, to je vidljivo, tako da za 6-7 godina očekujem njegov vrhunac, te da će tada biti sigurno bolji nego što je Alonso sada. Znamo svi da su rijetki u F1 koji u mlađim danima nešto postignu, a on je postigao zaista mnogo, čak i da 80% njegovog uspjeha prepišeš Newey-u i RBR , opet je postigao više nego skoro svaki drugi vozač. Nema potrebe da tebi govorim koliko su iskustvo i rutina bitni u f1, pa eto najbolji pokazatelj su ovi novi vozači koji su dominirali u nižim kategorijama f1 a ovdje ne mogu završiti utrku ili ispadaju u P1 sa relativno stabilnim bolidima.MaGiCa je napisao/la:Sve je to tacno sto si rekao, samo ima jedna kvaka: ako RB ima overall ubedljivo najjaci auto u periodu 2010-2013, cemu glorifikovanje mladog Nemca sa tvoje straneGenghis je napisao/la: Adrian Newey je zaista Najveći trenutno u svijetu F1, a da Vettel nema najbolji bolid ne bi bila sramota ne biti prvak , zar ne? Alonso nije imao najbolji bolid pa nije bio prvak, ni Kimi , ni bilo ko drugi ... Iako bi se moglo diskutovati o McLarenu prošlogodišnjem koji je bio po meni u egalu sa Red Bullom u većini utrka, a u ponekim i očigledno ispred.![]()
Zar on nije default vozac? Pobedjuje sa najjacim autom, kolegu koji ne sme ni da ga pogleda trpa gde i kako stigne, bez PPa ili makar jednog od prva dva startna reda ne moze da opepeli...Sta je tu tako spektakularno, reci nam![]()
A moze se zakljuciti da ga ti tavim smatras, nije da ti imputiram nesto.
Hoćeš da kažeš da Hamilton nije imao konkurentan bolid ? Na kraju još koliko ga je ostavio poena Vettel, da je bilo obrnuto siguran sam da bi sa Hamiltonom bio u nekoliko poena, ako ne i ispred njega.MaGiCa je napisao/la:Rezultati koje je postigao su impresivni, ali postigli bi ih i mnogi drugi da su igrom slucaja upali u taj i takav auto.
A bar nekolicina bi postigla i bolje rezultate.
O tome se ovde radi, a ne o "klasicnoj h8erskoj zavisti forumskih kompleksasa", kako ti pises.
U proslosti se nikada nije desavalo da tako mlad vozac upadne u toliko mocan auto. Prost je seo u sampionski auto sa 29, Senna sa 28, Mansell sa 32, Andretti sa 38, Lauda sa 26...Sve su to jaci vozaci i potkovaniji takmicari od SVa.
Ali, SV obara rekorde ponajvise zbog auta, te onda svi galame kako je spektakularan vozac.
Nek mi neko pokaze 1 njegovu trku da je pobedio bez top4 startnog mesta na gridu. Nema je. A to je dokaz koliko je ko veliki vozac. Ono kako se Alonso borio prosle sezone sa inferiornim F2012, Vettel bi mogao samo da sanja. Da su uloge bile obrnute (Alonso u RB8, Vettel u F2012), Alonso bi resio Vettela minimum 3-4 trke pre kraja, a ne bi se odluka o svetskom prvaku donosila u poslednjih 10 krugova Interlagosa. Isto tako i Hamilton i Raikkonen su bolji vozaci od Nemca. Ali, to ne moze da se shvati, bez da se posmatraju svi aspekti trkanja.
Hamilton je imao u nekim trkama brzi bolid, ali je taj McLaren bio kvarljiva roba, tako da je tu prednost sirove brzine gubio zbog nepouzdanosti. Koliko je trka Hamilton imao u shaci, pa je McL MP4-27 otkazivao poslusnostGenghis je napisao/la: Hoćeš da kažeš da Hamilton nije imao konkurentan bolid ? Na kraju još koliko ga je ostavio poena Vettel, da je bilo obrnuto siguran sam da bi sa Hamiltonom bio u nekoliko poena, ako ne i ispred njega.
Bravo!DukeOfWellington je napisao/la:Vječita rasprava ko je od koga bolji i zašto. U tome se nerijetko zaboravlja da ovo nije samo takmičenje vozača nego i takmičenje timova. Svi pričaju o najboljim vozačima, a jačina timova se spominje samo kad treba nekom vozaču oduzet od uspjeha. Jako ružno po meni jer da nema tih timova ovi vozači bi vjerovatno bili šoferi u GRAS-u i niko ne bi ni znao za njih.
U tom kontekstu želim da pohvalim Rossa Brawna i Adriana Neweya, koji su u proteklih 20-ak godina pokazali kako treba raditi da bi se postigli vrhunski rezultati. Vozači su, bez neke pretjerane potrebe, uvijek u prvom planu. Mora se dati kredit i inženjerima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.