Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Sta je uopste sa Thiemom?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Upala mu kita dje ne treba.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Sad ne znam kakva je situacija sa Dominicovim rucnim zglobom,ali eto Del Potru je ta povreda totalno sjebala karijeru,nadam se da nece dozivjeti istu sudbinu.
glava mu među nečijim nogama umjesto na terenu
Sinner će biti višestruki osvajač Wimbledona, manje-više svaki segment igre koji čini Nola daleko najboljim travarom zadnjih 12 godina i on sam ima...
Strašan meč su odigrali, aferim
Strašan meč su odigrali, aferim
Nakon raspada danas ja ga vise vidim kao novog Zvereva.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Janniku fali jos malo drskosti, previse je fin, naravno i neiskusan, ali nije fosna ko Zverev koji je najtalentovaniji od svih mladjih igraca i opet toliko mentalno slabiji (sad je jos i dobar kakav je bio), naravno i neizostavni skandali van svijeta tenisa.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Upravo,Sasa je najtalentovaniji igrac od ovih mladjih,cak i od Carlosa,ali zato mentalno nikako ne prati taj talenatforgempp je napisao/la: ↑06 jul 2022, 01:02Janniku fali jos malo drskosti, previse je fin, naravno i neiskusan, ali nije fosna ko Zverev koji je najtalentovaniji od svih mladjih igraca i opet toliko mentalno slabiji (sad je jos i dobar kakav je bio), naravno i neizostavni skandali van svijeta tenisa.
Jeste vi svjesni da je Zverev 6 godina stariji od Alcaraza?,kakav ba talent,lik formiran igrac.
Nema to veze sa godinama.Zverev kada se pojavio je bio neverovatan sklop fizickih predispozicija i teniskog talenta.Otprilike kada bih mogao da poredim, to je kao Durent u kosarci.Na onoj visini, onakva kretnja nije nesto sto se vidja svaki dan,ali dzaba kada mentalni aspekt ne moze to da isprati a to je mozda i najbitnija celina vrhunskog tenisera.
Sta je ovaj gore zakljucio iz mog posta,da je Zverev netalentovan igrac?
I opet ne vidim da je 19godisnji Zverev bio talentovaniji od danasnjeg Alcaraza bez obzira na sve sto si naveo,vrlo dobro se sjecam kako je izgledao,ali mi Alcaraz izgleda bolje.Ni danasnji top tenis Zvereva je upitno da li je bolji trenutno igrac.
I opet ne vidim da je 19godisnji Zverev bio talentovaniji od danasnjeg Alcaraza bez obzira na sve sto si naveo,vrlo dobro se sjecam kako je izgledao,ali mi Alcaraz izgleda bolje.Ni danasnji top tenis Zvereva je upitno da li je bolji trenutno igrac.
Aposolutno netacno. Delpo je operisao oba rucna zgloba, sa desnim je to proslo za godinu dana, vratio se u top 5, sa lijevim je trajalo godinu ipo i vratio se u top 5. Delpu je koljeno sjebalo karijeru. Thiem nije zelio operaciju,isao je alternativnim metodama i to mu je uzelo vrijeme
Max Allegri
Čim je proradila energija visočkih piramida u njemu, Novak je proigrao. 
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- Shategabri
- Kontakt:
Očekivano, ipak Nole ima ovakvih mečeva koliko hoćeš, a ovom je novo iskustvo.
Uz to šampionski mentalitet i to je to.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Hmmm, ono što je sigurno, oni neće biti šampioni poput Rogera. Razumijem šta hoćeš da kažeš i mogao bih se složiti sa tom komparacijom, ali samo u početku. Svakako, stoji to za Roddicka i Hewitta.JoeBleck je napisao/la: ↑05 jul 2022, 16:00Prva stvar :Shategabri je napisao/la: ↑05 jul 2022, 15:47Nisam dovoljno gledao Sinnera, Alcaraz na zemlji ok, zelen još ali ok, na travi izgubljen, Nick je ko i Dimitrov, samo veća budala.JoeBleck je napisao/la: ↑05 jul 2022, 15:42
Razlika je sto je rad balavi Roger tukao “velikane” sa te liste.To ti u prevodu dodje kao da komplex Novaku ili Rafi nabija Alcaraz ili Sinner sad.
Kvalitet i overal tenis kakav igra Nick , Sinner i Alcaraz je nivo iznad jednodimenzionalnih igraca iz te generacije poput Rodicka,Marka , Lewtona ili glave Safina.Safin dodje kao danasnji Nick.
Neozbiljno je njih porediti sa jednim Rodickom pa i Safinom ili Lleytonom.
Dva zelembaća i kondor u glavi, Safin je recimo na neki način pandan Nicku, ali daleko bolji teniser. Tu se djelimično slažemo.
Ja ne poredim Sinnera i Alcaraza sa Rodickom ili Leytonom nego sa Rogerovim pocetcima.Njegovom pojavom ,kao mladica koji je za klasu u to vrijeme bio dominantniji od ostatka toura.To ti dodje kao da sad dodje Alcaraz i samara redom sve na svakom turniru.Prosto nemoguce , zasto ? Zato sto danas i pored svega i dalje ima Nadala i Novaka koji su za 27272372828 nivoa jaci igraci od Rodicka i Hjuita.Kako da uzima teenager GS titule kada jos traju ovi freakovi?
Ova generacija mladica uopste nije losa , dosta je tu materijala i kompletnih tenisera , samo je razlika sto oni do izrazaja ne mogu doci jer ova dvojica se ne gase.Dovedi Hjuita iz primea u ovaj sadasnji tenis , skupljao bi gemove velikom broju igraca.Igrac bez servisa ,stanilan base liner , bez pretjerano jakog i kvalitetnog udarca.Nesto ala Goffin(poredim stil igre).
Ti rece da je Alcaraz kanta na travi ? Ne kontam po cemu ? Njega je dobio ovaj Sinner koji upravo protiv Noleta pokazuje koliko je mocan igrac.Nevazno prosao ili ne , dokazuje koliko je u stanju igrati all round tenis protiv Novaka.Potcjenjujes bez i jednog argumenta.
Ne kanta, ali bi sigurno razbio Sinnera na zemlji, dok je ovdje relativno lagano izgubio. Osim seta koji je dobio u tb, jednosmjerna ulica.
Naravno, može mu se progledati na mladost i neiskustvo, ali recimo Rafa kao kralj zemlje je kroz karijeru uvijek izgledao dosta dobro na travi, na kraju krajeva ima i jedan trofej.
Ne bih se složio da se može nositi sa Novakom. Fasada od dva uzeta seta ne znači ništa kad gledamo kompletan meč. Ok, namučio je Noleta, al pobjeda ni jednog momenta nije došla u pitanje. Upravo su svi argumenti na mojoj strani, ovaj jednostavno nije dorastao nivou na kojem je Novak, priča igrali smo dobro, al izgubili (da ne kažem zayebo nas sudija), to je luzerski mentalitet.
Da je on izgubio poput Rogera na dvije meč lopte i Nole mu brisao linije, rekao bih svaka čast. Ovako nije to taj nivo.
Koševo Zapad
Kažeš kakav ba talent, šta bi ja drugo trebao zaključiti iz tih riječi nego da misliš da nije talent, tj da je netalentiran. Ili je talent, ili nijeL-Train je napisao/la: ↑06 jul 2022, 03:10Sta je ovaj gore zakljucio iz mog posta,da je Zverev netalentovan igrac?
- AshburtonG
- Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2022, 08:12Naravno, može mu se progledati na mladost i neiskustvo, ali recimo Rafa kao kralj zemlje je kroz karijeru uvijek izgledao dosta dobro na travi, na kraju krajeva ima i jedan trofej.
- Shategabri
- Kontakt:
Dobro, dva šta odmah skačeš za vratAshburtonG je napisao/la: ↑06 jul 2022, 10:14Shategabri je napisao/la: ↑06 jul 2022, 08:12Naravno, može mu se progledati na mladost i neiskustvo, ali recimo Rafa kao kralj zemlje je kroz karijeru uvijek izgledao dosta dobro na travi, na kraju krajeva ima i jedan trofej.
![]()
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.