FK Rudar Prijedor

slobodnjak
Kontakt:

Re: FK Rudar Prijedor

Post Postao/la slobodnjak » 04 maj 2014, 21:12

fulam je napisao/la:ma jasno da se nesme,,,ali pusta zelja..
Dobro jbg,razumijem,sportski se nadati.Biće zanimljivo.Puno vam se toga poklopilo,mislim da nije bilo nerješeno na Grbavici danas,taj scenario i nebi bio nemoguć.Ma probajte dobiti zašto,napunite stadion nisu oni nepobjedivi,znam iz iskustva...Dobro su uzdrmani...A Travnik će probati u Banjaluci.Pa kako bude bude.Sretno i nama i vama... ;)

fulam
Kontakt:

Post Postao/la fulam » 04 maj 2014, 21:19

ma da, borba do kraja..

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 04 maj 2014, 21:28

Borac će tući Travnika, uvjeren sam. Ne smiju se zajebavati sa tom utakmicom zbog svega što se dešava sa Borcem trenutno. Naše je samo da dobijemo Želju tj. da nas puste, jer mi ne možemo dobiti Famos, a kamoli Želju.

Cickoo
Kontakt:

Post Postao/la Cickoo » 04 maj 2014, 23:52

K0MT je napisao/la:Borac će tući Travnika, uvjeren sam. Ne smiju se zajebavati sa tom utakmicom zbog svega što se dešava sa Borcem trenutno. Naše je samo da dobijemo Želju tj. da nas puste, jer mi ne možemo dobiti Famos, a kamoli Želju.
Čuj da vas puste :lol: Evropa im zavisi od vaše utakmice, porazom mogli bi se pozdraviti od Evrope.
Borac je već imao raznih kikseva protiv ekipa donjeg dijela tabele i kod kuće i u gostima, zato na vama je sve, Prva liga ili Premijer liga :P
Inače, možda vam se sve vraća zbog sudbine Drine Zvornik kada ste ih izbacili, a uopšte vam nisu bili potrebni bodovi. Oni sada ulaze u PL a vi ste na korak od ispadanja ;)
003871312

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 05 maj 2014, 00:14

BIlo bi stvarno fino da bude lijepo vrijeme,pun stadion i da se pobjedi Željo i ostane u PL,ali realno teško ostvarivo...Treba biti objektivan..A uostalom i da se to dogodi kojim čudom,Travniku je dovoljan i bod u BL.....Teško,veoma teško...Al što jeste jeste,mogu misliti jangije da se obezbjedi opstanak protiv Želje npr u 92.minutu iz kornera za 2-1... :mrgreen:
Mens sana in corpore sano.

skelar
Kontakt:

Post Postao/la skelar » 05 maj 2014, 02:03

Sta god da se desi treba zapeti dati sve od sebe . Podrska sa tribina ne smije izostati u sto ne sumjam . Ne smijemo osluskivati sta ce biti u Banjaluci . Na nama je da se posteno oduzimo sa borbom kao protiv Sarajeva pa sta bude . Pustanje od Zelje sto neki navode su gluposti jer Zelji ce trebati bodovi za Evropu . Eto mada nas svi blate i pljuju da smo trebali "davno" ispasti i kako smo " kupovali " bodove dobili smo zadnju sansu i treba je iskoristiti maksimalno . Neka bude kao onda jednom u zadnjem kolu 3-2 za nas :) .
"Zašto dovesti Mesija ili Ronalda kada imate Zlatana? "

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 05 maj 2014, 10:06

Prvi put se javljm na ovoj temi,osjecam potrebu da napišem par recenica.Ja sam iz Zvornika i da me se shvatite pogrešno zelim vam da u zadnjem kolu izborite opstanak ,navijacu za vas bez obzira na sve.
Ali moram da kazem ono što mi je na srcu pa ako nisam u pravu vi me demantujte.Poslije tri godine Drina se vraca u Premijer ligu,a ispali smo u sezoni 2010-2011slobodno mogu reci kada smo nakon poraza u Zvorniku od Rudara Prijedor 0-1 ,izgubili kljucne bodove u 93 minuti.
Vama ti bodovi u tom momentu realno nisu puno znacili.Ne mislim ja da ste vi trebali nama dati bodove,to je sport svako igra za sebe.Ono što je najviše povrijedilo sve simpatizere Drine i to ce vam reci svi iz Zvornika,jeste neopisivo radovanje poslije gola u 93 minutu.
Vaši igraci i strucni štab su se radovali kao da su osvojili ligu Šampiona,dok su naši na travi lezali u suzama.Par vaših igraca poslije utakmice je publici pokazivalo srednji prst i drzalo se za medjunozje.
Kada je jedan od clanova strucnog štaba Drine upitao jednog vašeg igraca zašto se tako ponaša,on je odgovorio-Ko vas **** seljaci ispadnite,nama treba za Evropu.
U cijeloj guzvi najgore je prošao covjek koji je najmanje kriv vaš tadašnji trener Boris Gavran.
Na utakmici je bilo i navijaca Rudara,pa ako sam šta izmislio slobodno me demantujte.
Još jednom ponavljam ne pišem ovo da vas kazem da ste trebali dati bodove Drini u toj utakmici,naprotiv protiv sam tih prica dajte nam bodove naši smo!
Ali smatram da se treba viteški ponašati i poštovati protivnika i njegov bol i tugu u trenucima kada su svjesni da ispadaju.A ne smijati im se u lice dok leze na travi i tuguju,i izvoditi pobjednicki ples na 2 metra od ljudi koji su ocajni i placu.
Treba biti veliki i u pobjedi i porazu,u zivotu i sportu je dobro sticati prijatelje,a to se tako ne radi.Zapitajte se zašto recimo Borac da ne upotrijebim grublju rijec ne zapinje protiv Slavije ,Zvijezde Gradacac a mozda nece ni protiv travnika!Zašto su navijaci i igraci Borca uvijek docekani kao braca u Zvorniku,a redovno nas dobijaju i u prvenstvu i kupu kad god se sastanemo.Zato što poštuju protivnika,ne ponizavaju ga i omalovazavaju.Zato što navijaci Borca pjevaju zajedno sa našima i u Banjaluci i Zvorniku.
Zato sto znaju da je to samo fudbal i igra ,a da smo mi braca!

skelar
Kontakt:

Post Postao/la skelar » 05 maj 2014, 11:14

Posteno cu ti reci nisam bio na utakmici pa zbog toga ne mogu ni braniti a ni napadati nikako . Nadam se da ima ko sa nase strane ko moze vise reci o tome . Ako je istina to sto kazes za takvo ponasanje onda evo kao sto vidis i sam mi bi mogli lagano u Prvu a vi u Premijer Ligu pa nam se to nekako vrati . Ali opet kazem nisam bio prisutan ne mogu reci nista .
"Zašto dovesti Mesija ili Ronalda kada imate Zlatana? "

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 05 maj 2014, 14:57

Tačno je donekle. Tačno je da smo se radovali, na terenu nisam bio pa ne znam za te provokacije publike od strane naših, ni za to da su govorili da ste seljaci i da treba da ispadnete. Ako je istina, onda je za svaku osudu.

Međutim, ne slažem se da su to bili ključni bodovi za Drinu jer ste poslije tog kola imali još 12 utakmica (36 bodova). S druge strane, nije tačno ni da Rudaru bodovi nisu trebali. Mi smo u tom momentu bili u nevjerovatnoj seriji (u 11 utakmica samo 1 poraz od Želje na Grbavici i to se više manje zna da je dogovoren 4:2 rezultat) i potajno je postojala nada za Evropu (u jednom momentu smo imali isto bodova kao i 5. na tabeli, a 4. tim je bježao 3 boda), tako da neke nade i ambicije su se poslije Zvornika još više povećale.

A ovo da Borac poštuje nekog neću pretjerano da komentarišem. :D Samo ću reći, poštovao bih vas i ja da stalno skidate gaće pred nama, kao recimo mi pred Željom. :D

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 maj 2014, 15:02

ima li bujruma za vikend u prijedoru :D
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 05 maj 2014, 15:57

K0MT je napisao/la:Tačno je donekle. Tačno je da smo se radovali, na terenu nisam bio pa ne znam za te provokacije publike od strane naših, ni za to da su govorili da ste seljaci i da treba da ispadnete. Ako je istina, onda je za svaku osudu.

Međutim, ne slažem se da su to bili ključni bodovi za Drinu jer ste poslije tog kola imali još 12 utakmica (36 bodova). S druge strane, nije tačno ni da Rudaru bodovi nisu trebali. Mi smo u tom momentu bili u nevjerovatnoj seriji (u 11 utakmica samo 1 poraz od Želje na Grbavici i to se više manje zna da je dogovoren 4:2 rezultat) i potajno je postojala nada za Evropu (u jednom momentu smo imali isto bodova kao i 5. na tabeli, a 4. tim je bježao 3 boda), tako da neke nade i ambicije su se poslije Zvornika još više povećale.

A ovo da Borac poštuje nekog neću pretjerano da komentarišem. :D Samo ću reći, poštovao bih vas i ja da stalno skidate gaće pred nama, kao recimo mi pred Željom. :D
I ovo što si ti napisao je tacno samo donekle.Tacno je da je poslije te utakmice bilo još 12 kola,ali se Drina poslije te utakmica raspala.Trener Darko Vojvodic je podnio ostavku,8-9 igraca poslije te utakmice je napustilo Drinu i ostatak prvenstva smo igrali samo da ga završimo,svjesni da ispadamo.Tvrdim ti mada je to sad istorija,i nije tako vazno da bi sve bilo za 360 stepeni drugacije da nismo izgubili tu utakmicu.
Isto je tako tacno da je Rudar bio u dobroj seriji,ali budimo iskreni koliko je realno bilo da vi igrate Evropu ipak je to bilo preambiciozno.Mnogo je to skup projekat,niste vi imali uslove za izlazak u Evropu cak i da ste je izborili.
Opet kazem nisam ja sve to napisao da bi kukao što nam niste prepustili bodove,nego zbog ovih drugih stvari koje sam naveo kao što su pokazivanje srednjeg prsta publici ,hvatanje za medjunozje ,pi... vam materna seljacka i igranja i pjevanja na 2 metra od igraca Drine koji placu i tuguju.
Nije to više bitno .svi mi griješimo mozda je pola toga uradjeno i nesvjesno ali je cinjenica da ce vam svi u Zvorniku ispricati istu pricu.
A ovo za Borac ne radi se o tome da nas neko stalno pobjedjuje,uostalom i vi ste nas oba puta te sezone kako ti kazeš nag...ali vidiš da te jedan rival poštuje ,a za ove druge to se nazalost ne moze reci.
Vama srecno u subotu i iskreno vam zelim da ostanete u ligi!

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 07 maj 2014, 18:55

Eto ga, ispade Travnik :rol: Željo nas pušta i ide ko 4. u Evropu, Borac će naguziti mesare i ćao đaci. :zviz: Najteža sezona do sad sigurno ali dobro smo prošli :njanjanja:

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 07 maj 2014, 19:21

K0MT je napisao/la:Eto ga, ispade Travnik :rol: Željo nas pušta i ide ko 4. u Evropu, Borac će naguziti mesare i ćao đaci. :zviz: Najteža sezona do sad sigurno ali dobro smo prošli :njanjanja:
Ma idemooo! :cool:

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 07 maj 2014, 19:28

Ako Bog-da Rudar ostaje,hajmoooo Kunicu,Zizovicu,Handzicuuu natrpajte ih do kraja :clap:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 07 maj 2014, 20:48

K0MT je napisao/la:Eto ga, ispade Travnik :rol: Željo nas pušta i ide ko 4. u Evropu, Borac će naguziti mesare i ćao đaci. :zviz: Najteža sezona do sad sigurno ali dobro smo prošli :njanjanja:
Na čemu vi zasnivate vaše nade za opstanak.Pa je li te sramota napisati ovakvo nešto...hajde da vidimo i to... ;) Kamere BHT su u Prijedoru u subotu...Travničani ovu utakmicu ne trebaju ni gledati,jer im neće ni trebati... :D

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 07 maj 2014, 20:53

Šta će me biti sramota, bratski klub :tralala: Amar tata, uvijek smo im valjali, 3 puta tačne rezultate namještali, 4 puta puštali ih u Prijedoru (istovremenu ginuli protiv Željinih konkurenata) :thumbup: Red je sad kad im ne treba da pošalju juniore, malo se opuste, a nećemo ni mi biti krkani, 1 razlike je dosta.
Travničani ne trebaju ni u Banjaluci gledati utakmicu :D Hare 2, Graha 1, biće dosta :wave:

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 07 maj 2014, 21:08

Sad je sve na Borcu,ako odrade pošteno,ostajemo :D

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 07 maj 2014, 21:11

K0MT je napisao/la:Šta će me biti sramota, bratski klub :tralala: Amar tata, uvijek smo im valjali, 3 puta tačne rezultate namještali, 4 puta puštali ih u Prijedoru (istovremenu ginuli protiv Željinih konkurenata) :thumbup: Red je sad kad im ne treba da pošalju juniore, malo se opuste, a nećemo ni mi biti krkani, 1 razlike je dosta.
Travničani ne trebaju ni u Banjaluci gledati utakmicu :D Hare 2, Graha 1, biće dosta :wave:
E jeste našli konkurenta s kojima ćete se ganjati oko namještanja svaka vam čast... :lol: Travnik je to moj jarane,sezonama se mi nosimo s takvima kao vi i evo nas tu gdje jesmo ,i nemoj sumnjati da ćemo tu biti i narednu sezonu.Javi mi se u subotu oko 19 h...čućemo se...I dobro presurfaj i potraži kako izgleda stadion u Mrkonjiću,Janji ,Višegradu i Foči,onaj na Policama ste već upoznali.Trebaće vam... :wave:

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 07 maj 2014, 21:22

Slobodnjak javićemo ti se ,ne boj se,bitan si faktor u našim životima,poz. Vrijeme je da seljački klub kao što je Travnik ispadne :salut:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 07 maj 2014, 21:27

Meni ce nekako biti zao koja god da ispadne od ove dvije ekipe....

Travnik,ekipa sa kojom Borac ima vjerovatno i najbolje odnose u Ligi,tim koji gine protiv Sarajlija cak u toj mjeri idu u kost da Amar Osim u one cetiri godine vodjenja Zeljeznaicara,u Travniku nije pobjedio nijednom!!U Travniku je uvijek izlazio pognute one svoje lopovske labrnje!! ...I to ovih godina kad mu se pola lige sklanjalo!..A Borac kad dodje,igra se fino,korektno,zadnje 4 utakmice imamo tri pobjede i remi tamo!

Rudar,susta suprotnost,**** neopjevana!!! ...Kad Borac dolazi,napale se ko mladi majmuni,a sa oba sarajevska kluba imaju idilicne odnose,gdje se stima sve,od pobjede sarajlija,do hat-tricka adilovica da se bolje proda :( ...Najvise su mi se ipak zgadili jesenas!

Iako sam godinama znao da su sarajevske podguzne muve,jesenas su i sami sebe nadmasili!!
Gostuju na Kosevu,igra se prad praznim tribinama,Sarajevo kaznjeno,uzdrmano serijom losih rezultata,kao i onih 0-3 za zelenim stolom protiv Borca...Znaci,idealna prilike da se iznenadi poljuljani protivnik pred praznim tribinama...I sta radi Rudar? Rudar ostavlja u Prijedoru Stakica i Kotarana,jer imaju dva zuta kartona!!

Znaci,imaju pravo da igraju,ali eto,da ne bi slucajno koji od njih dvojice dobio treci pa da ne moze igrati protiv Borca u sledecem kolu!!!!!!!!!! :roll: :roll:

Znaci,po svemu napisanom,sa ljudske strane,Travnik bi svakako trebalo ostaviti u Ligi....Al opet,taj Rudar je srpski klub,komsijiski,najblize gostovanje,tamo su nasi Mikara,Stakic i jos neki....Tuzna bi mi bila i ta situacija,da oni recimo pobjedjuju Zeljeznicara,i drze tranzistore na uhu,ocekujuci da Borac pobjedi Travnika,a da Borac nesto pusta :(

Znaci,nadam se da ce Borac kao i uvijek igrati posteno,pa od njih ko ostane,ostane.....Necu biti srecan ispadanjem nijedne od ove dvije ekipe...jedne zbog ljudske i sportske strane,a druge ovako zbog komsijsko-srpske :(
Ovo je jedan veoma realan i zanimljiv post sa sajta navijača Borca.Pisao ga je jedan od najjačih forumaša tamo i možda u ovom postu imaju neke stvari vama zanimljive.Pa pročitajte ne škodi vam... ;)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.