AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 11 avg 2016, 23:55

Imaju pravo otkupa, ali nisu zainteresovani tako da ce vrlo vjerovatno u Milan, a i nude se vece pare sto znaci da je Milan daleko u prednosti trenutno.
Inace kazu da ce se ipak dovoditi dva veznjaka, zivo me intresuje ko je taj drugi, imam filing da je kakav mister x :P a u svemu tome je dobro sto sosa otpada ako ovaj mali dodje plus soriano u vilarealu, nema vise niko koga hejtam.

jedina prijetnja ostaje pavoleti, taj se jos drzi :zzz:

Ja bih mangalu iste sekunde potpisao, imam osjecaj da bi bio igracina ovdje.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 avg 2016, 00:59

Juventus have made contacts with Boca in the last two days for Bentancur, Juve are not willing to let him go to Milan, according to Sky.

Žao mi je momci. Razumljivo jer je Bentancur trenutno možda i najbolji Urugvajski talent, igra više pozicija. :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba

AC Milan

Post Postao/la Pogba » 12 avg 2016, 01:05

Od toliko igraca na dunjaluku njima interesantan Bentancur na kojeg Juve ima opciju. :mrgreen:
Ma nismo mi zainteresovani jer da jesmo mozda bi ga i vec doveli, iako nije iskljuceno nista jer opcija traje do kraja godine mislim.
Gledao sam malo nekih klipova tada kada smo dobili opciju i nije los igrac, i Real je prije par mjeseci navodno pokazivao interes.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 avg 2016, 01:07

Opcija traje do Aprila 2017., SKY kaže da bi ga mogli dovesti na kraju Augusta...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 avg 2016, 03:14

Ma jeste talenat momak i ima finu tehniku, ali i skroz slab sut, barem na klipovima sto se da vidjeti. Steta ce biti ako ode u Juve, pored toliko kvalitetnih igraca nece se naigrati, barem za sada, a u Milanu ce dobiti daleko vise prostora za napredak.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 avg 2016, 08:51

Kako ljudi ne razmišljaju. Nude 15 mil za momka kojeg Juventus može dovesti za cca 10 mil. Pri tome je Juventus zainteresovan za Silju.
Treba samo pustiti da ga juve kupi i onda proslijedi nama na posudbu uz obavezu otkupa za iste pare, a da im mi zauzvrat damo popust na Silju.
Svi zadovoljni :)
Il Club più titolato al mondo!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 12 avg 2016, 11:16

Ako Milan nudi 15 Juve ga ne moze dovest za 10 nego mora izjednacit milanovu ponudu i ima prednost.Ako ne poravna...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 12 avg 2016, 11:19

A sto ce im majke ti on :zzz:

Pa sad ne znam koliko je jak taj dogovor izmedju Boce i Juventusa, ali ako recimo Milan ponudi vece pare i ako je igrac voljan preci, cisto sumnjam da tu Juventus nesto moze. Ok, postoji klauzula i pravo na otkup igraca do odredjenog roka, ali to ti ne znaci mnogo ako uleti neki drugi klub sa boljom ponudom, tad je vec sve na Boci i igracu.

Jedino sto oni trenutno mogu je ustvari otkupiti igraca za tih 9-10 miliona koliko je predvidjeno pa ako im je to prioritet, onda slobodno, samo naprijed... :zzz:

Milan ce cekati sredinu i kraj avgusta da se ukljuci u posao, jbt ovo ce opet biti sklapanje ekipe u zadnjih 5 dana :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 12 avg 2016, 12:07

Bentancur,Kovacic,Mangala bio bi fin početak nekog novog Milana, ali poznavajuci nas do sada ako i jedan dodje bit će super(činjenica je da nam sva 3trebaju)..Celo se dici dobrim odnosima s Perezom a ne može igrača koji će presjediti na.klupi 90%sezone na posudbu dovesti.a mnogi dobri igrači su niz reala odlazili za 20-25 miliona a bili su više placeni(Roben,Sneider itd)...Mangala se može za 25-30miliona dovesti iako je to previše ali.mi.moramo sad po 10-15.miliona više plaćati igrača od neke njegove cijene dok ne dodjemo na neki nivo....i na kraju taj Bentancur mislim da će doći ukoliko je ponuda 15mil. Jer ako je ovako kako @Sissoko piše mislim da Juve nece toliko ponuditi za igraca koji će odigrati par utakmica..Neki će reci uradili su slično s Pjacom, ali sam ja.mišljenja da će on odigrati više utakmica nego što mnogi misle, a i u ovom slučaju piše se da imamo mi dog sa igracem pa.mislim da će u Boci uzeti u obzir i njegovo mišljenje.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 12 avg 2016, 12:14

slika

muxa
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 12 avg 2016, 12:31

nextterrain je napisao/la:slika
[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 12 avg 2016, 12:58

Sissoko je napisao/la:Ako Milan nudi 15 Juve ga ne moze dovest za 10 nego mora izjednacit milanovu ponudu i ima prednost.Ako ne poravna...
Mislio sam da ste dogovorili da je vas za 10 mil a to je znaci minimum. Ako drugi klub ponudi vise vi morate isto da bi bio vas.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 12 avg 2016, 13:25

muxa je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:Ako Milan nudi 15 Juve ga ne moze dovest za 10 nego mora izjednacit milanovu ponudu i ima prednost.Ako ne poravna...
Mislio sam da ste dogovorili da je vas za 10 mil a to je znaci minimum. Ako drugi klub ponudi vise vi morate isto da bi bio vas.

Da, ako imaju oba kluba iste ponude Juve ima prednost i dogovori se sa igracem a ako Milan ponudi vise ide opet ganjanje...uglavnom idealna situacija za Bocu jer tako mu dizu cijenu umjesto ono direktne opcije za Juve gdje bi platio 10 mil kad hoce do aprila 2017.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 avg 2016, 14:19

Bentancur, Kovačić, Mangala i to nije loše za ovo ljeto, s' obzirom kako je počelo. Ovo se sve može završiti za 40-ak M eura.I onda u zimu zaganjati još barem dva kvalitetna igrača, jer ne treba se zalijetati i gomilati igrače onako random, samo da se troši.

Znači: Gigio-Abate-Romagnoli-Mangala/Gomez-Antonelli/DeS, Montolivo-Kovačić-Bentancur-Jack-Bacca/Niang-Suso.

Može se sa ovom ekipom izgurati kvaltetna polusezona. Ove sezone očekujem da Romagnoli i Gigio pokažu još više, te puno očekujem od Jacka, Suso-a i Nianga.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 avg 2016, 14:23

Sissoko je napisao/la:
muxa je napisao/la:

Da, ako imaju oba kluba iste ponude Juve ima prednost i dogovori se sa igracem a ako Milan ponudi vise ide opet ganjanje...uglavnom idealna situacija za Bocu jer tako mu dizu cijenu umjesto ono direktne opcije za Juve gdje bi platio 10 mil kad hoce do aprila 2017.
Ne, nema nikakvog 'ganjanja'. Juventus ako ponudi 9.4 miliona koliko je klauzula on je igrač Juventusa bez obzira makar Milan ponudio i 25, Boca mora pristati na Juventusovu ponudu. Ista stvar kao sa Moratom i Realom.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 avg 2016, 14:26

IlCapitano, Juventus nema apsolutno potrebe da daje 10M za igrača koji će igrati po par minuta, i ako se radi o jako talentiranom igraču.Jedino ga mogu kupiti iz inata, da zeznu posao Milanu.Ali klubovi imaju već godinama odlične odnose i mislim da to neće kvariti.Pogotovo jer u ovom trenutku Milan nije direktna prijetnja Juventusu, ali recimo u neko skorije vrijeme će se vjerovatno stvari i promjeniti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 12 avg 2016, 14:27

Mislim da griješiš i da se radi o dvije različite klauzule. U slučaju Morate to je bila opcija ponovne kupovine za fiksnu, ugovorom unaprijed određenu cijenu. Na isti način su vratili i Carvajala recimo. Opcija za ovog Argentinca je opcija prvokupa, a to znači da u slučaju jednake ponude Juventusova mora biti prihvaćena. Ako Milan ili bilo ko drugi ponudi milion više Juventus mora izravnati tu ponudu, inače je klub slobodan prihvatiti višu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 avg 2016, 14:32

Feldmarschall je napisao/la:Mislim da griješiš i da se radi o dvije različite klauzule. U slučaju Morate to je bila opcija ponovne kupovine za fiksnu, ugovorom unaprijed određenu cijenu. Na isti način su vratili i Carvajala recimo. Opcija za ovog Argentinca je opcija prvokupa, a to znači da u slučaju jednake ponude Juventusova mora biti prihvaćena. Ako Milan ili bilo ko drugi ponudi milion više Juventus mora izravnati tu ponudu, inače je klub slobodan prihvatiti višu.
I ja mislim da na taj način funkcioniše ta klauzula. Milan ako je ponudio 15M eura Juve mora ponuditi isti taj novac ili više od toga. S obzirom da im je prioritet naći zamjenu za Pogbu, ne bi trebali praviti previše problema Milanu. U ovom trenutku ovaj igrač im nije potreban, a i 15M nije malo za igrača koji bi sjedio na klupi.Ma koliko neko bio uvjeren da je Juve finansijski moćan kao United recimo.To jednostavno nije tako.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 avg 2016, 14:49

Feldmarschall je napisao/la:Mislim da griješiš i da se radi o dvije različite klauzule. U slučaju Morate to je bila opcija ponovne kupovine za fiksnu, ugovorom unaprijed određenu cijenu. Na isti način su vratili i Carvajala recimo. Opcija za ovog Argentinca je opcija prvokupa, a to znači da u slučaju jednake ponude Juventusova mora biti prihvaćena. Ako Milan ili bilo ko drugi ponudi milion više Juventus mora izravnati tu ponudu, inače je klub slobodan prihvatiti višu.
Ne, ima tačno unaprijed određena cijena od 9.4 za Bentancura i Cubasa. Malo niža je bila za Vadalu i još jednog.
Romagnoli13 je napisao/la:IlCapitano, Juventus nema apsolutno potrebe da daje 10M za igrača koji će igrati po par minuta, i ako se radi o jako talentiranom igraču.Jedino ga mogu kupiti iz inata, da zeznu posao Milanu.Ali klubovi imaju već godinama odlične odnose i mislim da to neće kvariti.Pogotovo jer u ovom trenutku Milan nije direktna prijetnja Juventusu, ali recimo u neko skorije vrijeme će se vjerovatno stvari i promjeniti.
Nemaju potrebe za njim sad, ali mogu ga otkupiti i poslati na posudbu u Sassuolo, Empoli itd. gdje bi bio standardni prvotimac. Momak je ogroman talent i ne vjerujem da će ga pustiti tek tako. Ali vidjet ćemo.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 12 avg 2016, 14:58

Nema smisla razvijati ogromnog talenta, nabijati mu minutažu na uštrb drugih, rizikovati rezultate da bi sazrio, ako znaš da je maksimum za koji ga možeš prodati 10 miliona, umjesto 20 ili 30 koliko će stvarno vrijediti. Pogotovo na današnjem tržištu i u slučaju da je njihov igrač. Ako su ga kupili za sitne novce da bi ga preprodali par godina kasnije, to već pije vodu.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []