Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
(Pre)malo klubova ide u Međugorje, svakako se čini boljom solucijom od Turske, Hrvatske i Srbije gdje mnogi idu, pogotovo kada su tu malo jači klubovi poput Dinama i Hajduka.
Dokle su sa centrom u crkvicama?
Je li u planu da ono gore pocne raditi bar ove godine?
Isto da je ljudima u savezu cilj da ga nikada ne otvore, zvrsen prije pola godine, katanac na ulazu, svasta
Isto da je ljudima u savezu cilj da ga nikada ne otvore, zvrsen prije pola godine, katanac na ulazu, svasta
Davno završen i otvoren, reprezentacija još uvijek u Sarajevu do daljnjeg. Vjerovatno kombinacija dvije stvari - Sušić ne želi mijenjati ništa, pogotovo pred SP, a moguće je da još uvijek ugovor traje sa hotelom na Ilidži.oklop je napisao/la:Dokle su sa centrom u crkvicama?
Pa nije napravljen samo za A selekciju.Eborg je napisao/la:Davno završen i otvoren, reprezentacija još uvijek u Sarajevu do daljnjeg. Vjerovatno kombinacija dvije stvari - Sušić ne želi mijenjati ništa, pogotovo pred SP, a moguće je da još uvijek ugovor traje sa hotelom na Ilidži.oklop je napisao/la:Dokle su sa centrom u crkvicama?
Znam ja da je on 'otvoren', ali gore je katanac na ulazu. Je li radi ko gore, imal ikakvih desavanja? Ko je direktor/upravnik centra?
E to ne bih znao. S obzirom da sada nema nikakvih reprezentativnih okupljanja, možda tek kasnije. Mada ne vjerujem da će tamo ići iko prije A selekcije, vjerovatno će oni to "načeti" pa će tek onda ostali početi dolaziti. Glupo ali eto.
- Probisvjet
- Kontakt:
„Ugradnja stolica na sjeveru Tušnja trebala bi početi u martu“
Piše: E. Skokić
Gradnja sjeverne tribine stadiona Tušanj sa 3.500 natkrivenih mjesta provedena je kraju. Ostalo je da se urade pristupni putevi, postave stolice i da tribina prođe tehnički prijem. Taj posao je trebao biti davno obavljen, ali s obzirom da je Općina Tuzla jedini finansijer gradnje sukladno prilivima sredstava u budžet etapno je realizovana gradnja.
Ipak, uskoro se očekuje tehnički prijem, a pomoćnik tuzlanskog načelnika za društvene djelatnosti Aid Berbić ističe kako bi ugradnja stolica na sjevernoj tribini stadiona Tušanj trebala početi u martu i da će kompletan posao biti okončan za 20-ak dana.
Što se tiče dalje gradnje Berbić kaže:
„Sigurno da će druge tribine u kompleksu Tušnja biti multifunkcionalni objekti i mi za njihovu gradnju tražimo odgovarajuće partnere“, kaže Berbić.
Prva tribina, poslije sjevera, koja bi se trebala graditi je istočna tribina. Inače, s puštanjem sjeverne tribine kapacitet Tušnja bi se povećeo za 3.500 mjesta, odnosno imao bi ukupno blizu 8.000 stolica.
Piše: E. Skokić
Gradnja sjeverne tribine stadiona Tušanj sa 3.500 natkrivenih mjesta provedena je kraju. Ostalo je da se urade pristupni putevi, postave stolice i da tribina prođe tehnički prijem. Taj posao je trebao biti davno obavljen, ali s obzirom da je Općina Tuzla jedini finansijer gradnje sukladno prilivima sredstava u budžet etapno je realizovana gradnja.
Ipak, uskoro se očekuje tehnički prijem, a pomoćnik tuzlanskog načelnika za društvene djelatnosti Aid Berbić ističe kako bi ugradnja stolica na sjevernoj tribini stadiona Tušanj trebala početi u martu i da će kompletan posao biti okončan za 20-ak dana.
„Sigurno da će druge tribine u kompleksu Tušnja biti multifunkcionalni objekti i mi za njihovu gradnju tražimo odgovarajuće partnere“, kaže Berbić.
Prva tribina, poslije sjevera, koja bi se trebala graditi je istočna tribina. Inače, s puštanjem sjeverne tribine kapacitet Tušnja bi se povećeo za 3.500 mjesta, odnosno imao bi ukupno blizu 8.000 stolica.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Nadam se da ce za iducu sezonu sjever Tusnja biti u potpunosti spreman, da ce imati stolice, novu ogradu i da ce biti u potpunosti funkcionalan, a nakon toga da se krene i sa istokom.
Interesuje me jesul sredili podtribinski prostor i sta se nalazi u istom? Citao sam da se na tome radi.
Interesuje me jesul sredili podtribinski prostor i sta se nalazi u istom? Citao sam da se na tome radi.
Nema nikakvih dešavanja,samo imaju ljudi koji rade u centru,al ne znam sta tačnooklop je napisao/la:Pa nije napravljen samo za A selekciju.Eborg je napisao/la:Davno završen i otvoren, reprezentacija još uvijek u Sarajevu do daljnjeg. Vjerovatno kombinacija dvije stvari - Sušić ne želi mijenjati ništa, pogotovo pred SP, a moguće je da još uvijek ugovor traje sa hotelom na Ilidži.oklop je napisao/la:Dokle su sa centrom u crkvicama?
Znam ja da je on 'otvoren', ali gore je katanac na ulazu. Je li radi ko gore, imal ikakvih desavanja? Ko je direktor/upravnik centra?
Signore je napisao/la:Nadam se da ce za iducu sezonu sjever Tusnja biti u potpunosti spreman, da ce imati stolice, novu ogradu i da ce biti u potpunosti funkcionalan, a nakon toga da se krene i sa istokom.
Dole ima par poslovnih prostora ono sredjeno je ogradjeno uradjeni su prozori vrata mokri cvor ja mislim da i struja ima
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
pošto baš nisam upratio hoce li gospodin Malezijac ista ulozit u Kosevo
srcu draga boja plava
Imal kakvih slika tog sjevera? Ako nema, bilo bi lijepo da netko iz Tuzle odleti malo poslikat
Ja koliko sam upratio, Malezijac bi trebao nesto ulozit, al ne odmah ako sam dobro shvatio.
Ja koliko sam upratio, Malezijac bi trebao nesto ulozit, al ne odmah ako sam dobro shvatio.
Evo nekoliko fotografija, preuzete su sa nekog skyscaper foruma, piše da su slikane u septembru ali to je to stanje i sada, samo što je urađena ova zaštita na betonu premazano

Evo par slicica iz Viteza buduci da nitko nije ubacio ovdje

Ta tribina je koliko ja vidim zavrsena sto se tice betonskih radova. Sad su na redu stolice i ograda. Nadam se da ce to sve lijepo sredit.
Sad je na redu da se radi ona nasuprot nje

Vec napisah na temi Viteza. Ova zgrada sa svlacionicama je u katastrofalnom stanju i bilo bi najbolje kada bi ju srusili i tocno na sredini tribine napravili novu koja ce biti simetricna i nece unakazit izgled tribine, ali su vec najavili da ce ju samo renovirat tako da nista od toga.
EDIT: Sta je s onim stadioncicem iz okolice Tuzle? Znam da je netko stavlja slike, pa me zanima jesul ga dovrsili.

Ta tribina je koliko ja vidim zavrsena sto se tice betonskih radova. Sad su na redu stolice i ograda. Nadam se da ce to sve lijepo sredit.
Sad je na redu da se radi ona nasuprot nje

Vec napisah na temi Viteza. Ova zgrada sa svlacionicama je u katastrofalnom stanju i bilo bi najbolje kada bi ju srusili i tocno na sredini tribine napravili novu koja ce biti simetricna i nece unakazit izgled tribine, ali su vec najavili da ce ju samo renovirat tako da nista od toga.
EDIT: Sta je s onim stadioncicem iz okolice Tuzle? Znam da je netko stavlja slike, pa me zanima jesul ga dovrsili.
U martu počinje obnova stadiona Koševo
"U martu bi trebala početi obnova Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase – Koševo, kako bismo, prije svega, poboljšali uvjete za gledaoce, što su od nas tražili iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA)", istakla je za Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju u Sarajevu, firme koja upravlja najvećim stadionom u Bosni i Hercegovini.
http://www.klix.ba/sport/u-martu-pocinj ... /140126011
Opcina Centar dala je 50 tisuca KM, a od UEFA-e ce sjest 89 tisuca eura. S tim ce sredit mokre cvorove, renovirat svlacioniec za timove i sudije pod istokom, te instalirat automatsko navodnjavanje travnjaka. Od Opcine Centar dobili su i dodatnih 100 tisuca KM za stolice koje fale na zapadnoj tribini, ali i da se zamijenu one koje su ostecene na ostalim tribinama. Takodjer ce sredit i bezicni internet kako bi novinarima poboljsali uvjete rada.
"U martu bi trebala početi obnova Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase – Koševo, kako bismo, prije svega, poboljšali uvjete za gledaoce, što su od nas tražili iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA)", istakla je za Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju u Sarajevu, firme koja upravlja najvećim stadionom u Bosni i Hercegovini.
http://www.klix.ba/sport/u-martu-pocinj ... /140126011
Opcina Centar dala je 50 tisuca KM, a od UEFA-e ce sjest 89 tisuca eura. S tim ce sredit mokre cvorove, renovirat svlacioniec za timove i sudije pod istokom, te instalirat automatsko navodnjavanje travnjaka. Od Opcine Centar dobili su i dodatnih 100 tisuca KM za stolice koje fale na zapadnoj tribini, ali i da se zamijenu one koje su ostecene na ostalim tribinama. Takodjer ce sredit i bezicni internet kako bi novinarima poboljsali uvjete rada.
-
Bosanski zmaj
- Kontakt:
OTVOREN RESTORAN "AUT" NA STADIONU NK ZVIJEZDA GRADACAC
http://www.aut.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.aut.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gradacac bas ima potencijal i bas bi mu legla jedna prava "kutijca" od stadina 
Ima li slika izvan stadiona, radi li se sta ?
Mislim da sam ovdje citao o parkingu, natkrivanju ili tako nesto.
Ima li slika izvan stadiona, radi li se sta ?
Mislim da sam ovdje citao o parkingu, natkrivanju ili tako nesto.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
Isplatilo bi se otici u Gradacac samo zbog restorana, cini se jako lijepo.
„Stolice na sjeveru stadiona Tušanj do 5.marta“

mjesta provedena je kraju. Ostalo je da se urade pristupni putevi, postave stolice i da tribina prođe tehnički prijem. Taj posao je trebao biti davno obavljen, ali s obzirom da je Općina Tuzla jedini finansijer gradnje sukladno prilivima sredstava u budžet etapno je realizovana gradnja.

mjesta provedena je kraju. Ostalo je da se urade pristupni putevi, postave stolice i da tribina prođe tehnički prijem. Taj posao je trebao biti davno obavljen, ali s obzirom da je Općina Tuzla jedini finansijer gradnje sukladno prilivima sredstava u budžet etapno je realizovana gradnja.
Pobjeda je bolja od orgazma!
Datum objave: 23. 01. 2014 - 20:47
Šteta da je ovakav centar prazan
Nakon jučerašnjeg teksta „Zmajevi neće u Gnijezdo“ odlučili smo posjetiti ovaj Trening centar i provjeriti šta se zapravo nalazi u trening centru u kojem se pripreme za Svjetsko prvenstvo ipak neće obaviti.
Gostoljubivi Zeničani odmah su nas primili i otvorili vrata „Zmajevog gnijezda“ za nas i naše čitatelje. U centru nas je dočekao Enes Šut koji nam je sa zadovoljstvom pokazao sve prostorije i terene.
Trening centar u Zenici, otvoren u septembru 2013. godine, ima 2 terena pod reflektorima, jedan sa prirodnom i drugi sa umjetnom podlogom. Tribine mogu primiti preko 3000 ljudi, a naši igrači mogu uživati u welness i fitness centru, opustiti se uz partiju bilijara ili stolnog nogometa. Pored toga „Zmajevo gnijezdo“ ima 24 dvokrevetne, moderno opremljene sobe, dva apartmana, moderne svlačionice, vešeraj, restoran, caffee bar, salu za sastanke, prostorije za menagere, doktore i sl.
Trening centar Fudbalskog saveza BiH u čiju su izgradnju UEFA i FIFA uložili približno deset miliona KM je projekat od izuzetnog značaja za ukupni razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini.
Moderno opremljeni Trening centar sa svim sadržajima nudi sve ono što je potrebno fudbalerima na pripremama.
Na žalost na dva terena u Zenici do sada praktično niko od A reprezentativaca nikada nije istrčao. Među igračima koji su objekat posjetili su Emir Spahić i Senad Lulić, koji su bili prisutni kada je Michel Platini zajedno sa predsjednikom Fudbalskog Saveza BiH Elvedinom Begićem svečano otvorio Trening centar. Od tada je Trening centar prazan.
Podsjećamo, fudbaleri BiH pripreme za Svjetsko prvenstvo neće obaviti u "Zmajevom gnijezdu", jer kako je Jasmin Baković, generalni sekretar Saveza istakao za Nezavisne novine " Odluka stručnog štaba i reprezentativaca je da ne žele mijenjati lokaciju na Ilidži. Obrazložili su to zbog dobrih uslova koje imaju, ali i tradicije, jer su upravo pripremajući se na Ilidži izborili plasman na Mundijal“.
Iskreno se nadamo da ovaj centar neće dugo „zjapiti“ prazan, već da će služii svojoj svrsi.
Pogledajte kako izgleda Zmajevo Gnijezdo, buduća kuća naših reprezentativaca.
Kod: Označi sve
http://brze...vijesti.ba/clanak/4008/steta-da-je-ovakav-centar-prazanOnline
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.