Rekonstrukcija stadiona u BiH

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 01:53

wienultras je napisao/la:dobro pametnjakovicu nek si ti pametan,inace pocesto prosipas pamet koda ti kipti iz mozga,i pokusavas ispast pametniji,ustvari dobro ti je covjek reko,edukuj se,GUGLAJ,vozdra :arrow:
Što se tebe tiče to uopšte nije težak zadatak. Dovoljno je da se čovjek rodi i postigao je to.

A što se tiče guglanja, guglam ja naravno i to vrlo često, zato nema potrebe da guglam kad se pojave neki smiješni sagovornici koji nemaju pojma o bilo čemu, već sam proguglao više nego što ćeš ti ikad u životu znat'. Pomiri se s tim.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 01:55

DukeOfWellington je napisao/la:
wienultras je napisao/la:dobro pametnjakovicu nek si ti pametan,inace pocesto prosipas pamet koda ti kipti iz mozga,i pokusavas ispast pametniji,ustvari dobro ti je covjek reko,edukuj se,GUGLAJ,vozdra :arrow:
Što se tebe tiče to uopšte nije težak zadatak. Dovoljno je da se čovjek rodi i postigao je to.

A što se tiče guglanja, guglam ja naravno i to vrlo često, zato nema potrebe da guglam kad se pojave neki smiješni sagovornici koji nemaju pojma o bilo čemu, već sam proguglao više nego što ćeš ti ikad u životu znat'. Pomiri se s tim.
ok,ja nemoram znati,a ti guglaj i dalje,otvori nekada makar prozor,ufati svezeg lufta,sto se kaze..mozda dodjes sebi :idea:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 01:56

Cuj da ne ponavljam, e bas hocu, haj` mi zabrani !? :mrgreen:

Prihod kantona od izvoza, PDV, Uprava za indirektno oporezivanje, raspodjela i td td. ;)

Mada, ne znam, samo prosipam suplju.

Ti mi neki faktor ovdje pa da sa tobom vodim dubokoumne razgovore i dokazujem se ? :lol:

Poenta je, dobit cete qurac od ovce, a ne pare za stadion !
Gradite ga sami, ima vas. Kako navijaca Zelje, tako i vas sa strane. :D
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 02:03

romeo je napisao/la:Cuj da ne ponavljam, e bas hocu, haj` mi zabrani !? :mrgreen:

Prihod kantona od izvoza, PDV, Uprava za indirektno oporezivanje, raspodjela i td td. ;)

Mada, ne znam, samo prosipam suplju.

Ti mi neki faktor ovdje pa da sa tobom vodim dubokoumne razgovore i dokazujem se ? :lol:

Poenta je, dobit cete qurac od ovce, a ne pare za stadion !
Gradite ga sami, ima vas. Kako navijaca Zelje, tako i vas sa strane. :D
Pa to je apsolutna istina, o tome ja cijelo vrijeme i govorim, ali smiješni likovi poput tebe hoće da kažu da Sarajevo uživa nekakve beneficije. To vrijedi i za sve ostalo. Evo sad imamo i crno na bijelo da si isfrustrirani stanovnik Zenice i da napadaš Sarajevo iz hobija.

Raspodjela? Kad bi znao koliko procenata ide entitetu, koliko kantonima, a koliko gradovima i opštinama, nikad ne bi spomenuo ovo kao prednost Sarajeva. Ali pošto ne znaš onda naravno i dalje lupetaš gluposti.

Ti ne vodiš dubokoumne razgovore sa mnom, ti nisi u stanju da razmišljaš na taj način da bi uopšte imao priliku da vodiš takve razgovore.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 feb 2014, 02:06

Samo da se nadovezem na ovu temu. FBiH ima 10 kantona, porezi iz svih kantona idu u zajednicki fond. I onda 8 kantona dobija novac po kvoti 1. Druga dva kantona su BPK(bosansko-podrinjski) i KS. I to BPK po kvoti 1,5, dok KS dobija sredstva po kvoti 2 - dakle DUPLO vise od ovih ostalih 8 kantona.

Kad se vidi kako koji kanton posluje, onda se itekako osjeti uzasna diskriminacija ZDK i TK. ZDK jedini ima vanjskotrgovinski suficit(uvoz pokriven izvozom oko 110%), dok je u TK u deficitu ali ne prevelikom.

Tako da bas nikako NISI u pravu kad tvrdis da Sa nema nikakve benificije, a ima puno vece nego sto vecina ljudi i misli. S ekonomske i te socijalne strane sasvim je normalno da se u TK i ZDK razvio animozitet prema Sarajevu, a da se raja iz ta 2 kantona gotivi.

Naravno oko tog animoziteta prema Sa i simpatija Tz-Ze ima jos dosta faktora(npr. radnicka klasa), ali to je vec tema za cjelodnevnu javnu raspravu. :D

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 02:07

Tokmak, koji to sve gleda kroz prizmu stadiona :mrgreen:
A dva puta vece plate drotova u Sa, ucitelja, profesora, medicinara. To nisu te beneficije o kojima pricamo ?

I da, jesam sve to kako ti kazes. Ponosan sam. Jos jedan manje Bosnjak kakvog zamisljas u svojoj glavurdi :lol:
Da da, posto si oko toga nekada pisao, zastava, grbova i jos sto sta, samo se sada ne mogu sjetiti gdje.
:mrgreen:

p.s. boli te racku, zato ti razmisljas 8-)

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 02:09

fanatic je napisao/la:

Samo da se nadovezem na ovu temu. FBiH ima 10 kantona, porezi iz svih kantona idu u zajednicki fond. I onda 8 kantona dobija novac po kvoti 1. Druga dva kantona su BPK(bosansko-podrinjski) i KS. I to BPK po kvoti 1,5, dok KS dobija sredstva po kvoti 2 - dakle DUPLO vise od ovih ostalih 8 kantona.

Kad se vidi kako koji kanton posluje, onda se itekako osjeti uzasna diskriminacija ZDK i TK. ZDK jedini ima vanjskotrgovinski suficit(uvoz pokriven izvozom oko 110%), dok je u TK u deficitu ali ne prevelikom.

Tako da bas nikako NISI u pravu kad tvrdis da Sa nema nikakve benificije, a ima puno vece nego sto vecina ljudi i misli. S ekonomske i te socijalne strane sasvim je normalno da se u TK i ZDK razvio animozitet prema Sarajevu, a da se raja iz ta 2 kantona gotivi.

Naravno oko tog animoziteta prema Sa i simpatija Tz-Ze ima jos dosta faktora(npr. radnicka klasa), ali to je vec tema za cjelodnevnu javnu raspravu. :D
evo vodos vojvodo covjek koji se razumije,jos u par recenica rece samo 1 posto,hajde sad guglaj.svaka cast momak

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 feb 2014, 02:11

Teoreticar zavjera izdominiran u jednom postu 8-)

Mir u svijetu,spasimo Sandzak planiranog ispadanja iz JSL,svi smo mi bana Kulina djeca.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 02:12

Ništa nisi rek'o sa tim koeficijentima dok ne preciziraš o kojim se to procentima radi od ukupne cifre. Tek onda dobiješ pravu istinu jer duplo od ništa je i dalje ništa.

Drugo, vanjskotrgovinska razmjena nije jedini izvor prihoda.

I treće, gdje je tu položaj Sarajeva u odnosu na hrpu ostalih gradova koji ostvaruju isključivo gubitke? Evo bio je popis, neki gradovi imaju stanovnika kao nekoliko zgrada u Sarajevu, o tome niko ništa. I, još interesantnije, kako to da ultrarazvijenoj Zenici ne smeta to?

Poenta je da su frustracije plod nečeg sasvim drugog, ovo je smijurija.

EDIT: Nisam ni sumnjao da će se nakačiti pojedinci koji naravno nemaju pojma o ovoj problematici, samo čekaju da neko nešto napiše na njihov mlin da bi potpisali :lol:

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 02:15

Niko nema pojma, samo ti imas :lol:

I da, nema stadiona, cuvaj srciku momcino :mrgreen:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 02:16

DukeOfWellington je napisao/la:Ništa nisi rek'o sa tim koeficijentima dok ne preciziraš o kojim se to procentima radi od ukupne cifre. Tek onda dobiješ pravu istinu jer duplo od ništa je i dalje ništa.

I treće, gdje je tu položaj Sarajeva u odnosu na hrpu ostalih gradova koji ostvaruju isključivo gubitke? Evo bio je popis, neki gradovi imaju stanovnika kao nekoliko zgrada u Sarajevu, o tome niko ništa. I, još interesantnije, kako to da ultrarazvijenoj Zenici ne smeta to?

covjek ti napisa kako se prihodi racunaju,sta bi ti,tacan budzet :lol:
neizazivaj covjeka,mozda ti i to napise,a sta nam ti pruzas osim info da smo isfrustrirani :lol:
daj sta konkrektno
smijesan si,toliko od mene...dabogda svi imali stadione ko u bundes ligi...lijep pozzz

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 feb 2014, 02:23

DukeOfWellington je napisao/la:Ništa nisi rek'o sa tim koeficijentima dok ne preciziraš o kojim se to procentima radi od ukupne cifre. Tek onda dobiješ pravu istinu jer duplo od ništa je i dalje ništa.

Ali jest ogroman dio.

Vise puta je pokusavano, ali u parlamentu FBiH nece ni da cuju o promjeni tog zakona. On je i bio opravdan(kljucna rijec bio) jer su KS pa BPK pretrpjeli najvecu stetu u ratu(ovo je moja pretpostavka, moguce da je drugi razlog). I kao takav im je trebao pomoci da se brze oporave, pa onda da se izjednaci ili ravnomjerno rasporedi(da se uradi nova preraspodjela sa 10ak paramatera, ukljucujuci i broj stanovnika).

Naravno, nikom zivom to ne odgovara, osim TK i ZDK i bas zato ta tacka nikad nije vidjela svjetlo dana. Pritisci iz Zenice su konstantni na FBiH, ali zasad nazalost nisu urodili plodom, jer imaju samo podrsku TK. Pogotovo u zadnje vrijeme je pritisak iz Zenice ogroman, jer je zalosno da stanovnici kantona koji donosi najveci dio prihoda Federaciji je na 9om mjestu po standardu. A dugo godina je bio prikovan za dno..

Nije smijurija, nego tacni podaci. Zamisli sad da dobar dio novca iz Minhena ide u Berlin, ili gore iz onog trokuta Torino-Genoa- Milan u Rim ? Pa da plate, umjesto u Minhenu, budu u Berlinu najvece u Njemackoj..

Eh to bi smijurija bila, upravo sto je smijurija ovakav nacin preraspodjele u FBiH..

Edit : Toliko od mene, a sad ode spremat ispit za sutra(ekonomija naravno :D ).

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 feb 2014, 02:26

DukeOfWellington je napisao/la: .

EDIT: Nisam ni sumnjao da će se nakačiti pojedinci koji naravno nemaju pojma o ovoj problematici, samo čekaju da neko nešto napiše na njihov mlin da bi potpisali :lol:
Samo sam u prolazu,trazim validan argument u tvom pisanju ali ga nema ,po obicaju,primjetio bih.Napisao si mnogo a nisi rekao nista sto bi moglo bar djelimicno potvrditi tvoje tvrdnje o ravnopravnoj raspodjeli budzetskih sredstava medju kantonalnim jedinicama.

Trazis argumente a istim ne raspolazes,licemjerno s tvoje strane..

Mene recimo zivo interesuje i po kojoj osnovi je Visoko pripalo ZDK a ne Sarajevskom kojem bi realno i teritorijalno gledajuci trebali pripadati,.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 02:26

Klasični primjer nacionalnog nejedinstva o kojem ja ovdje uvijek pričam su postovi pojedinih osoba iz Zenice i Tuzle. Otvoreno tvrdim da je njihovo neopravdano napadanje Sarajeva opasnije po budućnost ove države nego svi JNA tenkovi, sve Dodikove prijetnje i svi međunarodni interesi zajedno. Zato se s ovim treba obračunat žešće nego sa ovim gore navedenim stvarima. Ovaj post je upućen onima koji shvataju ovaj problem, to znači da me ne zanima šta imaju na ovo reći smiješni akteri ovih razdora.

Ako se BiH raspadne, to će se desiti zbog debilskog regionalnog razdora na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla-Mostar, a odgovornost će snositi svi zajedno. Zbog toga je i moj stav ovakav, zbog toga i ne biram riječi kad se obraćam onima koji rade na ovom razdoru. Nisu zaslužili ništa bolje.

@wienultras

Ne priča se o budžetu nego o raspodjeli sredstava. Nije on meni ništa napisao što ja ne znam, ali da znaš kolika je ukupna cifra i da znaš kolika je razlika u broju stanovnika onda bi shvatio da nema govora ni o kakvoj diskriminaciji. Tebi ću pružiti jedan besplatan info, "ne" se piše odvojeno u većini slučajeva gdje ti to ne radiš.

@fanatic To nije tako dobar dio kakvim ga predstavljaš, to je poenta. I biće to, proći će, ali ovo o čemu ja pričam će i dalje biti problem.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 02:35

Ti bi se jos i obracunavao, a ? :mrgreen:
hahahahahahah

To sto pises ce se desiti radi glavonja iz Sarajeva, a ne zbog sirotinje iz vec nabrojanih gradova.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 feb 2014, 02:35

chily-rz je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: .

Mene recimo zivo interesuje i po kojoj osnovi je Visoko pripalo ZDK a ne Sarajevskom kojem bi realno i teritorijalno gledajuci trebali pripadati,.
Bilo zadnja rupa na sviralu, ekonomsko dno dna i "izbaceno" iz KS i prebaceno na grbacu ZDK. Nakon otkrica "piramida" i napretkom preventa dozivilo strasan ekonomski rast i onda KS slao zahtjev ZDK da se Visoko "vrati" u KS, nasi naravno odbili. :D

Na istu foru nam je uvaljeno i Olovo koje veze nema sa ZDK(nalazi se izmedju Tuzle i Sarajeva :lol: ), samo poslije rata je nazalost vlada u ZDK radila kako im ovi iz Sa kazu radi licnog napretka(napredak u stranci, prebacivanje na visi nivo vlasti i sl.) i onda sebi dopustala takve gafove da preuzme Visoko i Olovo.

Ali eto Visoko se isplatilo na kraju :D Sreca pa je zadnja 2 mandata malo bolja situacija i ovo oko prerasopdjele se jednostavno mora regulisati..
DukeOfWellington je napisao/la: Ne priča se o budžetu nego o raspodjeli sredstava. Nije on meni ništa napisao što ja ne znam, ali da znaš kolika je ukupna cifra i da znaš kolika je razlika u broju stanovnika onda bi shvatio da nema govora ni o kakvoj diskriminaciji. Tebi ću pružiti jedan besplatan info, "ne" se piše odvojeno u većini slučajeva gdje ti to ne radiš.

@fanatic To nije tako dobar dio kakvim ga predstavljaš, to je poenta. I biće to, proći će, ali ovo o čemu ja pričam će i dalje biti problem.
Stavi sve na papir pa ces vidjeti koji je glavni razlog zasto recimo porodilje u Zenici imaju dohotak od 11 KM, a u Sa 55 KM. Ima tu dosta i do Opcine, ali veliki dio kolaca se rijesava na kantonalnom nivou i to je cinjenica.

EDIT : A o nacionalnom jedinstvu je suvisno pricat. Zna se koje prvi bio tu da podrzi HZ nakon smrti Vedrana, zna se kako se navijalo na Marakani, zna se koje sve grupe pjevaju na svim tekmama himnu BiH i Bosna ce uvijek bit svetinja tako da ti je suvisno pricati o tome. Jedno je taj nacionalni naboj, patriotizam, a sasvim druga stvar ekonomska situacija i nepravedno gusenje pojedinih gradova. Josip Pejakovic je to najbolji u kolumni prije par godina napisao i zavrsio ovim rijecima : " 70ak km od Sarajeva se razvija jedna prelijepa carsija...(milion nekih komplimenata) koju Sarajevski centralizam brutalno i nepravedno zapostavlja i otezava im ionako nemogucu realnost." Tako da je po mom misljenju taj problem nacionalnog jedinstva vise stvar ponasanja ljudi iz Sa koji sa visine gledaju sve ostale, nego sto li je problem ostatka BiH. Ne moze bit nikako da su svi u krivu, a eto samo raja iz Sa u pravu.. :roll:
Zadnja izmjena: fanatic, dana/u 05 feb 2014, 02:48, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 02:47

Pusti ti to, stavljeno je to davno na papir. Stavi ti na papir koliko "kantonalnih" para dođe u Zenicu, a koliko od toga ode za Maglaj. Što o tome niko ne priča? Evo gore se ovaj žali na Visoko, tj. što dio kantonalnih para ide tamo, to je najbolji pokazatelj te logike. I on očekuje da neko na Zenicu gleda ljepše nego što on gleda na Sarajevo. A suština je ta da oko 50% sredstava ide na kantone, ostalo većina na federaciju i nešto sitno na opštine i za državni budžet. Pa ti tih 50% podijeli na kantone po tim koeficijentima, pa uračunaj dodatak za broj stanovnika, pa onda uzmi u obzir koliko toga iz Zenice završi u mrskom Visokom ili Maglaju. I onda mi reci da je to razlog da se ruši država? Zamisli da se ponudi puna fiskalna nezavisnost kantonima, evo da li bi Ze-Do kanton pristao na to? Tad bi se tek vidjelo da vanjskotrgovinski tobožnji suficit ne predstavlja toliku ulogu. Šta Sarajevo može zaradit' na turizmu, trgovini i ostalim neprivrednim granama o tome Zenica može sanjat'. Ali o tome se ne govori, gleda se u željezaru kao u fabriku para koju guta Sarajevo. E pa da li je zaista tako? Mrzi me što na ovaj način moram pričat o Zenici, inače gradu koji volim i vrlo rado tamo odlazim, ali neki ljudi su nemogući, njihov apriori rušilački stav ne zaslužuje ništa drugo do prezir.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 feb 2014, 02:53

DukeOfWellington je napisao/la:Pusti ti to, stavljeno je to davno na papir. Stavi ti na papir koliko "kantonalnih" para dođe u Zenicu, a koliko od toga ode za Maglaj. Što o tome niko ne priča? Evo gore se ovaj žali na Visoko, tj. što dio kantonalnih para ide tamo, to je najbolji pokazatelj te logike. I on očekuje da neko na Zenicu gleda ljepše nego što on gleda na Sarajevo. A suština je ta da oko 50% sredstava ide na kantone, ostalo većina na federaciju i nešto sitno na opštine i za državni budžet. Pa ti tih 50% podijeli na kantone po tim koeficijentima, pa uračunaj dodatak za broj stanovnika, pa onda uzmi u obzir koliko toga iz Zenice završi u mrskom Visokom ili Maglaju. I onda mi reci da je to razlog da se ruši država? Zamisli da se ponudi puna fiskalna nezavisnost kantonima, evo da li bi Ze-Do kanton pristao na to? Tad bi se tek vidjelo da vanjskotrgovinski tobožnji suficit ne predstavlja toliku ulogu. Šta Sarajevo može zaradit' na turizmu, trgovini i ostalim neprivrednim granama o tome Zenica može sanjat'. Ali o tome se ne govori, gleda se u željezaru kao u fabriku para koju guta Sarajevo. E pa da li je zaista tako? Mrzi me što na ovaj način moram pričat o Zenici, inače gradu koji volim i vrlo rado tamo odlazim, ali neki ljudi su nemogući, njihov apriori rušilački stav ne zaslužuje ništa drugo do prezir.
U kantonu se ne mozemo samo sa Zavidovicanima, oni su posebna sorta. :D Ostatak normala..

Kakva crna zeljezara, ona je zadnjih godina samo dio fabrika koje donose milione na potezu od maglaja do sarajeva. Prije je bas bilo tako jer i jest zeljezara bila to sto spominjes, ali kazem o tom odnosu bi se dalo pricati(argumentovano s obe strane) satima.
Pa prezir je jedino i sto izlazi iz Sa prema ostatku BiH, sta god da ostali pricali, imas gore u editu vezano i za taj dio.
Sutra bi ZDK pristao da fiskalnu nezavisnost, da nije tako qrac bi molio za vecu fiskalnu slobodu.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 02:55

DukeOfWellington je napisao/la:Klasični primjer nacionalnog nejedinstva o kojem ja ovdje uvijek pričam su postovi pojedinih osoba iz Zenice i Tuzle. Otvoreno tvrdim da je njihovo neopravdano napadanje Sarajeva opasnije po budućnost ove države nego svi JNA tenkovi, sve Dodikove prijetnje i svi međunarodni interesi zajedno. Zato se s ovim treba obračunat žešće nego sa ovim gore navedenim stvarima. Ovaj post je upućen onima koji shvataju ovaj problem, to znači da me ne zanima šta imaju na ovo reći smiješni akteri ovih razdora.

Ako se BiH raspadne, to će se desiti zbog debilskog regionalnog razdora na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla-Mostar, a odgovornost će snositi svi zajedno. Zbog toga je i moj stav ovakav, zbog toga i ne biram riječi kad se obraćam onima koji rade na ovom razdoru. Nisu zaslužili ništa bolje.

@wienultras

Ne priča se o budžetu nego o raspodjeli sredstava. Nije on meni ništa napisao što ja ne znam, ali da znaš kolika je ukupna cifra i da znaš kolika je razlika u broju stanovnika onda bi shvatio da nema govora ni o kakvoj diskriminaciji. Tebi ću pružiti jedan besplatan info, "ne" se piše odvojeno u većini slučajeva gdje ti to ne radiš.

sarajevski kanton 380 000 stanovnika,tuzlanski 500 000.
o kakvim ti brojkama pricas.ti si izgubljen u vremenu i prostoru,stobom nevrijedi raspravljati

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 03:05

Možda bi pristao, ali garantujem da bi to najviše odgovaralo Sarajevu. I svi sretni.

Prezir dolazi iz svih gradova od likova tipa romeo, imaš romea u Sarajevu, u Zenici i u Tuzli na izvoz, samo što je u zadnja dva taj romeo sindrom razvikan na pasja kola, glasniji su mnogo.

Nema nacionalnog jedinstva sa isključivostima, onaj ko kaže "ja mrzim Sarajevo" apriori radi na rušenju države. Onaj ko psuje Sarajevo na utakmicama reprezentacije radi na rušenju države. Svi imamo frustracije radi ovih ili onih stvari, ali nije svaki način za ispoljavanje frustracija pravi način. Ovaj nije sigurno. Isto vrijedi za one koji misle da je Sarajevo = BiH. Nije. Oni kojima Zenica smrdi, koji polno opće sa Banjalukom (pri tome mislim na grad, ne na one koji tamo kolo vode) i Tuzlom potpuno spadaju u istu grupu poput romea i chilly-rz koji je još našao za shodno da se ismijava sa Sanžakom iako pojma nema kroz šta ljudi tamo prolaze. Ne zna, jer mu je BiH = Zenica. A nije.

@wienultras O tome i govorim, na broj stanovnika TK i ZDK dobivaju više para, a realno te pare uglavnom završavaju u Tuzli i Zenici koje imaju tri puta manje stanovnika od Sarajeva. Moj dobronamjeran savjet ti je da ne razglabaš o ovome više jer ne znaš o tome ništa.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.