Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Otprilike mi takav i odgovara. Gledao sam po internet stranicama kakva je ponuda i otprilike koje su cijene, pa sam se izgubio od toliko (različitih) routera.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Instalirao sam Operu i imam neki problem sa flash playerom. Skinem ga ,pokusam ga instalirati i onda mi izbaci ovo "Samo jedna instanca ove aplikacije moze biti pokrenuta" I ne mogu dalje. Za yt nemam problema,tamo mogu gledati klipove,ali na ostalim stranicama ne mogu 
Ako neko zna kako da ovo rijesim...

Ako neko zna kako da ovo rijesim...

Kad udjem na fb samo mi bijela slika , imao je neko taj problem ,trazio sam rjesenje ,ali nmg nikako naci !
Ako neko zna nek napise !
Ako neko zna nek napise !
- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
Jel zna neko u čemu je problem, neće ući jedino na fb normalno, nego ovako mi izbaci, ista stvar je i preko Mozzile na laptopu i IE, ista stvar i preko računara na sva 3 preglednika. Neko?
http://zaslike.com/files/ikkxb7jrtvfmw3mia42i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://zaslike.com/files/ikkxb7jrtvfmw3mia42i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
I na tviteru se svi žale kako je facebook u banani.NK/RK Krivaja je napisao/la:Jel zna neko u čemu je problem, neće ući jedino na fb normalno, nego ovako mi izbaci, ista stvar je i preko Mozzile na laptopu i IE, ista stvar i preko računara na sva 3 preglednika. Neko?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ja kontam ja nesto sjebo ubi se cijelu jutro trazeci rjesenja !NK/RK Krivaja je napisao/la:Jel zna neko u čemu je problem, neće ući jedino na fb normalno, nego ovako mi izbaci, ista stvar je i preko Mozzile na laptopu i IE, ista stvar i preko računara na sva 3 preglednika. Neko?

- EmirSioux89
- Kontakt:
I u mene je isto ovako, ne mogu uc nikako na profil mislio sam da do mene valjda to naprave...Frankie je napisao/la:Ja kontam ja nesto sjebo ubi se cijelu jutro trazeci rjesenja !NK/RK Krivaja je napisao/la:Jel zna neko u čemu je problem, neće ući jedino na fb normalno, nego ovako mi izbaci, ista stvar je i preko Mozzile na laptopu i IE, ista stvar i preko računara na sva 3 preglednika. Neko?
Manchester United!
Stavite google dns.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- Papastathopoulos
- Kontakt:
isplati li se za ovo dati 420 KM (nov racunar):
Pentium® Dual-Core G2030, 3.0GHz 110 KM
Mb lga1155 h61 msi h61m-p20 80 KM
4 gb ddr3 60 KM
HDD 500GB 90 KM
kuciste i napajanje kvalitetnije 80 KM
graficka kartica je integrisna u procesoru i jaca je od geforce 9500
i ovo za graficku ne kontam...mislio sam da su graficke koje su integrisane zapravo integrisane u maticnoj, a ne u procesoru...
Pentium® Dual-Core G2030, 3.0GHz 110 KM
4 gb ddr3 60 KM
HDD 500GB 90 KM
i ovo za graficku ne kontam...mislio sam da su graficke koje su integrisane zapravo integrisane u maticnoj, a ne u procesoru...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
ah, posto kupuješ novog , to je korektna cijena (s obzirom na to kako cijene znaju nekada biti nabijene) . ako ne namjeravaš furati GTA V i slične igre (po zahtjevnosti) , onda će ti dobro doći . da je grafička bolja , mogao bi i prilično jake igre pokrenuti .Papastathopoulos je napisao/la:isplati li se za ovo dati 420 KM (nov racunar):
Pentium[REGISTERED SIGN] Dual-Core G2030, 3.0GHz 110 KM
4 gb ddr3 60 KM
HDD 500GB 90 KM
Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A sta ja znam, malo sam gledao po profilu onog mickey sa pika, ovakvi slicni racunari po 100 km jeftiniji..jest da su mislim polovni, al jbg..a nisam bas kontao gta v furat, al et recimo gta iv, pes i fifa 2014, nba 2k14 i tako te ? I kakva je ovo graficka Bgt, koliko mb i bita ima ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Može li meni neko objasniti da li je moguće da se računar sam upali? Dakle, sinoć ugasim računar i legnem, odjednom čujem da se sam pali? Ustanem i vidim da radi - da se pokrenuo, ali da se ne može učitati Windows, tako da se automatski i gasi, pa sve tako ponovo. Do čega je to? Prvi put da vidim da se i ovo čudo može samo upaliti. Nemojte samo misliti da sam se napušio ili nešto. Ni meni nije jasno. Ako šta pomaže, ta stara napojna je imala nazad onaj prekidač i kad god je taj prekidač bio na ''on'' - mislim na taj period od sinoć do jutros - sam se palio - bez mog paljenja. A čim ugasim računar na tom prekidaču onda je, naravno, miran i ne pali se.
Srećom, imao sam drugu napojnu jedinicu i zamijenio je sa starom i, evo, sad sam uspio upaliti normalno računar i pokrenuti Windows. Prije toga sam zamijenio i pastu za procesor. Sigurno je do napojne jer ova može, a ona me zeza, ali me zanima kako to da se sam pali?
Srećom, imao sam drugu napojnu jedinicu i zamijenio je sa starom i, evo, sad sam uspio upaliti normalno računar i pokrenuti Windows. Prije toga sam zamijenio i pastu za procesor. Sigurno je do napojne jer ova može, a ona me zeza, ali me zanima kako to da se sam pali?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- moustapha
- Kontakt:
Hardverski kvar. Ionako kad pritisnes tipku za paljenje ti ustvari aktiviras prekidac koji daje tu struju dovoljnu za pokretanje. Sa pokvarenom napojnom se vjerovatno to desavalo. Nisam neki strucnjak za elektroniku, racunarima se bavim na onom softverskom nivou, ali to mi je nekako logicno objasnjenje.
#divovi
Dva puta sam gledao iza ormara i kreveta da nije neko u sobi i da ne pali računar kad god se okrenem.
Prvi put da i ovo čudo vidim. Zasad je nova napojna okej, valjda ne bude frke kao sa prethodnom.

Prvi put da i ovo čudo vidim. Zasad je nova napojna okej, valjda ne bude frke kao sa prethodnom.
Eh ovako uzeo sam Gigatechovu kameru sa ukradjenem mikrofon i kad je spojim sa racunarom dobijem sliku al ne cujem zvuk
Probao sam na Skypu one audio testove al se ne cuje moj glas
Ova kamera je u pitanju :

Probao sam na Skypu one audio testove al se ne cuje moj glas

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I kod mene je ista i imam isti problemOtelo je napisao/la:Eh ovako uzeo sam Gigatechovu kameru sa ukradjenem mikrofon i kad je spojim sa racunarom dobijem sliku al ne cujem zvuk![]()
Probao sam na Skypu one audio testove al se ne cuje moj glas![]()

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!

Šta raditi kad napojna nema onaj kabal koji treba povezati sa grafičkom?
Moram kupiti 6-pin kabl?
Re:
Kod mickey-a imas i nove i polovne racunare, na vecini dobijas garanciju tako da ne vjerujem da ces imati problema, i postavi mu pitanje u tu cijenu koji racunar mozes dobiti, pa ce ti sastaviti i bolji od tog sto kupujes 99%.Papastathopoulos je napisao/la:A sta ja znam, malo sam gledao po profilu onog mickey sa pika, ovakvi slicni racunari po 100 km jeftiniji..jest da su mislim polovni, al jbg..a nisam bas kontao gta v furat, al et recimo gta iv, pes i fifa 2014, nba 2k14 i tako te ? I kakva je ovo graficka Bgt, koliko mb i bita ima ?
P.S Koliko se isplati popraviti graficku karticu? Kaze mi jedan momak na piku da bi trebala raditi bar 2 godine kad je on popravi, a u utiscima ima dvojicu koja nisu iz sarajeva i pozitivne komentare(jednom cak radi godinu dana po njegovom komentaru)
@High imas prelaze sa onog PATA prikljucka na taj kabal za graficke, mislim da ti je to jeftino i da mozes naci u svakom pc shopu, al pitanje je opet hoces li imati dovoljno jaku napojnu za to, ima grafickih koje trae po 200-300W :S :S
Slabo se razumijem u racunare i imam jedan slab racunar i sad imam u planu kupiti jaci procesor i ram pa sam nesh ko cuo da nekad maticna ploca nemoze to podnijeti pa dali se to moze negdje provjeriti do koje jacine se moze pojacavati komp
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
Po modelu maticne moze se vidjeti koji procesor i do koliko i koje memorije mozes dodavati. Stavi te informacije ako znas, ako ne, instaliraj Speccy sebi pa ces naci preko njega http://www.piriform.com/speccy/download/standard" onclick="window.open(this.href);return false;KEC je napisao/la:Slabo se razumijem u racunare i imam jedan slab racunar i sad imam u planu kupiti jaci procesor i ram pa sam nesh ko cuo da nekad maticna ploca nemoze to podnijeti pa dali se to moze negdje provjeriti do koje jacine se moze pojacavati komp
Mozes i slikati pa nam postaviti ovde. Mozda ti uspijemo pomoci.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Trenutno korisnika/ca: TylerBurey i 4 gosta.