Vitaly Janelt

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Mogli
Kontakt:

Re: Vitaly Janelt

Post Postao/la Mogli » 15 mar 2025, 20:13

19vendetta87 je napisao/la:
15 mar 2025, 19:49
kempes je napisao/la:
15 mar 2025, 19:28
Za dvije minute sam nasao opciju, a ovdje se danima palamudi.

This ruling explicitly stated that, in such scenarios, the player must have at least one parent or grandparent who was born in that country, or the player must have been resident in that country for at least two years.[16]
Tek je sada dobio pasos, tako da nema sanse da je imao prebivaliste. Osim ako nam Fifa ne dozvoli neku iznimku.
Za obicne smrtnike taj zakon vazi. Ali s obzirom da je Vico potegnuo svoje veze za ovog igraca, vjerujem da je vec spremna neka rupa u zakonu :cool:
Vinoteka Dekanter mu se vec neko vrijeme vodi kao mjesto prebivalista. :yawn:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 15 mar 2025, 20:54

Evo zabio autogol, opet :)
Ne znam, meni ova priča liči na onu Baketovu reviziju tužbe. Al bil hajr, valjda se ovo bolje završi.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 mar 2025, 21:41

Pitanje za ove sto su ga gledali, sta nam tacno donosi na sredini?

Svi smo se slozili da je nova dimenzija u odnosu na nas trenutni kadar, ali sumnjam da ga je mnogo od nas gledalo
naprijed rejal

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 16 mar 2025, 09:09

kempes je napisao/la:
15 mar 2025, 19:28
Za dvije minute sam nasao opciju, a ovdje se danima palamudi.

This ruling explicitly stated that, in such scenarios, the player must have at least one parent or grandparent who was born in that country, or the player must have been resident in that country for at least two years.[16]
Tek je sada dobio pasos, tako da nema sanse da je imao prebivaliste. Osim ako nam Fifa ne dozvoli neku iznimku.
Ovo sam istrazivao prije sedmicu dana, bilo je 2 godine sad je 5.

The residency requirement for players lacking birth or ancestral connections with a specific country was extended from two to five years in May 2008 at FIFA's Congress as part of Blatter's efforts to preserve the integrity of competitions involving national teams

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 16 mar 2025, 11:26

Na osnovu toga što mu je naša bošnjakuša dala, on treba igrati za nas?

Nema nama pomoći sa nama ovakvim
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 16 mar 2025, 13:04

Jeste li vi normalni? Lik je u najboljem slučaju prosječan. I samo zbog toga što mu je naša bošnjakuša dala, on treba uzurpirati mjesto nekom mladom, perspektivnom igraču iz naše lige?

Niste normalni
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 mar 2025, 13:04

ArtVandelay je napisao/la:
16 mar 2025, 13:04
Jeste li vi normalni? Lik je u najboljem slučaju prosječan. I samo zbog toga što mu je naša bošnjakuša dala, on treba uzurpirati mjesto nekom mladom, perspektivnom igraču iz naše lige?

Niste normalni
A ti igraci su?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 mar 2025, 13:10

Da sastaviš sve domaće igrače iz našeg smeća od lige ne vrijede ko Janelt. Čuj da standardni igrač Brentforda uzima mjesto perspektivnim igračima Borca, Želje ili Sarajeva :rol:

Kaže prosječan :tokralju: Da nam je bar čitava reprezentacija 50% prosječna ko on, igrali bi završnice prvenstava. Ko sve ima pristup internetu :tokralju:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 16 mar 2025, 13:11

16 mar 2025, 13:04

Niste normalni
Prosječan = standardni fudbaler EPL ekipe. Aha. Bolji su Gigović i Burnić ipak.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 16 mar 2025, 13:12

16 mar 2025, 11:26

Baš tako kakve ovaj ima veze sa nama. Ja sam za FK Sarajevo prestao navijati kad su postali legija stranaca a sad treba isto i sa reprezentacijom.

Za reprezentaciju u bilo kom sportu mogu nastupati samo ljudi rođeni ili porijeklom iz naše države. Ovo je više neka sportska prostitucija nego nacionalni tim.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 mar 2025, 13:15

U vremenu kada velike patriote pojedini Bošnjaci odbijaju pozive u reprezentaciju, o srbima i hrvatima da ne pričam, standardni igrač Brentforda je sam izrazio želju da igra za našu reprezentaciju, uz to bi bio najbolji igrač naše reprezentacije, ali ne, ne treba ga zvati, jer ipak nije rođen ovdje :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 16 mar 2025, 13:17

baboedindzeko09 je napisao/la:
16 mar 2025, 13:10
Da sastaviš sve domaće igrače iz našeg smeća od lige ne vrijede ko Janelt. Čuj da standardni igrač Brentforda uzima mjesto perspektivnim igračima Borca, Želje ili Sarajeva :rol:

Kaže prosječan :tokralju: Da nam je bar čitava reprezentacija 50% prosječna ko on, igrali bi završnice prvenstava. Ko sve ima pristup internetu :tokralju:
Zar nisi upratio da ovaj krezubi dijasporac vec godinama kmeci kako nase zene biraju strance umjesto njega u Svedskoj. Ovo mu je bolna tacka. :yawn:

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 16 mar 2025, 13:34

Trebala se udati za krezubog dijasporca mozda?

A ne za uspjesnog multi milionera koji je izgleda toliko postuje da bi i za propalu repku igrao.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 16 mar 2025, 14:14

DRHAUSE je napisao/la:
16 mar 2025, 13:12

Baš tako kakve ovaj ima veze sa nama. Ja sam za FK Sarajevo prestao navijati kad su postali legija stranaca a sad treba isto i sa reprezentacijom.

Za reprezentaciju u bilo kom sportu mogu nastupati samo ljudi rođeni ili porijeklom iz naše države. Ovo je više neka sportska prostitucija nego nacionalni tim.
Za nas trebaju igrati oni koji imaju veze sa Bosnom. Ili u njoj rođeni ili porijeklom iz iste. A ne da za nas igraju stranci koji nigdje drugdje nisu prispjeli pa bi se kod nas uvalili, da im mi budemo dodatni izlog.
Zadnja izmjena: ArtVandelay, dana/u 16 mar 2025, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 mar 2025, 14:17

upravo tako
apsolutno sam protiv jones i sličnih hired gunsa i ako je cijena puno lošiji rezultat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 16 mar 2025, 14:19

16 mar 2025, 14:14
DRHAUSE je napisao/la:
16 mar 2025, 13:12

Za nas trebaju igrati oni koji imaju veze sa Bosnom. Ili u njoj rođeni ili porijeklom iz iste. A ne da za nas igraju stranci koji nigdje drugdje nisu prispjeli pa bi se kod nas uvalili, da im mi budemo izlog.
U kakvom ce izglogu biti covjek koji 4. Godinu standardno igra najjacu ligu svijeta od onoga u kojem se trenutno nalazi i koji je btw najveci fudbalski nivo? :rol: :rol:

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 16 mar 2025, 14:28

Ne treba nam ovaj malorus. Neka igra za rodnu ukrajinu ili odakle mu je već neko od roditelja. Putuj ines.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 16 mar 2025, 14:40

Joj jednom u 100 godina neki stranac treba da zaigra a ovde komentari ko da smo neka ponosna nacija.

Pa pola reprezentacije Srbi i Hrvati koji su tu samo zato sto nemaju mjesta u svojim maticnim drzavama, vise ce se Vitaly borit nego da sutra dodje jedan Vukovic npr.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 mar 2025, 14:47

Ja sam za Janelta definitivno iz razloga jer je nama fudbal bitniji od drugih sportova i velika nam je zelja jos neki nastup na zavrsnici SP ili Eura.

Mnoge velike zemlje imaju bazu igraca koja nije njihova domicilna pa tako Francuskoj godinama igraju tamnoputi igraci koji imaju pravo igrati i za Africke reprezentacije ali im Francuska daje bolje uslove, pa Holandija gdje igraju Surinamci godinama, pa Svicarska gdje igraju Albanci i ostali. Razumijem oni su tu rodjeni ali opet su u ocima domacih stanovnika stranci i nemaju sva prava.

Sto je sada problem i Janelt nama kada i ovi nasi Bosanci su mnogi rodjeni van BiH i BiH im nije nikada nista dala.

A zadovoljan sam sto se sve rovi i siguran sam da se ovako radilo prije 20 godina da bi Ibrahimovic i slicni zaigrali za BiH. I da su se mnogi igraci propustili. Ako nista svakom se pristupi pa ako hoce ako nece.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 16 mar 2025, 15:03

tuzlak1987 je napisao/la:
16 mar 2025, 14:47
Ja sam za Janelta definitivno iz razloga jer je nama fudbal bitniji od drugih sportova i velika nam je zelja jos neki nastup na zavrsnici SP ili Eura.

Mnoge velike zemlje imaju bazu igraca koja nije njihova domicilna pa tako Francuskoj godinama igraju tamnoputi igraci koji imaju pravo igrati i za Africke reprezentacije ali im Francuska daje bolje uslove, pa Holandija gdje igraju Surinamci godinama, pa Svicarska gdje igraju Albanci i ostali. Razumijem oni su tu rodjeni ali opet su u ocima domacih stanovnika stranci i nemaju sva prava.

Sto je sada problem i Janelt nama kada i ovi nasi Bosanci su mnogi rodjeni van BiH i BiH im nije nikada nista dala.

A zadovoljan sam sto se sve rovi i siguran sam da se ovako radilo prije 20 godina da bi Ibrahimovic i slicni zaigrali za BiH. I da su se mnogi igraci propustili. Ako nista svakom se pristupi pa ako hoce ako nece.

Ne igra se za državu jer ti je nešto dala.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.