@Monolog
odma na pocetku da ti kazem...
Welbeck je trenutno najbolji napadac Manchester Uniteda...mali je klasa, odlican je, brz, jak, tehnicki potkovan, odlicno se krece, mozda ima nekih manjih poteskoca sa zavrsnicom, al u tom pogledu je definitivno bolji od Rooneya...mali ima potencijala to je cinjenica i ja mu predvidjam svijetlu buducnost...
a sto se Engleske tice, ako njihovi glavni igraci ponovo budu Ferdinand, Lampard, Gerrard, A. Cole onda su ga jaebali i daj Boze da prodju i grupnu fazu, ta generacija je imala vise sansi, a nikad nista nisu uradili, bez naglog zaokreta i promjene generacija i uloga u timu oni ne mogu nista napraviti...
Gerrad vec dugo nije na svom nivou i vjerovatno nikad vise nece i biti, njegovo je proslo i sansu treba dati mladjim igracima, prije svega Wilsheru i Claverlyu...obojica su sjajni, imaju fine tehnike, imaju taj vic koji je Englezima uvijek falio i mislim da bi se sjajno nadopunjavali...Jones ili Rodwel moraju igrati na poziciji zadnjeg veznog, mada iako Parker bude igro to nece biti toliko pogubno po Engleze, jer je i on stvarno dobar igrac, mada Jones igra strasno u sredini, ta pozicija mu najbolje lezi, i vjerovatno ce ga Fergi tu i ostaviti...sto se krila tice, tu je stanje katastrofa...ustvari stanje pogorsava cinjenica da su prvi favoriti za tu poziciju Young i Downing...ova dva da nisu Englezi igrali bi u Betisu i Calgariu, i to bili bi backup...al npr. ako se krila budu trazila izmedju Lennona, Jonsona i Walcota, pa tu se naravno moze dodati i Welbeck koji je najbolje partije u Sunderlanu pruzo na krilnoj poziciji, to vec moze biti dobro, al ako budu ona dva kloca igrala onda nemaju sta traziti...napad naravno, Sturridge i Rooney kad se vrati...
a ako odbranu gledamo, ima tu finih igraca, po meni Baians mora igrati na beku prije Cola, sto se stopera tice, Terry igra jako dobro i ne mislim da ga treba vaditi, vec mu samo treba naci dobrog partnera, a to su Smalling ili Jagielka ili Caihill, a ako se mene pita Smalling mora preuzeti tu ulogu, igra na najvisem nivou, odavno nije odigro losu utakmicu, uvijek kad igra je jedan od najboljih, ne vidim razlog da ne igra, ja njemu dajem najvise sanse...
a desno sam za Walkera ili Jonesa, ako Rodwell bude igro na zadnjem veznom...
samo mladi igraci ovu Englesku mogu gurnuti naprijed, niko vise, stari su imali dosta sansi da to urade, uvijek bi zaebali stvar i digla bi se velika frka, a ako sad budu igrali potrosice novu sansu, jer ne vidim na koji nacin oni mogu napraviti nesto, jer par puta su pokusavali i kad su individualno bili bolji nego sad i opet nisu nista napravili, a dati sansu mladima, koji imaju kapacitet, pa i ako oni nista ne naprave nije toliko strano, skupice iskustvo za sljedeca takmicenja...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club