Pape, Ćiro ili neko treći?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?

Safet Sušić Pape
58
55%
Miroslav Ćiro Blažević
28
26%
Blaž Baka Slišković
10
9%
Fuad Muzurović Daidza
3
3%
Faruk Hadzibegić Hadzija
0
Nema glasova.
Dzemaludin Mušović
2
2%
Mišo Smailovic
1
1%
Meho Kodro
4
4%

Ukupno glasova: 106

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Pape, Ćiro ili neko treći?

Post Postao/la Goalgetter » 10 apr 2015, 16:51

@Emire ne kazem da smo mi bili promasaj nego je Susic, vec je vodjena ta rasprava oko taktike i pripreme utakmica, podcjenjivanje Nigerijaca, ubacivanje jos jednog dizelasa umjesto lijevog beka, itd. Njegovi potezi na SP i nisu toliko fatalni bili koliko tek oni u kvalifikacijama za EURO. Da je otisao nakon SP sve bi se to nekako kompenziralo ali ovako ostaje velika mrlja.

Najuspjesniji dosada jeste, i to mu niko ne moze osporiti. Odveo nas je prvi put na veliko takmicenje, na krilima nikad jace generacije, ali je i on radio dobar posao, nakon onog debakla u Rumuniji, promjenio je dosta stvari, i sve do odlaska na SP, radio je i ucio na greskama, kruna svega toga ona odlicna utakmica u Parizu, velika pobjeda protiv Grcke itd.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Claus
Kontakt:

Re: Pape, Ćiro ili neko treći?

Post Postao/la Claus » 10 apr 2015, 17:04

Kao prvo, mislim da je tema, kojoj je skriveni cilj veličati osobu koja je trenutno omražena među 90% navijača repke, apsolutno nepotrebna i da ne može doprinijeti kvalitetnim raspravama, prvenstveno zato što jedna strana ne prihvata argumente druge strane.

Jasno je da je Pape najuspješniji selektor iz prostog razloga što je jedini odveo reprezentaciju na veliko takmičenje, bašo kao što je jasno da je Miroslav Blažević najveće trenersko ime i najkvalitetniji stručnjak koji je bio na kormilu reprezentacije, jer je napravio velike stvari s prosječnim igračima koje je imao na raspolaganju i udario temelje nove Bosne i Hercegovine.

emir79
Kontakt:

Re: AW: Pape, Ćiro ili neko treći?

Post Postao/la emir79 » 10 apr 2015, 17:07

Goalgetter je napisao/la:@Emire ne kazem da smo mi bili promasaj nego je Susic, vec je vodjena ta rasprava oko taktike i pripreme utakmica, podcjenjivanje Nigerijaca, ubacivanje jos jednog dizelasa umjesto lijevog beka, itd. Njegovi potezi na SP i nisu toliko fatalni bili koliko tek oni u kvalifikacijama za EURO. Da je otisao nakon SP sve bi se to nekako kompenziralo ali ovako ostaje velika mrlja.

Najuspjesniji dosada jeste, i to mu niko ne moze osporiti. Odveo nas je prvi put na veliko takmicenje, na krilima nikad jace generacije, ali je i on radio dobar posao, nakon onog debakla u Rumuniji, promjenio je dosta stvari, i sve do odlaska na SP, radio je i ucio na greskama, kruna svega toga ona odlicna utakmica u Parizu, velika pobjeda protiv Grcke itd.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma zbog loseg starta u kvalifikacijama za EP je i dobio otkaz tu nema dileme, ali mi nisu jasni ovi sto mu osporavaju ono sto je uspio.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 apr 2015, 17:10

Claus je napisao/la:Kao prvo, mislim da je tema, kojoj je skriveni cilj veličati osobu koja je trenutno omražena među 90% navijača repke.
Problem je sto to bas ne uspijeva kad se pogleda rezultat glasanja. :kafa:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 apr 2015, 17:16

Principatus je napisao/la:
Claus je napisao/la:Kao prvo, mislim da je tema, kojoj je skriveni cilj veličati osobu koja je trenutno omražena među 90% navijača repke.
Pa dobro, anketa je prilično realna, samo je problem što većini s razlogom nije jasno šta je svrha cijele teme. Što neko napisa, idemo sada napraviti temu s pitanjem ko je najboljih strijelac u historiji reprezentacije, definitivno ne bi puno odudarala od ove po mnogim parametrima.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 apr 2015, 17:25

Dovoljan pokazatelj bosanske logike.

Safet 47%
Ciro 31%

Baraz je priblizno sto i ucesce na SP-u :mrgreen:

Ali @Claus je to lijepo objasnio, to ti dodje kao da trazis najboljeg strijelca svih vremena, a znas vec unaprijed odgovor. ;)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 10 apr 2015, 22:09

Kolike su zasluge Safeta, ili bilo koga drugog, za plasman na SP2014 tesko je odrediti, posebno sto nam se poklopilo nekoliko stvari. Nekima je sam plasman na prvenstvo (ili broj bodova, pobjeda i sl.) jedini relevantan faktor za ocjenu Safeta kao da je fudbal "egzaktna nauka".

Kvalifikacije su bile takve da se vecim dijelom istih tesko mogao donijeti sud o Safetu kao treneru: bilo je dosta lakih utakmica, nije bilo znacajnijih promjena formacije ili pristupa utakmicama i uglavnom smo igrali isto sa svakim, Safet nije puno ni pricao niti pratio protivnike, ... Jednostavno se nije moglo reci nesto kao "Safet je nadmudrio protivnickog trenera" i sl.

Ali tokom i nakon SP-a, Safet se potrudio da otkloni sve dileme o njegovom trenerskom znanju.
Kako da mislim da Safet ima velike zasluge za plasman na SP kad vidim da Kolasinca ostavi na klupi protiv Nigerije, nakon cega nas oni razbiju po lijevoj strani? Ili kada napravi jednu ili nijednu izmjenu u dvije utakmice zaredom u kojima smo bili losi. Ili kada ga iznenadi brzina Nigerijaca. Kako?
A onda se jos i sjetim kakvu je karijeru imao u klubovima.

@emir79
Mislis li ti da smo nesto izgubili Safetovim odlaskom?

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 10 apr 2015, 23:12

Pricnipatise, zar je nisam na tvojoj listi gnjavatori, kako me vidis :clap:
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 10 apr 2015, 23:24

Claus je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Pa dobro, anketa je prilično realna, samo je problem što većini s razlogom nije jasno šta je svrha cijele teme. Što neko napisa, idemo sada napraviti temu s pitanjem ko je najboljih strijelac u historiji reprezentacije, definitivno ne bi puno odudarala od ove po mnogim parametrima.
Iako razumijem sta zelis reci, sami rezultati ti ne daju za pravu. To za najboljeg strijelca sto se potencira vjerovatno bi bilo jednoglasno, odes na google i nadjes i to je to. Isto bi trebalo biti u ovome slucaju ALI VIDIS DA NIJE i ja sam znao da nece biti, a podatak da je samo jedan kandidat bez glasova dovljno govori. Po meni su rezultati ocekivani iako me, moram priznati prilicno iznenadio visok procenat Cire. Ja sam ocekivao to drugo mjesto jer realno tu i pripada, ali sam mislio da ce neke price iz proslosti imati odjeka, posebno kod onih koji vole Mesu. Znas ono navodno vrijedjanje u Bolonji, pa izjava da bi za svoga prijatelja vodio i tzv reprezentaciju republike srpske kao i neke druge stvari. Blaz Sliskovic je takodje imao prilicne uspjehe jer mislim da smo u jednim kvalifikacijama u zadnjoj utakmicu odlucivali o direktnom odlasku a u drugim o barazu. Iako cijenim ljude kao sto su Musovic, Muzurovic, Kodro, Smajlovic i Hadzibegic, mislim da nekih znacajnijih uspjeha nisu imali i da nismo bili ni blizu nekom plasmanu za vrijeme njihovog selektorovanja. Ako bih morao da odlucim izmedju njih to bi bio Kodro, zbog toga sto je imao svoje JA. U stvari kad bolje razmislim mozda je sve pocelo da ide nabolje Kodrinim buntom samo sto je on ispao zrtveni jarac ili horoz koji prerano pjeva, slinco kao u Andricevj prici o kmetu Simanu.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 11 apr 2015, 00:05

bvb je napisao/la:Kolike su zasluge Safeta, ili bilo koga drugog, za plasman na SP2014 tesko je odrediti, posebno sto nam se poklopilo nekoliko stvari. Nekima je sam plasman na prvenstvo (ili broj bodova, pobjeda i sl.) jedini relevantan faktor za ocjenu Safeta kao da je fudbal "egzaktna nauka".

Kvalifikacije su bile takve da se vecim dijelom istih tesko mogao donijeti sud o Safetu kao treneru: bilo je dosta lakih utakmica, nije bilo znacajnijih promjena formacije ili pristupa utakmicama i uglavnom smo igrali isto sa svakim, Safet nije puno ni pricao niti pratio protivnike, ... Jednostavno se nije moglo reci nesto kao "Safet je nadmudrio protivnickog trenera" i sl.

Ali tokom i nakon SP-a, Safet se potrudio da otkloni sve dileme o njegovom trenerskom znanju.
Kako da mislim da Safet ima velike zasluge za plasman na SP kad vidim da Kolasinca ostavi na klupi protiv Nigerije, nakon cega nas oni razbiju po lijevoj strani? Ili kada napravi jednu ili nijednu izmjenu u dvije utakmice zaredom u kojima smo bili losi. Ili kada ga iznenadi brzina Nigerijaca. Kako?
A onda se jos i sjetim kakvu je karijeru imao u klubovima.

@emir79
Mislis li ti da smo nesto izgubili Safetovim odlaskom?
Ne znam sta ti mislis o tim zaslugama, ali aku su mu najvece za lose rezultate u ovim kvalifikacijama logicno je da bi mu trebale biti i najvece za dobre rezultate u proslim. Vise od samog plasmana, mene je ovih zadnjih kvalifikacija odusevila sama atmosvera u BiH, imao sam osjecaj da NIKADA tako narod nije bio sretan. A stvarno smo igrali kao masina, jos uvijek vjerovatno kruzi ona akcija sa 20-k dodira koje se ne bi postideli Barcelona, Spanija, Brazil. Francuzi su npr po imenima trebali da nas razvale u Parizu, ali je bilo obrnuto sve dok UEFA i FIFA (citaj Platini), nisu vidjeli da je djavo odnio salu pa je sudio dosudio smijesan penal. Safet je vodio mislim oko 50 uakmica i rekao bih da smo podbacili u jedno 4-5 takmicarskih i dvije prijateljske sto i nije neki procenat. Naravno da nismo nista izgubli njegovim odlaskom, mozemo samo dobiti jer je u onakoj atmosveri bilo nemoguce nesto napraviti.

PS - mnogi kazu da je trebao odmah posle SP da ode pa bi bio upamcen uglavnom po dobrom, i ja sam takvog misljenja medjutim ima tu i druga strana medalje. Prilikom izbora Safeta za selektora znamo kakva je situacija bila, znamo da je Ciro opuho sve kase, da je ponuda za platu buduceg selektora bila 5000. Plasmanom na SP, kase su se napunile do vrha, i gledano sa ljudske strane, vjerovatno bi mnogi tesko odustali ako u buducem perioudu imaju povecanje od 1000%, a znaju da su prilicno doprinijeli akumulaciji sredstava (to ce vam Princi bolje objasniti na licnom primjeru). Uostalom iz toga budzeta danas Mesa putuje i dobija platu, nadam se da iza sebe nece ostaviti pustos kao Ciro.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 11 apr 2015, 04:01

Kakva je ovo tema...ovdje treba da budu samo trojica najvecih..Safet,Susic i Pape..pa neka raja izvoli.. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 apr 2015, 09:31

Vodi na listi najveca izdajica ubleha i profiter kojeg ista drzava vidjela nije dok nije dovio poziv za repku.Toliko o ljubavi naseg Saje za istu.U isti kos sa ratnim profiterima samo sto je ovaj to radio u mirna doba.Izmuzo drzavu do zadnje kapi krvi i htjeo je jos ali nije mogo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 apr 2015, 17:42

@Aljipasha je svoj glas pohranio za Mishu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 11 apr 2015, 18:19

Alipasino je napisao/la:Vodi na listi najveca izdajica ubleha i profiter kojeg ista drzava vidjela nije dok nije dovio poziv za repku.Toliko o ljubavi naseg Saje za istu.U isti kos sa ratnim profiterima samo sto je ovaj to radio u mirna doba.Izmuzo drzavu do zadnje kapi krvi i htjeo je jos ali nije mogo.
Naprotiv, on je drzavi donio ono sto neki drugi nece za 10 zivota. Pomogao da se ime Bosne i Hercegovine nadje medju najvecim svjetskim drzavama na jedno svjetskom prvenstvu, da se narod BiH (bar oni koji je smatraju svojom drzavom) osjecaju ponosno, da po prvi put ocekuju jedno veliko takmicenja a da ce na njemu biti i njihova drzava. Ako si mislio materijalno tu ti je jos veci fijasko posto nikada u istoriji BiH nijedna sportska ekipa nije zaradila kao fudbalska reprezentacija plasmanom na Svjetsko Prvenstvo. Kako vec rekoh te pare jos uvijek odrzavaju citavu fudbalsku organizaciju u nekakvoj finansijskoj stabilnost, mladje kategorije imaju osnovne stvari potrebne za trening i takmicenja, a i fudbalski savez je mogao malo odresiti kesu prilikom pregovora za novog selektora.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 11 apr 2015, 23:10

Feridagic je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Vodi na listi najveca izdajica ubleha i profiter kojeg ista drzava vidjela nije dok nije dovio poziv za repku.Toliko o ljubavi naseg Saje za istu.U isti kos sa ratnim profiterima samo sto je ovaj to radio u mirna doba.Izmuzo drzavu do zadnje kapi krvi i htjeo je jos ali nije mogo.
Naprotiv, on je drzavi donio ono sto neki drugi nece za 10 zivota. Pomogao da se ime Bosne i Hercegovine nadje medju najvecim svjetskim drzavama na jedno svjetskom prvenstvu, da se narod BiH (bar oni koji je smatraju svojom drzavom) osjecaju ponosno, da po prvi put ocekuju jedno veliko takmicenja a da ce na njemu biti i njihova drzava. Ako si mislio materijalno tu ti je jos veci fijasko posto nikada u istoriji BiH nijedna sportska ekipa nije zaradila kao fudbalska reprezentacija plasmanom na Svjetsko Prvenstvo. Kako vec rekoh te pare jos uvijek odrzavaju citavu fudbalsku organizaciju u nekakvoj finansijskoj stabilnost, mladje kategorije imaju osnovne stvari potrebne za trening i takmicenja, a i fudbalski savez je mogao malo odresiti kesu prilikom pregovora za novog selektora.
Odrešiš li ti kad kesu? Opet si se odao, moraš malo više paziti. ;)
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 apr 2015, 23:25

emir79 je napisao/la:Dovoljan pokazatelj bosanske logike.

Safet 47%
Ciro 31%

Baraz je priblizno sto i ucesce na SP-u :mrgreen:

Ali @Claus je to lijepo objasnio, to ti dodje kao da trazis najboljeg strijelca svih vremena, a znas vec unaprijed odgovor. ;)
Pa i da se trazi najbolji strijelac vjerujem da bi dosta ljudi glasalo za Bolica ili Barbareza. Takvima ne pomazu nikakve cinjenice, broj golova, odlazak na SP...... glasaju za onoga ko im je najdrazi. :facepalm:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2015, 00:01

Pivopija je napisao/la:
Feridagic je napisao/la:
Odrešiš li ti kad kesu? Opet si se odao, moraš malo više paziti. ;)
A ne ko Aljipasa i ajah, pardon ti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 apr 2015, 00:14

Ok, donio je SP, hajmo se sloziti oko toga. Ali, hajmo se sloziti i da je sve vezano za nasu repku na SPu bilo krajnje neprofesionalno od njeg. Od taktike, do poziva, do afere Zukanovic, treninga(tj. Preskakanja) te zbog nedostatka kondicionog trenera. Mada se mora reci da je bio vrlo blizu i da uprsce i plasman, ali na srecu nije uspio. Dakle, plus za SP, minus za sve nA SPu i poslije toga.
Celik!3,2,2.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 apr 2015, 00:32

1.Pape
2.Muzurovic
3.Sliskovic
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 12 apr 2015, 03:16

Sabinho je napisao/la:1.Pape
2.Muzurovic
3.Sliskovic
Ne znam da li su kod tebe stvarno samo fudbalski razlozi odlucili ali mi je malo cudno da Ciru ne stavaljas cak ni u prvih tri. Po meni pripada tu, iako sam ga konacno prekrizio kao covjeka kada je izjavio da bi za "svoga velikoga prijatelja Dodika vodio tzv reprezentaciju rs." Mislim, odnosno znam da je to presudilo da mu Azmir Husic koji je kao djecak prezivio golgotu Srebrenice, da nogu iako je Slobudu uveo u prvu ligu. Postoje stvari u koje se ne smije dirati i tu pardona nema. Ono sve prije smo nekako uzimali hajde, mozda jes, mozda nije, mozda je to dio taktike Cirine bio kada je po Mesi Bazdarevicu kao selektor Hrvatske psovao mater Bosansku nasim reprezentativcima i rekao da ce se im napiti krvi.
ALI ponavljam, gledano iz samo fudbalske perspektive i to u vrijeme selektorovanja, mjesto mu je u prvih 3 (po mome misljenju). Donio je jednu pobjednicku atmosveru, izjave u stilu ".ebacemo im mater", zatim neke stvari koje niko nija ocekivato od starca njegovih godina. sve je to doprinijelo da se na neki nacin opsto stanje promjeni. Njegov udarni sastav je bio: Hasagic na golu, u zadnjoj linigi Jahic, Nadarevic, Spahic, po bokovima Salihovic i Ibricic u sredini Rahimic, Muratovic, Misimovic i naprijed Dzeko i Muslimovic (Ibisevic). Mislim da tu i nema nekih extra zvijezda pa je baraz bio prilican uspjeh. Greska mu je bila situacija sa Misimovicem zbog koje je morao da leti, a takodje sto nije uspio da nagovori Sasu Papca da se vratu u reprezentaciju jer bi nam legao kao budali samar.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.