Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Rosicky
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Rosicky » 22 nov 2013, 08:19

iVar je napisao/la:
Henderson je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Egzorcizam, nije niko spominjao :?

Vjerujete li vi u to ili ste ipak na strani medicine (psihijatrije/pshihologije) i njenih objašnjenja o istome :)
Šta te zanima?
zanima mene sve, ti to poznaješ s islamske strane, ja sam gledao na yt, nevjerovatno fakat, al' vjeruj da se ništa ne razlikuje od katoličkog egzorcizma, bio sam jednom crkvi na malti, msm da je crkva presvetog srca Isusova, i bio je jedan fra. Pavić, egzorcist. Majke mi, počne na nekom jeziku nešto "truniti" (strah te ufati :roll: ) počne spuštat ruku na glavu, samo vidiš kako se ljudi drmaju i padaju :roll:

Fra.Pavić je iz mjesta tj.sela udaljenog 5 minuta od mojeg grada..Vjerujte da ima i previše ljudi koji su na njegovim misama upadali u razne trasneve,doživljavali paralize,nesvijest i neka buncanja...također ima i masa ljudi koja je izlječena upravo nakon što dođu sebi poslije gore navednog.Dal' je to placebo ili stvarno neka viša sila nebih znao.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 08:23

istjerivanje demona je usko vezano za religiju tako da, molim vas, preskocite to

sto se tice ovih sirena, nisu sirene, sirene su lijepe a ovo je ruzno :mrgreen: salu na stranu ne vjerujem da je ovo istina, pogotovo jer se tek tako prikazalo i da stvar bude zanimljivija sirenu fakticki istu kao najobicnijeg malog zelenog vanzemaljca, meni to nekako ne drzi vodu :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 nov 2013, 08:30

Kako su "komunicirali" sa vanzemaljcima? :mrgreen:

Na kojem jeziku? Engleskom? Ili kojekakvim signalima? Kako su ih vanzemaljci otjerali? Uperivši puške u njihA? :mrgreen: Ili su im rukama (htjedoh staviti prstima, al' možda ih nemaju :mrgreen: ) pokazali na Zemlju i ljutitim pogledom natjerali na odlazak sa Mjeseca?

Inače, kad se govori o vanzemaljcima, previše je tu priča (posebno onih neprovjerenih). Kao mali sam čitao da je u Africi (u nekoj zabiti, ubijte me al' ne znam gdje) preko noći nestalo jedno selo i da se sumnja kako su ih oteli vanzemaljci kako bi vršili kojekakve pokuse. :mrgreen: Da se razumijemo, ne niječem postojanje drugih oblika života u svemiru (štaviše, ubijeđen sam da u tom prostranstvu obitava još neko), al' ovakvih priča mi je preko glave. :mrgreen:

Jah, David Icke je budaletina nad budaletinama. :lol:

Edit: Voynich Manuscript
http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_manuscript
http://fikcija.net/voynich-manuskript/
http://frenzyspark.com/2012/02/26/codex ... ige-sveta/

Što se mene tiče, davno sam se bavio "istraživanjem" Đavoljeg broja. Morat ću se baciti u garažnu potragu za tim knjigama, što jest jest.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 nov 2013, 08:47

Dex je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Egzorcizam, nije niko spominjao :?

Vjerujete li vi u to ili ste ipak na strani medicine (psihijatrije/pshihologije) i njenih objašnjenja o istome :)
Psihologije, sve je to u glavi, jer postoji trenuci kada naša mozak nije svjestan i proizvodi sulude halucinacije, kao što su vrisci, demoni, i ostale pi.ch.ke materne, a da tih trenutaka dolazi prilikom nekih traumi, nesanice itd.
jesi li siguran?
hajde da pokusam nesto zapakovati kao misteriju bez da spomenem vjeru. :mrgreen:
dakle, pisem o bicima iz paralelnog univerzuma koje mi nazivamo dzinima.
onaj ko ne vjeruje u dzine, eno u ljudi koji rade sa dzinima, pa neka ode i uvjeri se.
kako je moguce da ti cova kojeg nikad u zivotu nisi vidio isprica sve o tebi k´o da ste citav zivot bili vezani pupcanom vrpcom. ono, bez problema ti opise kucu (enterijer), bas kao da je njegova.
ako je i to malo, a recimo imas famelije u americi ili novom zelandu, cova ce ti ispricati sta u tom trenutku rade (ne, ne moras mu dati br. telefona da nazove i raspita se :mrgreen: ).
cova je garantovao da iz bosne, bez da se makne sa kreveta, moze izlijeciti covjeka kojeg je u americi ujela zmija.
sad, kako ce to uraditi ako nema nekog dovoljno brzog i dovoljno jakog, nekog ko za par sekundi obleti zemaljsku kuglu.
ponavljam, neka se javi onaj ko ne vjeruje, pa da ga uputim kod ljudi koji to rade.

da ne idem daleko, samo cu se osvrnuti na jedan slucaj iz moje porodice.
naime, nakon sto je ta osoba ´tesko obolila´, nije preostalo nista osim da se smjesti na psihijatriju.
sjecam se da je sef psihijatrije bio dr. brigic. kad je vrag odnio salu, kad je ni ´konjske tablete´( :mrgreen: ) nisu mogle smiriti, taj doktor je rekao, citiram: ´mi joj ne mozemo pomoci, nego je vodi nekim babama...´
da, ovo je iz usta sefa psihijatrije, jok nekog pijacara.
i onda je poceo show. :mrgreen:
kada se bice iz paralelnog univerzuma naseli u covjeka, vecinom se naseli po zadatku.
no, da se vrnem na show.
izvrtanje i uvijanje poput onoga kakvo smo vidjeli u filmu egzorcist, povracanje krvi (ni dan danas mi nije jasno kako je moguce da insan jednom povrati i krvlju napuni kanticu od par litara. odakle?), vise glasova istovremeno, i sl.
meni je najcudnije bilo kad ta osoba koja u svom zivotu maltene nije makla sa tuzlanskog kantona odjednom pocne da prica arapski i to bez akcenta. :mrgreen:

kad sve to vidis i cujes, onda ti bude jasno ko su bica koja su se, s vremena na vrijeme, ukazivala svijetu i kojima je taj narod prinosio zrtve - bica koje i dan danas dosta naroda smatra bogovima.
ok, neki za njih kazu da su vanzemaljci. :mrgreen:
ps.
monolog, ti si ateista i kao takav najpogodniji da to isproba.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 22 nov 2013, 09:38

secer je napisao/la: onaj ko ne vjeruje u dzine, eno u ljudi koji rade sa dzinima, pa neka ode i uvjeri se.
kako je moguce da ti cova kojeg nikad u zivotu nisi vidio isprica sve o tebi k´o da ste citav zivot bili vezani pupcanom vrpcom. ono, bez problema ti opise kucu (enterijer), bas kao da je njegova.
ako je i to malo, a recimo imas famelije u americi ili novom zelandu, cova ce ti ispricati sta u tom trenutku rade (ne, ne moras mu dati br. telefona da nazove i raspita se :mrgreen: ).
Samo da potvrdim ovo, neka bude +1. :mrgreen:
Kad sam se uvjerio u ovo što je šećko napisao - syeb'o sam se samo tako, blago rečeno. Nevjerovatno...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 09:39

okanite se tih gluposti molim vas

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 nov 2013, 09:39

seceru, da mi se nije deslio rodjaku, mozda bih i danas malim dijelom sebe sumnjao u postojanje. Nisam bio tu da ga gledam dok ga "lijece", no buraz je bio, a poslije "tretmana" ga je snimao kamerom i ono sto sam ja vidio mi ne dopusta ni da 1% sumnjam u postojanje, jer glasovi koje je moj rodjak ispustao i nekontrolisane radnje definitivno nisu plod njegove maste, zajebancije, ili cega vec... Mnogih stvari koje je kasnije radio u tom "bunilu" uopste kasnije nije mogao da se sjeti. Svako ima pravo naravno na svoje misljenje i da to racionalizira na ovaj ili onaj nacin, no ja definitivno vjerujem u postojanje.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 22 nov 2013, 09:43, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 22 nov 2013, 09:40

mandraX je napisao/la:
secer je napisao/la: onaj ko ne vjeruje u dzine, eno u ljudi koji rade sa dzinima, pa neka ode i uvjeri se.
Samo da potvrdim ovo, neka bude +1. :mrgreen:
Kad sam se uvjerio u ovo što je šećko napisao - syeb'o sam se samo tako, blago rečeno. Nevjerovatno...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 22 nov 2013, 09:40

Vidim da je admin dao upozorenje da se nesmije pisati o egzotericizmu pa neću ni pisati o tome. Ali vrijedi spomenuti da su upravo zbog potrage o egzotericizmu nastali tamplari i jevrejsko podučenje kabala. Zapravo, tamplari su učestovali u Križarskim ratovima u potrazi za blagom, našli su jedan kovčeg u kojem su se nadali da se nalazi blago. Međutim, otkopali su Solomonov/Sulejmanov a.s. kovčeg sa tajnim znanjem o upravljanju džinima, životinjama, rastavljanju brakova, sihirima...
Obje ove nauke bile su duboko zakopane pod zidine Solomonovog hrama i zato će se sve do kraja čovječanstva voditi velika bitka za Jerusalem.
Eh tu se dalje vezuje nauka. Postoje dvojica papa, Bijeli papa i Crni papa. Bijeli papa nalazi se u Vatikanu, dok je Crni papa glavni među Tamplarima ili danas poznatijim Masonima. Dalje vam ne mogu pisati.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2013, 09:46

_dreamer_ je napisao/la:seceru, da mi se nije deslio rodjaku, mozda bih i danas malim dijelom sebe sumnjao u postojanje. Nisam bio tu da ga gledam dok ga "lijece", no buraz je bio, a poslije "tretmana" ga je snimao kamerom i ono sto sam ja vidio mi ne dopusta ni da 1% sumnjam u postojanje, jer glasovi koje je moj rodjak ispustao i nekontrolisane radnje definitivno nisu plod njegove maste, zajebancije, ili cega vec...
Isti slucaj imao i 100% vjerujem u te stvari. Naravno da ima po netu fake zajebancija, ali kada prisustvujes necemu takvom, sjebes se totalno i nema sanse da i dalje mislis da je to glupost. Ja sam mislio da je glupost, da je lazirano i iscenirano, ali kada sam to vidio, moje misljenje se promijenilo.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 nov 2013, 10:50

Papastathopoulos je napisao/la:
Jestel' vidjeli facu ovog "stvorenja" sto stavi ovu peraju na ovu podmornicu il sta je vec pa onda otpliva ? Jezivo do bola..ako nije fake
slika

Fkt je jezivo. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 nov 2013, 11:58

adriano_leite je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:seceru, da mi se nije deslio rodjaku, mozda bih i danas malim dijelom sebe sumnjao u postojanje. Nisam bio tu da ga gledam dok ga "lijece", no buraz je bio, a poslije "tretmana" ga je snimao kamerom i ono sto sam ja vidio mi ne dopusta ni da 1% sumnjam u postojanje, jer glasovi koje je moj rodjak ispustao i nekontrolisane radnje definitivno nisu plod njegove maste, zajebancije, ili cega vec...
Isti slucaj imao i 100% vjerujem u te stvari. Naravno da ima po netu fake zajebancija, ali kada prisustvujes necemu takvom, sjebes se totalno i nema sanse da i dalje mislis da je to glupost. Ja sam mislio da je glupost, da je lazirano i iscenirano, ali kada sam to vidio, moje misljenje se promijenilo.
Prisustvovao sam ja i stvarno nije zaebancija. Nisam vjerovao u to sve, dok nisam dozivio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2013, 12:01

Obzirom da je vas nekoliko imalo iskustva sa tim, nisam znao da je to tako česta pojava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 nov 2013, 12:08

ja se ne mogu oteti dojmu da je to pojava u kojoj se vise paznje pridaje kod ljudi slabijeg obrazovanja kao i slabijeg stanja po pitanju novca, svako pravilo ima i izuzetak naravno i tim prije napisanim ne mislim nikoga uvrijediti, kao sto sam napisao to mi je samo neko zapazanje jer kod takvih osoba daleko je vise zastupljeno vjerovanje nekom vjerskom poglavaru, da se tako izrazim, nego doktoru i medicini, ovde ne mislim samo na istjerivanje demona nego i kojekakva lijecenja od strane istih, ucenja za ovo i za ono ali ne bi previse pisao o tome jer kao sto se vidi iz prilozenog nevjerovatno usko je vezano za religiju sto je previse licno i ne treba nikoga zanimati kao sto se niko ne treba petljati u licne stvari nekoga pojedinca

mislim da bi bilo najpametnije da takve stvari zaobidjemo u sirokom luku na ovoj temi jer ne moze se kvalitetna diskusija o tome odvijati bez uplitanja religije a religija kao sto smo vidili na svim prethodnim stranicama jednostavno ne treba biti prisutna na ovoj temi na kraju krajeva, ima se i bez ne strasno puno materijala o kojima mozemo pisati i raspravljati do mile volje :)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 nov 2013, 12:49

Virtu4l je napisao/la:Obzirom da je vas nekoliko imalo iskustva sa tim, nisam znao da je to tako česta pojava.
naravno da si znao i znas, samo je potrebno da ti loma otvorim oci.
svi ovi silni ´proroci i prorocice´ koji toboze imaju mogucnosti da gledaju u buducnost i koji toboze pomazu ljudima, kao i ostali koji se bave ´lijecenjem´, svi suradjuju sa tim bicima iz druge dimenzije.
zar nije zanimljivo da toga ima na cijelom svijetu :) dakle, nebitno otisao ti u ameriku, kinu, njemacku ili bosnu, svugdje ces naci ljude koji se time bave.
sad, i medju njima ima sarlatana koji lafinom i nekim bezazlenim trikovima pokusavaju do sitnog cara.
ali, itekako ima onih pred cijim ´uredima´ cuce grupe ljudi cekajuci svoj red za seansu.
nakon seanse su ushiceni i uveliko prepricavaju ono sto dozive.
otprilike je to u fazonu ´covjek/zena mi je ispricao sve o meni, pomogao mi...´
dalje, cak su snimljeni filmovi o seansama na kojima se prizivaju ´duhovi´ koji se odazovu i pricaju sa prisutnima, obicno kroz osobu koja ih pozove, govoreci o proslosti i buducnosti.

drugom prilikom o samim bicima s kojima moze kontaktirati svako ziv, za koja jedni vjeruju da se radi o elijenima, drugi o duhovima, dok su neki drugi ubijedjeni da su to neki bogovi.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 13:02

Zar neko i sumnja u postajanje džina :?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 nov 2013, 13:09

recimo ja.

vjerujem samo u postojanje sportskih tema na sportskom forumu.

napomenuću da će na bilo kakve prijave o vrijeđanjima nečijih vjerskih ubjeđenja ili širenju religijske propagande, ova tema biti zaključana.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 22 nov 2013, 13:26

e fakat, mijenjajte temu, niste vi kompetentni da pišete o duhovnim bićima. a i zabranjeno je, iz vjerskog ugla..

dajte malo o americi, s. koreji, listu koke i sl. to su misterije...
F.K.SARAJEVO

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 13:31

šta ćemo sa vampirima i vukodlacima? inače bila je stara legenda, vjerovanje susjednih plemena da se (ovo ne znam tačno) ili srbi ili sloveni svi pretvaraju u vukove za punog mjeseca? inače riječ vampir je mislim jedina naša riječ( sa ovog govornog područja) koja se ukorijenila u sve svjetske jezike... slovenska mitologija je fascinantna, počev od bogova, magijskih bića, mjesta.... koliko znate o tome? mogao bih ponešto okačiti ovdje
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 nov 2013, 13:33

Dzini su duhovna bica, koja su na intelektualnom nivou inferiorna ljudima, tako da ih neki pojedinci "koriste" u lose namjere. Medju dzinima postoje vjernici i nevjernici, a ovi drugi se mjesaju u ljudski svijet, jer to je njima zabranjeno (grijeh). Posjeduju vecu fizicku moc, zato kad opsjednu covjeka treba vise ljudi da bi ga savladalo tokom "egzorcizma".

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.