Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

Ajax
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 17:48

Claus je napisao/la:Hazard će svakako silovati Mujdžu kao u Zenici, sa ili bez Višće.

Stvarno imamo veliki problem s neigranjem naših prvotimaca u svojim klubovima. Pa skoro pola tima nam nije standardno. :crazy: Najviše mi je krivo zbog Bešića, jer je njegov značaj na terenu nemjerljiv, pogotovo kada je maksimalno nabrijan i kada nam je u odbrani haotična situacija. Dobre vijesti su da će Džeko u Romi biti starter skupa s Pjanićem, zato se nadam da će njihova veza konačno proraditi i da će Edin što prije ući u golgetersku formu, jer drugog napadača nemamo.
Ne radi se toliko o Hazardu sto je naravno istina jer njega je skoro nemoguce zaustaviti. Nego o Witselu. Ako Visca bude samo trcao u napad i ostavljao defenzivu Mujdzi ( sto mislim da je realno bar tako je igrao protiv Argentine ) onda Mujdza nece imati nikakve sanse jer ce se ukljucivati i Witsel. Znaci Visca bi trebao da se potuce sa Witselom u odbrani i odigra klasicno krilo ( ne krilnog napadaca ) jer ce ljudi inace imati igraca vise. U sta jako sumnjam jer covjek je jako tanak u defanzivi. Steta sto Hajrovic ne igra za Werder pa sada nije u realnim kombinacijama. Nije ni on nesto posebno dobar u defanzivi samo je ipak bolji i fizicki snazniji i lakse bi se hrvao sa njima.

Sto se tice Besica mislim da tu nebi trebalo da bude problema i da ce odigrati kvalitetno i jako borbeno. Jedno bi mogao biti problem da brzo zaradi zuti karton.
FaraonTM je napisao/la:Ma vjerujem da starta Kolašinac, nije valjda lud da u ovakvoj tekmi troši Lulića na beku a Kvesića ne vjerujem da će stavljati u ovako bitnoj utakmici, ipak momak nema ni minute reprezentativnog iskustva.
Ne brini se Kolasinac starta 200%.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 17:55

DragonGirl je napisao/la:Mislim da Vrančić neće započeti utakmicu u Belgiji, već da će to biti Medunjanin. Koliko god bio, forme radi, u ovom trenutku bolje rješenje, njemu bi to bio debitantski nastup. Odgovornost, trema, značaj, sve to dobrog igrača može pretvoriti u onog koji ne može da se sastavi sa loptom, a u utakmici ovakvog tipa to je veliki rizik i zbog toga je realno očekivati da se on isppoba protiv Andore, eventualno da protiv Belgije uđe kao zamjena.
Jedan od nacina da pobjedis boljeg protivnika je da ga iznenadis. A posto je Belgija favorit cak i da lose odigra to nebi bio smak svijeta. Znaci mogao bi da odigra skoro bez pritiska a posto oni ne znaju kako da ga zaustave ( koje su mu dobra i slabe strane ) mogao bi da ih iznenadi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 avg 2015, 18:04

Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:---------------- Begovic -------------------
Mujdza -- Sunjic -- Spahic -- Kolasinac
------- Besic --------- Pjanic ------------
-------------- Vrancic --------------------
Visca -------------------------------- Lulic
--------------- Dzeko ----------------------
Dobro je ovo mene jedino brine Visca protiv Witsela pa i Hazarda defanzivno. Koliko god ti njega visoko nacrtao on ce na ovoj utakmici morati igrati klasicno krilo i oduzimati lopte Witselu. Jer Mujdza sam sigurno nece moci da zaustavi Hazarda i Witsela ni u snu. Visca ne moze odigrati krilo kao naprimjer Lulic sto moze a i njima je lijeva strana malo jaca nego desna. Tu vidim problem. Drugi problem vidim kada Hazard pobjegne Besicu i/ili Mujdzi i krene jedan na jedan protiv Spahe ili Sunjica to bi lako mogao da bude gol. Treci problem bi mogao da bude brzi zuti karton Besica koji ce biti pod velikim pritiskom. Medunjanin - Vrancic to neka Mesa odluci na treninzima. U svakom slucaju Vrancic je jedina stvar sa kojom bi Mesa mogao da iznenadi Belgijance i da ih malo prodrma jer pitanje je koliko su pripremili na njega ( mislim da nisu nikako ). A Mario zna itekako i zabiti gol kao i asistirati. :thumbup: :thumbup:
Mogli bi i pojaciti odbranu.
----------Begovic-------------
--Vranjes--Sunjic-Spaha----
Mujdza-Besic-Pjanic--Seo
----Visca-----------Lulic----
-----------Dzeko----------
Hazardu nebi bilo lako protiv Mujdze i Vranjesa. A vamo Lulic moze lutati po sredini dok Seo ponekad uleti po koji centarsut.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 18:07

soko je napisao/la:Mogli bi i pojaciti odbranu.
----------Begovic-------------
--Vranjes--Sunjic-Spaha----
Mujdza-Besic-Pjanic--Seo
----Visca-----------Lulic----
-----------Dzeko----------
Hazardu nebi bilo lako protiv Mujdze i Vranjesa. A vamo Lulic moze lutati po sredini dok Seo ponekad uleti po koji centarsut.
Slazem se. To meni izgleda puno bolje nego ocekivani 4-5-1 a Belgijanci bi bili totalno nepripremljeni na to. Jer nikada se nije igralo na taj nacin. A i stvarno bi se tesko ovdje naigrali pored toliko bedema. I jos ovo najvise odgovara profilima ovih igraca jer igraju na svojim najjacim pozicijama. Nazalost Mesa nema pravo na losu partiju ( ne svojom krivicom ) i mislim da nece reagovati instinktivno i izvesti nesto ovako nego ce igrati ziheraski 4-5-1. Posebno jer bi ga neki novinari mogli uzeti na zub zbog formacije.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 avg 2015, 18:12

@Ajax, ne vidim razlog da se Witsela smatra tolikom prijetnjom. Imaš barem 4-5 igrača Belgije na koje moramo obratiti pažnju prije njega.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 18:16

Claus je napisao/la:@Ajax, ne vidim razlog da se Witsela smatra tolikom prijetnjom. Imaš barem 4-5 igrača Belgije na koje moramo obratiti pažnju prije njega.
Nije Witsel tolika opasnost ( mada je svakako odlican igrac ) koliko je Visca jako los defanzivno. Nesto slicno kao Avdija. Ako se igra klasicni 4-5-1 i on bude na krilu. Proslu utakmicu je on igrao krilnog napadaca sto je mogao jer se je radilo o losijem protivniku. Ovdje to nece prolaziti iz vise razloga. A ako bi izveli nesto ovako kao sto je napisao @soko onda bi Visca bio odlican ( jer je to njegova prava pozicija ) a po desnoj strani bi imao bedem Vranjes i Mujdza a na lijevoj Spaha i Kolasinac. To bi bilo onda nesto sasvim drugo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 avg 2015, 18:30

Ajax je napisao/la:
Claus je napisao/la:@Ajax, ne vidim razlog da se Witsela smatra tolikom prijetnjom. Imaš barem 4-5 igrača Belgije na koje moramo obratiti pažnju prije njega.
Nije Witsel tolika opasnost ( mada je svakako odlican igrac ) koliko je Visca jako los defanzivno. Nesto slicno kao Avdija. Ako se igra klasicni 4-5-1 i on bude na krilu. Proslu utakmicu je on igrao krilnog napadaca sto je mogao jer se je radilo o losijem protivniku. Ovdje to nece prolaziti iz vise razloga. A ako bi izveli nesto ovako kao sto je napisao @soko onda bi Visca bio odlican ( jer je to njegova prava pozicija ) a po desnoj strani bi imao bedem Vranjes i Mujdza a na lijevoj Spaha i Kolasinac. To bi bilo onda nesto sasvim drugo.
Ne razumijem zašto konstantno porediš Witsela s Višćom. Witsel je centralni veznjak, nije lijevo krilo pa da napada po Višćinoj strani. Na toj strani će biti prvenstveno Hazard, kome će se povremeno priključivati jedan od bekova, tako da na njih treba obratiti pažnju. Witsel će ukrstiti koplja s Bešićem (ako bude igrao u paru s Miralemom, bez neke posebne uloge (flaster) koju bi mu Meša dodijelio) i Pjanićem, eventualno Vrančićem.

Razumijem primjedbu vezanu za Višćine defanzivne nedostatke, to stoji, ali to nema veze s Witselom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2015, 18:45

To je utakmica u kojoj Višća može biti pokojnik ili pukovnik, ali bukvalno tako. Kontra napadi treba da idu preko njega, u tome je naš najbolji igrač i najveća potencijalna opasnost po Belgijance, a sa druge strane neko treba da krpi rupu koju će on da ostavlja nazad.

To je težak zadatak za Mešu, jer ako dopustimo da nas Belgija nabije u 16, teško ćemo se braniti u kontinuitetu. Opet će sav teret pasti na Bešića i onoga ko sa njim bude u paru, a bekovi moraju biti perfektni, jer Eden je paklen igrač, a koliko se sjećam u prvoj utakmici je igrao na oba krila. Ovo mora biti šahovska partija sa naše strane, jer znamo šta nas čeka i znamo kako će ovi da jurcaju prema našem golu.

Kao i u svakoj utakmici ovog tipa bitno je sačuvati mrežu na početku, kasnije je sve lakše i prilike će doći. Lulić, Višća, Pjanić i Džeko mogu zabiti apsolutno svakome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 avg 2015, 18:51

Mogu misliti to kad se raja nadje na terenu, Curtois/Begovic/Hazard, Kompany, Besic/Mirallas/Lukaku, Pjanic/Nainggolan/Dzeko... :rol:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 avg 2015, 18:55

@Ajax, brate.... pa nije PlayStation, yebiga. :urnebes:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 25 avg 2015, 19:02

Goalgetter je napisao/la:Mogu misliti to kad se raja nadje na terenu, Curtois/Begovic, Kompany, Besic/Mirallas/Lukaku, Pjanic/Nainggolan/Dzeko... :rol:
Mourinho: Ko sačuva mrežu od vas dvojice, staje na moj gol u sljedećoj utakmici. Mogli bi onda Šunjić, Spahić, Vranješ završiti ko Cahill, sa šakom u nosu... :lol:
Ali valjda će Meša iskoristiti to što se oni dobro poznaju međusobno i izvući i od njih što više svježih informacija, više od onog Wilmotsa. :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 19:12

Claus je napisao/la:Razumijem primjedbu vezanu za Višćine defanzivne nedostatke, to stoji, ali to nema veze s Witselom.
Ko god bude napadao po toj strani iza Hazarda. Bio to Witsel ili njihov bek a sigurno ce nego igrati iza Hazarda lijevo u to mozes biti siguran 1000% . Tog igraca bi trebao da zaustavi nase desno krilo a to ce biti Visca. Posto ce se najvjerovatnije igrati klasicni 4-5-1 on ce morati da bude bas to krilo. Posto je Lulic bolje krilo od njega i posto su opasniji po lijevoj strani mislim da ce biti Visca najslabija karika. Zbog toga nebi bila losa varijanta nesto kao sto je @soko napisao da se tatika prilagodi protivniku. Stvarno mislim da je njegov prijedlog vrhunski.

@Kelevra previse si klupski orijentisan da bi bio realan koliko god se trudio da prikazes da to nije tako. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 avg 2015, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2015, 19:24

Ajax, u ovakvim utakmicama igrače zaustavljaš udvajanjem, ne 1 na 1, jer tada su nezaustavljivi. Odbrana se pomjera zajedno, stvaraš dva bloka, vezni i zadnju liniju, jedan igrač je uvijek osigurač ako prođu prvog.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 19:33

Sve je meni jasno u teoriji. Samo u praksi kakvu god taktiku stavis opet imas slabe tacke osim ako nisi Barcelona. Odbrana se pomjera zajedno samo opet je bitan individualni defanzivni potencijal igraca. I on nije nesto kod ovog igraca sto ni ne cudi jer covjek nije krilo. Nisu cak ni Hajrovic ni TSS klasicna krila a on jos manje. Ne moze se sve kolektivno braniti. Ipak ce on morati uklizavati i oduzimati lopte. I meni je potpuno nebitan ovdje njegov bivsi klub a posebno u ovako bitnoj utakmici.

Nadam se da ce me demantovati. Cudi me da niko nije komentarisao formaciju koju je naveo @soko koja je jako zanimljiva.
Virtu4l je napisao/la:To je utakmica u kojoj Višća može biti pokojnik ili pukovnik, ali bukvalno tako. Kontra napadi treba da idu preko njega, u tome je naš najbolji igrač i najveća potencijalna opasnost po Belgijance, a sa druge strane neko treba da krpi rupu koju će on da ostavlja nazad.
Uostalom ovdje si sve napisao tacno. Samo sto je Belgija prejak protivnik i jako tesko ce biti njima nametnuti ofanzivnu igru a da se oni brani, posebno svih 90 minuta. Znaci od njega se ocekuje i defanziva kao klasicno krilo a ne samo kontra napadi. Znaci igra u oba smjera.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 avg 2015, 19:43

[quote="Ajax"]Sve je meni jasno u teoriji. Samo u praksi kakvu god taktiku stavis opet imas slabe tacke osim ako nisi Barcelona. Odbrana se pomjera zajedno samo opet je bitan individualni defanzivni potencijal igraca. I on nije nesto kod ovog igrace sto ni ne cudi jer covjek nije krilo. Nisu cak ni Hajrovic ni TSS klasicna krila a on jos manje. Ne moze se sve kolektivno braniti. Ipak ce on morati uklizavati i oduzimati lopte. I meni je potpuno nebitan ovdje njegov bivsi klub a posebno u ovako bitnoj utakmici.

Nadam se da ce demantovati. Cudi me da niko nije komentarisao formaciju koju ne naveo @soko koja je jako zanimljiva.

Formacija je dobra al' nemamo mi bekove koji mogu špartati 90. minuta gore dole, vjerovatno bi napravili bedem ispred svog gola, natrpali bi se svi iza lopte, teško da bi i jednu kontru mogli organizovati u toj silnoj gužvi a odbrana bi nam kad tad pukla.

Po meni 4-5-1 sa duplim blokovima gdje su Lulić i Višća ta krila koji imaju brzinu za kontranapade a eto nije ni Višća toliko retardiran da ne zna uzeti loptu ili zagraditi protivnika, od njega se svakako ne očekuje da vrši uklizavanja nego da jednostavno kao osica zajedno sa Lulićem kvari igru Belgije. Pjanić mora pomoći Bešiću što se tiče trčanjajer teško da će Mume moći sam. Tu je yebiga Medunjanin igrač manje al' zato jedna njegova lopta za kontranapad može biti kobna po Belgiju i Curtona ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 19:50

FaraonTM je napisao/la:Tu je yebiga Medunjanin igrač manje al' zato jedna njegova lopta za kontranapad može biti kobna po Belgiju i Curtona ;)
Dobar je Medunjanin sve do protivnickih zadnjih 20m samo tu je tanak sto se tice golova i asistencija. Treba nam ovakva jedna moderna desetka koja moze puno da pretrci :mrgreen: :mrgreen:

[youtube][/youtube]

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 avg 2015, 19:57

Ajax je napisao/la: @Kelevra previse si klupski orijentisan da bi bio realan koliko god se trudio da prikazes da to nije tako. :mrgreen:
O cemu pricas care? Zeljo, jel? Iskreno, to je poprilicna uvreda... :? Ispade da navijam za repku zato sto u njoj igra nekoliko ex Zeljinih igraca. :roll: Kunem se svim da bi sutra potpisao da 11 igraca Sarajeva zaigra za reprezentaciju ako bi nam to donijelo pobjedu u Belgiji.

Ja sam mislio generalno na tvoje postove. OK, vidi se da se donekle razumijes u taktiku, ali ne mozes napisati da jedan Visca, koji je u ovom trenutku jedan od igraca u najboljoj formi u repci, nema mjesta u prvih 11, zato sto, kao, eto nije nesto nazad i zato sto je Witsel snazniji od njega :roll: Pa, yebiga, postoji valjda selektor koji ce tom Visci naglasiti sta i kako on treba da radi kako Mujdza ne bi bio na udaru stalno. Nije to kao PlayStation pa ovaj ima brzinu, a nema defence i sl. :mrgreen: Ima dogovor, ima plan. Od Visce ocekujem da uz Dzeku bude najveca prijetnja belgijskom golu.

Sto se generalno utakmice tice, mislim da bi Mesi najpametnije bilo da rastereti momke koliko je god to moguce. Na kraju krajeva, izgubili 5:0 ili pobjedili 5:0, ni jedno ni drugo nas nece ni plasirati, ni ostaviti bez sanse za prvenstvo. Belgija je puno jaca 'na papiru' nego na terenu, jos od kvalifikacija za WC 2014. Tek su povremeno imali bljeskove koji su pokazivali sta mogu ustvari (potop Francuske u sred Pariza) da bi zatim ponovo razocarali (poraz u Velsu). Ne znam... Nisam bas pesimista koliko bi trebao biti, imam neki dobar osjecaj. :thumbup:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 20:10

Ne zanima mene ko prema trenutnoj formi zasluzuje biti u prvih 11. Nego kojih je najboljih 11 igraca za suprostaviti Belgiji odnosno koja taktika. I u onoj taktici koju je @soko napisao je Visca u prvih 11 i na poziciji gdje moze vise da pokaze nego na krilu. On za svoj klub kao i proslu utakmicu je igrao kao krilni napadac. Ne mogu bas svi igraci odigrati sve pozicije jednako kvalitetno. Opet imas igrace kao sto je bio Salihamidzic koji je mogao igrati sve od beka pa do krilnog napadaca a imas igrace koji su bas dobri samo na jednoj poziciji, zavisi.

Sto se tice konzola drzi se ti toga. Ja sam vidio vec u utakmici protiv Argentine ( od koje Belgija nije puno losija ) kakav je covjek u defanzivi i kada igra klasicno krilo generalno kada je usao zadnjih 25 minuta svijez i odmoran. On ce sigurno biti najveca prijetnja uz Dzeku ako ga Dzeko i igraci sredine terena budu kvalitetno uposljavali i to je tacno. Mada ovaj put ce se protivnik pripremiti na te dubinske lopte za njega u to mozes biti siguran jer mu je to najjaca strana. Neznam zasto bi ja morao imati isto misljenje kao ti oko ovog igraca. To mi nije jasno nikako. Eto imam drugacije i sta sad ?? Niko sretnije od mene ako me dematuje na utakmici.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 avg 2015, 20:16

Ne znam koji ti je qurac? Nekad si bio jedan od boljih forumasa, sad si sav nekakav prepotentan... Pokusavas opravdati to sto imas drugacije misljenje, a mene optuzujes da zelim Viscu (najboljeg igraca protiv Izraela) u prvih 11 samo zato jer navijam za Zelju! :crazy:
I, mislim da te svakako niko ne moze ozbiljno shvatiti sve dok imas taj potpis. :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 avg 2015, 20:20

Eto i onda reci da nisi klupski orijentisan. :mrgreen: Za mene je Radovac najveci talenat trenutno bar sto se tice Sarajeva. Vec poslje one utakmice protiv Cardiffa sam vidio da ima ono nesto. A kako ce se koji igrac razviti nikad se nezna to je nepredvidljivo. Nebih vise da privatizujem ovu temu. Napisao sam sta mislim.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 25 gostiju.