NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BijelaCokolada
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la BijelaCokolada » 23 jul 2016, 11:40

unguardable

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jul 2016, 11:49

16% je solidno za PG.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 23 jul 2016, 12:21

AntoniooConte je napisao/la:Da da i mudonja i clutch dok je KD pi.ckica kako smo zaključili neki dan :mrgreen:
Ta rasprava je u pocetku zapoceta oko toga sto je on osao u GSW, a ne na terenu, a onda se kasnije pretvorila u to :mrgreen:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 jul 2016, 15:53

Jel neko narucuje robu iz USA da nam naruci dresova Duranta u OKC orginal po pola dolara :D

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 23 jul 2016, 15:58

tuzlak1987 je napisao/la:Jel neko narucuje robu iz USA da nam naruci dresova Duranta u OKC orginal po pola dolara :D
Mogu ti ja svoj prodat za istu cijenu :mrgreen:
puške pucaju lete duhovi

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 jul 2016, 16:27

Epidaurus je napisao/la:Steph u sezoni imao 201 izolaciju, a Wess 254. Dakle obojica odigrali veliki broj izolacija i Steph je neuporedivo efikasniji tu. Ako ne shvatas to, onda nema potrebe ista dalje diskutovati.
dakle, ni oko ovoga ne treba dalje diskutovati:

iso scoreri:

steph > russ (1.07 PPP - 0.74 PPP).

middleton > irving (0.96 PPP - 0.95 PPP)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 16:42

@ep

Kako zelis prikazat da je Wess sa sutom kao LeBron (ne konstatan), ili Rondo (kao da ga nea). Haj malo razmisli, da lik nabije 3% trojku, on je legitimna prijetnja sa savkog djela parketa :rol: jebte.. Nije scorer :rol: i to ga s Bronom uporedjuje na taj fazon, e bravo :kafa:

Steph nije jer je soft, Wes je druga prica :kafa:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 23 jul 2016, 16:52

Ovaj forum ima veliki problem sa Wessom, ne znam zasto, ali eto vidjet ce se sve kada pocne sezona.
puške pucaju lete duhovi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jul 2016, 16:54

Nije top3 scorer = nije scorer

Welcome to ss.ba in 2016.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jul 2016, 16:56

Donnie Darko je napisao/la:Nije top3 scorer = nije scorer

Al' bukvalno. Za koga god kažeš da nije najbolji, na ovom forumu to biva protumačeno kao "najgori je". Nevjerovatno, ali istinito. Bolje ne ulaziti na forum. Tačno ne znam što sam se vratio. kuknjava
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 17:16

Donnie Darko je napisao/la:Nije top3 scorer = nije scorer

Odnosilo se direktno na ovo:
Epidaurus je napisao/la: Covjece Boziji Westbrook nije strijelac. Nije jednostavno.
Sta tu pise? Recider

Sarmelino je napisao/la:Ovaj forum ima veliki problem sa Wessom, ne znam zasto, ali eto vidjet ce se sve kada pocne sezona.
Godinama zbog KD, sad zbog Currija

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 17:36

Clutch je napisao/la:slika

nezaustavljiv scorer :kafa:
Da, vraljivo

Prosle sezone puco za cijelu sezonu 44% u zadnje 4 minute tekmi, 37% trojku, na samo 19% asistiranih koseva ;)

U playoffu 48% na 7% asistiranih koseva.

Da kahvenisi ti samo

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jul 2016, 17:37

Sarmelino je napisao/la:Ovaj forum ima veliki problem sa Wessom, ne znam zasto, ali eto vidjet ce se sve kada pocne sezona.
Mislis da u ostatku svijeta, za razliku na ovaj forum, vlada koncenzus da je Westbrook bolji od Duranta, da je bolja verzija Allena Iversona, da je lockdown defender, da je najbolji ili top3 scorer lige...? Barem jedna od ovih stavki? Vlada mozda na OKC forumima.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2016, 17:49

alemsa je napisao/la:
Clutch je napisao/la:slika

nezaustavljiv scorer :kafa:
Da, vraljivo

Prosle sezone puco za cijelu sezonu 44% u zadnje 4 minute tekmi, 37% trojku, na samo 19% asistiranih koseva ;)

U playoffu 48% na 7% asistiranih koseva.

Da kahvenisi ti samo
Pa jer je odlican igrac, superstar, svaka mu cast na tim brojkama.

Nezaustavljiv, ne bih rekao.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 17:50

Donnie Darko je napisao/la:
Mislis da u ostatku svijeta, za razliku na ovaj forum, vlada koncenzus da je Westbrook bolji od Duranta, da je bolja verzija Allena Iversona, da je lockdown defender, da je najbolji ili top3 scorer lige...? Barem jedna od ovih stavki? Vlada mozda na OKC forumima.
To ne vlada ni ovdje, ko je rekao da je bolji od Duranta? Niko, reklo se da mu je bio ravnopravan prosle sezone, sa legitimnom sansom da bude bolji kroz naredne dvije godine, lockdown defender niko nije rekao da jeste, nego da je odlican on ball defender sa karekteristikama da bude lockdown, niko nije rekao da je najbolji scorer, da je top 3, jeste

@Clutch

Namjerno zanemrujes asistirane koseve i ti i @ep. A to je dokaz da lik "sam" poentira, all him.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2016, 18:16

alemsa je napisao/la: @Clutch

Namjerno zanemrujes asistirane koseve i ti i @ep. A to je dokaz da lik "sam" poentira, all him.
Da al na koje procente.

On je jak u tranziciji i dosta svojih unassisted zabija tu. Izolacija ti je dobar prikaz "all him" poentiranja i vidjeli smo da tu procentualno a i PPP nije toliko dobar da je "nezaustavljiv". Samo je to poenta, nije nezaustavljiv. Ti kad pricas o njemu, ko da je MJ.

Curry sto zabija i assisted ne mozes prikazati kao losu stvar jer to je zbog njegovog suta. Westbrook je tu slabiji i zbog toga uvijek ima loptu u rukama (sam kreira), Curryu to nije potrebno sto je bolje za njegovu ekipu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 18:39

Clutch je napisao/la: Da al na koje procente.

On je jak u tranziciji i dosta svojih unassisted zabija tu. Izolacija ti je dobar prikaz "all him" poentiranja i vidjeli smo da tu procentualno a i PPP nije toliko dobar da je "nezaustavljiv". Samo je to poenta, nije nezaustavljiv. Ti kad pricas o njemu, ko da je MJ.

Curry sto zabija i assisted ne mozes prikazati kao losu stvar jer to je zbog njegovog suta. Westbrook je tu slabiji i zbog toga uvijek ima loptu u rukama (sam kreira), Curryu to nije potrebno sto je bolje za njegovu ekipu.
I Harden i Curry imaju vise FGA iz tranzicije od Westbrooka

Westbrook 317, Harden 334, Curry 325

Samo je Westbrook efikasniji, od 1444 suteva Westbrook uzeo 317 u tranziciji, od 656 pogodjienih suteva FGM, Westbrook dao 187 iz tranzicije, sto je 28%, i ti meni govoris da dosta svojih unassisted zabija tu? Stephen Curry od 805 FGM dao je 181 iz tranzicije sto je 22%, 6 % razlike da pravi 25% razliku? :nene:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2016, 18:58

alemsa je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Da al na koje procente.

I Harden i Curry imaju vise FGA iz tranzicije od Westbrooka

Westbrook 317, Harden 334, Curry 325

Samo je Westbrook efikasniji, od 1444 suteva Westbrook uzeo 317 u tranziciji, od 656 pogodjienih suteva FGM, Westbrook dao 187 iz tranzicije, sto je 28%, i ti meni govoris da dosta svojih unassisted zabija tu? Stephen Curry od 805 FGM dao je 181 iz tranzicije sto je 22%, 6 % razlike da pravi 25% razliku? :nene:
Pa nisu kod Currya svi poeni u tranziciji unassisted (zbog suta), kod Westbrooka vecinom jesu (pretpostavljam nekih 90% ). Ti si stavio ukupne brojke (nema posebnih znam). Veca je razlika od 6% za unassisted sigurno.

FT% frequency kod Westbrooka 22% kod Currya samo 8%, a obojica odlicni u tranziciji. To je zato sto GS kao tim bolje igra tranziciju i zbog Curryevog suta, kod Westbrooka je one man fastbreak najcesce i ide na obruc.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 19:09

Clutch je napisao/la:

Pa nisu kod Currya svi poeni u tranziciji unassisted (zbog suta), kod Westbrooka vecinom jesu (pretpostavljam nekih 90% ). Ti si stavio ukupne brojke (nema posebnih znam). Veca je razlika od 6% za unassisted sigurno.

FT% frequency kod Westbrooka 22% kod Currya samo 8%, a obojica odlicni u tranziciji. To je zato sto GS kao tim bolje igra tranziciju, kod Westbrooka je one-man fast-break najcesce i ide na obruc.
Pa kralju pogodjenih suteva, 28% od pogodjenih suteva su iz tranzicije, znaci 72% poentira na drugi nacin, mimo slboodnih, samo se n1 racuna kao FGM. Tako da manje-vise.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 23 jul 2016, 19:30

alemsa je napisao/la:
Clutch je napisao/la:

FT% frequency kod Westbrooka 22% kod Currya samo 8%, a obojica odlicni u tranziciji. To je zato sto GS kao tim bolje igra tranziciju, kod Westbrooka je one-man fast-break najcesce i ide na obruc.
Pa kralju pogodjenih suteva, 28% od pogodjenih suteva su iz tranzicije, znaci 72% poentira na drugi nacin, mimo slboodnih, samo se n1 racuna kao FGM. Tako da manje-vise.
Pa za unassisted se taj postotak poveca, to ti i govorim.

Al nebitno, to sto Curry ne poentira samo unassited nije losa stvar.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.