Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

Livnobet
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la Livnobet » 11 sep 2012, 16:05

"Dan prije utakmice izbornik Craig Levein ostao je bez prvog golmana Allana McGregora i njegove rezerve Matta Gilksa, pa je morao pozvati četvrti golmanski pick (iza Davida Marshalla) - Craiga Samsona iz St. Mirrena, koji ima 28 godina, ali je bez nastupa za reprezentaciju"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 sep 2012, 16:05

Evo moja 2 danasnja:

Belgija - Hrvatska 1x 1,31
S. Irska - Luxemburg 1 1,45
Madjarska - Holandija 2 1,55
Gruzija - Spanija pm5 (pobjeda gosta u oba poluvremena) 1,50
BiH - Latvija 1/1 1,40
Engleska - Ukrajina 1 1,40

kv. 9,58

---------------------------------------------------------

Srbija - Wales x/x 7,00
Belgija - Hrvatska 1 2,15
Grcka - Latvija x/1 4,20
Cipar - Island x/2 5,35

kv. 341,33 :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 11 sep 2012, 16:16

slika

nek je sa srećom

mislim da rusi uzimaju danas izrael al eto ne volim tražiti 2cu u fudbalu
Semper Fidelis

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 11 sep 2012, 16:18

slika

Premier :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 11 sep 2012, 16:31

Nogomet Brazil
Uto,23:55 Goias - Criciuma 1 @ 1.85 formula

*Goias se nalazi na 3 mjestu tabele sa 43 boda iz 23 utakmice.Imaju skor 12-7-4 uz gol razliku 37:23.Kao domacini u 11 utakmica osvojili su 25 bodova.Imaju skor 7-4-0 uz gol razliku 16:5,a sada su jedina ekipa koja je bez poraza kuci.Nakon lose 3 utakmice,porazi od Barieria 2:0 i Joinvillea 1:0,te remijem protiv Sao Caetanoa 0:0,uslijedile su mnogo bolje igre ove ekipe.Pobijedili su Americu RN 1:0,zatim Paranu 3:1,da bi remizirali sa Cearom 0:0,a u proslom kolu su dobili CRB u gostima sa 2:0.Ta pobjeda u proslom kolu dobija jos vise na znacaju kada je Enderson Moreira,trener ove ekipe,odmarao neke igrace u tom susretu.Sto se tice utakmice protiv Criciume,Enderson ce opet moci racunati na Ricardo Goularta(napadac,20/7) i Iarleya(napadac,19/4) koji nisu igrali u proslom kolu.U ekipi sigurno nece biti povrijeđeni Wallinson Ricardo(odbrana,5),a napora u ovom mecu vjerovatno ce biti posteđen Ramon(sredina,21/6).Moguci sastav izgleda ovako: Harlei; Vitor, Lacerda (Valmir Lucas), Ernando ,Egídio; Amaral, Thiago Mendes, Renan Oliveira ,Ricardo Goulart; Felipe Amorim i Iarley.

*Criciuma se nalazi na 2 mjestu tabele sa 46 bodova iz 23 utakmice.Imaju skor 14-4-5 uz gol razliku 50:39.Kao gosti odigrali su 11 utakmica i osvojili su 13 bodova.Imaju skor 3-4-4 uz gol razliku 19:21.Njihova forma u zadnje vrijeme je nesto losija nego kod protivnika.Nakon pobjede nad Bragantinom kuci 3:2,zatim remijem protiv Vitorie u gostima 2:2,doslo je vrijeme za poraz.Posebno ih boli to sto su u proslom kolu izgubili kuci od Americe MG sa visokih 4:0.To im je ujedno i prvi poraz na domacem terenu ove sezone,i pitanje je kako ce utjecati na same igrace.Trener Paulo Comelli ima dosta problema u svojoj ekipi,mada oni imaju i dosta dobru momcad.U mecu protiv Goiasa nece moci racunati na Ezequiela (odbrana,18/1) ,Lucca (napadac,20/8),Ze Carlosa(napadac,19/20),Gilmar(sredina,17/3),Douglasa(golman,17)Rodrigo Possebona(sredina,8) i Fransérgioa(sredina,17/2).Moguci sastav izgleda ovako: Michel Alves, Diego Felipe, Nirley, Matheus Ferraz,Marlon; Diego Oliveira, Elias, Giovanni Augusto ,Kléber; Rodrigo Tiuí i Lins.

*Ovo je derbi i kvota bi sigurno bila veca da gosti nemaju problema sa izostancima.Cak bi se mozda odlucio probati i gostujucu pobjedu,ali stanje sa izostancima uveliko mijenja situaciju.Gostijuci trener priznao je da im Ze Carlos fali i to mnogo,ali istakao je da moraju naci zamjenu za prvog strijelca lige.Bogme tesko,a uz to kad se pogledaju i ostali izostanci onda je jos teze.Goias je solidan klub,ne bas bogat,ali imaju neke igrace skojima zele da uđu u visi rang.Prije neki dan potpisao je Dudu Cearense,svojevremeno igrac CSKA Moskve i Olympiakosa,dakle ambicije postoje.Prvi mec ove sezone Criciuma je zavrsila u svoju korist,pobijedivsi 3:0,a sve golove postigao je Ze Carlos,a u ovom mecu njega nema,i ja tu zavrsavam analizu.

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 11 sep 2012, 16:46

Mrtva sigurica:
BiH 1 @ 1.30 (P.P.)
Rusija X2 @ 1.20
Turska 1 @ 1.20
------------------
1.87

Bugarska 1 @ 1.65
Grčka 1 @ 1.30
Wales ne daje gol @ 1.80
Mathieu 1 @ 1.45
Albanija-Belgija (-27.5) 1 @ 1.85
-----------------
10.36
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 11 sep 2012, 17:13

Turska 1 1.25
Švajcarska h1 1.60
Srbija 0-1 2.75
Austrija 2 1.35
Sj. Irska 1 1.40
Engleska (s.t.) 1 1.55
Škotska 0-1 2.55
Urugvaj 1 1.45

kvota: 59.58

Livnobet
Kontakt:

Post Postao/la Livnobet » 11 sep 2012, 17:26

Turska - Češka h1 @ 1,85
Norveška - Slovenija over @ 1,95
Cipar - Island dnb 2 @ 1,82
Falcao daje gol @ 2,50
Izrael - Rusija odg @ 1,75
Almeria - Murcia over @ 1,85

Turska još ne tako davno košarkaška sila od koje su svi strahovali našla se u istom loncu s Srbijom da u zadnjem kolu kvalifikacija mora osiguravati Europsko prvenstvo, no osim europskog prvenstva u ulogu je i Svjetsko prvenstvo te naredne OI. Naime, tko se na plasira na Europsko prvenstvo, ne može se kvalificirati niti na Svjetsko, a samim time niti na OI. (ovu sam info negdi načuo, ako netko ima drugu info neka kaže). Uglavnom, situacija je sljedeća. Češka je 2., Turska je treća. Česi su dobili prvu utakmicu 18 razlike, tako da ako Turci žele drugo mjesto i siguran prolaz na Eurobasket moraju dobiti više od 18 razlike, a samim time će i prijeći i današnji hendi koji je na 11,5. Ako ne dobiju više od 18 razlike. Iako su i s bilo kakvom pobjedom jako blizu Eurobasketa, mislim da neće riskirati te da će odmah ići jako.

I Norveška i Slovenija su izgubili u prvom kolu. Dok je to kod Slovenaca bilo donekle i očekivano jer su igrali protiv jake Švicarske, veliko je iznenađenje poraz Norvežana od Islanđana. Obje momčadi su izgubile 2:0. Dakle, obje momčadi će danas ići jako, jer bi eventualni poraz bilo koju od ovih reprezentacija bacio u veliki zaostatak. Mislim da neće previše kalkulirati, pogotovo Norvežani koji igraju na svom terenu. Pogotovo nakon poraza od Islanda. Ove dvije ekipe su u zadnjih 14 godina igrale 5 puta. 4 puta su išle u over.

Cipar za razliku od svojih klupskih momčadi još ne pokazuje puno. U zadnjih 10 utakmica su dobili Moldaviju i remizirali protiv neefikasne Srbije 0:0. S druge strane Island izrasta u respektabilnu momčad, dobili su Norvešku 2:0, iako su izgubili u prijateljskim utakmicama protiv Švedske i Francuske pokazali su jako dobre partije. Obje su utakmice izgubili 3:2. Mislim da bi Island ovo mogao dobiti, no ipak ću se ograditi tako da ću igrati ishod bez nerješenog, tj dnb na Island po pristojnom koefu.

Mislim da se ne treba puno pisati o Falcau. U zadnjih tri utakmice je zabio 7 golova. Po hat-trick Athleticu i Chelsea-ju, te gol Urugvaju. Koef je predobar za neodigrati ga. Falcao je poznat kao igrač koji daje sve od sebe bez obzira na rezultat i minutu utakmice. Protiv Bilbaa trener je ga pitao želi li izaći, no on je rekao da želi još igrati, bez obzira što je dotada već dao tri gola.

Izrael je jako neugodna momčad, te iako se slažem da bi Rusi ovo trebali dobiti, ja mislim da im neće bit baš lako. Od zadnjih 10 utakmica Izrael nije zabio dvaput (Grčkoj i Njemačkoj) a samo im Malta nije zabila. Isto tako Rusija od zadnjih 10 utakmica nije zabila samo dvaput, protiv Litve i Grčke. Rusija malo manje prima od Izraela, od zadnjih 10 primili su u 6 utakmica. Nisu im zabili Sjeverni Irci, Talijani (koji su na EP poslije toga došli do finala), Litva te Danska. Izrael i RUsija su dosad odigrali 7 međusobnih utakmica. Dvaput nisu oba dali gol. U zadnje tri jesu. U sve tri koje su se igrale u Izraelu su obje momčadi dale gol.

Dok svi pucaju po prijelazima u španjolskom kupu :D ja ću odigrati jedan over. Naime susreću se Almeria i Murcia. Obje momčad su jako efikasne.
Zadnjih pet utakmica Almerie:
Sabadell - Almeria 3:0
Almeria - Real M B. 1:0
Almeria - Xerez 2:1
Barcelona B - Almeria 4:5
Murcia - Almeria 1:4

Zadnjih pet utakmica Murcie:
Heulva - Murcia 3:2
Murcia - Huesca 2:1
Gijon - Murcia 2:3
Murcia - Cordoba 0:0
Murcia - Almeria 1:4

Kako je vidljivo obje su u zadnjih pet utakmica odigrale četri puta over i jednom under.

U zadnjih četiri međusobne utakmice ove dva time je palo 17 golova, te je samo jednom bio under. (Almeria dobila 2:0)

Još preporučujem:
Mađarska - Nizozemska over @ 1,70
Bugarska - Armenija 1 @ 1,60

Parove neću igrati sve na jednom listiću nego po dva po listiću, ali još ne znam kako ću ih rasporedit. Sretno ako tko prati

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 11 sep 2012, 17:44

Emir ZENICA je napisao/la:
soxx je napisao/la: ma ko zna jel dojava uopste.. al ako bi dobio vcrs igrat cu tenerife i ovaj gor moj ebai ga.. mozda ubode i na srecu :lol:
Treba pokusati,jedna je vec prosla :lol: :lol:

Osim Španskog kupa, care ne zaboravi i Peru - Argentina iz 2/1. Veoma moguće a moze singl :D

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 sep 2012, 17:46

Goias-Criciuuma 1 1,75
Goias je kod kuce neporazen.
Criciuma ima puno losiji skor na gostovanjima. Imaju najbolji napad lige ali isto tako dosta slabu odbranu.
Danas kod gostiju nekoliko vaznih izostanaka:
Glavni napadaci Lucca i Ze Carlos, ofanzivac Gilmar te starter u odbrani Ezequiel.
Goias kuci jako dobar, primili samo 5 golova.
Ovo bi trebali iskoristiti i pobijediti.

Antigua-Guatemala 2 1,70
Domaci su bez cetvorice veoma vaznih igraca:
Mikele Leigertwood, Dexter Blackstock duo iz Championshipa, te Quinton Griffits i golman Molvin James.
Ovdje su gosti bolji i trebali bi pobijediti. Guatemala je skoro pa kompletna i tu je njihova sansa, a sa osvojena 3 boda znatno bi osnazili vjeru u plasman na WC.
Prethodnu ut. su isto dobili, iako su gubili na pol 0:1, pa su uspjeli preokrenuti na 3:1.
08.09.12, Guatemala-Antigua-Barbuda 3 : 1
Cini mi se da je value solidan.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 11 sep 2012, 17:48

stomaklija je napisao/la:
Emir ZENICA je napisao/la:
soxx je napisao/la: ma ko zna jel dojava uopste.. al ako bi dobio vcrs igrat cu tenerife i ovaj gor moj ebai ga.. mozda ubode i na srecu :lol:
Treba pokusati,jedna je vec prosla :lol: :lol:

Osim Španskog kupa, care ne zaboravi i Peru - Argentina iz 2/1. Veoma moguće a moze singl :D
Nece valjda argentina namjestat :mrgreen: Danas vlasnici kladionica navijaju za Latviju.. Koju bi oni lovu pobrali ako bih kiksa.. Ja na 4 listica bi pao :mrgreen:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 11 sep 2012, 17:58

Srbija-Wales 1
Bugarska-Armenija 1
Madjarska-Holandija 2
Sj.Irska-Luksemburg 1
Engleska-Ukrajina 1
BiH-Latvija 1
Poljska-Moldavija 1
Cile-Kolumbija oba daju

na 2 KM 50 dobitak :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SA1946
Kontakt:

Post Postao/la SA1946 » 11 sep 2012, 18:07

slika

Zajebah se sto odigra Norvezane :roll:
Dobar dan,Mi smo Sarajevo izvolite se braniti!

AOC
Kontakt:

Post Postao/la AOC » 11 sep 2012, 18:12

master44 je napisao/la:Pogodio je neki dan, ali sad da ima svake sedmice 2-3 dojave bas i nije moguce. U svakom slucaju nesto covjeku ne da mira pa opet vjeruje, i gdje objavljuje ove slike da ga kontaktiram :D
Daj reci mi molimte sta je to pogodio?
Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 11 sep 2012, 18:21

AOC je napisao/la: Daj reci mi molimte sta je to pogodio?
slika
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 11 sep 2012, 18:32

AOC je napisao/la:
master44 je napisao/la:Pogodio je neki dan, ali sad da ima svake sedmice 2-3 dojave bas i nije moguce. U svakom slucaju nesto covjeku ne da mira pa opet vjeruje, i gdje objavljuje ove slike da ga kontaktiram :D
sto je najgore 1-0 za domacina, gosti izjednace , zatim CRVENI za domacina oko 80` i naravno 1-2 za goste.

mozda je puka slucajnost, ali koliko ja pratim Hartlepool je solidan domacin..pogotovo kada povede.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 sep 2012, 18:41

Srbija - Wales PS2 1,65
Austrija -Njemacka 2 1,35
BiH- Latvija h1 1,50
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 11 sep 2012, 19:00

BiH Latvija 1
Srbija Izrael 1
Gruzija Spanija 2
Poljska Moldavija 1
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:Srbija Izrael h1
Turska Ceska h1

K.Beck Burton 1
B.Klein Erguden 1
Mektic Cacic 1
Haider Maurer Dzumhur 2
Veic A.Smirnov 1
R:Vasselin Kirillov 1
Za zivot cijeli!

AOC
Kontakt:

Post Postao/la AOC » 11 sep 2012, 19:16

edoox je napisao/la:
AOC je napisao/la:
sto je najgore 1-0 za domacina, gosti izjednace , zatim CRVENI za domacina oko 80` i naravno 1-2 za goste.

mozda je puka slucajnost, ali koliko ja pratim Hartlepool je solidan domacin..pogotovo kada povede.
Ljudi stvarno ne razumijem na sta se vi smarate, momak nije stavio prijelza da svak vidi, stavio je nesta pa ste svi nesta pretpostavljali sta bi moglo biti, bile su 4-5 opcije za taj prijelaz, jel itko vidio od tog momka dobitni listic sa tim prijelazom gdje se tocno vidi?, pa jel vam clan ovog foruma Liverpul jasno napisao: "Ja pricao sa jednim kolegom i u subotu je on tog kontaktirao za dojavu, i bila je cijena 10€ na wwin prije meca i taj mu je rekao da je dojava Alfreton - Luton 1/2 (rez (2:0)3:0), znaci zajeb'o ga muski..a na slici se jasno vidjelo da je zadnje slovo e."
A sad cu vam ja reci jednostavnu matematiku za te dojave i sta lik cini, prodaje dojave po internetu za 10€ (PAZI 10€, Dobro ste vidjeli!!!!) i naravno uvijek ima milijun naivne raje koja ce mu dati tih 10€, posto je cifra 10€ naravno da ce imati svaki dan sigurno 30-40 jadnih naivaca a to su 300-400 eura dnevno, on naravno 50€ riskira i stavi bilo koji prijelaz okladu da bi mogao staviti sliku na internet, ako slucajno pogodi koji prijelaz dobro je zaradio ako i ne zaradio je opet nekih 200-300 eura dnevno, i tako radi on to, jednostavna matematika, pa reko vam je forumas Liverpul da je njegovom jaranu rekao jedan prelaz a na slici se vidjelo da ga je zajebao i da zavrsava na slovo e, samo sta je mali seljak pa nije znao sakriti dobro to slovo e, a evo vam i jos jedan primjer sta mozemo napraviti: ja cu mu poslati 10€ i nek mi posalje prelaz, i nek jos par clanova posalje 10€ i garantiram vam da ce svakom razlicite prijelaze poslati, a cemu to???, e jednostavno: prije ce proci neki prijelaz od 10-15 razlicitih nego jedan te isti i onda ako prodje eto mu reklame, ajde moja djeca izgleda da ste prvi put usli u kladionicu u zivotu, kako vas raja vuce za nos to je nevidjeno, a najsmijesnije od svega cjena prijelaza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa kad je to prijelaz i dojava zasto se ne upitate zbog cega ne stavlja vece sume na listic nego frajer ulaze 50e na dojavu i kvotu 27, djeco mislim da je vrijem da se uozbiljite malo a opet bi se moglo ponoviti tom momku sta se desilo onom zagrebkingsu kad su ga oteli zbog prijelaza koje je slao, pa i ne cudi me, nekome posaljes prijelaz kao dojavi i frajer mozda ulozi 20-30 iljada kao pravi profesionalac i popusi te pare, normalno da ce te trazit i da ce biti belaja, neka djeca to ne svataju i igraju se dok se ne opeku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 11 sep 2012, 19:26

Ljudi stvarno ne razumijem na sta se vi smarate, momak nije stavio prijelza da svak vidi, stavio je nesta pa ste svi nesta pretpostavljali sta bi moglo biti, bile su 4-5 opcije za taj prijelaz, jel itko vidio od tog momka dobitni listic sa tim prijelazom gdje se tocno vidi?, pa jel vam clan ovog foruma Liverpul jasno napisao: "Ja pricao sa jednim kolegom i u subotu je on tog kontaktirao za dojavu, i bila je cijena 10€ na wwin prije meca i taj mu je rekao da je dojava Alfreton - Luton 1/2 (rez (2:0)3:0), znaci zajeb'o ga muski..a na slici se jasno vidjelo da je zadnje slovo e."
A sad cu vam ja reci jednostavnu matematiku za te dojave i sta lik cini, prodaje dojave po internetu za 10€ (PAZI 10€, Dobro ste vidjeli!!!!) i naravno uvijek ima milijun naivne raje koja ce mu dati tih 10€, posto je cifra 10€ naravno da ce imati svaki dan sigurno 30-40 jadnih naivaca a to su 300-400 eura dnevno, on naravno 50€ riskira i stavi bilo koji prijelaz okladu da bi mogao staviti sliku na internet, ako slucajno pogodi koji prijelaz dobro je zaradio ako i ne zaradio je opet nekih 200-300 eura dnevno, i tako radi on to, jednostavna matematika, pa reko vam je forumas Liverpul da je njegovom jaranu rekao jedan prelaz a na slici se vidjelo da ga je zajebao i da zavrsava na slovo e, samo sta je mali seljak pa nije znao sakriti dobro to slovo e, a evo vam i jos jedan primjer sta mozemo napraviti: ja cu mu poslati 10€ i nek mi posalje prelaz, i nek jos par clanova posalje 10€ i garantiram vam da ce svakom razlicite prijelaze poslati, a cemu to???, e jednostavno: prije ce proci neki prijelaz od 10-15 razlicitih nego jedan te isti i onda ako prodje eto mu reklame, ajde moja djeca izgleda da ste prvi put usli u kladionicu u zivotu, kako vas raja vuce za nos to je nevidjeno, a najsmijesnije od svega cjena prijelaza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa kad je to prijelaz i dojava zasto se ne upitate zbog cega ne stavlja vece sume na listic nego frajer ulaze 50e na dojavu i kvotu 27, djeco mislim da je vrijem da se uozbiljite malo a opet bi se moglo ponoviti tom momku sta se desilo onom zagrebkingsu kad su ga oteli zbog prijelaza koje je slao, pa i ne cudi me, nekome posaljes prijelaz kao dojavi i frajer mozda ulozi 20-30 iljada kao pravi profesionalac i popusi te pare, normalno da ce te trazit i da ce biti belaja, neka djeca to ne svataju i igraju se dok se ne opeku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

upravu si, sve je ovo tacno, osim sto je u subotu samo hart-carlisle prosao..a da zavrsava na e.;)

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.