FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 09 feb 2011, 17:35

Vidim imamo prinove na temi, fino fino :mrgreen: sto se tice tekme ja prezadovoljan, šteta što nismo još koji gol primili ali takav je fudbal :cry: ...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 feb 2011, 18:08

pile87 je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:Posljednja provjera sa prvakom Kazahstana

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/po ... kazahstana
Bio bi fol da im ga La zo zabije :lol:
Bio bi to pun pogodak. :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 feb 2011, 18:50

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 09 feb 2011, 18:56

Ljudi dokurcilo vise pisat o lazi ali mi nemamo sanse ove godine titulu osvojit.S kojim igracima mislimo to uradit.ko ce go dat.Da nece mozda Lazo kojem treba 6 sansi da bi mozda pogodio.Kakvo ba gradjenje lopte i folovi.Ja sam gledo papricu pa Mihajlovica ti su iz polu sanse davali golove a ne zicere promasivali.Optimistima zelim puno srece sa zivcima na proljece jer bice muke i to kakve.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 09 feb 2011, 19:10

Alipasino je napisao/la:Ljudi dokurcilo vise pisat o lazi ali mi nemamo sanse ove godine titulu osvojit.S kojim igracima mislimo to uradit.ko ce go dat.Da nece mozda Lazo kojem treba 6 sansi da bi mozda pogodio.Kakvo ba gradjenje lopte i folovi.Ja sam gledo papricu pa Mihajlovica ti su iz polu sanse davali golove a ne zicere promasivali.Optimistima zelim puno srece sa zivcima na proljece jer bice muke i to kakve.
Prvo niko ni posle godine nije rekao da pucamo na titulu pa smo je donijeli na grbavicu. Drugo Lazo ce zabiti iz prve izgledne sanse ne samo u prvom kolu na grbavici protiv Olimpica nego i na ostalim terenima. I trece ako se ukaze prilika za Titulu titula ce sigurno doci na Grbavicu. Zelju na pauzi nije napustio niko, a dosla su provjerena imena u vidu Stanceskog, Jamaka i ovog svicarca, tako da je konkurencija na svim pozicijama paklena. Sasvim je razumno to sto smo danas izgubili jer je u drugom poluvremenu na teren istrcao drugi sastav i dok su se konci povezali primili smo dva gola. Prvi sastav jos uvijek nije kristalno jasan, a do utakmice sa Olimpicom ce to biti sigurno jasno i tacno ce se znati ko ce igrati prvu postavu. Nema potrebe dizati tenzije, jer prvi ja bi volio da nas na pripremama kantaju svi, ali da onda hladne glave, dosta nabrijani udju u proljetni dio sezone i da sprase ove ekipe kao proslog proljeca. Polako... ;)

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 09 feb 2011, 19:17

uprava napolje :mrgreen:
1921-2011

new_primitives
Kontakt:

Post Postao/la new_primitives » 09 feb 2011, 19:36

Esii TM87 je napisao/la:uprava napolje :mrgreen:
Otici ce oni sami, samo dok pare rastale. :)
They all try to ignore us, but we wont let 'em win
The wankers try to put us down, but we will smash them in

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 feb 2011, 19:47

Do početka prvenstva ostalo je još nešto više od dvije hefte i sigurno da je još rano analizirati pripremljenost pojedinaca i ekipe. Meni je indikativno to što smo sa nešto ozbiljnijim ekipama gubili utakmice, a golove smo teško davali (Zeba-penal-90.min.). Ne računam utakmice sa objektivno slabijim timovima. Negdje sam i napisao da me brine podatak, po kojem smo u skoro svakoj utakmici primili pogodak i evidentno je da nam škripi u odbrani. Vasilić mi nije nikada odavao sigurnost u igri, pa ni onda kada je bio najbolji i kada ga je Ćiro zvao u repku. Volio bih da se pronađe jaka stoperska pozicija (Bogičević-Mešić), koja bi ulijevala sigurnost u odbrani, ali od toga, u većem dijelu ove polusezone, očito neće biti ništa. Ne treba zaboraviti da smo zahvaljujući, prvenstveno jakoj odbrani, osvojili titulu, a Amar je, ako se malo prisjetimo, uvijek imao različite opcije za utakmice kući i utakmice na strani. U proljeće 2010. godine - na strani nam je desnog beka obično igrao Bajić (defanzivna varijanta), a na Grbavici Šimić i Bučan (ofanzivna varijanta). Nadam se da će Bajro Spahić iskoristiti priliku i da se neću morati nervirati Lazinim zicer-promašajima. Ako će mi već čupati živce - nek mi bar promjene egzekutora, a ne da me uvijek isti handre. Bez obzira na sve nadam se duploj kruni i jako mi je žao što se nije uspio dovesti Ivan Bošković. Još dvije i pol hefte i svi marš na Grbavicu. Bogami sam se poželio tekmi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 feb 2011, 19:53

melanholicar je napisao/la:Ima li šta novo u najljepšem sarajevskom naselju i drugom najljepšem naselju na svijetu dragoj Grbavici?
Nema ništa novo jarane, ali kod tebe za 24 sata preko 200 postova. Aferim momčino.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 09 feb 2011, 19:56

Hoće li neko dati jednostavan odgovor na jednostavno pitanje, a glasi:
Šta to ima dobro u porazu i kada se igra i prijateljska tekma :?:
Šta tu uopšte može da bude "dobro"?

Ili, da objasni koja je logika izjave, citiram: "Prošle godine nam je Borac bježao 6 poena u jesen, a vidjeli ste kako je završilo prvenstvo. Pametnom dosta."
Kakve su ovo nebuloze od pravila :?: Da li to znači, da smo mi bili npr. ispred Borca 6 bodova, da na kraju ne bismo bili prvaci!?? Odakle dolaze te "istočnjačke" mudrosti? Valjda ne iz Jeff Uniteda, koji je više nego limit našem trenutno najjačem ambasadoru BH fudbala.

Ili mi i naša nadanja u struju iz žabljih krakova, tipa, "Lazo će explodirati"
Lazo je potrošio fitilja i fitilja, ali mu je izgleda neko skvasio barut, k'o nekada Sergeju Tici.

Meni ovo izgleda realniji scenarij:
Ako se ne domognemo Evrope ove godine, u ovakvoj ligi, sa ovim parama i igračima, u Želji će metla (ponovo) da radi. Nije prijetnja, samo, "nema priče".

Prvo Željezničar, potom pojedinac, jer na prsima stoji ime kluba, a na leđima prezime igrača!
Što bi rek'o strateg, pametnom dosta ;)

Ali uz sve uslove i resurse koje imamo na raspolaganju, trebalo bi da se desi čudo pa da ne napravimo rezultat u ovoj kikiriki ligi. Ako se to ipak desi, naš prag je najpreči. Željezničar za život cijeli.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 feb 2011, 20:17

Krvotok je napisao/la:Hoće li neko dati jednostavan odgovor na jednostavno pitanje, a glasi:

Ili, da objasni koja je logika izjave, citiram: "Prošle godine nam je Borac bježao 6 poena u jesen, a vidjeli ste kako je završilo prvenstvo. Pametnom dosta."
Kakve su ovo nebuloze od pravila :?: Da li to znači, da smo mi bili npr. ispred Borca 6 bodova, da na kraju ne bismo bili prvaci!?? Odakle dolaze te "istočnjačke" mudrosti? Valjda ne iz Jeff Uniteda, koji je više nego limit našem trenutno najjačem ambasadoru BH fudbala.

Lazo je potrošio fitilja i fitilja, ali mu je izgleda neko skvasio barut, k'o nekada Sergeju Tici.

Ako se ne domognemo Evrope ove godine, u ovakvoj ligi, sa ovim parama i igračima, u Želji će metla (ponovo) da radi. Nije prijetnja, samo, "nema priče".

Prvo Željezničar, potom pojedinac, jer na prsima stoji ime kluba, a na leđima prezime igrača!

Ali uz sve uslove i resurse koje imamo na raspolaganju, trebalo bi da se desi čudo pa da ne napravimo rezultat u ovoj kikiriki ligi. Ako se to ipak desi, naš prag je najpreči. Željezničar za život cijeli.

ne znam o kakvoj metli pricas ali sam siguran da si u manjini, pripremna utakmica nije mjerilo nicega ali bas nicega...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 09 feb 2011, 20:30

Cuj izgubili, ne moze to tako :lol:
Amare odlazi :mrgreen:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 09 feb 2011, 20:32

Normalno da pripremne utakmice nisu nikakvo mjerilo,ali mi se malo ne svidja sto je svaka jaca provjera zavrsila nasim porazom.Cinjenica je da se u tim mecevima proba i do 20 tak igraca,tako da to nije mjerilo,ali eto vidjecemo,nismo mi briljirali ni na pripremama u prosloj sezoni,kako n aljetnim ,tako i na zimskim.Sada pred Hapoel,odigrali smo par dobrih utakmica,pa onda debakl,pa cemo vidjeti sta ce biti.Nasa velika sreca,je sto nam svi jaci timovi dolaze na Grbavicu,osim Sarajeva,tako da ako svezemo 2 pobjede jos u gostima,siguran sam da cemo uzeti titulu.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 09 feb 2011, 20:45

nick je napisao/la:
ne znam o kakvoj metli pricas ali sam siguran da si u manjini, pripremna utakmica nije mjerilo nicega ali bas nicega...
Tako isto možeš da kažeš da nema potrebe igrati prvenstvo, jer smo najbolji pa što da gubimo vrijeme na domaće tekme koje nisu mjerilo. Meni ne treba većina za stav, ali većina očekuje rezultate, a ako oni izostanu, ide metla. Zar misliš da je za Željezničar bolje da se sa ovim sastavom, parama i pozicijom na tabeli pomiri sa izostankom Evrope, a da pri tome niko odgovoran ne bude smijenjen? Ja mislim da nije.
Svejedno, volio bih da se obistine nadanja naše većine i plasiramo se u Evropu, ali malo realnosti ako se to ne desi ne treba da smeta nikome ko voli ovaj klub. Ime kLuba naprijed, ime igrača na leđa, shvati kako hoćeš.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 feb 2011, 20:51

Krvotok je napisao/la:
nick je napisao/la:
Tako isto možeš da kažeš da nema potrebe igrati prvenstvo, jer smo najbolji pa što da gubimo vrijeme na domaće tekme koje nisu mjerilo. Meni ne treba većina za stav, ali većina očekuje rezultate, a ako oni izostanu, ide metla. Zar misliš da je za Željezničar bolje da se sa ovim sastavom, parama i pozicijom na tabeli pomiri sa izostankom Evrope, a da pri tome niko odgovoran ne bude smijenjen? Ja mislim da nije.
Svejedno, volio bih da se obistine nadanja naše većine i plasiramo se u Evropu, ali malo realnosti ako se to ne desi ne treba da smeta nikome ko voli ovaj klub. Ime kLuba naprijed, ime igrača na leđa, shvati kako hoćeš.

ne znam sta je po tebi rezultat? da budemo prvi sa hendikepom da nema nikog dva mjesta ispod nas,da budemo jednu sezonu i prvi i drugi i treci i da se takmicimo u oba evropska takmicenja, ok ti imas svoje misljenje onda ces vjerovatno ti tjerat nekog . sa kojim parama molim te lijepo imas li ti predstavu sta su pare u fudbalu? druga stvar polufinale kupa, drugi na tabeli ne znam sta ti smeta kod te pozicije na tabeli... ali valjda imas pravo na misljenje pa mislis da recimo drugi ne ide u evropu... fakat ne kontam o cemu pricas
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 09 feb 2011, 20:53

Ovaj forum radi po sistemu toplo hladno... nema sredine... ili je euforija ili je pesimizam..

SvaK hoće da je pametan i da je stručan...i onda se u tome stvori rupa bez dna...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 09 feb 2011, 21:01

Pripremne ili prijateljske utakmice su samo pripremne ili prijateljske utakmice, svaki poraz ili pobjeda nemaju nikakav značaj, samo bih volio da se u ovom drugom dijelu priprema u Međugorju, koriste igrači koji ce biti prvih 11 na proljece barem do 65.-70. minute a da rezerve ulaze u igru zadnjih 25-20 minuta...
Zbog uigranosti linija, jer Culum, Stanceski i Bogi nisu odradili maksimalno pripreme u Puli, to ce se jednim dijelom odraziti na igru i u prvenstvu...zbog uigranosti linija prije svega mislim na odbranu (izgleda da ce Vasilic biti u prvih 11 a moguće i Nyema, dok priliku ceka Colic), sredina se i dolaskom Stanceskog i Jamaka ne mjenja puno, samo je konkurencija veća, dok bi u napadu mogli uigravati i varijantu sa dva napadaca, koju bi koristili barem na Grbavici...

Kada je dosla nova Uprava na celu sa Zujom i Amar kao menadžer, njihov izjave su bile u skladu sa planom da se prve godine (prosle godine) napravi stabilizacija kluba a sljedece godine (ova godina) pokusa osvojiti prvenstvo i izaci u Europu...rezultati su omogucili da se titula uzme u prvoj godini njihovog mandata, tako da ova sezona vise lici na onu koja je trebala biti prosle godine prema izjavama Uprave i strucnog staba...

Zato ce nam napad ostati isti kakav jeste, nema pojacanja, nema ulaganja u marketing (barem do sada), nema znacajnijih ulaganja u omladinski pogon (izuzev poziva Zoli i golamu na pripreme)...moglo je bolje, treba biti bolje...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 09 feb 2011, 21:05

nick je napisao/la:

ne znam sta je po tebi rezultat? da budemo prvi sa hendikepom da nema nikog dva mjesta ispod nas,da budemo jednu sezonu i prvi i drugi i treci i da se takmicimo u oba evropska takmicenja, ok ti imas svoje misljenje onda ces vjerovatno ti tjerat nekog . sa kojim parama molim te lijepo imas li ti predstavu sta su pare u fudbalu? druga stvar polufinale kupa, drugi na tabeli ne znam sta ti smeta kod te pozicije na tabeli... ali valjda imas pravo na misljenje pa mislis da recimo drugi ne ide u evropu... fakat ne kontam o cemu pricas
Ne znam što repliciraš, ni slovo od ovoga što pominješ nisam napisao. Dakle, o ovome raspravi sa nekim drugim, ili ne izvrći riječi koje nisam ni izgovorio.
Moje riječi, od kojih je tebe, pitam se zašto, uplašila METLA :?: , da ne bude zabune, su ovo:

Tako da na ovome gradiš neku polemiku, a ja ću ti ponoviti ono što ti smeta:
...

Niko nije preči od Željezničara.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 feb 2011, 21:12

Krvotok je napisao/la:
nick je napisao/la:

Ne znam što repliciraš, ni slovo od ovoga što pominješ nisam napisao. Dakle, o ovome raspravi sa nekim drugim, ili ne izvrći riječi koje nisam ni izgovorio.
Moje riječi, od kojih je tebe, pitam se zašto, uplašila METLA :?: , da ne bude zabune, su ovo:

Tako da na ovome gradiš neku polemiku, a ja ću ti ponoviti ono što ti smeta:
...

Niko nije preči od Željezničara.
samo nije jasno sta je tebi uspijeh i sta su ti sredstva koja imamo. sta podrazumjevas pod uspjehom i sredstvima...
vidim i istocnjacke mudrosti iz jef uniteda, ti nadji boljeg i trofejnijeg i trenera sa viise uspjeha u nasoj kikiriki ligi, nadji jedan argument zasto bi bila metla i ko bi to bio bolji, gvardiola?

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2011, 21:31

pa naravno da guta, ne gutas samo ti :lol:
______

Krvotok, kontam sta govoris, ali prerano je da se o toj temi uopste i razmislja a kamoli da se raspravlja nesto...svakako ce vecina da te pogresno shvati, kao sto i vidis...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 4 gosta.