Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gringobih
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la gringobih » 30 mar 2014, 00:13

Saurman je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Katastrofa Dzeko danas...ovo sto sam ja vidio...pasivan dosta, lose kretanje, svaki duel izgubio, slabo citanje igre.
slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prekide me :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pauk ne se ljutiti stvarno me je prekinulo :lol:
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 30 mar 2014, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 30 mar 2014, 00:14

Pauk je napisao/la:Katastrofa Dzeko danas...ovo sto sam ja vidio...pasivan dosta, lose kretanje, svaki duel izgubio, slabo citanje igre.
Da ti nisi gledao zagrijavanje?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 mar 2014, 00:15

Pa bio je tanak danas, nema sta. Dobar posao kod gola, ali osim toga dosta slabo. Dovoljno je placen da se moze ocekivat da preuzme odgovornost i kad ekipa ne igra bas najbolje, ali on to nije uradio.

Silva opet najbolji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 mar 2014, 00:19

to je Džeko, jednu tekmu izdominira i trči kao navijen, da sve od sebe, a narednu laganica :roll: ne kažem da je bio očajan jer nije, odigrao je solidno, ali sigurno da su navijači Man Cityja, kao i mi, očekivali više

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 30 mar 2014, 00:29

Džeko nije Messi, Ronaldo, Rooney, RVP, Ibrahimović, Aguerro ili Suarez da može da povuče ekipu i da napravi neku razliku. On sam teško da može napraviti neku veliku majstoriju. Džeko je klasični napadač koji treba lopte. Džeko bez dobrih lopti nema učinka. Danas su Nasi i Fernandinho trenirali šuteve, Toure igrao nešto svoje i samim tim ništa od Džeke... Njemu su pripisali asistenciju i to je dosta od njega.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 30 mar 2014, 01:16

Dijamnt i danas jedan od kljucnih ljudi u osvojenom bodu i priblizavanje korak blize tituli prvaka Engleske.
Cestitke Dijamantu,samo naprijed ponosu nacije.

PS:Definitivno nije do njega sto nije bar jednu sezonu bio najbolji strijelac Premishipa,cudo je da je dao ovoliko golova sa ovako sebicnim igracima.I danas se otvara u nekoliko situacija u mat poziciju ali ne daju ili ne znaju dati loptu na vrijeme a za centarsuteve da i ne govorim.I tako u svakoj utakmici.
Ima perfektan ucinak kad se sve to uzme u obzir.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 30 mar 2014, 13:49

Znači i Begiristian (sportski direktor Citya) kritikovao Mancinija radi Džeke. Nismo bili jedini :yawn:
Mes Que Un Club

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 mar 2014, 16:22

febo je napisao/la:Džeko nije Messi, Ronaldo, Rooney, RVP, Ibrahimović, Aguerro ili Suarez da može da povuče ekipu i da napravi neku razliku. On sam teško da može napraviti neku veliku majstoriju. Džeko je klasični napadač koji treba lopte. Džeko bez dobrih lopti nema učinka. Danas su Nasi i Fernandinho trenirali šuteve, Toure igrao nešto svoje i samim tim ništa od Džeke... Njemu su pripisali asistenciju i to je dosta od njega.
+1

Dzeko je jedan od najboljih klasicnih napadaca na svijetu. On je mnogo pokretljiviji i ima veci arsenal suteva nego 95% klasicnih 9-tki. Ali on bez ubacaja po krilu Navas/Milner ili na drugoj strani Kolarov je slabiji igrac bar 50%. On nije Suarez, Ibrahimovic ili Aguero da sam sebi stvori priliku. On sam sebi skoro pa nemoze kreirat sansu ali je zato jedan od najboljih realizatora na svijetu. Moze zabit gol sa obadvije noge, glavom i izvan 16m. Po sredini ga ponekad uposli Silva ovi ostali igraci sredine terena jako jako rijetko. Znaci kad ga traze Navas, Milner ili Kolarov ( krila ) Dzeko u vecini slucajeva rastura, a kad ne igre lose ( Arsenal ). Utakmica protiv Uniteda je specificna zbog onog odbijanca u prvoj minuti. To mu je dalo samopozdanje i igrao je poslje toga neopterecno. Poslje toga zabije odlican gol iz kornera ali ne iz igre ( pripremljene akcije ). To je sva filozofija. Kada Dzeko npr. zaigra za Dortmund, Inter, Atletico Madrid ( nadam se ). Tada ce biti glavna zvijezda kluba i nadavat ce se 20+ golova u prvenstvu kao od sala. Sve dok igra u klubu sa 4 super napadaca. On ovisi o milosti/nemilosti Milnera, Navasa i Kolarova.

Dzeko ako pocne sljedecu moze zabit 3 komada a moze bit nevidiljiv na terenu ako uvidi poslje 30 min da se ga ne uposljava. Steta ova utakmica protiv Arsenala mu je bila jako bitna da se ustali u prvih 11. To znamo svi: on, igraci kluba, navijaci kluba ali i mi ovdje.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 mar 2014, 16:37, ukupno mijenjano 2 puta.

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 30 mar 2014, 16:25

Upravo tako. To sam i ja otprilike rekao :D

Dzeko igra onoliko koliko mu to njegova ekipa dopusti.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 mar 2014, 16:33

febo je napisao/la:Upravo tako. To sam i ja otprilike rekao :D

Dzeko igra onoliko koliko mu to njegova ekipa dopusti.
Slazem se care. Sve je meni jasno ko dan vec duze vremena. Najgori su ovi nasi ljudi. Npr. covjek se nevidi 80 min. Iako se je jako jako trudio ali nisu igrali na njega ( iako je bio jedina spica ). I onda pogodi stativu od koje padne gol i on odjednom zadovoljio. Onda pitam ja vas dali bi Nasri zadovoljio samo sa stativom protiv Uniteda.

Problem je da Dzeko zivi ili propada od golova. Kad Dzeko postigne gol ( kao protiv Uniteda ) on odjednom postaje bar 30-40% bolji igrac ( trka, vracanje nazad, sutira iz tezih pozicija ). Sve duze sto prolazi utakmica a on nije postigao gol ( 60,70,80 min ) on se sve vise gubi i njegova ostala igra ( asistencije, igra glavom, oduzimanje lopti od protivnika ) sve vise pada.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 30 mar 2014, 18:23

Bice interesantno hocel pocet u mega utakmici protiv Liverpoola. Ima reputaciju da igra dobro u velikim utakmicama, ali isto tako ima reputaciju da je vjecito u Skrtelovom dzepu kad god dijele teren, klub ili repka.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 mar 2014, 18:54

ZgemboAdislic je napisao/la:Bice interesantno hocel pocet u mega utakmici protiv Liverpoola. Ima reputaciju da igra dobro u velikim utakmicama, ali isto tako ima reputaciju da je vjecito u Skrtelovom dzepu kad god dijele teren, klub ili repka.
Bice do tad Aguero spreman.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 mar 2014, 23:00

[youtube][/youtube]
Preporucio bih vam da pogledate Dzekin perfomance protiv Belgijanaca. Orao je terenom.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 mar 2014, 23:08

Goalgetter je napisao/la:[youtube][/youtube]
Preporucio bih vam da pogledate Dzekin perfomance protiv Belgijanaca. Orao je terenom.
Nekada: Bio je brži, pokretljiviji, agilniji, bolji u skoku

Danas: Naučio fino primiti loptu, prebaciti sa jednog na drugi kraj (popravio se u tehničkom smislu), ojačao je, iskusniji je, vrlo mu je teško uzeti loptu..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 30 mar 2014, 23:10

@Ajax - ti rece da je Dzeko nabio 5kg misicne mase, pa izbrisa post. U redu je, ali igrao je Dzeko ovako i u engleskoj. Vjerujem da se sjecas utakmica kada je bio isti ovakav, ali nije imao srece da dadne gol. Kada Pelegrini kaze, super je to, ali ocekujem od njega i golove. To nije bilo bas tako davno.
Tad smo svi govorili da moze i da znamo da moze, ali nekad nece.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 mar 2014, 23:12

pa sad, primanje lopte mu i nije baš tako dobro, nerijetko loše primi loptu, zato se navijači Man Cityja često žale na taj prvi dodir :D što se tiče tih lopti na drugu stranu, to se obično ne radi i treneri to baš i ne vole, al' s obzirom da je Edin visok igrač, a oni često imaju problema s loptom u nogama, on ne razmišlja puno i odmah je šalje na drugu stranu :D ali to su uglavnom precizne lopte :D

ne znam, ja sam stekao dojam da je više izgubio na tehnici, a dobio na fizici otkako je stigao na otok :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 mar 2014, 23:19

Murga je napisao/la:@Ajax - ti rece da je Dzeko nabio 5kg misicne mase, pa izbrisa post. U redu je, ali igrao je Dzeko ovako i u engleskoj. Vjerujem da se sjecas utakmica kada je bio isti ovakav, ali nije imao srece da dadne gol. Kada Pelegrini kaze, super je to, ali ocekujem od njega i golove. To nije bilo bas tako davno.
Tad smo svi govorili da moze i da znamo da moze, ali nekad nece.
U pravu si. U prvoj utakmice ove sezone je to bilo, sto pricas. Bio je rastrcan kao u Wolfsburgu protiv Newcastle-a. A trener ga hvalio. Cak i protiv Arsenala je bio rastracan. I Uniteda. Upravu si nije mu to problem. Moze ako hoce.

[youtube][/youtube]

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2014, 23:23

Ta utakmica protiv Newcastlea mu je najbolja ove sezone, tako je igrao u Wolfsburgu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 mar 2014, 23:25

Chinaglia je napisao/la:pa sad, primanje lopte mu i nije baš tako dobro, nerijetko loše primi loptu, zato se navijači Man Cityja često žale na taj prvi dodir :D što se tiče tih lopti na drugu stranu, to se obično ne radi i treneri to baš i ne vole, al' s obzirom da je Edin visok igrač, a oni često imaju problema s loptom u nogama, on ne razmišlja puno i odmah je šalje na drugu stranu :D ali to su uglavnom precizne lopte :D

ne znam, ja sam stekao dojam da je više izgubio na tehnici, a dobio na fizici otkako je stigao na otok :D
Ne znam, na fizici je dobio definitivno. A što se tiče tehnike, mislim da mu je pas igra ipak bolja nego prije. Sada nekad zna i odigrati neki dupli pas lijep za oko sa saigračima. Ali isto tako važna stvar je da nema ni šuteva a kamo li golova van kaznenog i nije onako eksplozivan kao prije.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 mar 2014, 23:30

Virtu4l je napisao/la:Ta utakmica protiv Newcastlea mu je najbolja ove sezone, tako je igrao u Wolfsburgu.
+1.
I tako bi igrao svaku da je presao u Arsenal a ne u City. A sada mora da ide mnogo tezim putem. :( :( Dobro ako nista zaradio je vise nego sto bi ikad u ( tadasnjem ) Arsenalu. I to je nesto. :D :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”