FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
82
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 164

Hansestadt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hansestadt » 18 dec 2023, 17:57

MojaMalenkost je napisao/la:
18 dec 2023, 17:11
Hansestadt je napisao/la:
18 dec 2023, 17:00
Kod nas narod nazlost godinama stekao tu neku naviku da se za svasta nesto treba da pita
Pa to kad se narod pita se zove demokratija. Valjda smo se borili za to. Narod gleda taj fudbal, placa karte da bi gledao, placa clanarine, ulaze iz svog dzepa u infrastrukturu, sponzorise klub, a zauzvrat bi kao taj isti narod trebao da suti i da pognute glave gleda kako kojekakve nesposobne ublehe sramote i unistavaju klub?
U tome i jeste problem, jer sa svim tim koliko navijaci "ulazu" u klub nije ni blizu koliko ti treba da klub normalno funkcionise. Nazalost je tako. To sto neko plati kartu, i uclani se po mom ne daje pravo da se previse ulazi u to kako treba klub da funkionise, jednostavno se ljudi hoce previse da pitaju. Mora se ici prema tome da se dovedu ljudi sa kapitalom u klub, i pustiti ljude da odlucuju kako oni smatraju najbolje. Sve ostalo nema smisla. A presmijesno mi je kad se neki bivsi iz kluba i njihovi zagovornici pocnu prepucavati, jer niko nema znacajan rezultat.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 dec 2023, 18:16

TMmanija2012 je napisao/la:

Mi sa Arapima i Turcima poslujemo na foru "mi vasa braca Muslimani" i prevarimo dje god mozemo. Medjutim kad je biznis u pitanju njima je novac i posao na prvom mjestu , vjera je privatna stvar. Kada se mi budemo tako ponasali ljudi ce nas ozbiljno shvatiti i poceti ulagati svoje novce.
Te fore "ja Musliman" prolaze kod Bosnja kada ih domaci politicari loze i pripremaju za novu pljacku.
Sto se tice istocni i zapdnih komsija oni su malo napredniji od nas i znaju ugoditi onom ko ulaze novac u njihovu drzavu.
Ma yebo arape i turke, druze valjda znas na sta sam mislio.
Oni su veci lopovi od nas barem 10 puta, posebno arapi.
Braca muslimani kúràc palac stipu to, vidis da arapi posluju s çifútima a ovi raznose ljude u Palestini.

Kakve komsije to su zlikovci, zlocinci, genocidasi, ubice.
Kakve komsije ba.

Uglavnom trpit cemo nek se uci na nama. Oni ce platiti troskove za tog neukog trenera i pripreme, da pripremas šiša bojs alkos i bojkotaše.

Da hoce dragi Allah dati neko da nas kupi (kako god ala Mirva jufke) da se pita samo 1 osoba a ne 1001.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 18 dec 2023, 18:22

Meni se cini da ljudi ne kontaju, nit prate sta se desava u klubu. Mislim na navijace Zeljeznicara,.a ne ove fol zabrinute dusmane sto su odjednom izronili.

Kao prvo, odluka, fakticki bivsih, ljudi iz uprave je bila da stedimo, vracamo dugove, dovodimo igrace kao sto su Santos, Amoah, Hodzic, Ara za nekoliko milja i da to moze funkcionisati unedogled. Ocito je da ne moze. Cak se i odbio prijedlog skupstine za model trazenja investitora. Rezultat svega predsjednik i podpredsjednik su bivsi sto ce reci da vise manje imamo novu upravu odnosno ljude koji drugacije razmisljaju. Na zadnjoj skupstini su iznesena dva modela za buducnost + napravljen je dogovor za arapima.

Igrace koje smo doveli su se uklopili u debakl koji smo gledali. Medju igracima je puklo kada su se dijelile premije za Evropu ( preko 400k je isplaceno sa doprinosima ) kada je pocela prica sto njemu toliko, a meni samo ovoliko. To nam je bio kraj sto se i vidjelo od Posusja u gostima, taman poslije podjela premija. Osim sto su (ne)karakterne pizde debili su na sve to nespremni. A kao slag na tortu pet kola prije kraja prvog dijela prvenstva izasla je prica, a Bogme i spisak onih na kioje se ne racuna i da ce biti velika cistka. Mudro. Rezultate svega toga smo vidjeli. Za sve navedeno su krivi dio uprave koji je vec otisao, Basic, koji je takodjer bivsi, jer je tako nesto morao da predvidi, sprijeci ili da odstrani bundzije ko god da su, Bekric jer je dopustio da se izgubi svlacionica + presica o karakternim igracima. Umalo da zaboravim na Hidica, strasan kondicioni.

"Nova prica" je tek pocela, rezultat cemo vidjeti za koji mjesec u vidu odlazaka, dolazaka i nove sjednice Skupstine odnosno modela za pronalazak i namicanje para.

Il neko misli da postoji carobni stapic i da sa nekoliko abraka dabra poteza svi problemi nestaju ?

Ovo sto se desava jeste pokusaj da se krive Drine i greske isprave. Ako budemo fulili, najebali smo.
Zadnja izmjena: RatoborniMrmot, dana/u 18 dec 2023, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 dec 2023, 18:24

18 dec 2023, 17:57
MojaMalenkost je napisao/la:
18 dec 2023, 17:11
Kod nas narod nazlost godinama stekao tu neku naviku da se za svasta nesto treba da pita
Pa to kad se narod pita se zove demokratija. Valjda smo se borili za to. Narod gleda taj fudbal, placa karte da bi gledao, placa clanarine, ulaze iz svog dzepa u infrastrukturu, sponzorise klub, a zauzvrat bi kao taj isti narod trebao da suti i da pognute glave gleda kako kojekakve nesposobne ublehe sramote i unistavaju klub?
U tome i jeste problem, jer sa svim tim koliko navijaci "ulazu" u klub nije ni blizu koliko ti treba da klub normalno funkcionise. Nazalost je tako. To sto neko plati kartu, i uclani se po mom ne daje pravo da se previse ulazi u to kako treba klub da funkionise, jednostavno se ljudi hoce previse da pitaju. Mora se ici prema tome da se dovedu ljudi sa kapitalom u klub, i pustiti ljude da odlucuju kako oni smatraju najbolje. Sve ostalo nema smisla. A presmijesno mi je kad se neki bivsi iz kluba i njihovi zagovornici pocnu prepucavati, jer niko nema znacajan rezultat.
Da se 1993 narod nije pitao mi bi bili ugašeni pod imenom Djerzelez...
Kakav kapital kada su otjerali Diglisica?
Takodjer i ostale investitore.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2023, 18:33

MocMahale444 je napisao/la:
18 dec 2023, 18:16

Mi sa Arapima i Turcima poslujemo na foru "mi vasa braca Muslimani" i prevarimo dje god mozemo. Medjutim kad je biznis u pitanju njima je novac i posao na prvom mjestu , vjera je privatna stvar. Kada se mi budemo tako ponasali ljudi ce nas ozbiljno shvatiti i poceti ulagati svoje novce.
Te fore "ja Musliman" prolaze kod Bosnja kada ih domaci politicari loze i pripremaju za novu pljacku.
Sto se tice istocni i zapdnih komsija oni su malo napredniji od nas i znaju ugoditi onom ko ulaze novac u njihovu drzavu.
Braca muslimani kúràc palac stipu to, vidis da arapi posluju s çifútima a ovi raznose ljude u Palestini.

Kakve komsije ba.

Uglavnom trpit cemo nek se uci na nama. Oni ce platiti troskove za tog neukog trenera i pripreme, da pripremas šiša bojs alkos i bojkotaše.

Da hoce dragi Allah dati neko da nas kupi (kako god ala Mirva jufke) da se pita samo 1 osoba a ne 1001.
E ode frajer na izrael i palestinu. Fascinantna nacija :rol:
Fk Željezničar.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 dec 2023, 18:45

Pablo smaras raju ba.

Ako imas nekog u upravi ok razumijem branis ali mojne glumiti vegetu.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2023, 18:46

18 dec 2023, 18:45
Pablo smaras raju ba.

Ako imas nekog u upravi ok razumijem branis ali mojne glumiti vegetu.
Ja bi rado sve rastjerao, ne brukaj se mijesati politiku nekakvu sa ljudima koji zele nesto dobro. Urazumi se.
Fk Željezničar.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 dec 2023, 18:49

18 dec 2023, 16:14
Raonffa je napisao/la:
18 dec 2023, 15:55
Pravo pitanje je šta mi očekujemo od Arapa uopšte. Ove priče kako će sad biti otjerano 10-15 igrača i da će doći novi (valjda bolji) meni djeluju kao šuplja i bojim se na šta će ovo izaći na kraju sezone.
Prica sa Arapima je jasna , samo sto u nama proradi bujna masta :kafa: Mi smo se sa njima dogovorili i mi smo dio njihovog projekta na koji smo pristali.
Ja sad gledam sa nase strane , oslobodjeni smo placanja priprema , oslobodjeni placanja trenera i ss. Sto se tice igraca tu je nejasnoca , ja mislim da ce ici neke posudbe igraca , u narednih mjesec dana bice nam sve jasno.
Postoji mogucnost da se neko zainteresuje za nas ,pa ulozi neke novce , ova prica je mahalska, ali dobro je kada si uvezan sa jakim ljudima ili institucijama u ovom slucaju vlada Saudijske Arabije.
Mi ovdje mozemo biti u plusu ,jer vidimo u kakvom je stanju klub.
Vidi, meni je bezveze da ovdje oni dođu, stave svog trenera, plaćaju pripreme, a da im Tuce dovodi igrače, nema logike. Sa druge strane, ako hoćeš dobre igrače onda moraš platiti, a ja nisam baš skontao da je naša saradnja po principu da će oni ulagati novčano u nas.

E sad te posudbe igrača i sve to ne garantuje neki rezultat jer stvarno ne znam koga ćeš privući u klub kada je ovakvo stanje. Meni je sve to jako maglovito ali hajde vidjet ćemo u narednim sedmicama šta će se desiti, da ne mračim unaprijed.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 dec 2023, 18:55

Pablice batali me, ljudi te ismijavaju po drugim temama.

Hajde brani arape sad nabijem ih na napojnu žilu.

Znaci mi smo rentali klub da se arap uci i zbog tog imamo placene pripreme i placen sš.
E vala su se satrali s parama nema sta.
Lik nema blage veze iskreno, totalno slab trener.
Pogledaj tabelu.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 18 dec 2023, 18:59

18 dec 2023, 18:55

Znaci mi smo rentali klub da se arap uci i zbog tog imamo placene pripreme i placen sš.
Pogledaj tabelu.
Gledaj, ni ja nisam siguran da je dobar trener al postavljam pitanje ko bi mogao da izadje na kraj sa ovim pickicama ?

Kada pocne drugi dio vidjecemo sve u prva tri kola ( Zrinjski, Siroki, Nja ).

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 dec 2023, 19:04

RatoborniMrmot je napisao/la:
18 dec 2023, 18:59

Pogledaj tabelu.
Gledaj, ni ja nisam siguran da je dobar trener al postavljam pitanje ko bi mogao da izadje na kraj sa ovim pickicama ?

Od zadnja 3 trenera ovaj je najgori (mozda grijesim)

Prva tri kola 0 boDeVa, nemoj zaboraviti da se mi borimo na par strana.
Nasi neuki igraci levati, trener kao s marsa da je pao i naravno zlobnici iz saveza.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 dec 2023, 19:05

Pablo11 je napisao/la:
18 dec 2023, 18:33

Kakve komsije ba.

Pa u pravu je Mahala 200%.

Arapi (saudi) i turci su najveca bagra sto postoji na svijetu. Ko fol braca muslimani, selam alejkum i slicno, a samo gledaju kako da te zayebu...ma mrs.
Naravno da ima i normalnih muslimana sirom svijeta, postenih nacija, cestitih ljudi, ali ove dvije nacije su stare varalice.
Sto se toga tice, Mahala je u pravu.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 18 dec 2023, 19:08

18 dec 2023, 19:04
RatoborniMrmot je napisao/la:
18 dec 2023, 18:59

Pogledaj tabelu.

Od zadnja 3 trenera ovaj je najgori (mozda grijesim)

Prva tri kola 0 boDeVa, nemoj zaboraviti da se mi borimo na par strana.
Nasi neuki igraci levati, trener kao s marsa da je pao i naravno zlobnici iz saveza.
Vidjecemo kada se napravi cistka, dovedu neki igraci i prodju pripreme. Malo ko bi se ovdje snasao. Ako se ovako nastavi prvi cu ga tjerati. Ne igramo englesku PL ligu nego nasu kukuruz ligu. Jos dvije igramo kuci, a Siroki bas los.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 18 dec 2023, 19:10

Eto mi fini i posteni,pa nam je klub u totalnom raspadu od naseg postenja i pameti :urnebes: Zeleni smo mi jos za nesto ozbiljno :kafa:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 dec 2023, 19:19

@Ratoborni ja se slazem (ko drva) sa tvojim postovima.
Ima smisla stvarno i uputio sam ti izvinjenje jer sam mislio da si jufkaros kad si se tek reg.

Samo druze znas i sam da smo se zeznuli s nogiranjem Basica a ostavljanjem Bekrica.

Daj Boze, znaci dajjjjj Boze da upali ovo s arapima ali cisto sumnjam.
Mozda da je neka plavusa u upravi mozda :kafa:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2023, 19:25

let3 je napisao/la:
18 dec 2023, 19:05
Pablo11 je napisao/la:
18 dec 2023, 18:33

Kakve komsije ba.

Pa u pravu je Mahala 200%.

Arapi (saudi) i turci su najveca bagra sto postoji na svijetu. Ko fol braca muslimani, selam alejkum i slicno, a samo gledaju kako da te zayebu...ma mrs.
Naravno da ima i normalnih muslimana sirom svijeta, postenih nacija, cestitih ljudi, ali ove dvije nacije su stare varalice.
Sto se toga tice, Mahala je u pravu.
Shvatam sve,ali smo svi prihvatili neka arapa tu samo nek bude u ovih par tekmi,pa cemo vidjeti za dalje. Nisu ni poceli,a vec pljujemo.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 18 dec 2023, 19:39

18 dec 2023, 19:19
@Ratoborni ja se slazem (ko drva) sa tvojim postovima.
Ima smisla stvarno i uputio sam ti izvinjenje jer sam mislio da si jufkaros kad si se tek reg.

Samo druze znas i sam da smo se zeznuli s nogiranjem Basica a ostavljanjem Bekrica.

Daj Boze, znaci dajjjjj Boze da upali ovo s arapima ali cisto sumnjam.
Mozda da je neka plavusa u upravi mozda :kafa:
Basic, zajedno sa Bekricem, je izgubio svlacionicu, jos nespremni. Mene ne bole porazi boli me kurcobolja kod dijela igraca. Da su se bacali na glavu svaku tekmu, taman ih sve zijanili, ne bih im a rekao jer su dali sve od sebe bez obzira na (ne)kvalitet ( sto se ocito nije desilo ).

Shodno tome Basic je zasluzeno dobio nogu, a Bekric je nezasluzeno ostao u klubu.

Vidjecemo ubrzo sta ce se desiti, ako fulimo bas smo ga popusili.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 dec 2023, 19:56

18 dec 2023, 17:21
U normalnom klubu navijaci se uclane i plate clanarinu, kupe ulaznicu ili sezonsku kartu, dodju pogledaju tekmu svog kluba ,poslije tekme popiju hrpu piva i razgule kuci. Zamislite u kakvom smo mi sjbu kada mi navijaci spasavamo klub , a oni koji su ga ojadili i uvukli u probleme ti isti navijaci velicaju grobare naseg kluba. Zasto se nikada nije javno reklo ko napravi ove silne dugove , Gredic poceo da rovi po knjigama i na kraju odustao , zasto :kafa:
Tako je pogledaj danas sta jedan pitar napisa na temi premijer liga
Sve je u pravu
Jos se ja ljutio na Manijakalnost sto sere po forumu
Momak sve u pravu bio sto posto
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 18 dec 2023, 20:00

Dok je ovih Mahalasa u klubu i na forumu,crno nam se pise...
Prva 3 naredna kola 3 Derbija...Koji ce nas prikovati na dno ;D

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 18 dec 2023, 20:12

:opaopa: :opaopa:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 27 gostiju.