RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 08 jun 2010, 14:14

cunami je napisao/la:Kolika ce kome biti plata to nas ne treba da interesuje i nije nase da znamo.A sto se tice mladih igraca,slazem se da ih treba postepeno gurat ali ne treba ni gomilat igrace sa strane kao ove sezone sto je bio slucaj jer ako nastavimo sa dovodjenjem 10-ak igraca sa strane,onda mozemo ugasit omladinski pogon jer djeca u njemu nece imat zelju da treniraju kad se dovode stranci i toga treba biti svjestan.Ja bi najvise volio i nadam se,da ce u Velezu biti najvise 4 igraca sa strane a ostalo da se sastavi od iskusnih domacih igraca i par mladjih.
Opet se vracam na pocetak,nije nase da mislimo koliko ce koji igrac imat platu jer je to unutar kluba i nas to ne treba da zanima.Nek imaju 5 milja platu ali samo nek ginu za Velezov dres pa i ako izgube,treba im cestitat.
Vidim da se sve vise spominje ovaj Sredojevic za trenera pa eto,ako neko ima frisku ingormaciju nek objavi.
Ima malo vise novokomponovanih navijaca koji ne znaju sta je draz fudbala ili Mostara a ja,koji sam pratio Velez i prije rata bi volio da bude u prvoj postavi 8 nasih igraca i 3 sa strane ali 3 provjerena igraca ili medju 18 igraca da ih bude 4 sa strane ali ...
Care ideja ti je super to sa max 4 igraca sa strane. Ovako svake godine lutamo iz krajnosti u krajnost ! Jedne godine bi previse "stranaca" a druge nikako.
Fali nam tih nekih standarda da uspostavimo ako se ikako moze barem sto se tice tih stvari !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jun 2010, 15:14

Ako vam dodje Sakib Malkočević nikada necete osvojiti kup! Ni kada ode! On je pod sihrama! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 08 jun 2010, 15:52

Hmmm ;) Da, slazem se za domace igrace u potpunosti, to je isto i moja zelja, a vjerujem i svakog navijaca Veleza. Nazalost, neznam da li to mozemo odraditi "odjednom". Odnekud izvuci desetoro mostarske mladje djece i baciti ih u vatru. Opet kazem, nisu jos spremni. Svi oni koji su gledali Rodjene u zadnjem kolu protiv Modrice, slozit ce se sa mnom. Modrici, kojoj svaka ekipa zabije po 4,5 komada, nasi Rodjeni nisu opucali da valja na gol. To su cinjenice, ma kako mi gledali na to i prihvatali isto. Nazalost, proteklih godina, malo se paznje posvecivalo omladinskom pogonu, a ono sto je i "prezivljavalo", na kraju bi se "filtriralo" od par ljudi koji su se vrtili oko Veleza. Sto znaci, ako je i talenat i ako je momak radio tj; trenirao, a nije ispao iz prave "one stvari" nije mogao daleko prosperirati. Ne trebam ni pominjati rezultate nasih omladinaca protekle godine, kad smo iz 15 kola sakupili -1 bod ( da, minus 1 bod)... Dakle, o kakvoj omladinskoj skoli Veleza mi govorimo?
A dakako da se slazem da se treba bazirati na svojoj skoli, ali ne moze se to odjednom, za to treba ozbiljan pristup, rad i samo rad. Trebaju, godine za to. Ako vec ne mozemo napraviti novi stadion negdje u Sjevernom, umjesto da dovedemo neko jako pojacanje, mozemo angazovati profi trenera za mladje uzraste, i dakako dati mu slobodne ruke u odabiru, a ne po babi i stricevima....Naravno, toj djeci obezbjediti bar kakav dobar manji bus ili slicno....
A ono sto ja licno sada pratim, odnosno sta me zanima, su dvije stvari. Prva je stadion, a druga Dzuburov program...Cuo sam da zeli ekipu za vrh...To je dobro..Ali jos uvijek osluskujem radi li se na omladinskom programu ili se agonija nastavlja i dalje, preskacuci ono najvaznije u samom R.S.D. Velez, onu rijec RODJENI, rodjeni su nasa djeca...A Mostar je pun talenata, samo krajnji "proizvod", igrac za A tim, ne raste na grani...Prvo treba pripremiti zemlju, posaditi drvo i citavo vrijeme ga pratiti i zalijevati...
Napominjem, da i sad ovi nasi SVI stariji igraci su plod SAMO jedne godine ozbiljnog omladinskog rada kluba, kad ih je trenirao, ja mislim, gosp. Bratic....A na njima, prezivljavamo sve ove godine...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 08 jun 2010, 18:00

Pa nemam dovoljno igraca u omladinskom pogonu jer niko skoro ne vodi racuna o toj djeci,nemaju uslova da naprave nesto bolje i ova godina je katastrofa.Ali kako da imaju volje kad ih niko iz prvog tima ili uprave je benda 5 posto,niko ne obraca paznju?Svi koji dodju u upravu,samo gledaju prvim tim a ne ostale selekcije kluba.I sta ako se ne uspije (a nadam se da hoce) da Velez bude u vrhu,da se bori za evropu,sta cemo onda?Nemas omladinskog pogona nikako jer sve doslo sa strane.
Samo da pitam:JEL NORMALNO IMAT 10 IGRACA SA STRANE???
A ja MONTO ne serem na sve sa strane nego govorim kako je potrebno do 4 igraca sa strane ali kvalitetna a ne 10 koji su skoro iste kvalitete kao nasi domaci pojedinci.Ja pratim Velez od prije rata i ja zamisljam Velez kako ima 95 posto svojih igraca a ne 50 posto domaci i 50 posto sa strane.To za mene nije Velez i ja iznosim svoje misljenje i svoje zelje jer imam pravo a tebi ako se ne svidja onda...Ali mlad si pa ces na doc na neke stvari...
Zamisli da imas opet 10 igraca sa strane,i ostanes im duzan bruku para,mislis da oni nece tuzit Velez?Njima Velez ne predstavlja nista,nego samo od njih ime stvori a mi majstore nemam omladinski pogon i nema proizvodnje igraca,nase djece jer treneri dovode skoro sve sa strane i onda nasa djeca gube volju za igranjem jer skontaju da nema fajde...
Budimo realni,ipak,zivimo u Mostaru...

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 08 jun 2010, 21:30

a joj gnjavljenja ovog sa nasim igracima, nasom mostarskom djecom, nasim remeticima i slicnim asovima... malo si prepuhao balon brate sa svojom pricom... tvoja zelja je malte ne sci fiction... zar je toliko bitno odakle je koji igrac?! ni ovaj danasnji zeljo(sampionski) nije toliko ispunjen sa "svojom" sarajevskom djecom ali ljudi i ne brinu brigu oko toga, nego se lagano spremaju za izleta u evropu, za daljnju izgradnju kluba, na svim nivoima na ispravan nacin! bola ti bi okolo kole gradio nesto a zasigurno tom opcijom ne bi u evropu klub prije 2030... ne zelim titule preko noci, izlete u evropu na silu pa da nas buse neki ferijalni klubovi iz luksemburga i slicno ali zelim da nas vidim u evropi sto prije to bolje... e sad hoce li za klub igrati osmanagic iz tuzle ili kadric iz cernice, stvarno me nije briga... zelim da se klub gradi, pravi rezultate i mi da uzivamo zajedno sa njim... a ti sa svojom pricom(a ima vas masa taki) zagovarate nekakvu negativnu energiju ka igracima sa strane, mazeci nase 40godisnje asove... aci svaka cast, al vakat mu je da okaci kopacke o klin... nasi nam mostarci najvece izdaje pruzise, od 10-0 u trebinju... nasi nam asovi kazu "brato" znas ja volim Velez- pa volim ga i ja al ne zauzimam mjesto na kojem nisam u stanju dati svoj maksimum... idi negdje u neku drugu sredinu -idi u neke avganistanske mancestere jer ovde nisi u stanju pruziti svoj maksimum... idi i daj sve od sebe jer tamo ne pika "brato" prica... svkI do jednog koji je otisao iz kluba pa zaigrao neki drugi bh klub, zabio nam je gol pa ga mi vratimo pa opet na istom, karinarenje dok mu klub ponovo ne da nogu ili se sam pokupi...
nego- brato opusti se, bice talenata "nasi" mostarski ali ne na taj omjer 7nasi 4strana igraca...

za kraj jos da kazem- da bog da nam svi 11 iz zivinica bili a mi titulu da osvojimo, pa se ustalimo kako vrhu bh fudbala tako i u evropskim izletima!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 08 jun 2010, 22:21

nem73 je napisao/la:a joj gnjavljenja ovog sa nasim igracima, nasom mostarskom djecom, nasim remeticima i slicnim asovima... malo si prepuhao balon brate sa svojom pricom... tvoja zelja je malte ne sci fiction... zar je toliko bitno odakle je koji igrac?! ni ovaj danasnji zeljo(sampionski) nije toliko ispunjen sa "svojom" sarajevskom djecom ali ljudi i ne brinu brigu oko toga, nego se lagano spremaju za izleta u evropu, za daljnju izgradnju kluba, na svim nivoima na ispravan nacin! bola ti bi okolo kole gradio nesto a zasigurno tom opcijom ne bi u evropu klub prije 2030... ne zelim titule preko noci, izlete u evropu na silu pa da nas buse neki ferijalni klubovi iz luksemburga i slicno ali zelim da nas vidim u evropi sto prije to bolje... e sad hoce li za klub igrati osmanagic iz tuzle ili kadric iz cernice, stvarno me nije briga... zelim da se klub gradi, pravi rezultate i mi da uzivamo zajedno sa njim... a ti sa svojom pricom(a ima vas masa taki) zagovarate nekakvu negativnu energiju ka igracima sa strane, mazeci nase 40godisnje asove... aci svaka cast, al vakat mu je da okaci kopacke o klin... nasi nam mostarci najvece izdaje pruzise, od 10-0 u trebinju... nasi nam asovi kazu "brato" znas ja volim Velez- pa volim ga i ja al ne zauzimam mjesto na kojem nisam u stanju dati svoj maksimum... idi negdje u neku drugu sredinu -idi u neke avganistanske mancestere jer ovde nisi u stanju pruziti svoj maksimum... idi i daj sve od sebe jer tamo ne pika "brato" prica... svkI do jednog koji je otisao iz kluba pa zaigrao neki drugi bh klub, zabio nam je gol pa ga mi vratimo pa opet na istom, karinarenje dok mu klub ponovo ne da nogu ili se sam pokupi...
nego- brato opusti se, bice talenata "nasi" mostarski ali ne na taj omjer 7nasi 4strana igraca...

za kraj jos da kazem- da bog da nam svi 11 iz zivinica bili a mi titulu da osvojimo, pa se ustalimo kako vrhu bh fudbala tako i u evropskim izletima!!!
Tuzno je na sta nam je spao omladinski pogon.I juniori i kadeti su nam na zadnjem mjestu ja mislim.Sto se Zelje tice oni su i prije rata najvise dovodili igrace sa strane,a Velez je bio poznat po svojoj skoli i legendama koje je izbacio.Mene tuga ufati kad vidim da u gradu na tzv. istočmoj strani djeca bukvalno nemaju gdje trenirati.Samo nabacane kuce i zgradetine, grad je pretrpan brate, nikakvog plana nema ni u cemu.Mostar ima predispozicije da bude mali raj na zemlji ali....Samo podji od turizma, koje bi pare mogli namaknuti.....Treba praviti mlade igrace a zasada dovesti nekoliko dobrih igraca sa strane dok nasi ne stasaju, a onda potpisat sa njima ugovore 4-5 godina i lagano prodavati.Kako bi se sve ovo moglo srediti da je u interesu politike, ali nazalost nije.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 08 jun 2010, 22:44

Zeljo ima svoj stadion,iza Zelje stoji Sarajevo,glavni grad jedne drzave a ko stoji iza Veleza??? NIKO...Je li jadno da jedan klub kao sto je Velez,u 21.vijeku,igra na livadi?
Mi pricamo o nekoj evropi a nemamo ni minimalne uslove za tu evropu ali polako,doci ce i nase vrijeme.Pa nas niko organski ne moze u savezu.
A sto se tice omladinaca,ako se ovako nastavi,za 10-ak godina nece F.K.Velez imat omladinski pogon.Zasto?
PRVO:nestrucan rad u svim omladinskim ekipama---pa kad omladinci igraju utakmice,kupe djecu sa ceste da bi ih skupilo 11 da utakmicu mogu odigrat i mi pricamo o nekoj evropi
DRUGO:momci nemaju volju za treniranjem jer nijedan trener nije pogledao utakmicu omladinaca i nikog ne zanimaju i trener jos dovede igraca sa strane i onda momci izgube volju za treniranjem i odustanu i Velez malo po malo nema omladinaca.Zasto da treniraju ako nece igrat??Bolje im je nesto drugo radit...logicno...
Eno ti igraca sa strane,Amera Osmanagica,koji je danas izjavio da mu je u Velezu bilo lijepo ali jedini klub u kojem bi igro u BiH je Zeljeznicar.Boli njega k.urac za Velezom.Ne moze igrat u OFK Beogradu i dodje u Velez i sad moze,da kazem,birat gdje ce igrat i okrene ledja Velezu.I takvi su svi sa strane jer sta je njima Velez???
Sta kad Dzubur i njegovi koji su sad ukljuceni u rad kluba odu??'Oni ce donosit odredjenu sumu novca,za normalan rad prvog tima ali sta kad odu?Treba da nam se ponovi prosla sezona,nemamo para,nema igraca i pored svega,ako ovako nastavimo rad sa omladincima,necemo imat ni omladinskog pogona pa ne vidim ko bi igrao za Velez.
Moramo biti malo realni...nista vise...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 08 jun 2010, 22:52

Eno ti na sportsport.ba
Ja volim Velez ali realno,Velez je od njega stvorio ime i ima pravo otic gdjw hoce ali reci da bi u BiH samo za Zelju igro...zivce mi je potego brato nenormalno...bar meni

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 08 jun 2010, 23:20

ta tvoja solucija je naucna fantastika, mrzim da se ponavljam cunami ali brate zapeo si na svojoj teoriji mostarske nam nase djece i pljuvanju po svima ostalima, koje lafo boli kita za Velez, dodju uzmu cifru i odu?! ovi makar odu dok nasi nam razni asovi odu do brotnja i slicni pa nam se opet vrate pa vuku po klubu par sezona pa opet odu u avganistanske mancestere te tako ukrug... milo te slusati, i ja licno bih volio da je to sto ti zagovaras moguce realizovati u praksi ali nazalost nije(makar trenutno)... te zato zastupam druge ideje, programe, koji nam mogu dati rezultat. pa taman omjer bio 7strani a 4nasa mostarska djeteta... zeljo uzeo titulicu, rasprodat ce igraca, uzet cifricu + jos kou banku na izletima u evropi... u svakom slucaju dovoljno da uz malo pameti uloze tu istu lovu u jos jaci i stabilniji klub... ljudi se ne smaraju sa omjerom porijekla igraca na terenu, nego konkretnim rezultatom... naravno oni su klub iz gl.grada i mnogo im je lakse, sve... ali ni za nas nisu neke stvari tako nemoguce kao sto nasi mostarski pesimisti gledaju na to... sabur i laganica, bez opterecivanja jel osmanagic sa brojem deset ili je kajtaz admir... trosis pozitivnu energiju na negatyivan nacin, jaka nasa skola je jako bitan detalj, bitniji i od titule ali ne toliko kao sto ti to prezentiras kume...;) ziv bio...

lista igraca prijeratni koji nisu mostarska djeca a bili su nam nosioci tima u svoje vrijeme - adnan medjedovic, dragan okuka, vukasin petranovic, aleksadar ristic, miso krsticevic, vladimir gudelj, pok,colic kana capljinac(mislim), ismet sisic, predrag juric, bakir besirevic, zijo repak, vahid halilhodzic te brat mu salem, itd itd itd...

nisu bitna imena i mjesta rodjenja, bitno je da klub biljezi rezultate i da svi ti igraci postignu svoje ciljeve kroz nas klub uz obostrani interest i korist - drugacije ne moze
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 08 jun 2010, 23:32

Ma slazem se ja ali sam samo iznjeo svoje misljenje i svoju zelju.Po meni majstore nije igrac sa strane iz Jablanice ili Capljine jer su to sve bile filijale Veleza.Cinjenica je ta da nemam omladinaca i da nam je omladinski pogon katastrofa a to je izvor primanja i poslovanja kluba.
Ja sam da se sve stvari srede u klubu,od najmanjih do najvecih pa da se tek onda razmislja o evropi ali,u nas sve hoce preko reda pa nek bude ali se nadam da se nece desit sve ono sto sam napisao...Ima ovdje novokomponovanih navijaca koji su jucer tek dosli na tribinu a kad se trebalo ici po Mramoru i ostalim vukojebinama,nigdje ih nije bilo ali tako je to danas.
Mene ne interesuje jedan rezultat koji bi mogao donjet loseg klubu nego malo vise pozitivnih stvari za buducnost kluba

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 08 jun 2010, 23:35

Zaista bi volio da Velež stane na noge i da dobijete jedan odličan stadion, u gradu a ne negdje u predgrađu, kilometrima od grada. Jer Velež to zaslužuje i nadam se da ćete dobiti stadion, izboriti Europu i osvojiti koji pehar u narednih par godina.

UMobolnik
Kontakt:

Post Postao/la UMobolnik » 09 jun 2010, 04:00

Frutek je napisao/la:
Pjevaj ti kolko oces zna se ko je No. 1 u Mostaru
Naravno da se zna... 8-)

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 jun 2010, 06:50

Cunami care malo ti je starinsko razmisljanje.Razumijem zelju da vecina igraca u Velezu bude iz Mostara ali care to(ako ne znas) je davno prevazidjeno.To danas mozes naci samo u nizim ligama,a iole bolji tim je sastavljen od igraca sa svih strana(zavisno od love)Pogledaj timove Evrope,nadji mi i jedan klub da je sastavljen samo od igraca iz tog grada dacu ti sta hoces.To je jedna stvar.Druga stvar je katastrofalni uslovi,rad i igraci omladinskog pogona.Zar se ti mislis oslanjati na nase igrace iz omladinskog pogona kad im se svak ziv ismijava.Nece zar takav jedan nespreman igrac iz omladinskog pogona zauzimati poziciju nekom igracu sa strane koji ce biti doveden da pojaca nas tim.Sto se tice odlazaka,ta cim je neki nas omladinac imalo bolji on ode prvom prilikom isto ko i ovaj sa strane,nema tu nikakve razlike,tako da ti ne stoji ta konstatacija.I kad neko dodje sa strane,ti kazes dodje da uzme lovu i onda pobjeze.A moze li se pogledati i na ovaj nacin da dodje igrac sa strane u Velez da bude iskoristen i onda na kraju odbacen ko isprljana krpa :roll:
Zaboli me rinaka odakle je ko,ako on gine za sveti klub on je najbolji igrac Veleza za mene 8-)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 09 jun 2010, 08:34

Heheehe, ne daj se Cunami brate :D Ako dopustas da im ja odgovorim sa jednom recenicom umjesto tebe pa ce im svima bit malo jasnije i malo ce se spustit na zemlju 8-)
Svi ste vi u pravu, pametno je dovesti dobra pojacanja, izaci u Europu i tako se finansijski refati, a i podizati klub. Ali ima jedan, mali, sicusni problem. Za takav cilj i takve apetite jedan BiH premierligaski klub mora raspolagati sa godisnjim budzetom minimalno 600.000 KM, i opet je sve upitno. A para NEMA. Pojacanja treba placati, igraci se moraju placati kao i sve ostalo. Znaci ta vasa prica moze proci samo negdje uz kafu i uz jedan dobar, dobar joint. Velez te uslove nema i nece ih imati ko zna kad. Ali dopusteno je razmisljati i imati ciljeve. Nazalost, realnost je malo drukcija. Jedan jedini kvalitetan igrac kojeg sad imamo, a i on sad trazi angazman je Majkic. Cak ni nas kapiten Zaimovic, koji je cijelu karijeru proveo u Velezu nije siguran za iducu sezonu jer niko sa njim nije ni pokusao zavrsiti ono sta treba zavrsiti a ne nesto drugo. Ne bi me cudilo da ode negdje, trbuhom za kruhom, sto u potpunosti shvatam. Cunami ima starinsko misljenje, potpuno se slazem, ali nazalost jedino moguce. Opet kazem, nazalost :oops:
Ja licno nisam ni za dovodjenje nikakvih Sredojevica, Ninkovica, Seslija, Ibraka i ostalih. Treba nagraditi nase momke i dati im priliku. Zasto ne mogu dobiti priliku da vode klub npr; Obad, Asmir Dzafic, pa cak i Zaim???
Imaju licence, karijere proveli u Velezu, na kraju i zasluzili su to, a slozit ce te se, oni ce za razliku od ovih gledati i na stvari koje su mnogo bitnije za Velez. Godinama, preskacemo deset stepenica i na kraju nam se sve slomije pod nogama. A Velez ne postoji i ne treba da postoji za stotinjak navijaca zeljnih prepucavanja po forumima. Velez treba da skloni hiljade mostarske djece sa ulica. Organizacija, organizacija i samo organizacija. Sistemska od dna do vrha.
A ove godine, izgleda, sprema nam se isto. Huha, huha i na kraju opet nista. Dajmo priliku onima sto vole Velez...Obezbjedimo Aci, Zaimu, Dzafi, Mrkvi, mjesta u Velezu .....Rezultata mora biti....

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 09 jun 2010, 09:18

a sta ta tvoja teorija daje, 20god rada bez rezultata?!
igraca(e) napraviti je isto kao i kocka, dosta rada i truda a neizvjestan rezultat...
naravno i moja je zelja, jaka skola, jak omladinski pogon ali brate ici samo na tu kartu je hazarderski...
pij ti tu kafu uz svoju teoriju negdje tamo carini i uzivaj babe. :D
ja nisam zagovornik, bespametnog srljanja i trosenja para
ali ko ne riskira i ne ulaze, nema sta ni da ocekuje u danasnja moderna fudbalska vremena jbg!!!
poz
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 09 jun 2010, 09:20

i ja, ta tvoja zadnja tri igraca ma koliko ih i ja sam cjenio, imaju preko 100god zajedno... :shock: :mrgreen:

pusti makar jednog da na miru u penziju ode... :D
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 09 jun 2010, 09:28

nem73 je napisao/la:i ja, ta tvoja zadnja tri igraca ma koliko ih i ja sam cjenio, imaju preko 100god zajedno... :shock: :mrgreen:

pusti makar jednog da na miru u penziju ode... :D
Heh, ma nisam ni mislio da ih se vrati na teren. Nego, svaki od njih moze biti trener, bar mladjih uzrasta, a ne da ih se nakon svega baci na ulicu majstore.
A i ne mislim se normalno totalno opredijeliti na omladinski pogon, naravno da treba dovesti kvalitetna pojacanja ali ne i ko nam treba i ko nam ne treba. Sad kako stvari stoje, nismo u stanju ni zadrzati ove igrace a ne dovesti neka bolja pojacanja. Ne svidja se to ni meni, ali eto opet, postujem sva misljenja.....

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 09 jun 2010, 10:39

Evo da i ja bacim koju na ovu tematiku.
I ja sam za to da se omladisnki pogon pojaca i da su u njega ulaze, ali bojim se da mnogi od vas nisu svjesni koliko sve to kosta.
Trener prvog tima dolazi i odlazi, i oni zive od rezultata, tako da se o mladjariji trebaju brinuti ljudi u klubu. To se radi tako sto se napravi jedan dugorocni plan (5-10g), a posto se u ovoj drzavi gotovo nista ne pravi na duge staze, zamislite kako je ovo onda izvodivo.
Trebaju se napraviti uslovi toj djeci, trebaju ih voditi placeni treneri i treneri sa autoritetom, treba ih voditi na 2, 3, 4 turnira godisnje vani ala onaj ko u Grenoblu nedavno - jednostavno da im ostavis zar daljneg igranja i treniranja a i da se vidi i upozna nivo vrsnjaka po Evropi. I ovima sto su talentovaniji, davati ugovore od 5 godina vec od 15-16-te godine, vidite kako se sada to radi, daju se igracima ugovori od godinu, kad mu istekne, nikom nista. A od ove djece sto prodje tvoju skolu se moze i kasnije uzeti na osnovu one Uefine kompenzacije - kako li se vec zove, imate primjer Vladavica.
Znaci, sa ovim se treba krenuti sto prije, jer za ovo sve treba vremena i truda. A glavna stvar je volja ljudi u klubu, jer bez njih, nema nista od ovoga.
samo mostarski, samo bahato

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 09 jun 2010, 13:23

Ma to mi jeste problem uglavnom, ta volja ljudi u klubu. Neznam, Aca, Dzafa su nekad htjeli i pokrenuti nekakvu privatnu skolu. Ni to ne bi bilo lose. Mogu se ti bezvoljni ljudi u klubu i zaobici. Znam da je mukotrpan posao, ali bit ce rezultata. Naravno, u medjuvremenu se zna cijena uspjeha ako izlete nekakve pare i zelja. Najlakse ti je u nas kupiti prvenstvi i papa...Sad, svako od nas ima neke prioritete. I sve postujem. Moj je, eto, ta djeca da im se obezbjede uslovi, malo da se provrte u Velezu, i sretni im puti za dalje...A skupo ili nije skupo?? Hmmm..Tesko pitanje...Da li je bila skupa prosla sezona??? Pa nista od nje nismo dobili...Izbacili par igraca u orbitu, izbacili Ibraku, a nit smo otisli u Europu a niti smo sta osvojili....Pare i zaradu i ne pominjem...Evo vec mozes da citas intervjue Osmanagica i ostalih...Sjeca se Veleza.. :D Mislim da je to skupo, mozda i preskupo...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 09 jun 2010, 14:31

Mozda me niste dobro skontali ali sve sto ste vi rekli reko sam i ja samo mozda malo drugacije.Reko sam da nam ne treba 10 igraca sa strane jer to klub kao sto je Velez u svom okruzenju ne moze podnjet novcano nego ako je moguce dovest 4 provjerena igraca ali da su pojacanja i na njih pare trosit a ne ko ove godine,10 igraca sa strane 4 ih igraju a ovi 6 je na platnom spisku i placas im kiriju,hranu,itd...a ne igraju nikako skoro.
A sto se tice omladinskog pogona,ja sam rekao da ta djeca nemaju ni uslove a ni kvalitetne trenere da ih necem nauce i to treba obezbjedit i onda kvalitet zadrzavat za prvi tim,potpisat sa njima neke ugovore i to je to i onda ces imat igrace za prvi tim ali da i trener prvog tima vodi malo racuna o tim kvalitetnim mladim igracima.
Velez nema para da dovodi igrace sa strane nego se mora krpit da nekako opstane i uspije...
Sto se tice razgovora igraca prvog tima sa upravom,to ce se desit ja mislim vrlo brzo jer je logicno cim se izabere predsjednik i trener,igraci se zovu na razgovor i onda se rjesavaju njihovi zahtjevi

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.