Mocan ovaj Dortmund. Igraju za mene najdopadljiviji fudbal u Evropi. Mislim da nisam propustio nijednu tekmu u ovoj sezoni, za razliku od MU kojeg na silu moram gledati (i ponekad prebacit nakon 15 min.)

.
U ovoj tekmi se od pocetka do kraja mogla prmjetiti velika razlika u kvaliteti. Igraci zasluzuju kritike sto nadmoc nisu pretvorili u sigurnu pobjedu, sto su dozvolili da utakmica udje u neizvjesnu zavrsnicu. Al' dobro, mora nekad koncentracija popustiti

.
Fantasticna pozrtvovanost, presing i kretanje. Odlicna pas igra. Lucidnost. Stvarno uzitak za gledati.
Kagava igra u zivotnoj formi. Momak je perfektan kao japanska tehnoloska dostignuca. Gece je najdominantniji igrac Dortmunda, al' je Kagava srce ovog tima. On je spona izmedju veze, krila i napada. Igra perfektno poziciju ofanzivni vezni/poluspic - sudjeluje u igri veznog reda i radi odlicno u fazi napada. Unikat.
Negdje sam procitao da je jedan od celnika Dortmunda izjavio da su propali pregovori oko produzenja ugovora. Izmedju redova se moglo procitati da ce vjerovatno otici na kraju sezone. Ne znam koliko je vjerovati novinarima,.. Nadam se da to nije istina. Dortmund treba napraviti SVE da zadrzi Kagavu. Njegov ostanak je vazniji od bilo kakvog pojacanja. Treba mu platiti koliko trazi. Zamjenu za njega je nemoguce pronaci.
Jos bih da pohvalim Gundogana i Blazikovskog. Gundogan je fino dirigovao na centralnom dijelu terena. Dobro se kretao, mada moze jos bolje. Mora poraditi na igri u fazi odbrane, mora se bolje postavljati i ici agresivnije na protivnika. Primjetio sam napredak kod njega, treba mu cesce davati priliku u narednim utakmicama. Blazikovski je donekle povratio potpuno unisteno samopouzdanje. Vratio je vjeru u sebe, igra dosta odlucnije. Nadam se da ce ostati, trebat ce Dortmundu jaka klupa u narednoj sezoni.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.