RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
BICE GUSTO
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Evo i mene na temi,koliko god da kosta omladinska skola opet je jeftinija nego svake sezone dovoditi 7-8 igraca sa strane.Moramo imati jak omladinski pogon,jer mi nismo neki veliki klub,pa da mozemo brdo para trositi na gotove igrace sa strane.Ali, nisam ni protiv igraca sa strane (ako su ZAISTA KVALITETNI) i njihov broj da nije vise od cetri (maksimum).Kada igrac da gol niko nece pitati jel ga dao neko iz Mostara ili sa strane.Kad pogledas jedan Inter,samo onaj lik sto kosi travu je njihov,ono ostalo sve sa strane.Ali oni mogu sebi tako nesto priustiti.Bojim se,ako bi igrali samo igraci iz Mostara ili okoline da bi imali silne probleme.Zato nam je potrebno par igraca sa strane.Trener iz Mostara ili ne,meni je svejedno,ako u prijateljskim ili vec odlucenim prvenstvenim utakmicama pred kraj tekme ubacuje domace mlade perspektivne igrace (npr.kod rezultata 3:0 ili slicno).
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
-
BICE GUSTO
- Kontakt:
Zasto nije izabran Predsjednik ?
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
carina je napisao/la:Ma to mi jeste problem uglavnom, ta volja ljudi u klubu. Neznam, Aca, Dzafa su nekad htjeli i pokrenuti nekakvu privatnu skolu. Ni to ne bi bilo lose. Mogu se ti bezvoljni ljudi u klubu i zaobici. Znam da je mukotrpan posao, ali bit ce rezultata. Naravno, u medjuvremenu se zna cijena uspjeha ako izlete nekakve pare i zelja. Najlakse ti je u nas kupiti prvenstvi i papa...Sad, svako od nas ima neke prioritete. I sve postujem. Moj je, eto, ta djeca da im se obezbjede uslovi, malo da se provrte u Velezu, i sretni im puti za dalje...A skupo ili nije skupo?? Hmmm..Tesko pitanje...Da li je bila skupa prosla sezona??? Pa nista od nje nismo dobili...Izbacili par igraca u orbitu, izbacili Ibraku, a nit smo otisli u Europu a niti smo sta osvojili....Pare i zaradu i ne pominjem...Evo vec mozes da citas intervjue Osmanagica i ostalih...Sjeca se Veleza..Mislim da je to skupo, mozda i preskupo...
Znas sta je, ovo je mac sa dvije ostrice. Narod u nas nema strpljenja. Sada kad bi se krenulo ulagati u te skole, svi bi odma trazili rezultate, a skupstine i ljudi u klubu se mjenjaju iz godine u godinu - kontinuitet nula bodova. A istovremeno hocemo da smo neki faktor u ligi i sanjamo o toj Evropi.
I molim vas, bez uvrede, ne brusite vise toliko o tim "strancima". To su sve mehanizmi fudbala. Da na mostarskim ulicama ima igraca dobrih za velezovog prvog tima, igrali bi. Posto ih nema dovoljno, moraju se dovoditi ljudi sa strane. Ja vam garantujem, kad bi se sada ta skola pokrenula, za ne znam, 5-6-7 godina bi imali 8-9 mostaraca u prvom timu. Upoznat sam sa radom dva kluba vani i sa njihovim skolama, da ne spominjem imena klubova.
A imas primjer i tih privatnih skola fudbala, tada troskove snosi ti sto vode skolu ali onda nema garancije da ce zaigrati u Velezu, ali vjerujem da se neka vrsta saradnje moze uspostaviti.
Stari mi je nedavno pricao sa Zaimom, kaze ide za trenere, samo ne znam je li zavrsio onu trenersku skolu ili je u toku.
Haj sad nek neko isprinta ovih 10-15 zadnjih strana ovde i Tani u ruke
samo mostarski, samo bahato
-
mujoisuljo
- Kontakt:
Nije problem u tome jeli neko iz Mostara ili nije, barem ne meni.Problem je u tome što igrač sa strane duplo više košta nego domaći igrač (hrana, smještaj....).I plus toga, izbacili bi sigurno 1 igrača godišnje za kojeg bi se pare mogle uzeti a za igrače koji poniknu u Veležu, Velež dobiva pare i od njegovih idućih transfera koliko sam upoznat.Za Vladavića je Velež dobio određenu sumu kad je prešao iz Žiline u Salzburg, mislim da se radilo o nekih 90.000-100.000KM, neznam tačno.A recimo Hadžiđulbić je meni poslije Ace najdraži Veležov poslijeratni igrač, a nije rođen ni blizu Mostara.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Pa sve sto vi govorite,govorim i ja cijelo vrijeme.Nisam ja reko da nema ni jednog igraca sa strane nego da ima maksimalno 4 igraca sa strane ali kvalitetna igraca a ne 10 a da ih samo igra 3 a ostali na klupi ili tribinama a placas im kirije i hranarinu.Znaci,slazemo se oko ove teme.NAPOKON,hahahaha...
Velez nema tih para da svake sezone poplaca preko 4 igraca sa strane i zato treba pocet napokon nesto radit da bi pare dolazile u klub a jedini ispravan nacin je prodajom talenata koji bi ponikli u Velezu.Ali za takvo nesto,trebaju tereni,kvalitetni treneri a ne nam Babino trenira djecu (znamo svi ko je Babino-pjevac).
U nas se uprava mjenja svako pola godine a ko izdrzi godinu hvali se s tim i zato nemamo rezultat ni u jednoj selekciji.Treba Dzubura i ove njegove ljude ostavit 3 ili 4 godine pa ces vidit kako ce biti rezultata a Boga mi,i velikog pomaka i svim segmentima kluba.
Mi bi rezultat preko noci a to je nemoguce
Velez nema tih para da svake sezone poplaca preko 4 igraca sa strane i zato treba pocet napokon nesto radit da bi pare dolazile u klub a jedini ispravan nacin je prodajom talenata koji bi ponikli u Velezu.Ali za takvo nesto,trebaju tereni,kvalitetni treneri a ne nam Babino trenira djecu (znamo svi ko je Babino-pjevac).
U nas se uprava mjenja svako pola godine a ko izdrzi godinu hvali se s tim i zato nemamo rezultat ni u jednoj selekciji.Treba Dzubura i ove njegove ljude ostavit 3 ili 4 godine pa ces vidit kako ce biti rezultata a Boga mi,i velikog pomaka i svim segmentima kluba.
Mi bi rezultat preko noci a to je nemoguce
Postali smo klub za pravljenje imena ! Jedina dobra svar je sto je kroz Velez zadnjh godina proslo jedan broj zaista solidnih igraca a koji i nisu bas tako bili poznati siroj BH javnosti. Dodju u Velez oplemene se malo , potpisu ugovor na max godinu dana i dalje ... Tako isto i za trenere svake godine novi trener sa novom strategijom , novim pulenima koji potpisuju na godinu dana i sledece godine JOVO NANOVO.
Malo se podcjenjujemo jeste da ne placamo nesto posebno ali zato imamo ime i svi ti igraci se "proslave/prodaju" preko Velezovog imena. Zato neka dolaze ali neka potpisu na dvije godine. Vise je svakome ovog kurvarluka preko glave svake godine kao da stvaramo klub nanovo , previse energije trosimo na to .... bolje potpisati i "losije igrace" ali na vise godina neko samo ono privremeno zakrpiti HABU ....
Hajde eto ta nova uprava neka to popravi neka ta Velezova skola profunkcionise pa sve da i ispadnemo iz lige, ali da raja vidi sistem rada sa mladim svi bi bili zadovoljni. Neka se lova sto dijaspora usmjeri prema omladincima mozemo svi uprjeti zajedno. Ali sistem mora postojati !!! Moze da se nema para moze taj sisten i da bude siromasan
al hajde da vidim da netko ima viziju i da se drzi toga. Al opet najvaznije karika je skola fudbala ili da mijenjamo ime u Velez Ineternacionale a nasa djeca neka klosare po Mostaru !!!!
Malo se podcjenjujemo jeste da ne placamo nesto posebno ali zato imamo ime i svi ti igraci se "proslave/prodaju" preko Velezovog imena. Zato neka dolaze ali neka potpisu na dvije godine. Vise je svakome ovog kurvarluka preko glave svake godine kao da stvaramo klub nanovo , previse energije trosimo na to .... bolje potpisati i "losije igrace" ali na vise godina neko samo ono privremeno zakrpiti HABU ....
Hajde eto ta nova uprava neka to popravi neka ta Velezova skola profunkcionise pa sve da i ispadnemo iz lige, ali da raja vidi sistem rada sa mladim svi bi bili zadovoljni. Neka se lova sto dijaspora usmjeri prema omladincima mozemo svi uprjeti zajedno. Ali sistem mora postojati !!! Moze da se nema para moze taj sisten i da bude siromasan
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Zato sto onaj kojeg mi svi hocemo za predsjednika i koji donosi pare, ima svoje neke uslove, koje niko godinama ne smije ni da pominje. Tako, da ako slucajno vidis da je izabran Cevra ili neko drugi, nema me vise na ovom forumu. Vidjeces me na tribinama Lokomotive.BICE GUSTO je napisao/la:Zasto nije izabran Predsjednik ?
@apple
Slazem se, mada ne treba strahovati od privatne skole. Na kraju krajeva vjerujem u sportske kvalitete Ace, Zaima i Dzafe, i u najmanju ruku, izvuci ce vise od djeteta nego sto ovi sad rade u Velezu. A kad igrac bude zavrsen, naravno, sve je do Veleza. Ako ce se ponasati prema tim igracima na nacin na koji se sad ponasaju prema nasim igracima( primjer:slucaj Mrkva i izlazak u javnost nakon Olimpika), i ne treba da potpisuje za Velez. Nazalost....
Pa Cevra je koliko ja znam,jedan od ljudi koji je blizak Dzuburu,da ga ne nazovem Dzuburovim covijekom i ako on bude predsjednik,opet je Dzuba tu,uz njega i sve ce se radit kao da Dzuba radi tako da mislim da je meni svejedno ko ce biti predsjednik od njih ali samo nek su se vratili u klub,nek pomazu klubu.
Ja bi Zaima zadrzo jod jednu sezonu da odigra i tek mu onda dao mjesto u omladinskom pogonu za pocetak a kasnije,ko zna...
Ja bi Zaima zadrzo jod jednu sezonu da odigra i tek mu onda dao mjesto u omladinskom pogonu za pocetak a kasnije,ko zna...
Najtuzniji dio price.carina je napisao/la:Zato sto onaj kojeg mi svi hocemo za predsjednika i koji donosi pare, ima svoje neke uslove, koje niko godinama ne smije ni da pominje. Tako, da ako slucajno vidis da je izabran Cevra ili neko drugi, nema me vise na ovom forumu. Vidjeces me na tribinama Lokomotive.BICE GUSTO je napisao/la:Zasto nije izabran Predsjednik ?
Support Velez, It's logical! ★
Dabogda da budes u pravu za Cevru i te odnose. A Zaima, koliko ja znam, jos niko nije kontaktirao i da ostane u ekipi a ne da mu je ponudio neku poziciju u klubu. Polazeci od sebe, kao otac dvoje djece, ne bi cekao hoce li se neko smilovati i nesto ponuditi, nego bi isao za prvom dobrom ponudom. Uprava mora biti expresna....
Sam Zaimovic je na polusezoni izjavio da mu je ova bila posljednja, dok su bili na pripremama, mislim da on nece vise igrati fudbal, barem ne profesionalno.
Support Velez, It's logical! ★
Cevra ako bude predsjednik,radit ce isto kao i Dzubur,budite sigurni jer covijek pomahnita za Velezom i hoce da pomogne klubu.
A sto se tice Zaima,volio bi da ostane makar jos ovu polusezonu a uprava ne moze nista bez trenera jer trener iznosi zelje igraca i ko mu treba a ko ne treba i dok se trener ne izabere,nece se igraci pozivat na razgovor.
Vecini je ugovor isteko i po prici koju sam cuo,samo 5 ili 6 igraca (ne znam tacno)ima ugovor,sve ostalo je slobodno i sa svima na koje racuna trener i klub bit ce obavljeni razgovori
A sto se tice Zaima,volio bi da ostane makar jos ovu polusezonu a uprava ne moze nista bez trenera jer trener iznosi zelje igraca i ko mu treba a ko ne treba i dok se trener ne izabere,nece se igraci pozivat na razgovor.
Vecini je ugovor isteko i po prici koju sam cuo,samo 5 ili 6 igraca (ne znam tacno)ima ugovor,sve ostalo je slobodno i sa svima na koje racuna trener i klub bit ce obavljeni razgovori
Ovo sto neko govori da bude sef strucnog staba Zaim,Obad ili neko drugi je nemoguca misija iz vise razloga a glavni je sto nemaju UEFA-inu licencu potrebnu da vodi prvi tim u PL.(cini mi se da samo Tana od stare garde ima tu licencu ili se varam
)Druga stvar,Velez nije pokusni kunic pa da se sekamo sa trenerima,za sefa strucnog staba mora doci neko kvalitetan i sa iskustvom a ne da probamo sa jednim,pa ako ne ide onda probati sa drugim domacim igracem koji niti ima iskustva niti skole.Velez se mora brinuti za svoje dugogodisnje igrace i mislim da bih im bilo prikladno mjesto da vode jedan od omladinskih timova za pocetak ,a ako naprave kakav uspjeh sa omladincima(ili sa nekim nizerazrednim klubom) tek tada moze doci u razmatranje da bude trener Veleza
.Znate svi, 2008 godine smo probali sa samo domacim trenerom domacim igracima i omladinskim pogonom, pa sta se desilo, od 10 kola uzeli 3 boda
.Po meni uopste ne treba polemisati treba li nam igrac sa strane ili ne treba.Normalno je da bih svi volili da ih sto vise igra iz Mostara,a sta ako nemamo dovoljno kvalitetnih igraca iz mostara.Evo cunami kaze napraviti tim od 10 domacih i 4 sa strane,i ja se slazem,ali care de mi nadji tih 10 domacih igraca(iz mostara) koji su kvalitetni i koji hoce da igraju za Velez,ja ih, da ti pravo kazem,ne vidim(mozda ima 5-6 ali nema 10 sigurno koji su kvalitetni za prvog tima)i onda moramo traziti igrace sa strane.
VFC RELIGION
VFC RELIGION
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Sad nakon ove agonije sam shvatio kolka je uloga trenera u ekipi :S
PA mi ostajemo bez svih dobrih igraca ccc
Cisti raspad sistema...daj Boze da slijedece sezone i ostanemo u ligi
PA mi ostajemo bez svih dobrih igraca ccc
Cisti raspad sistema...daj Boze da slijedece sezone i ostanemo u ligi
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pozdrav svim Velezovcima ovde.Zna li iko gdje igraju bivsi Velezovi igraci Darko Gubeljic i Mrva Serdarevic? Ima li ikakve sanse da se vrate u Velez?Mislim da bi obadvojica bila odlicna pojacanja za narednu sezonu.
Ma ja samo iznosim svoje misljenje i svoje zelje bez ikakve uvrede.Ja nisam reko da nam ne treba igraca sa strane ali nam je dosta 4 igraca ali provjerena igraca i uz domace koje imamo moze se napravit fina ekipa.
Evo citam da je Hadzidjulbic otiso,imamo umjesto njega Borica,sta je sa Hadziomerovicem,brani onaj Bobic u Igmanu cini mi se a i on je Velezov podmladak pa nek ih vrate i daj im kvalitetnog trenera golamana i nek rade.
Treba od starijih ostavit Zaima (makar jos ovu sezonu),Kajtu,Mrkvu,Kodru,Ar.Skaljica i uz mladje Cemalovica,Kazazica,Demica i ne znam ni ja jos koga,mislim da se moze napravit fina ekipica,bar po mom misljenju.
Niko nije reko da treba dat Aci,Djafi ili Zaimu da bude trener prvog tima ali pomocni u prvom timu moze svakako biti i da pece zanat ili mu dat neku selekciju u omladincima pa nek radi i pokaze sta zna
Evo citam da je Hadzidjulbic otiso,imamo umjesto njega Borica,sta je sa Hadziomerovicem,brani onaj Bobic u Igmanu cini mi se a i on je Velezov podmladak pa nek ih vrate i daj im kvalitetnog trenera golamana i nek rade.
Treba od starijih ostavit Zaima (makar jos ovu sezonu),Kajtu,Mrkvu,Kodru,Ar.Skaljica i uz mladje Cemalovica,Kazazica,Demica i ne znam ni ja jos koga,mislim da se moze napravit fina ekipica,bar po mom misljenju.
Niko nije reko da treba dat Aci,Djafi ili Zaimu da bude trener prvog tima ali pomocni u prvom timu moze svakako biti i da pece zanat ili mu dat neku selekciju u omladincima pa nek radi i pokaze sta zna
Gubeljic je mislim u MNK SG Mostar ( nisam 100 % siguran ) a Mrva je neki dan igrao u Podvelezu na turniruVFC_MO je napisao/la:Pozdrav svim Velezovcima ovde.Zna li iko gdje igraju bivsi Velezovi igraci Darko Gubeljic i Mrva Serdarevic? Ima li ikakve sanse da se vrate u Velez?Mislim da bi obadvojica bila odlicna pojacanja za narednu sezonu.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
-
Pirke_TM87
- Kontakt:
Ja koliko znam Mrva, odnosno Serdarevic je jos uvijek clan Zeljeznicara i koliko se moglo naslutiti vratit ce se u Velez, e sada ne znam da li su to mahalske ili je stvarnost...ammarc je napisao/la:Gubeljic je mislim u MNK SG Mostar ( nisam 100 % siguran ) a Mrva je neki dan igrao u Podvelezu na turniruVFC_MO je napisao/la:Pozdrav svim Velezovcima ovde.Zna li iko gdje igraju bivsi Velezovi igraci Darko Gubeljic i Mrva Serdarevic? Ima li ikakve sanse da se vrate u Velez?Mislim da bi obadvojica bila odlicna pojacanja za narednu sezonu.
Hoce li se Velez pojacati ? Hadzidzulbic je otisao, kakva je situacija sa golmanima, postoje li neke opcije ???
ja koliko znam Mrva se nece vratit u Velez jer je valjda sam to izjavio. A Darko je igro po ovim nizim ligama u Hrvatskoj i ko zna da li ce se vratit i ako bi ja licno volio da se vrati jer bi puno pomogo u vezno redu.
Sto se tice golmana,ja koliko znam je da imamo samo Borica i Hadziomerovca s tim da je Boricu isteko ugovor ali postoji mogucnost da se vrati e sad...ko zna
Sto se tice golmana,ja koliko znam je da imamo samo Borica i Hadziomerovca s tim da je Boricu isteko ugovor ali postoji mogucnost da se vrati e sad...ko zna
Pa i prosle sezone smo imali minimalno 6 igraca iz nase skole u prvoj ekipi. Tako, da i ne znam o cemu se razglaba. A, nesto kad kontam, najbolja je ta ideja sa privatnom skolom. Koliko znam, a pratim uglavnom, sad trenutno imamo najjacu generaciju 97/98 u drzavi. Treba raditi na njima obavezno. Ne kazem da u medjuvremenu trebamo zaboraviti na rezultate. Ne mora se cekati ta generacija. Igramo u Premier ligi BiH, i ako pratite ova sad desavanja u Hrvatskoj, tamosnji eksperti su otvorili sve karte i tvrde da za osvajanje BiH prvenstva treba izdvojiti cca 125.000EURa....Znaci, ako izlete nekakve pare, bujrum...Prosle godine smo vidjeli da kvalitet igraca ne znaci ama bas nista, nazalost...Ali mozemo docekati spremno bolja vremena u nasoj ligi...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.