Upravo tako, i njihova uprava je izasla u susret nasem Azmiru, sa namjerom da Slobodu vratimo gdje joj je mjesto, Pitari su sami prozivali Strumfove da su pickice zbog prodaje utakmice, ali i nekako mi je uvijek Sarajevo bilo draze od tima sa Sugavice. Jos mnogo toma mi mozemo nauciti od njihove uprave i navijaca, realno.emirzlaTu je napisao/la:Naravno,mala smo mi zemlja da se mrzimo ovoliko medjusobno...treba gradit dobre relacije,i uvjeren sam da ce nam uzvratit gostoprimstvo na Kosevu...RUDARSKA2 je napisao/la:Batva je napisao/la:Bujrum, samo se javi na vrijeme za kontakt. Svaki dobronamjeran gost ce se osjecati kao kod kuce.
Tacno tako .... kad mozemo repku gledati i navijati zajedno , zasto nebi popili pivu , na stranu sportski rivalitet , nekada treba ruku na srce i priznati da su se pitari prvi pobunili kad smo ispali iz lige na onaj nacin , kad su se nasi vracali iz rodoca sa kombijem , sreli su dva busa pitara koji su ni manje ni vise ponudili fukare pivom ..... a onako mnogo brojniji mogli su pregaziti nase momke !!!
Te informacije malo ko zna , ali 100% su istina .... jednostavno ne treba uvijek biti negativac , treba nekada vidjeti stvari sa vedrije strane .
Ja imam rodjake teske pitare , bili su na gostovanje u njemackoj , vec sam ih pozvao da mi budu gosti .... momci koji postuju i vole tuzlu , a iskreno simpatisu slobodu !!!
Ljudi smo, sportsko rivalstvo na jednu stranu, ali ono ljudsko treba da preovlada. Ako sve ispadne kako zelimo sa nasom Upravom, za godinu-dvije mozda cemo s' pravom ici masovno na Kosevo i boriti se za bodove i sami vrh tabele, a tada zelim uzdignute glave i bez straha otici tamo i navijati za svoj klub, kao sto je to slucaj sa Celikom.
Sretno i jednima i drugima u nedjelju. Kao sto Staragarda rece: neka pobijedi losiji