Ta prva pobjeda bi nas baš fino pogurala. Očekujem dosta naših na utakmici.
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Ja samo pisem o tome da smo koliko god ne želimo priznati imali i sreće više nego ikada. Na taj faktor se ne smijemo oslanjati na SP-u...jer vidjeli smo u Brazilu kako se svaka nepažnja skupo plaća. Tamo dođu svi nabrijani i pružaju maksimum... Ovdje se potcjenjuje Kanada a sigurno su kompaktniji nego mi na sredini... o Švici da ne pričamo. I logično da ce na domaćem terenu i ta Kanada davati 120% i da ce vjerovatno imati i sudije na svojoj strani u nekim kriticnim situacijama. Nisu oni šprdancija kako neki predstavljaju.HariTz je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:54Izvini, ali stvarno nema smisla ovo ŠBB KBB.rishovski je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:37Pa vrati malo film unazad pa prihvati da nam je Vels pogodio stativu,prečku...da nam je Italija imala kontru na 0:1... Da nismo pobijedili ni jedne ni druge tokom 90 minuta ili u produzetku. Nego na penale... Italiju sa igračem više nismo uspjeli dobiti iako smo igrali 70 minuta. Neće sreća uvijek biti na našoj strani. Treba biti realan. Da smo izgubili bilo koju utakmicu od ove dvije na penale,niko ne bi pisao da smo dobro igrali,nego bi tjerali Barbareza,pljuvali igrače,iako je igra bila identična do izvođenja penala...
Šta bi bilo da smo mi dali svoje šanse koje smo imali protiv Walesa i Italije? Da nisu golmani vadili one nemoguće loptu koje smo svi vidjeli u golu? Da smo uspjeli izdržati nalet Austrije koja je dala go u onom krkljancu u petercu? Ili da nisu imali onakve 2 sretne lopte u Zenici?
Italija sa igračem manje.. pa mi smo bili bolji i imali smo inicijativu i prije njihovog isključenja. Što su dopustili da se Amar onako probije? Što je Bastoni reagovao kao amater? Oni su nakon tog crvenog kartona igrali po onome što su poznati, umrtvili igru, suzili prostor i dali nama loptu da se dodajemo do sudnjeg dana. Najbolji su u tome.
Identična igra? Pa i nije baš. Probale su se različite formacije, igrači i na kraju zaključak je da mi nemamo dovoljno kvalitetnu sredinu. Zato se nadam da će "iskopati" nekoga da možemo i taj posjed lopte balansirati.
Treba biti realan, mogli smo mi dobiti ove utakmice u 90 minuta sa većom gol razlikom.. Mogli smo i izgubiti. Presudila je želja, borba, hrabrost i trka koju nismo dosada imali. Pretrčali smo više od Walesa, a to nije slučajnost.. i to nikada prije nismo imali.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- invincible1921
- Kontakt:
Ma nemoj me pogresno shvatit, naravno da je bitna, dje bi nam bio kraj da makar jednog imas ranga kerim esmirrishovski je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:37Pa vrati malo film unazad pa prihvati da nam je Vels pogodio stativu,prečku...da nam je Italija imala kontru na 0:1... Da nismo pobijedili ni jedne ni druge tokom 90 minuta ili u produzetku. Nego na penale... Italiju sa igračem više nismo uspjeli dobiti iako smo igrali 70 minuta. Neće sreća uvijek biti na našoj strani. Treba biti realan. Da smo izgubili bilo koju utakmicu od ove dvije na penale,niko ne bi pisao da smo dobro igrali,nego bi tjerali Barbareza,pljuvali igrače,iako je igra bila identična do izvođenja penala...invincible1921 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:06Ako je ta srdina preusdna bitna kako onda izbacismo dvije ekipe koje su najjace bas tu i jace od nas 5 puta u sredini?rishovski je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:54
Mi moramo biti svjesni da sredine nemamo a to je srce ekipe,tu se dobija i gubi... Ja i dalje ne vjerujem da nas ekipa kao Austrija moze onako pritisnuti i da se branimo kao da je Španija u pitanju.. Da yebeni Kipar ima 3x više pasova od nas u jednoj utakmici.. Da nas Vels guši većinu utakmice i da imamo 38% posjed lopte.
Sve je ovo lijepo i veliko sto idemo na SP ali naš problem Tahir-Šunjić ostaje..jednostavno to ne funkcioniše.. I neće funkcionisat ni na SP.. Barbarez to mora riješiti inače ćeš gledati patnju protiv Švice i velike probleme protiv Kanade...
Mozda nam je sredina losija, al zato indvidualno u napadu smo bas opasni. U sustini kad smo igrali u velsu 4/1/5 najbolje smo tad djelovali i to preskaknjem
Jbg rep i jes tip ekipe iskoristi sta imas najbolje sto znas.
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Ma znas u sta se ja isto uzdam...realno nisu fudbalska nacija
=\_1921_/=
I nama je ovo 6. baraž.. Francuska u Parizu, Nigerija.. Ne želim se prisjećati još takvih trenutaka, ali mnogo puta smo mi bili ti kojima je falilo to zrno sreće.rishovski je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:07Ja samo pisem o tome da smo koliko god ne želimo priznati imali i sreće više nego ikada. Na taj faktor se ne smijemo oslanjati na SP-u...jer vidjeli smo u Brazilu kako se svaka nepažnja skupo plaća. Tamo dođu svi nabrijani i pružaju maksimum... Ovdje se potcjenjuje Kanada a sigurno su kompaktniji nego mi na sredini... o Švici da ne pričamo. I logično da ce na domaćem terenu i ta Kanada davati 120% i da ce vjerovatno imati i sudije na svojoj strani u nekim kriticnim situacijama. Nisu oni šprdancija kako neki predstavljaju.
Ostavili su dušu i srce na terenu i zaslužili su svu sreću svijeta, a i mi sa njima što ih pratimo i gubimo godine života
Što se tiče potcjenjivanja.. Niko objektivan ili niko ko prati fudbal neće reći "Gazimo Kanadu ko plitak potok". Dobra je to repka, kvalitetniji na sredini od nas (mada koliko je to teško biti..), ali da imamo šanse, sigurno imamo. Ono što nam daje nadu jeste da ovi momci neće skinuti gaće unaprijed i moliti se da nam ne natrpaju mrežu.
Ono što sam primijetio jeste da oni nas trenutno potcjenjuju, ja im samo želim da to nastave raditi. Radili su Rumuni, Talijani.. pa neka oni nastave niz.
Pa nema sanse da cemo skinuti gace..to stojiHariTz je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:17I nama je ovo 6. baraž.. Francuska u Parizu, Nigerija.. Ne želim se prisjećati još takvih trenutaka, ali mnogo puta smo mi bili ti kojima je falilo to zrno sreće.rishovski je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:07Ja samo pisem o tome da smo koliko god ne želimo priznati imali i sreće više nego ikada. Na taj faktor se ne smijemo oslanjati na SP-u...jer vidjeli smo u Brazilu kako se svaka nepažnja skupo plaća. Tamo dođu svi nabrijani i pružaju maksimum... Ovdje se potcjenjuje Kanada a sigurno su kompaktniji nego mi na sredini... o Švici da ne pričamo. I logično da ce na domaćem terenu i ta Kanada davati 120% i da ce vjerovatno imati i sudije na svojoj strani u nekim kriticnim situacijama. Nisu oni šprdancija kako neki predstavljaju.
Ostavili su dušu i srce na terenu i zaslužili su svu sreću svijeta, a i mi sa njima što ih pratimo i gubimo godine života![]()
Što se tiče potcjenjivanja.. Niko objektivan ili niko ko prati fudbal neće reći "Gazimo Kanadu ko plitak potok". Dobra je to repka, kvalitetniji na sredini od nas (mada koliko je to teško biti..), ali da imamo šanse, sigurno imamo. Ono što nam daje nadu jeste da ovi momci neće skinuti gaće unaprijed i moliti se da nam ne natrpaju mrežu.
Ono što sam primijetio jeste da oni nas trenutno potcjenjuju, ja im samo želim da to nastave raditi. Radili su Rumuni, Talijani.. pa neka oni nastave niz.![]()
Sansa postoji,kad gledamo unazad da je bila u Brazilu ova grupa bilo bi top..
Ma svakog treba ozbiljno shvatit pa i Katar i to je ključ uspjeha..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Treci dan nasa cetiri igraca u top 10 najtrazenijih na transfermarktu
Dedic nije tu, ali itekako su zagrijani za njega velikani iz Engleske

Dedic nije tu, ali itekako su zagrijani za njega velikani iz Engleske

Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ma uostalom sta me briga i za Kanadu i Katar i Svicu, ja ne sumnjam u momke da ce izaci fajterski ko u ove dvije tekme sad pa sta Bog da.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ma prolazimo grupu i jos jednog protivnika u knock-out fazi
Nadam se da cemo i na fifa rankingu skociti bar na oko 40-to mjesto
Nadam se da cemo i na fifa rankingu skociti bar na oko 40-to mjesto
Konacno uzeo tikete, ide se u Seattle. Bit' cu u BiH prve dvije tekme.
Gledam kako nas Kanađani podcjenjuju zbog FIFA rankinga, žali Bože pameti...
Jedva čekam da ih razbijemo.
Jedva čekam da ih razbijemo.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Imamo vise primjera nasih igraca gdje su sebi osigurali transfer nakon par tekmi, napr Besic i Esmir. Ubjedjen sam da je Memic sebi osigurao transfer nakon ove 2 tekme. Muharemovic isto mada je on brutalan cijelu sezonu, ali nakon ove dvije tekme nema nikakvih dilema
Iskreno bih volio da muharemovic dodje u barcelonu,tamo ce se sigurno razviti a ionako dobro igra.Sretno s ovim momcima na svjetskom,od susjedaSindikat12 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:49Imamo vise primjera nasih igraca gdje su sebi osigurali transfer nakon par tekmi, napr Besic i Esmir. Ubjedjen sam da je Memic sebi osigurao transfer nakon ove 2 tekme. Muharemovic isto mada je on brutalan cijelu sezonu, ali nakon ove dvije tekme nema nikakvih dilema
-
zeljovac21
- Kontakt:
Ja ovoj ekipi i mladosti vjerujem stoposto. Oni se nikoga ne boje ko god da dodje, nebitno to bila Kanada ili Brazil. To mi je drago takav mentalitet je pravi.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
zeljovac21 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 22:06Ja ovoj ekipi i mladosti vjerujem stoposto. Oni se nikoga ne boje ko god da dodje, nebitno to bila Kanada ili Brazil. To mi je drago takav mentalitet je pravi.
S ovim momcima nikoga se ne treba bojati. Tačnije, nikoga ni precijeniti, ali ni podcjenjivati.
Ja cak mislim da cete biti jaci od Hrvatske u sljedecih 5-10 godina
-
VictoriasFikret
- Kontakt:
ja mislim da su oni za podvoz. u kataru je samo katar bio gori od njih.
posebno su taktički nula. na trenerskim seminarima se pokazuje šta im je dalić napravio kao primjer naivnosti (i neznanja ali to ne govore glasno)
jesu 4 godine prošle i jeste novi trener i jeste domaća utakmica ali ne može se od hokejaša napraviti fudbaler